X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też kilka razy dziennie. Nie boli tylko czuje jak się spina. Mam tak od 16 go tygodnia i nic mi się w związku z tym nie stało

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja kupiłam fembiona Natal 2 ale przestałam brać bo mnie po tym brzuch bolał, wzięłam 10 tabletek i reszta leży.
    Ogólnie obserwując reakcje organizmu to najchętniej żadnych bym nie brała, bo chyba mam też bole brzucha po żelazne (szelazo sr)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 17:14

Love_life lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję udanych wizyt :) Cieszę się bardzo, że maluchy zdrowo rosną! Ja podczytuję Was ale nie miałam kiedy pisać bo a to obiad a to coś tam. I jeszcze mnie męża siostra wkurzyła bo już dwa dni temu jej mówiłam, że będzie skuwanie łazienki a ona do mnie dziś pisze smsa w południe, żebym jej z szafy na korytarzu poprzenosiła rzeczy do pokoju bo jej się zakurzą. Stara szafa tam stoi i ona tam trzyma jakieś kurtki, szaliki i czapki. Było się nie gzić wczoraj z fagasem tylko się zająć tą szafą a nie do mnie w połowie skuwania pisać. Ludzie to są porąbani. Niech się cieszy, że Piotrek jej zabezpieczył tą szafę folią. Stara baba, niemal 35 lat a zachowanie nastolatki.

Na pocieszenie H&M wysłał mi linka, że dzianiny są 30% taniej, do tego dołożyłam sobie 25% zniżki za newsletter i kupiłam sobie kardigan za 50 zł ;) A co, należy mi się!

http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0295967007.html

Love_life - mi się skończył Prenalen i kupiłam sobie teraz takie:

http://www.aptekagemini.pl/witaminy-i-mineraly-prenatalne-x-60-tabl.html

Skład bardzo fajny, bogaty ale ja i tak tylko co drugi dzień.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 17:16

Love_life lubi tę wiadomość

• polin Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie u ginekologa biorę kwasy DHA 1x dziennie i co dwa- trzy dni witaminkę:) bo kupiłam Prenatal Duo i nie chcę żeby witaminy się zmarnowały:) Teraz dokupiłam jeszcze wit. D3 bo jadam mało ryb i mam brać kwasy DHA + wit. D3. Dalej raz na jakiś czas będę brała witaminkę. Dopóki wyniki krwi mam ok mam się nie brać żadnych witamin tylko jeść dużo owoców i warzyw:)

02.01.2015 puste jajo płodowe
    marzec 2016 córa

7u22gov3o7mn8ymo.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka, ja się zgadzam z A.Kasią! Lepiej w tę stronę niż jakby mieli Cie wypuścić a potem nie daj Boże (tfu, tfu tfu) miałoby się coś stać. Pamiętaj, że to dla Twojego dobra, tam nikomu nie zależy, żeby bez potrzeby trzymać zajęte łóżko. Widocznie z tymi Twoimi twardnieniami faktycznie może być coś nie tak. Nie wiemy tego, bo nie jesteśmy lekarzami. Trzymam za Was kciuki :)

Kokainka, daj koniecznie znać jak będziesz po :)

Tygrysku, ogromne gratulacje! :)

ryjkek, RudyTygrysek lubią tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oto my :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e27c94e4bca3.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/11e643b1277b.jpg

A.Kasia, Teresa1992, ksanka, Kajola, Est, Mania1718, Vincent, RudyTygrysek, edyś, Gośśś, wiewiórka17, Mietka 30:), Martita88, Hannia123, kofeinka, anitka19953, Izoleccc, Karka, krówka_muffka, She86, Kate84 lubią tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu, mam pytanie odnośnie odczuć gdy Tymek kopnie cie w szyjke, jakie są to odczucia. zdawałam to pytanie wcześniej ale chyba umknęło innym mamom, lub nie miały takich rewelacji.
    U mnie wrażenie dziwnie ból, niebol, takue lekkie pieczenie wewnętrzne a później odczucie jakby pochwa mi się skurczyla i rozkurczyla.
    To to taki odczucia?
    Oczywiście wtedy poducha pod pupę i namawiam Zosie by podplynela pod żołądek.

Arienko śliczny brzuszek!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 17:21

bl9cuay3kworwxbg.png
  • ryjkek Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    Ryjkek jak wielkiego masz mieśniaka? mój ma 3x2 pojawił się na połówkowym.

Mój ma 13 centymetrów. Więc Twój w stosunku do mojego jest maleńki. ;) Ale z tego co wiem, wszystko zależy, gdzie mięśniak jest umiejscowiony. Mój na szczęście rośnie na zewnątrz macicy, ale na tym etapie niebezpieczna jest jego martwica. Przy takim małym mięśniaku nie powinnaś mieć z nim żadnych problemów. Może nawet zniknie Ci po ciąży. Ja nie mam na co liczyć. Po ciąży czeka mnie operacja, ale na razie o tym nie myślę.

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:
    Kasiu, mam pytanie odnośnie odczuć gdy Tymek kopnie cie w szyjke, jakie są to odczucia. zdawałam to pytanie wcześniej ale chyba umknęło innym mamom, lub nie miały takich rewelacji.
    U mnie wrażenie dziwnie ból, niebol, takue lekkie pieczenie wewnętrzne a później odczucie jakby pochwa mi się skurczyla i rozkurczyla.
    To to taki odczucia?
    Oczywiście wtedy poducha pod pupę i namawiam Zosie by podplynela pod żołądek.

Oj jak on mnie w szyjkę kopał to miałam jak tu któraś z dziewczyn kilka dni temu wrażenie, że on mi zaraz wypadnie :/ Najgorzej jak stałam. Nieprzyjemne to okropnie i ciężkie do opisania uczucie. Na szczęście chyba się przekręcił bo od wczoraj mnie pod żebrami z prawej strony kopie. Myślę, że te nasze dzieciaczki jeszcze nie mają tyle siły żeby faktycznie jakąś krzywdę nam czy sobie zrobić tymi kopniakami. Ale zobaczymy w następną sobotę na USG co mi wyjdzie...

ksanka lubi tę wiadomość

• noelka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie, dziewczyny, jakie bierzecie to DHA? Ja póki co biorę Pregna DHA, ale podobno lepsze jest takie, które nie pochodzi z ryb (moje pochodzi), tylko np. z organizmów jednokomórkowych.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę MamaDHA premium. Takie mi lekarz zalecił bo ponoć ma najwięcej DHA z dostępnych na rynku preparatów ale szczerze powiedziawszy jakoś szczególnie nie szukałam tylko kupiłam co mi polecił.

• noelka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie mnie te moje też lekarz zalecił, ale tak gdzieś usłyszałam i się zastanawiam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To na poprawę humoru dla wszystkich :-)
    624dbd9969cdbfaemed.jpg

Est, A.Kasia, RudyTygrysek, edyś, noelka, ksanka, anitka19953, Izoleccc, Kate84 lubią tę wiadomość

• ryjkek Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira - to śmiech przez łzy. To niestety nas czeka :P

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Dziewczyny gratuluję udanych wizyt :) Cieszę się bardzo, że maluchy zdrowo rosną! Ja podczytuję Was ale nie miałam kiedy pisać bo a to obiad a to coś tam. I jeszcze mnie męża siostra wkurzyła bo już dwa dni temu jej mówiłam, że będzie skuwanie łazienki a ona do mnie dziś pisze smsa w południe, żebym jej z szafy na korytarzu poprzenosiła rzeczy do pokoju bo jej się zakurzą. Stara szafa tam stoi i ona tam trzyma jakieś kurtki, szaliki i czapki. Było się nie gzić wczoraj z fagasem tylko się zająć tą szafą a nie do mnie w połowie skuwania pisać. Ludzie to są porąbani. Niech się cieszy, że Piotrek jej zabezpieczył tą szafę folią. Stara baba, niemal 35 lat a zachowanie nastolatki.

Na pocieszenie H&M wysłał mi linka, że dzianiny są 30% taniej, do tego dołożyłam sobie 25% zniżki za newsletter i kupiłam sobie kardigan za 50 zł ;) A co, należy mi się!

http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0295967007.html

Love_life - mi się skończył Prenalen i kupiłam sobie teraz takie:

http://www.aptekagemini.pl/witaminy-i-mineraly-prenatalne-x-60-tabl.html

Skład bardzo fajny, bogaty ale ja i tak tylko co drugi dzień.

Chyba też się na nie skuszę no i maja magnez czyli idealnie :) dzieki

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co mamy chwilowo na mieszkaniu kota tesciowej. Wróciłam z pracy, a w przedpokoju i salonie rozniesiony na strzępy papier toaletowy. Teraz mu się nudzi i mnie tępi, tzn nie da nic napisać gryzie i drapie, no psychiczny :P

Ja mam lekka alergie na koty i nie chce go dotykać i kot ma chyba chorobę sierocą :P

Własnie zaczynam długie weekend w pon i wtorek urlop środa święto :)

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczęłam brać Pregna Plus.
    Oprócz kwasów dha, ma jeszcze trochę żelaza, wit. D i jod.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej witam się nie ma szans, żebym Was nadrobiła trochę się u mnie dzieje... na spokojnie może uda mi się w weekend usiąść i Was nadrobić.. mam nadzieję,że u Was wszystko dobrze..
    Pozdrawiam :)

A.Kasia, Est, RudyTygrysek, muminka83, anitka19953, Kate84 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałyście o tych co nie nie zwracają uwagi na ciężarowki a ja dziś w Kościele byłam mile zaskoczona. Wchodzę oczywiście kolejkado spowiedzi bo to pierwszy piątek, a jedna Pani która stała pierwsza mnie przepusciła :-)

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się pochwalę, że właśnie posegregowałam wszystkie ciuszki które dostałam od koleżanki i zapełniłam komodę. Póki co ich jakoś nie prałam i nie składałam szczególnie starannie - będę to robić myślę ok stycznia czy początku lutego - nie ma sensu wcześniej.

Nataszka2200 lubi tę wiadomość

‹‹ 991 992 993 994 995 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obiektywny ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet odwiedzających portal OvuFriend. W końcu to one wiedzą najlepiej czego potrzebują i co sprawia, że aplikacja spełnia ich wymagania. Na tej podstawie specjalnie dla Was zrobiliśmy obiektywny ranking najlepszych na rynku aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ