X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena - u mnie test PAPPA Trisomii 21 to 1:16493. Miałaś amiopunkcie ?

aleksandrazz lubi tę wiadomość

• ryjkek Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    Dzień dobry ;)

a tak z innej beczki ;)

wybieracie się na sesje ciążową??
    ja taką robię w przyszłym tyg, próbną moja siostra ma profesjonalną lustrzankę i bawi się w fotografa, wiec moze coś fajnego z tego wyjdzie , a jak nie to mam namiary na profesjonalnego fotografa ;)

Ja nie mam zamiaru robić sesji ciążowej, ale jestem strasznie napalona na sesję noworodkową ;) Bardzo mi się podobają zdjęcia noworodków. Siebie z dużym brzuchem jakoś nie mam ochoty oglądać, ale uważam, że zarówno sesja noworodków jak i ciążowa to fajna pamiątka :)

alinalii lubi tę wiadomość

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Magda_lena - u mnie test PAPPA Trisomii 21 to 1:16493. Miałaś amiopunkcie ?
    Nie. Nie zgodziłam się. Lekarz genetyk bardzo nalegał. Był oburzony moją decyzją! A lekarz prowadzący wręcz przybił mi piątkę za decyzję. Bardzo mnie wspierał i cały czas mnie wspiera. Z ta przeziernością to było tak, że byłam chora (przeziębiona) w czasie badania i mogło to mieć wpływ. Test Pappa to totolotek :)
    Powiedziano mi, że z takim nt to dobry wynik testu pappa. Lekarz spodziewał się 1:150.

muminka83, A.Kasia lubią tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja przyjaciółka miała tak samo - też przezierność była na pograniczu normy. Test PAPPA niby zmniejszył prawdopodobieństwo ale i tak zalecali amiopunkcje. Nie zrobiła.
    Kolejne badania już były bardzo dobre i urodziła zdrowego synka.

Magda lena lubi tę wiadomość

• Kokaina Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arien wrote:
    Kokainka! Kurde! Całe szczęście, że masz wizytę dzisiaj. Silne bóle brzucha
    + krzyż = zmartwienie. Trzymam kciuki z całych sił :)

Dziękuję Kochana :*
    Przed miesiącem też miałam kilka dni takich boli. Lekarz posprawdzal wszystko i nic się nie działo. Powiedział, że to albo jelita, albo rozciąganie więzadeł. Mam nadzieję, że tym razem też będzie wszystko ok :]

Karka, oczywiście masz rację, też czasami czuje małego jak się wypnie jako twarda strukturę, wiadomo :)
    Ale u mnie od razu czuć że to Olek, bo się przesuwa zawsze szybko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 14:02

domiii lubi tę wiadomość

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• Nataszka2200 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaTychy jestes z Tychów? Bo Ja tak:D

iv09piqvr5fpkazd.png
    Aleks ur.20.03.2016r godz 17:07 waga:3.272 i 55cm
    [link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n739hscix2y.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.

My już po połówkowych. Synuś nadal pozostaje synusiem waży 365g, wszystko jest ok :)

Dziewczyny w szpitalach bardzo współczuję i życzę szybkiego powrotu do domków.

Gratuluje udanych wizyt i kciukam za kolejne dobre wieści :)

Vira głowa do góry będzie dobrze trzymam kciuki aby te plamki szybko zniknęły.

A tak poza tym to zaczęłam 22tc i 6 miesiąc wg Belly :)

ksanka, Karolina@, d'nusia, arien, Kokaina, Martita88, Magda lena, muminka83, Kajola, Renka88, A.Kasia, alinalii, edyś, RudyTygrysek, domiii, Karka, Gośśś, Mania1718, perła ziemi, Hannia123, She86, Kate84 lubią tę wiadomość

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie u lekarza.Dostałam antybiotyk, ale moja ciotka położna która przyjechała na wesele powiedziała żeby go nie brać jeśli nie mam gorączki. Ale w sumie wzięłam, bo jakbym miała się jeszcze z gorączką jutro obudzić to.... Lekarka jak usłyszała że jutro ślub chwyciła się za głowę :-D Kazała się jeszcze w poniedziałek pokazać.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie co może oznaczać bardzo liczna ilość kryształów fosforanów bezpostaciowych w moczu?

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • ryjkek Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz - Twoja ciocia ma rację. Niepotrzebnie brać antybiotyk, jak nie ma gorączki. Uważaj na siebie na weselu. :) To jednak fizycznie i emocjonalnie męcząca impreza ;) Ja swoje przełożyłam na czas po ciąży. Jakoś nie za bardzo chciałam brać ślub z brzuszkiem.

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • ryjkek Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie co może oznaczać bardzo liczna ilość kryształów fosforanów bezpostaciowych w moczu?

..... takie coś badają w rutynowym badaniu moczu?! Lepiej zapytaj lekarza, bo -jak dla mnie- brzmi to skomplikowanie.

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak u mnie w laboratorium jak badasz mocz z osadem to pod mikroskopem sprawdzają. Przeczytałam w internecie ze dieta bogata w warzywa sprzyja powstawaniu tych kryształów, więc może od moich warzywek :)

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • ryjkek Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    (...) może od moich warzywek :)

Oby :)

Renka88 lubi tę wiadomość

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    pij więcej wody zaczynają się robić podstawy do kamieni lub piasku... nie życze tego nikomu...

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamka tez o tym pomyślałam, bo ostatnio jak nie ma upałów pije mniej :(

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Kasia24 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem na telefonie w chwili obecnej to tak skrótowo napisze. Wszystkim Marcowkom w szpitalu życzę szybkiego powrotu do zdrówka i ściskam mocno.

chciałam się wyżalić, jestem zdruzgotana zachowaniem starszych kobiet... Jadę właśnie z Lublina do Warszawy Polskim Busem. Na dworcu z większym chamstwem się dawno nie spotkałam. Stałam sobie grZecznie jako 1 w kolejce do autobusu racji ze byłam na dworcu 30minut wcześniej n po 15minutach podjechał autobus. Wszystkie stare głupie baby bo inaczej ich nazwać nie mogę, rzuciły się do wejścia niczym ludzie przed wigilia na ostatniego karpia. Czułam się stratowana wręcz i w końcu wybuchlam i krzyknęłam na nie ze to podobno młodzież taka niewychowana, a jak one się zachowują? Zapytałam tym samym tonem czy nie wstyd im popychac ciężarna kobietę... Nic dziwnego ze młodzi ludzi nie maja później szacunku do starsZych...

Później odruchowo gdy jakaś kobieta zapytała czy mogę się przesunąć powiedziałam ze nie bo jestem w ciąży i potrzebuje więcej przestrzeni. Ale byłam taka wściekła bo te głupie baby nawet przepraszam nie powiedziały.

Est, kofeinka lubią tę wiadomość

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a stanik sportowy z TK Maxxa, jest tam bardzo duży wybór fasonów i kolorów. cena ok 50 zł/szt. wcześniej chodziłam w takich na fitness, a teraz po domku śmigam, bo są bardzo wygodne w ciąży.

PS trzymam kciuki żeby bóle szybko przeszły

Dziewczyny w szpitalu, życzę szybkiego powrotu do zdrowia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 02:06

Kokaina lubi tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • olatychy Ekspertka

Wysłany: 6 listopada 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataszka2200 wrote:
    OlaTychy jestes z Tychów? Bo Ja tak:D

Tak, jestem z Tychów :)

My juz po badaniach. Usg prawidłowe, z małym wszystko okej i waży juz 476 gram :) dalej podają kroplowki żeby nas wzmocnić. Dziękuję wszystkim za słowa otuchy i wsparcia :* mam teraz chwilę dla siebie i nadrobie nasze forum i odpocznę od remontu

Buziaki :* <3

A.Kasia, Kasia24, Renka88, d'nusia, anitka19953, Lilou1984, domiii, ksanka, Kokaina, Karka, Gośśś, Kajola, Magda lena, Mania1718, Martita88, perła ziemi, Mietka 30:), kleo2426, Kate84 lubią tę wiadomość

Samuel <3
    mhsv9vvjnfioahrm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia24 - doskonale Cie rozumiem. Przede mną dziś stara baba w kolejce do apteki się wepchnęła - ale ja nie miałam odwagi się odezwać - potem żałowałam.
    A jak wczoraj jechałam tramwajem to jakie pełne pretensji spojrzenia, że nie ustąpie miejsca starszej pani ( która mogła iść 3 rzędy dalej bo tam były wolne miejsca ) - ale nie - trzeba ciężarną mierzyć wzrokiem.
    Niektórzy ludzie to banda chamów i prostaków.
    Także chylę czoła, że się odezwałaś i upomniałaś o swoje prawa - BRAWO!

Kasia24 lubi tę wiadomość

• Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już mam wyniki glukozy: na czczo 4,65. po 1 godz 5,41, po 2 godz 5,09 Więc chyba wszystko ok :)

Kasia24 lubi tę wiadomość

‹‹ 989 990 991 992 993 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ