Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Teresa1992 wrote:Co do wagi to powiedział, że najwidoczniej taka moja uroda ale że z taką wagą to ja już chyba do porodu powinnam isc
moja poprzednia lekarka odpisała mi dopiero teraz że jest powyzej norm cisnienie i żebym mierzyła 4 rayz dzienie jak bylo by powyzej 160/100 to dzwonic do niej i żebym przyszła wczesniej na wizytę czyli w poniedziałek ten.. Teraz mi tak trochę głupio ale trudno nie odpiszę już jej.
Nie wiem co postanowisz co do tej lekarki ale u mnie ma dużego minusa. Ile musiałaś czekać, żeby raczyła odpisać na maila? Moim zdaniem kontakt z lekarzem jest najważniejszy.
Do porodu to ja się obawiam, że jeszcze troszkę nam kg przybędzie
Synek 2016r
Aniołek 8 tc * 2018 r -
nick nieaktualnyKajola - ja nie do końca się z Tobą zgodzę. Żadna z nas nie ma indywidualnie zarezerwowanego lekarza do wyłącznej obsługi ciąży. Ginekolog Teresy to też człowiek, ma prawo do urlopu, dnia wolnego lub mieć tyle pacjentek, że nie ma czasu odpisać. Istnieją też kwestie techniczne - może jej mail wpadł do SPAMu ?
Natomiast na moje jak się pali to do lekarza się dzwoni a nie pisze maile.muminka83, Est, roletka, ryjkek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Vira wrote:Kajola - ja nie do końca się z Tobą zgodzę. Żadna z nas nie ma indywidualnie zarezerwowanego lekarza do wyłącznej obsługi ciąży. Ginekolog Teresy to też człowiek, ma prawo do urlopu, dnia wolnego lub mieć tyle pacjentek, że nie ma czasu odpisać. Istnieją też kwestie techniczne - może jej mail wpadł do SPAMu ?
Natomiast na moje jak się pali to do lekarza się dzwoni a nie pisze maile.
Co do maili- masz rację, że z ważnymi sprawami powinno się dzwonić ale Teresy przypadek był taki, że (jak dobrze pamiętam) była niedawno na wizycie i miała mierzone ciśnienie a lekarka tego nie skomentowała.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 12:51
Synek 2016r
Aniołek 8 tc * 2018 r -
Vira wrote:Kajola - ja nie do końca się z Tobą zgodzę. Żadna z nas nie ma indywidualnie zarezerwowanego lekarza do wyłącznej obsługi ciąży. Ginekolog Teresy to też człowiek, ma prawo do urlopu, dnia wolnego lub mieć tyle pacjentek, że nie ma czasu odpisać. Istnieją też kwestie techniczne - może jej mail wpadł do SPAMu ?
Natomiast na moje jak się pali to do lekarza się dzwoni a nie pisze maile.
Wszystko zależy od lekarza, moja gin preferowała kontakt prze mail. Zawsze odpisywała po kilku godzinach. W nagłych przypadkach jedynie kazała wysyłac SMS takich jak krwawienie lub wysoka gorączka.
-
nick nieaktualnyWróciłam i w sumie nie wiem co mam myśleć. Szyjka trudna do oceny, powyżej 24 mm (na ostatnim USG już po założeniu pessara było 31 mm) ale bez wewnętrznego rozwarcia. Za to pan doktor pooglądał sobie Tymka i znalazł poszerzony róg tylni komory bocznej lewej mózgu. Norma jest do 10 mm a ten róg ma 98 mm czyli niby się mieści w normach ale prawy róg ma 46 mm i już między nimi jest spora asymetria. Cała reszta idealnie, chociaż mały nadal buzią do doły i nie dało się zobaczyć twarzy. Tymek waży już niemal 700g i znowu jest trochę do przodu. Mam za tydzień pokazać wynik USG mojemu lekarzowi żeby jeszcze raz sprawdził te komory mózgu.
Jak nie urok to sraczka, nie dość że ta szyjka taka nie wiadomo jaka to jeszcze do tego asymetria komór mózgu -
Vira wrote:Gośśś - a kto mówi o rozstaniu na kilka lat? jusiakp pisała o 6tygodniach więc skąd Ci się lata wzięły? Ja opisywałam rozłąkę kilkutygodniową a nie kilkuletnią.
Tak ale z tego co wiem to Jusi maz pracuje za granica wiec czesto wyjezdza i wraca na kilka dni... o to mi chodzilo, bo ty napisalas o wyjazdach na kilka tyg a mi o stalych wyjazdach... dla tego napisalam, ze to jest roznica...Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
Kasiu , ściskam i trzymam kciuki.
U mnie też ciągle się coś dzieje i przestałam juz o tym myśleć, nastawiam się, że będzie wszystko dobrze i słucham tylko lekarza, nie czytam internetów, noe pyram na forum, i to jest moja metoda na spokój psychiczny.skowroneczka87, domiii lubią tę wiadomość
-
Kasiu ale lekarz powiedzial od czego moze byc ta asymetria? wiem ze u wczesniakow czesto ona wystepuje, ale nie wiem czy to o taka sama chodzi... Jest w normie jeszcze wiec moze to nic groznego? kurcze trzymam kciuki, zeby to byl jakis blad pomiaru czy cos...Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
Kasiu - trzymam mocno kciuki, żeby okazało się następnym razem, że wszystko będzie dobrze Kochana12.12.2017 - jestem
Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
A.Kasia na badaniach prenatalnych u mojego młodego lekarz wykrył asymetrię półkul mózgowych. Na badaniach połówkowych pani doktor dokładnie zbadała mózg juniora i wszystko było już ok. Mam nadzieję, że u Twojego dziecka też wszystko się wyrówna.
WOW700 gramów, czyżby największy dzieciak na forum, jak do tej pory?! To już tak blisko kilograma
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 14:06
baassiia, Est lubią tę wiadomość
Syn Stasiu ur 02.03.2016
-
Kochane ja po wizycie. Wszystko jest w porządku. Szyjka długa twarda i zamknięta - wiec jest ok
podglądałyśmy Malucha ale niestety nadal się ukrywa więc nie wiemy jaka płeć. W poniedziałek połówkowe więc dokładniej sobie pooglądamy Młode
Nie pamiętam która z Was poleciła mi dr. Nitefor ale bardzo dziękuję. Zostaję już u niejA.Kasia, baassiia, Izoleccc, domiii, Kajola, Karka, Kate84, Hannia123, Dorka87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzięki dziewczyny!
Est - też nie zamierzam wcale szukać informacji na temat tego poszerzenia. Pewnie są setki takich przypadków, jedne się skończyły dobrze a inne źle i po co mam się dodatkowo denerwować. Za tydzień mój lekarz sprawdzi dokładnie i będziemy wiedzieli na czym stoimy. Jedyne na czym się teraz skupię to na tym, coby ta moja szyjka dotarła na przyszłotygodniowe badanie w jakimś przyzwoitym stanie. Tak więc kończę obiad i pod koc.
Gośśś - jak usłyszał kto prowadzi moją ciążę to się nie chciał za bardzo wypowiadać, pytał tylko kiedy wizyta i żeby mój lekarz jeszcze raz dokładnie obejrzał te komory. Teoretycznie nie musi to nic znaczyć i nie kazał się jakoś szczególnie martwić, powiedział tylko, że jest to do obserwacji. Na poprzednich badaniach było ok. Co do wcześniaków to one mają często poszerzone komory w wyniku wylewów dokomorowych, u nas po prostu są różnej wielkości i tyle, beż żadnych dodatkowych zmian. No nic, może do przyszłego tygodnia się to wyrówna, poczekamy - zobaczymy. -
Martita88 wrote:podglądałyśmy Malucha ale niestety nadal się ukrywa więc nie wiemy jaka płeć. W poniedziałek połówkowe więc dokładniej sobie pooglądamy Młode
A żesz! To musi być dziewczynka, bo chłopcy z reguły nie wstydzą się swoich klejnotów
Martita88 lubi tę wiadomość
Syn Stasiu ur 02.03.2016
-
ryjek - w sumie nie pamiętam już jak moja Ola była ułożona kiedy poznaliśmy płeć (w 20tc), ale w 17 tygodniu ładnie dupką się wykręciła i z żadnej strony nie chciała dać się podejrzeć
Więc może faktycznie coś w tym jest
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
nick nieaktualny