X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira ja czytałam, że te ogniska najczęściej same znikają po jakimś czasie. Ale może byś była spokojniejsza jakbyś poszła na echo ? skoro lekarz mówi, że to nic bardzo złego, to pewnie ten z echa tylko to potwierdzi :)

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira tak jak pisze Niecierpliwa ja bym poszła dla spokoju ducha :)

dqprwn15leplej5m.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira, Kochana. Idź na echo. Są pewne parametry których nie sprawdzi się na usg. wiem, że chodzi o jakieś przepływy, ale takie konkretniejsze!
    Najważniejsze, że nie są ze sobą te ogniska połączone!!! Dobrze, ze to skonsultowałaś! :)

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira idź na to echo. Wiadomo, wydatek, ale jestem pewna, że jeśli go nie zrobisz będziesz niespokojna do końca ciąży. Nie ma co stresować siebie i dzieciaczka, lepiej sprawdzić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak tylko co mi to echo serca da. Co mi tam powiedzą? Że ogniska są? Przecież już wiemy, że są...

• kamka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    Dzień dobry ;)

a tak z innej beczki ;)

wybieracie się na sesje ciążową??
    ja taką robię w przyszłym tyg, próbną moja siostra ma profesjonalną lustrzankę i bawi się w fotografa, wiec moze coś fajnego z tego wyjdzie , a jak nie to mam namiary na profesjonalnego fotografa ;)
    ja mam kumpla fotografa ale stwierdził że jeszcze za wcześnie na sesje bo mam za mały brzuszek a że widzimy sie dosyć często to już on poda terfmin kiedy:D

domiii lubi tę wiadomość

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • Karka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 bardzo współczuję Ci takiej sytuacji na sali. Faktycznie spróbuj poprosić o przeniesienie.

Vira ja bym poszła na to echo, będziesz lepiej zorientowana, może tamten lekarz bardziej jeszcze coś wyjaśni. Ale trzeba myśleć o tym co mówił ten, że skoro nie są połączone to dobrze i że powinny zniknąć. Trzymam kciuki żeby znikły!

Dziewczyny dzwoniłam wczoraj do kliniki się umówić na badanie prenatalne 3 trymestru, oczywiście prywatnie, powiedziałam, że w 24 tyg jestem, ona mnie zapisała na 9.12, to będzie początek dopiero 29 tyg, wydaje mi się, że ciut za wcześnie... Ale powiedziała, że to się wykonuje w 30 tyg +/- 2 tyg. Co myślicie? Może macie wiedzę na ten temat?

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • kamka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak wogóle to musze wam na mojego faceta poskarżyć... wyczytał na internecie że jak tak pierci bolą są nabrzmiałe i ciepłe to może być zapalenie kanalimków mlekowych i żeby tego uniknąć należy rozmasować piersi no to grzecznie sie wziął do roboty a że mówiłam że to boli to mi łapki przytrzymał i nie dawał za wygraną i masował dalej... pełno takiej przezroczystej wydzieliny mi leciało ale o dziwo dzisiaj już tak nie bobą...

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • Karka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałam bardzo sesję z brzuszkiem, ale nie mam pieniążków na profesjonalną, może poprosimy kogoś znajomego po prostu żeby razem nam trochę pocykał jakiś fotek. Noworodkową będę chciała już taką porządną, może się uda :)

nqtk8u69dwbc5hye.png

• olatychy Ekspertka

Wysłany: 6 listopada 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny
    My jednak trafiliśmy do szpitala. Kroplówki i badania. Silne odwodnienie organizmu.

Samuel <3
    mhsv9vvjnfioahrm.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola trzymaj się. Grunt, że już jesteś pod kontrolą :)

dqprwn15leplej5m.png
  • Karka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olatychy wrote:
    Cześć dziewczyny
    My jednak trafiliśmy do szpitala. Kroplówki i badania. Silne odwodnienie organizmu.

Współczuję, trzymajcie się cieplutko! Będzie dobrze!

anitka19953 lubi tę wiadomość

nqtk8u69dwbc5hye.png

• anitka19953 Przyjaciółka

Wysłany: 6 listopada 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niechcący wcisnęło mi się " Lubie " :-(

• ksanka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:
    Cześć dziewczyny :)

Jestem w szoku , 4 czy 5 godzin i do domu ? To już chyba przesada :) Ja też wolałabym z dzień, dwa chociaż poleżeć, żeby być pod fachową opieką.

Ja mam dziś totalnego lenia , nic mi się nie chce. A jak pomyślę o jutrzejszym zjeździe na uczelni to mi się robi niedobrze...
    Dziś miałam fatalną noc. Wstawałam na siusiu co 1,5h ... A jeszcze koło 4 wstałam, położyłam się dalej a tu puk, puk dzidzia już nie śpi i mamie też nie daje :)
    Hej dziewczyny, dzis pobiła mój rekord właśnie się obudzilam. Noc mialam podobna jak Niecierpliwa, o 4:40 pobudka na siku, później nie mogłam usnac do 6:00 bo malutka brykala a jak usnelam to spalam do 12.

Lilou1984 lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • noelka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Teresa, dobrze, że już jutro masz tą wizytę u innego lekarza, trzymam kciuki!

She86, jusia, super, że wszystko w porządku :)

Vira, ja też myślę, że będziesz spokojniejsza, jeśli jednak pójdziesz na to echo. Na pewno będziesz miała to wszystko dokładniej zinterpretowane.

Martka, dobrze, że nie masz żadnej infekcji. Ale współczuję, że jednak musisz zostać w szpitalu :/ Trzymaj się :* Masakra, że w ogóle nie podzielili tych dziewczyn na inne sale.. niepotrzebny stres dla wszystkich!

Ola, trzymaj się! Najważniejsze, że jesteś pod fachową opieką :)

Teresa1992, She86 lubią tę wiadomość

• arien Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie myślę, że ostatnio sporo z nas trafiło do szpitala :/ Jesień ewidentnie nam nie służy. Ale pamiętajcie dziewczyny przebywające w szpitalnych oddziałach - jesteście pod stałą, fachową i profesjonalną opieką. Jest bezpieczniej i szybciej można reagować niż gdybyście były w domach. I tego się kochane trzymajcie. Wiadomo, że to nic przyjemnego, ale lepiej dmuchać na zimne! Całuje Was!

Martita88, kofeinka, Est, domiii lubią tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karka bo te badania 3 trymestru wykonuje sie miedzy 28-32 tyg wiec skonczony 29tydzien wydaje mi sie ok :)

Olatychy dobrze, ze jestes pod opieka trzymam kciuki, bedzie dobrze :)

Marta heh to sa wlasnie nasze polskie szpitale :/ upychaja pacjentki gdzie moga i nie pomysla o tym ze to jest ciezkie dla kobiet ktore stracily dzieci, a musza lezec na sali z dziewczynami w zaawansowanej ciazy... :/ i na odwrot...

Vira tak jak dziewczyny radza idz na to echo,lekarz ktory je wykonuje najlepiej zna sie na takich wadach, czy plamkach i on Ci wytlumaczy co jest grane...

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • polin Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm, ja się ostatnio jakoś w miarę dobrze czuję. Może to przez te soki codziennie wypijane?

02.01.2015 puste jajo płodowe
    marzec 2016 córa

7u22gov3o7mn8ymo.png
  • Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksanka oczywiście nie lubie tego że nie spałaś w nocy, ale dobrze czasem do 12 poleniuchować ;)

trzymam kciuki za nadchodzące połówkowe i ciesze się zawsze jak czytam pozytywne wiadomości z wizyt już odbytych

a ja się pochwale, że dzisiaj kupiłam okazyjnie kurteczkę zimową w kroju oversize za śmieszne pieniądze, gdzie mi się spokojnie brzuszek przez całą ciąże zmieści :)))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 02:05

Gośśś, ksanka, d'nusia, Martita88, Kokaina, Magda lena, Vincent, muminka83, Karolina@, Karka, Kajola, Renka88, baassiia, Est, edyś, Kasia24, RudyTygrysek, domiii, perła ziemi, Mietka 30:), Hannia123, krówka_muffka, Kate84, She86 lubią tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny szpitalne trzymam za was kciuki. Jesteście pod opieką i obserwacja więc jestescie bezpieczne. Przykro mi tylko słuchać że tak marnie dbają o twoja równowagę psychiczną Martka

Vira, idź na echo serca, specjalista powie ci na co zwracać uwagę w przyszłości podczas monitoringu oraz lepiej wytłumaczy co i jak,

Wczoraj wieczorem bolało mnie podbrzusze, mocniej oczywiście jak wstawałam, dodatkowo zestresowalam się dziwna wydzielina, która mi wypadła w ilości 1 kropli do porcelany i miała kolor jasno beżowy, (chyba bo różniła się od muszli) na papierze nic nie było, tylko na muszli kloz.
    Później za każdym razem oglądałam czy nic nie poleci itp, ale to musiała być wieczorna luteina z dodatkiem macmiror.
    Zestresowalam się tym ale dziś po dluuuugim spaniu już mi nic nie dolega. Więc tylko pewnie sama się wkręcilam.

Dziewczyny. Mam pytanie o kopniaki maluchów, staram się by Zosia była z daleka od szyjki ale jej się zdarza i to mnie stresuje.
    Jak mnie kopnieciem w szyjke to jest to takie dziwne prawie pieczenie,ból niedogodności a później mam wrażenie jakby pochwa się skurczyla na chwilę - tak jak przy orgazmie (kurcze kiedy to ostatnio było!).
    Boję się by mała nie uwypuklila błon.
    Jak to wy odczuwacie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 13:03

bl9cuay3kworwxbg.png
‹‹ 987 988 989 990 991 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ