Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
jusiakp wrote:A ja mam dolka
maz jutro wyjezdza i to na 6 tygodni
teraz on pakuje auto na wyjaz w garazu a ja smutam w pokoju
Domyslam sie co czujesz. Moj maz co prawda na miejscu, ale tato pracowal za granica cale zycie, tez malo bywal w domu, ciagle w rozjazdach. Nigdy nie lubilam jak wyjezdzal, zawsze to byl najgorszy dzien. Jakos tak to siedzi w czlowieku, ze do tej pory mam gule w gardle i lzy w oczach jak o tym mowie. Nie powinno tak byc, ze rodzina musi zyc w rozlace... trzymaj sie:-* -
Lilou, dla mnie to bardzo logiczne, chociaz i tak dzieciece ubranka wypiore w specjalnym produkcie. Nie widze przeszkod zeby i swoje w takim wyprac, zobaczymy jak sie beda dopierac. Na ten moment uzywam plynu do plukania sensitive i zauwazylam, ze jest on mniej aromatyzowany. Im mniej chemii tym lepiej
Jutro z samego rana idziemy na polowkowe, wiec mam nadzieje, ze i ja pochwale sie kto w brzuchu buszuje -
Ja myślę że przez pierwszy miesiąc będę prała rzeczy synka w proszku dla niemowląt a później normalnie z naszymi rzeczami ale z płynem sensitive. Moja znajoma od początku prała w normalnym proszku i nic jej córce nie jest a 2 dni temu skończyła 3 latka.
muminka83, Lilou1984 lubią tę wiadomość
-
Pamiętacie temat o winach? Ja cos tam mojemu mężowi marudziłam, ze bym się napiła, a on dziś przyszedł z 6-pakiem wina bezalkoholowego
Mówi, że wziął 6 bo taniej wyszło
Także mój dziś medal za zajebistość zgarnia
Pije własnie białe półsłodkie i daje radę jeśli chodzi o smak:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 20:51
muminka83, olatychy, A.Kasia, d'nusia, Hannia123, perła ziemi, Kasia24, Lilou1984, kateee, anitka19953, Kajola, Magda lena, arien, Izoleccc, Mietka 30:), Karka, Kate84 lubią tę wiadomość
-
SKowroneczka87 mam tak samo... i czuję że również jesteś podobnie jak ja wrażliwa i uczuciowa.Ja również często miewam doły;-\ No còż faceci są inaczej skonstruowani i nigdy nie będą nami. Mój facet lubi gotować i myśli że jak coś upichci to jest panem wszechświata i już nic więcej nie musi,ale ja potzebuję czegoś innego niż jego obiadków, ale do niego to nie dociera. On też nie jest typem wrażliwca.
Chyba masz rację że w ciąży robimy się bardziej przewrażliwione i sentymentalne.
Nie przepraszaj za smęty bo dobrze wyrzucić z siebie wszelkie smutki chociażby tutaj;)
Humorku Ci życzę i zobaczysz że jutro będzie piękny dzieñ
-
Teresa1992 wrote:Melduję się po wizycie
Jestem bardzo zadowolona i do mojej gin chyba juz nie wroce... Dostałam leki na moje cisnienie kazał mierzyc 3 razy dzienie i gdyby przekraczalo 140/90 i dochodziły do tego jakies inne objawy jak bol glowy, puchniecie, mroczki czy cos to odrazu do szpitala bo moze sie to okazac gestoza i bardzo czesto badac mocz. Zrobił mi jeszcze raz połowkowe moja dziewczynka wazy juz 600 g
i nie było jej jak ładnie uchwycic bo miała nogi zazucone na głowe:P wytłumaczył mi że możliwe, że nie czuje teraz bardzo ruchów, dlatego że jest położona miednicowo dopiero jak zmieni pozycje to bede bardziej odczuwac ruchy
ciesze się że spróbowałam isc do innego gina, przynajmniej pierwsze raz jestem tak w całkowitosci zadowolona z wizyty
Miód dla moich oczu jak to czytałam
A.Kasiu - Wiem, że 20-latki na tym forum są górą, ale jednak zaryzykuję w imieniu dziewczyn 30 + i tych nawet 35+, że jednak 35 lat to chyba jeszcze nie taka stara baba...?
Vira termometr bezdotykowy jest ok, a nie ma możliwości byś pomyliła u własnego dziecka gorączkę 38 czy 39 ze stanem podgorączkowym. Dziecko jest rozpalone, osowiałe, ma szkliste oczy itp. Aczkolwiek nie polemizuję ze stwierdzeniem, że termometry rtęciowe czy alkoholowe są najdokładniejsze. Przy czym pomiar na nich, zwłaszcza u podrośniętego niemowlaka graniczy czasem z cudem.
I ja też jestem za zrobieniem echa serca. To jest jednak badanie specjalistyczne i wykonane przez lekarza, który konkretnie sercem się zajmuje.
W temacie badań do szpitala- ode mnie zawsze wołali oryginału ostatniego usg,grupę krwi oryginał, WR, posiew w kierunku paciorkowca (robi się na koniec ciąży) i ostatnie wyniki mocz+morfologia) i oczywiście karta ciąży. Warto po wyborze szpitala podjechać tam na rekonesans i najczęściej wtedy informują co będzie potrzebne lub dają gotową karteczkę.
Oczywiście Wszystkim Wizytującym Gratuluję, a za dziewczyny w szpitalu kciuki zaciśnięte &&&&&&&&&Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 20:51
Est, Karolina@, Mietka 30:) lubią tę wiadomość
-
Dziekuje Ci Falon za dobre slowo i za zauwazenie. Dobrze wiedziec, ze jest gdzies pokrewna dusza, ktora czuje podobnie. Wrazliwiec ze mnie, to prawda, do tego bardzo skryty i przezywajacy wszystko w sobie. Jeszcze raz dzieki-)
Falon lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnybaassiia wrote:Pamiętacie temat o winach? Ja cos tam mojemu mężowi marudziłam, ze bym się napiła, a on dziś przyszedł z 6-pakiem wina bezalkoholowego
Mówi, że wziął 6 bo taniej wyszło
Także mój dziś medal za zajebistość zgarnia
Pije własnie białe półsłodkie i daje radę jeśli chodzi o smak:) -
nick nieaktualnyHannia123 - no mi też bliżej do tych 35 niż 20 a pisałam w kontekście powiedzonka "stara a głupia"
Widać nie wiek tu jest ważny a wychowanie i charakter
Padam dziewczyny na ryjek. Wkleję Wam jutro foteczkę łazienki po wyburzeniu ściany i płytek to pośmiejecieNa samym środku biegnie rura od wentylacji, Piotrek mówi że mi ją tak zostawi żebym miała przy czym tańczyć
Falon, RudyTygrysek, Kasia24, Est, Hannia123, Kajola, Izoleccc, Kate84 lubią tę wiadomość
-
Zapomniałabym o krótkich filmikach
Uwielbiam je oglądać.
http://tinypic.com/player.php?v=30j65uw%3E&s=9#.Vj0LWLcvfIU
http://tinypic.com/player.php?v=5ev61z%3E&s=9#.Vj0MEbcvfIX
http://tinypic.com/player.php?v=2dtrs6d%3E&s=9#.Vj0MGLcvfIX
http://tinypic.com/player.php?v=jv0hhw%3E&s=9#.Vj0MRbcvfIV
-
Co do witaminek ja biorę pregne plus raz dziennie i pregna DHA
2razy dziennie.
No i żelazo teraz biorę 3× dziennie ze względu na źle wyniki badań.
Ja mam specjalna gruba teczkę, założyłam sobie ze względu ze lubię mieć wszystko poukładane. I jak ide do lekarza to zawsze wszystko mam przy sobie, dawniejsze usg, wszystkie badania itp. teczka taka fajna bo wielkości połowy a4 gdzieś w tesco kiedyś znalazłam i os razu pomyślałam ze będę sobie tam zbierać badania.
Wina bezalkoholowe nie są takie złe. My od mojego z pracy dostaliśmy ogromny kosz jak się pochwalił ze będzie ojcem bliźniąt. I wszystko w koszu podwójnie, dwa szampany bezalkoholowego, dwa wina bezalkoholowe, dwie kawy, dwie herbaty, itd. itd. bo kupa rzeczy tam była w środkud'nusia, Martita88, domiii, RudyTygrysek, Lilou1984, anitka19953, baassiia, Kajola, Izoleccc, Kate84 lubią tę wiadomość
-
no ja właśnie też czekam na dostawę 4 butli różowego półsłodkiego.
pamiętam, że jak kiedyś na konferencyjne stoisko zamówiliśmy wino bezalkoholowe, to smakowało jak soczek. a ostatnio u koleżanki piłam pyszne i właśnie na to czekam. jak dostane to dam znać jak się nazywa
trzeba sobie jakoś radzić
dzisiaj z okazji nadchodzącego weekendu zaopatrzyłam się w piwko bawarie 0,0%d'nusia, Kasia24, Est, anitka19953, baassiia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Lilou ja dziś się rozkoszuje warka 0% bo tylko takie było bezalkoholowe
. Zjadłam też już paczkę bezow , pol czekolady i landrynki. Mój się ze mnie śmieje ze zrobiłam sobie bal murzynów :d
Wiem ze to nie zdrowe tyle słodyczy jeść ale dziś nie mogłam się powstrzymaćWiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 23:25
d'nusia, RudyTygrysek, Lilou1984, baassiia, Karolina@, Kajola, Karka, Kate84 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
Ja już jakoś nie mogę spać. Z nami wszystko dobrze, mały waży 630 g, przepięknie ustawił się buzia na Usg, także w najbliższym czasie wrzucę zdjęcia
Szyjka od ostatniego badania trochę się skrócila, ale jest długa i zamknięta, ma ok 4 cm.
Lekarz nie wie skąd mogę mieć te bóle brzucha i krzyża, najpewniej to w dalszym ciągu rozciąganie się macicy i wiązadeł. Zbadał mi nawet przez Usg nerki i żołądek, bo myślał, że to może stąd te bóle promieniują, ale też nie
Kate24, też ostatnio piłam tą Warkę 0%, ale dla mnie jest za słodka, niestety
Miłego weekendu!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 06:20
muminka83, baassiia, A.Kasia, Karolina@, Kajola, Est, domiii, Mania1718, Hannia123, Izoleccc, RudyTygrysek, Lilou1984, Kasia24, Karka, She86, Kate84 lubią tę wiadomość
Synek 2016 r. ♥️
Synek 2020 r. 💚
-
Dzień dobry, ja też nie śpie od 5. W nocy miałam twardnienia brzucha, może to z nerwów, ale w sumie się nie denerwuje. Katar i ból gardła dalej się utrzymuj, ale dopiero brałam dwie dawki antybiotyku. Dobrze że wizyta we wtorek.
Est lubi tę wiadomość
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
Hej kochane. Więc ja wkroczyłam w 50 % ciąży
I teraz mam zonk. Rano wzięłam jak zawsze dupka i acard jednak minutę później wymiotowałam samą żółcią i śliną. Więc nie wiem teraz czy ten leki ulotniły się wraz z tym czy nie. wrr i co ja mam teraz zrobić?? Oto jest pytanieWiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 07:03
-
nick nieaktualnyMuminko a czy nie powinnaś tego brać po śniadania - na pusty żołądek leki mogą podrażniać.
Jeśli wymiotowałaś po chwili to pewno tabletki poszły w diabły, niekoniecznie nawet musiałaś to zauważyć. Ale a już bym więcej dziś nie brała na wszelki wypadek. A jak nie weźmiesz przez jeden dzień to przecież się nic nie stanie. -
Vira wrote:Muminko a czy nie powinnaś tego brać po śniadania - na pusty żołądek leki mogą podrażniać.
Jeśli wymiotowałaś po chwili to pewno tabletki poszły w diabły, niekoniecznie nawet musiałaś to zauważyć. Ale a już bym więcej dziś nie brała na wszelki wypadek. A jak nie weźmiesz przez jeden dzień to przecież się nic nie stanie.
a czy ja wspomniałam że nie jadłam śniadania???Jadłam o 6 rano.