X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    A ja mam dolka :-( maz jutro wyjezdza i to na 6 tygodni :-( teraz on pakuje auto na wyjaz w garazu a ja smutam w pokoju :-(

Domyslam sie co czujesz. Moj maz co prawda na miejscu, ale tato pracowal za granica cale zycie, tez malo bywal w domu, ciagle w rozjazdach. Nigdy nie lubilam jak wyjezdzal, zawsze to byl najgorszy dzien. Jakos tak to siedzi w czlowieku, ze do tej pory mam gule w gardle i lzy w oczach jak o tym mowie. Nie powinno tak byc, ze rodzina musi zyc w rozlace... trzymaj sie:-*

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou, dla mnie to bardzo logiczne, chociaz i tak dzieciece ubranka wypiore w specjalnym produkcie. Nie widze przeszkod zeby i swoje w takim wyprac, zobaczymy jak sie beda dopierac. Na ten moment uzywam plynu do plukania sensitive i zauwazylam, ze jest on mniej aromatyzowany. Im mniej chemii tym lepiej :)
    Jutro z samego rana idziemy na polowkowe, wiec mam nadzieje, ze i ja pochwale sie kto w brzuchu buszuje ;)

l22ncwa15v2ncszo.png
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę że przez pierwszy miesiąc będę prała rzeczy synka w proszku dla niemowląt a później normalnie z naszymi rzeczami ale z płynem sensitive. Moja znajoma od początku prała w normalnym proszku i nic jej córce nie jest a 2 dni temu skończyła 3 latka.

muminka83, Lilou1984 lubią tę wiadomość

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętacie temat o winach? Ja cos tam mojemu mężowi marudziłam, ze bym się napiła, a on dziś przyszedł z 6-pakiem wina bezalkoholowego :D Mówi, że wziął 6 bo taniej wyszło :P Także mój dziś medal za zajebistość zgarnia :D

Pije własnie białe półsłodkie i daje radę jeśli chodzi o smak:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 20:51

muminka83, olatychy, A.Kasia, d'nusia, Hannia123, perła ziemi, Kasia24, Lilou1984, kateee, anitka19953, Kajola, Magda lena, arien, Izoleccc, Mietka 30:), Karka, Kate84 lubią tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Falon Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SKowroneczka87 mam tak samo... i czuję że również jesteś podobnie jak ja wrażliwa i uczuciowa.Ja również często miewam doły;-\ No còż faceci są inaczej skonstruowani i nigdy nie będą nami. Mój facet lubi gotować i myśli że jak coś upichci to jest panem wszechświata i już nic więcej nie musi,ale ja potzebuję czegoś innego niż jego obiadków, ale do niego to nie dociera. On też nie jest typem wrażliwca.
    Chyba masz rację że w ciąży robimy się bardziej przewrażliwione i sentymentalne.
    Nie przepraszaj za smęty bo dobrze wyrzucić z siebie wszelkie smutki chociażby tutaj;)

Humorku Ci życzę i zobaczysz że jutro będzie piękny dzieñ:)

201604051765.png
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teresa1992 wrote:
    Melduję się po wizycie :D Jestem bardzo zadowolona i do mojej gin chyba juz nie wroce... Dostałam leki na moje cisnienie kazał mierzyc 3 razy dzienie i gdyby przekraczalo 140/90 i dochodziły do tego jakies inne objawy jak bol glowy, puchniecie, mroczki czy cos to odrazu do szpitala bo moze sie to okazac gestoza i bardzo czesto badac mocz. Zrobił mi jeszcze raz połowkowe moja dziewczynka wazy juz 600 g :) i nie było jej jak ładnie uchwycic bo miała nogi zazucone na głowe:P wytłumaczył mi że możliwe, że nie czuje teraz bardzo ruchów, dlatego że jest położona miednicowo dopiero jak zmieni pozycje to bede bardziej odczuwac ruchy :) ciesze się że spróbowałam isc do innego gina, przynajmniej pierwsze raz jestem tak w całkowitosci zadowolona z wizyty :)

Miód dla moich oczu jak to czytałam :)

A.Kasiu - Wiem, że 20-latki na tym forum są górą :), ale jednak zaryzykuję w imieniu dziewczyn 30 + i tych nawet 35+, że jednak 35 lat to chyba jeszcze nie taka stara baba...? ;)

Vira termometr bezdotykowy jest ok, a nie ma możliwości byś pomyliła u własnego dziecka gorączkę 38 czy 39 ze stanem podgorączkowym. Dziecko jest rozpalone, osowiałe, ma szkliste oczy itp. Aczkolwiek nie polemizuję ze stwierdzeniem, że termometry rtęciowe czy alkoholowe są najdokładniejsze. Przy czym pomiar na nich, zwłaszcza u podrośniętego niemowlaka graniczy czasem z cudem.
    I ja też jestem za zrobieniem echa serca. To jest jednak badanie specjalistyczne i wykonane przez lekarza, który konkretnie sercem się zajmuje.

W temacie badań do szpitala- ode mnie zawsze wołali oryginału ostatniego usg,grupę krwi oryginał, WR, posiew w kierunku paciorkowca (robi się na koniec ciąży) i ostatnie wyniki mocz+morfologia) i oczywiście karta ciąży. Warto po wyborze szpitala podjechać tam na rekonesans i najczęściej wtedy informują co będzie potrzebne lub dają gotową karteczkę.

Oczywiście Wszystkim Wizytującym Gratuluję, a za dziewczyny w szpitalu kciuki zaciśnięte &&&&&&&&&

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 20:51

Est, Karolina@, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Ci Falon za dobre slowo i za zauwazenie. Dobrze wiedziec, ze jest gdzies pokrewna dusza, ktora czuje podobnie. Wrazliwiec ze mnie, to prawda, do tego bardzo skryty i przezywajacy wszystko w sobie. Jeszcze raz dzieki-)

Falon lubi tę wiadomość

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Pamiętacie temat o winach? Ja cos tam mojemu mężowi marudziłam, ze bym się napiła, a on dziś przyszedł z 6-pakiem wina bezalkoholowego :D Mówi, że wziął 6 bo taniej wyszło :P Także mój dziś medal za zajebistość zgarnia :D

Pije własnie białe półsłodkie i daje radę jeśli chodzi o smak:)
    Wow mniam mniam. Jutro każe swojemu szukac :D

• Falon Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wino bezalkoholowe? A to ciekawe :) chętnie bym spróbowała :)

201604051765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hannia123 - no mi też bliżej do tych 35 niż 20 a pisałam w kontekście powiedzonka "stara a głupia" ;) Widać nie wiek tu jest ważny a wychowanie i charakter ;)

Padam dziewczyny na ryjek. Wkleję Wam jutro foteczkę łazienki po wyburzeniu ściany i płytek to pośmiejecie :D Na samym środku biegnie rura od wentylacji, Piotrek mówi że mi ją tak zostawi żebym miała przy czym tańczyć :P

Falon, RudyTygrysek, Kasia24, Est, Hannia123, Kajola, Izoleccc, Kate84 lubią tę wiadomość

• RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałabym o krótkich filmikach :) Uwielbiam je oglądać. <3
    http://tinypic.com/player.php?v=30j65uw%3E&s=9#.Vj0LWLcvfIU
    http://tinypic.com/player.php?v=5ev61z%3E&s=9#.Vj0MEbcvfIX
    http://tinypic.com/player.php?v=2dtrs6d%3E&s=9#.Vj0MGLcvfIX
    http://tinypic.com/player.php?v=jv0hhw%3E&s=9#.Vj0MRbcvfIV

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • Kasia24 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do witaminek ja biorę pregne plus raz dziennie i pregna DHA :) 2razy dziennie.
    No i żelazo teraz biorę 3× dziennie ze względu na źle wyniki badań.

Ja mam specjalna gruba teczkę, założyłam sobie ze względu ze lubię mieć wszystko poukładane. I jak ide do lekarza to zawsze wszystko mam przy sobie, dawniejsze usg, wszystkie badania itp. teczka taka fajna bo wielkości połowy a4 gdzieś w tesco kiedyś znalazłam i os razu pomyślałam ze będę sobie tam zbierać badania :).

Wina bezalkoholowe nie są takie złe. My od mojego z pracy dostaliśmy ogromny kosz jak się pochwalił ze będzie ojcem bliźniąt. I wszystko w koszu podwójnie, dwa szampany bezalkoholowego, dwa wina bezalkoholowe, dwie kawy, dwie herbaty, itd. itd. bo kupa rzeczy tam była w środku :)

d'nusia, Martita88, domiii, RudyTygrysek, Lilou1984, anitka19953, baassiia, Kajola, Izoleccc, Kate84 lubią tę wiadomość

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja właśnie też czekam na dostawę 4 butli różowego półsłodkiego.
    pamiętam, że jak kiedyś na konferencyjne stoisko zamówiliśmy wino bezalkoholowe, to smakowało jak soczek. a ostatnio u koleżanki piłam pyszne i właśnie na to czekam. jak dostane to dam znać jak się nazywa ;)

trzeba sobie jakoś radzić
    dzisiaj z okazji nadchodzącego weekendu zaopatrzyłam się w piwko bawarie 0,0% ;)

d'nusia, Kasia24, Est, anitka19953, baassiia lubią tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajahha a ja lubię wszystko co z winkiem, browarem i słodyczami :D

Kasia24, arien, Falon, Mietka 30:), Kate84 lubią tę wiadomość

• Kasia24 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou ja dziś się rozkoszuje warka 0% bo tylko takie było bezalkoholowe :). Zjadłam też już paczkę bezow , pol czekolady i landrynki. Mój się ze mnie śmieje ze zrobiłam sobie bal murzynów :d

Wiem ze to nie zdrowe tyle słodyczy jeść ale dziś nie mogłam się powstrzymać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 23:25

d'nusia, RudyTygrysek, Lilou1984, baassiia, Karolina@, Kajola, Karka, Kate84 lubią tę wiadomość

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • Kokaina Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Ja już jakoś nie mogę spać. Z nami wszystko dobrze, mały waży 630 g, przepięknie ustawił się buzia na Usg, także w najbliższym czasie wrzucę zdjęcia ;)
    Szyjka od ostatniego badania trochę się skrócila, ale jest długa i zamknięta, ma ok 4 cm.
    Lekarz nie wie skąd mogę mieć te bóle brzucha i krzyża, najpewniej to w dalszym ciągu rozciąganie się macicy i wiązadeł. Zbadał mi nawet przez Usg nerki i żołądek, bo myślał, że to może stąd te bóle promieniują, ale też nie :)

Kate24, też ostatnio piłam tą Warkę 0%, ale dla mnie jest za słodka, niestety :(

Miłego weekendu!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 06:20

muminka83, baassiia, A.Kasia, Karolina@, Kajola, Est, domiii, Mania1718, Hannia123, Izoleccc, RudyTygrysek, Lilou1984, Kasia24, Karka, She86, Kate84 lubią tę wiadomość

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, ja też nie śpie od 5. W nocy miałam twardnienia brzucha, może to z nerwów, ale w sumie się nie denerwuje. Katar i ból gardła dalej się utrzymuj, ale dopiero brałam dwie dawki antybiotyku. Dobrze że wizyta we wtorek.

Est lubi tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane. Więc ja wkroczyłam w 50 % ciąży

I teraz mam zonk. Rano wzięłam jak zawsze dupka i acard jednak minutę później wymiotowałam samą żółcią i śliną. Więc nie wiem teraz czy ten leki ulotniły się wraz z tym czy nie. wrr i co ja mam teraz zrobić?? Oto jest pytanie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 07:03

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminko a czy nie powinnaś tego brać po śniadania - na pusty żołądek leki mogą podrażniać.
    Jeśli wymiotowałaś po chwili to pewno tabletki poszły w diabły, niekoniecznie nawet musiałaś to zauważyć. Ale a już bym więcej dziś nie brała na wszelki wypadek. A jak nie weźmiesz przez jeden dzień to przecież się nic nie stanie.

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Muminko a czy nie powinnaś tego brać po śniadania - na pusty żołądek leki mogą podrażniać.
    Jeśli wymiotowałaś po chwili to pewno tabletki poszły w diabły, niekoniecznie nawet musiałaś to zauważyć. Ale a już bym więcej dziś nie brała na wszelki wypadek. A jak nie weźmiesz przez jeden dzień to przecież się nic nie stanie.

a czy ja wspomniałam że nie jadłam śniadania??? :P Jadłam o 6 rano.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

‹‹ 993 994 995 996 997 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ