Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie dziewczyny
My po wizycie, najpierw Was nadrabiałam i w miedzy czasie obiadek i teraz piszę co u nas. Z maluszkiem wszystko ok, wszystkie parametry idealne (pęcherz, nerki żołądek, serduszko czterokomorowe, rączki i nóżki prawidłowe, mózg tez, móżdżek tez) maleństwo fikało w brzuszku, rączkami zasłaniało sobie buźkę przy usg 3D po jakimś czasie odwróciło się tyłem. Wagi maleństwa mi Pani doktor nie powiedziała ale mówiła że wymiary idealneMoja szyjka twarda zamknięta i długa. Zdjęć bardzo dużo dostałam i filmiki na pendrivie zaraz postaram się jakiś wstawić.
To chyba tyle co chciałam powiedzieć. Trzymajcie kilka fotek, na jednej widać płeć same zobaczcie kogo się spodziewamy
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1895c2e7fc16.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4bd938e958b6.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4555feaf4cf7.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/893ce22410a6.jpgryjkek, muminka83, A.Kasia, Kokaina, Kasia24, Karka, domiii, paola87, alinalii, olatychy, Lilou1984, Gośśś, Renka88, Kajola, d'nusia, Magda lena, Mania1718, edyś, Martita88, kateee, perła ziemi, wiewiórka17, Mietka 30:), Hannia123, anitka19953, kleo2426, Izoleccc, krówka_muffka, She86, Kate84 lubią tę wiadomość
-
Kasia24 - samo życie.
Niestety ludzie stają się coraz mniej życzliwi. Każdy dba tylko o swój interes i swoje dobro. Moim zdaniem związane jest to z sytuacją życiową. W krajach, gdzie mieszkańcom żyje się lepiej, ludzie są spokojniejsi i życzliwsi, chyba dlatego, że są po prostu szczęśliwsi.
Cóż, nie ma co się denerwować, ale zwrócić uwagę trzeba.
Nie zauważyłam, żeby ludzie traktowali kobiety w ciąży z szczególnym względem. Jak stałam w kolejce w sklepie lub u lekarza, to śmieszne było zachowanie kobiet, które odwracały wzrok, jak mnie zobaczyły.
Co do starszych ludzi, to uważam, że mimo wszystko młodzi ludzie mają do nich szacunek. Często ustępują im miejsca w autobusie. A moja babcia często opowiadała, jak właśnie młodzi ludzie bezinteresownie jej pomagali w różnych rzeczach. Aż miło było słuchaćKasia24 lubi tę wiadomość
Syn Stasiu ur 02.03.2016
-
W sensie wam? Błagam, pocieszcie mnie bo leżę na tym szpitalbym łóżku i czuję momentami napięcie ale nie boli mnie to, mam to od dłuższego czasu a dziś mnie zaczęli straszyć porodem przedwczesnym jespi się nie wycisza. Ze macica nie ma prawa twardniec przed 30 tygodniem
-
Lilou1984 wrote:Kokaina tylko najlepiej jechać w kilka osób, bo tam hurtowo sprzedają i zazwyczaj trzeba kupić całą rozmiarówkę np. s, m, l, xl
potem na Marywilskiej i w różnych butkikach w całej PL sprzedają to samo z odpowiednim narzutem;)
a staniczek z TK Maxxa, jest tam bardzo duży wybór fasonów i kolorów. cena ok 50 zł/szt. wcześniej chodziłam w takich na fitness, a teraz po domku śmigam, bo są bardzo wygodne w ciąży.
PS trzymam kciuki żeby bóle szybko przeszły
Dziewczyny w szpitalu, życzę szybkiego powrotu do zdrowia
Dziękuję za kciuki, właśnie czekam do lekarza.
Kasia24, powiem Ci szczerze ze nie dziwi mnie takie zachowanie, niestety. Już niejednokrotnie pisalyscie o podobnych zachowaniach np w autobusach.
Chyba utarlo się już ze skoro ciaza to nie choroba to nie trzeba wobec nas zachowywać się z jakąkolwiek ostrożnością
Najgorsze są te wredne, stare raśple, wredne mochery [sick!]Synek 2016 r. ♥️
Synek 2020 r. 💚
-
Martka no nie wiem co Ci napisać, większość z nas tutaj ma takie twardnienia. A może twoje Trwają po prostu za długo? Macica ma prawo stwardnieć ale puszcza po kilku sekundach, góra minutach
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
Martka89 wrote:W sensie wam? Błagam, pocieszcie mnie bo leżę na tym szpitalbym łóżku i czuję momentami napięcie ale nie boli mnie to, mam to od dłuższego czasu a dziś mnie zaczęli straszyć porodem przedwczesnym jespi się nie wycisza. Ze macica nie ma prawa twardniec przed 30 tygodniem
Martka, jakoś słabo Ci wytłumaczyli widzę kwestię twardnień
twardnienia jak najbardziej mają prawo występować nawet już od 20 tygodnia, ale nie powinny trwać za długo. macica na swój sposób przygotowuje się do porodu.
ja mam takowe kilka razy dziennie... a wszystko ze mną i maluchem ok!
myślę, że mniej nas niż więcej tych które nie miały przygody z twardnieniami.
może u Ciebie jest to jakoś nasilone i zaawansowane?
a konsultowałaś to ze swoim lekarzem czy tylko z tym szpitalnym?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 16:47
-
Teresa1992 wrote:Ja już mam wyniki glukozy: na czczo 4,65. po 1 godz 5,41, po 2 godz 5,09 Więc chyba wszystko ok
ale śmieszne masz te liczbynie spotkałam się z takim oznaczeniem, ale wyglądają bardzo ok
ja wciąż czekam na swoje...A.Kasia, Est lubią tę wiadomość
-
Martka89 wrote:W sensie wam? Błagam, pocieszcie mnie bo leżę na tym szpitalbym łóżku i czuję momentami napięcie ale nie boli mnie to, mam to od dłuższego czasu a dziś mnie zaczęli straszyć porodem przedwczesnym jespi się nie wycisza. Ze macica nie ma prawa twardniec przed 30 tygodniem
Martka, szczerze mówiąc ja nie mam takiego problemu. Nie mam też problemu z szyjką, bo ma 5 cm. Ale za to mam problemy z wielkim mięśniakiem, który może przysporzyć duże kłopoty. Co kobieta, to inne problemy. Życzyłabym Wam wszystkim, żeby Wasze ciąże były bezproblemowe, ale z tego, co widzę, dużo kobiet ma jakieś problemy. Hmm... z tego co słyszałam, takie twardnienie macicy nie jest dobre. Mam nadzieję, że u Ciebie wszystko dobrze się skończy. Wiem, że łatwo się mówi, ale trzeba myśleć pozytywnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 16:52
Syn Stasiu ur 02.03.2016
-
nick nieaktualnyMartka89 wrote:W sensie wam? Błagam, pocieszcie mnie bo leżę na tym szpitalbym łóżku i czuję momentami napięcie ale nie boli mnie to, mam to od dłuższego czasu a dziś mnie zaczęli straszyć porodem przedwczesnym jespi się nie wycisza. Ze macica nie ma prawa twardniec przed 30 tygodniem
Mi twardnieje ale już rzadko. Przed pessarem miałam te twardnienia częściej i mi się przez nie szyjka pogorszyła ale one były bolesne i trwały do minuty. Teraz mam raz na jakiś czas, krótkie. No i zauważyłam, że w chwilach dużych nerwów najczęściej się pojawiają. Dobrze, że jesteś w szpitalu, zdaj się na lekarzy. Ja wiem, że wolałabyś wrócić do domu ale kilka dni dłużej Ci nie zaszkodzi, tak samo jak magnez w kroplówce. Swoją drogą lepszy lekarz nadgorliwy niż olewający. W poprzedniej ciąży ginekolog zignorowała u mnie czynności skurczowe a później zdziwiona, że poród się zaczął. Nie chcę Cię straszyć oczywiście, ale po prostu lepiej dmuchać na zimne nawet, jeśli nic szczególnego by się u Ciebie przez te twardnienia nie działo.arien lubi tę wiadomość
-
A.Kasia wrote:Swoją drogą lepszy lekarz nadgorliwy niż olewający. W poprzedniej ciąży ginekolog zignorowała u mnie czynności skurczowe a później zdziwiona, że poród się zaczął. Nie chcę Cię straszyć oczywiście, ale po prostu lepiej dmuchać na zimne nawet, jeśli nic szczególnego by się u Ciebie przez te twardnienia nie działo.
Mądrze powiedziane. Zgadzam się w 100%.
Syn Stasiu ur 02.03.2016