Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
alinalii wrote:Dzień dobry
a tak z innej beczki
wybieracie się na sesje ciążową??
ja taką robię w przyszłym tyg, próbną moja siostra ma profesjonalną lustrzankę i bawi się w fotografa, wiec moze coś fajnego z tego wyjdzie , a jak nie to mam namiary na profesjonalnego fotografadomiii lubi tę wiadomość
-
Martka89 bardzo współczuję Ci takiej sytuacji na sali. Faktycznie spróbuj poprosić o przeniesienie.
Vira ja bym poszła na to echo, będziesz lepiej zorientowana, może tamten lekarz bardziej jeszcze coś wyjaśni. Ale trzeba myśleć o tym co mówił ten, że skoro nie są połączone to dobrze i że powinny zniknąć. Trzymam kciuki żeby znikły!
Dziewczyny dzwoniłam wczoraj do kliniki się umówić na badanie prenatalne 3 trymestru, oczywiście prywatnie, powiedziałam, że w 24 tyg jestem, ona mnie zapisała na 9.12, to będzie początek dopiero 29 tyg, wydaje mi się, że ciut za wcześnie... Ale powiedziała, że to się wykonuje w 30 tyg +/- 2 tyg. Co myślicie? Może macie wiedzę na ten temat?
Córka!!! Kochana Hania :*38+6, 19.30, 51cm, 2760
-
A tak wogóle to musze wam na mojego faceta poskarżyć... wyczytał na internecie że jak tak pierci bolą są nabrzmiałe i ciepłe to może być zapalenie kanalimków mlekowych i żeby tego uniknąć należy rozmasować piersi no to grzecznie sie wziął do roboty a że mówiłam że to boli to mi łapki przytrzymał i nie dawał za wygraną i masował dalej... pełno takiej przezroczystej wydzieliny mi leciało ale o dziwo dzisiaj już tak nie bobą...
-
Ja chciałam bardzo sesję z brzuszkiem, ale nie mam pieniążków na profesjonalną, może poprosimy kogoś znajomego po prostu żeby razem nam trochę pocykał jakiś fotek. Noworodkową będę chciała już taką porządną, może się uda
-
olatychy wrote:Cześć dziewczyny
My jednak trafiliśmy do szpitala. Kroplówki i badania. Silne odwodnienie organizmu.
Współczuję, trzymajcie się cieplutko! Będzie dobrze!anitka19953 lubi tę wiadomość
-
niecierpliwaa wrote:Cześć dziewczyny
Jestem w szoku , 4 czy 5 godzin i do domu ? To już chyba przesadaJa też wolałabym z dzień, dwa chociaż poleżeć, żeby być pod fachową opieką.
Ja mam dziś totalnego lenia , nic mi się nie chce. A jak pomyślę o jutrzejszym zjeździe na uczelni to mi się robi niedobrze...
Dziś miałam fatalną noc. Wstawałam na siusiu co 1,5h ... A jeszcze koło 4 wstałam, położyłam się dalej a tu puk, puk dzidzia już nie śpi i mamie też nie dajeLilou1984 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry
Teresa, dobrze, że już jutro masz tą wizytę u innego lekarza, trzymam kciuki!
She86, jusia, super, że wszystko w porządku
Vira, ja też myślę, że będziesz spokojniejsza, jeśli jednak pójdziesz na to echo. Na pewno będziesz miała to wszystko dokładniej zinterpretowane.
Martka, dobrze, że nie masz żadnej infekcji. Ale współczuję, że jednak musisz zostać w szpitaluTrzymaj się :* Masakra, że w ogóle nie podzielili tych dziewczyn na inne sale.. niepotrzebny stres dla wszystkich!
Ola, trzymaj się! Najważniejsze, że jesteś pod fachową opiekąTeresa1992, She86 lubią tę wiadomość
-
Tak sobie myślę, że ostatnio sporo z nas trafiło do szpitala
Jesień ewidentnie nam nie służy. Ale pamiętajcie dziewczyny przebywające w szpitalnych oddziałach - jesteście pod stałą, fachową i profesjonalną opieką. Jest bezpieczniej i szybciej można reagować niż gdybyście były w domach. I tego się kochane trzymajcie. Wiadomo, że to nic przyjemnego, ale lepiej dmuchać na zimne! Całuje Was!
Martita88, kofeinka, Est, domiii lubią tę wiadomość
-
Karka bo te badania 3 trymestru wykonuje sie miedzy 28-32 tyg wiec skonczony 29tydzien wydaje mi sie ok
Olatychy dobrze, ze jestes pod opieka trzymam kciuki, bedzie dobrze
Marta heh to sa wlasnie nasze polskie szpitaleupychaja pacjentki gdzie moga i nie pomysla o tym ze to jest ciezkie dla kobiet ktore stracily dzieci, a musza lezec na sali z dziewczynami w zaawansowanej ciazy...
i na odwrot...
Vira tak jak dziewczyny radza idz na to echo,lekarz ktory je wykonuje najlepiej zna sie na takich wadach, czy plamkach i on Ci wytlumaczy co jest grane...Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
Ksanka oczywiście nie lubie tego że nie spałaś w nocy, ale dobrze czasem do 12 poleniuchować
trzymam kciuki za nadchodzące połówkowe i ciesze się zawsze jak czytam pozytywne wiadomości z wizyt już odbytych
a ja się pochwale, że dzisiaj kupiłam okazyjnie kurteczkę zimową w kroju oversize za śmieszne pieniądze, gdzie mi się spokojnie brzuszek przez całą ciąże zmieści))
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 02:05
Gośśś, ksanka, d'nusia, Martita88, Kokaina, Magda lena, Vincent, muminka83, Karolina@, Karka, Kajola, Renka88, baassiia, Est, edyś, Kasia24, RudyTygrysek, domiii, perła ziemi, Mietka 30:), Hannia123, krówka_muffka, Kate84, She86 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny szpitalne trzymam za was kciuki. Jesteście pod opieką i obserwacja więc jestescie bezpieczne. Przykro mi tylko słuchać że tak marnie dbają o twoja równowagę psychiczną Martka
Vira, idź na echo serca, specjalista powie ci na co zwracać uwagę w przyszłości podczas monitoringu oraz lepiej wytłumaczy co i jak,
Wczoraj wieczorem bolało mnie podbrzusze, mocniej oczywiście jak wstawałam, dodatkowo zestresowalam się dziwna wydzielina, która mi wypadła w ilości 1 kropli do porcelany i miała kolor jasno beżowy, (chyba bo różniła się od muszli) na papierze nic nie było, tylko na muszli kloz.
Później za każdym razem oglądałam czy nic nie poleci itp, ale to musiała być wieczorna luteina z dodatkiem macmiror.
Zestresowalam się tym ale dziś po dluuuugim spaniu już mi nic nie dolega. Więc tylko pewnie sama się wkręcilam.
Dziewczyny. Mam pytanie o kopniaki maluchów, staram się by Zosia była z daleka od szyjki ale jej się zdarza i to mnie stresuje.
Jak mnie kopnieciem w szyjke to jest to takie dziwne prawie pieczenie,ból niedogodności a później mam wrażenie jakby pochwa się skurczyla na chwilę - tak jak przy orgazmie (kurcze kiedy to ostatnio było!).
Boję się by mała nie uwypuklila błon.
Jak to wy odczuwacie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 13:03