X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka, Kochana, to jest chore, że tak robią. Domyślam się, że czujesz się gorzej. Bądź silna!

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:
    Martka strasznie Ci współczuję i nie wyobrażam sobie żeby na jednej sali położyć kogoś kto cierpi z powodu utraty dziecka i żywą ciążę. To ból i dyskomfort dla obu stron :( a personel nie zwraca na to uwagi? Choć odrobina empatii i podzielenie pacjentek.
    W pierwszym dniu jak położyli poronienie to po kilku godzinach wzięli dziewczynę na inna sale, ale pd wczoraj położyli nam 3 nowe...zero empatii, zero. Te płaczą jak nas widza, ja sie stresuje ze mnie to spotka.

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jak to jest z tyko skurczami przepowiadającymi. Mnie nie bolą i mam ich kilka na dzien. Nie nasilają sie. Jeden lekarz mowi ze luz a drugi ze jest to na tyle poważne ze musze zostać w szpitalu...No kurde!

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny, ja od rana byłam na krwi i teraz dopiero zjadłam śniadanie.

Co do wypuszczenia ze szpitala tak szybko to jakiś absurd, po pierwsze ze względu na zdrowie (różne zdarzają się przypadki i tu nie chodzi tyle o maleństwo co o mamę, której może się przytrafić krwotok poporodowy), a po drugie NFZ czy to w ogóle dopuszczalne?

Martka89 jak Ci każą siedzieć to tam siedź, żebyś później niczego nie żałowała.
    Jedno jest pewne taki "przydział" w pokoju nie powinien się zdarzyć. Nie wyobrażam sobie być w skórze tych dziewczyn!

Miłego Dnia :)

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Est Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka , ja też współczuję, że musisz leżeć z dziewczynami, które poroniły. I im współczuję.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka u mnie też z wczorajszych badań leukocyty wyszły 14,5tys... trochę się martwie , bo to dopiero połowa ciąży, a w 12 tyg miałam ich 10 tys...

Tyle , że u mnie to od zawsze leukocyty były podwyższone...

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • edyś Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka, w Polsce chyba nie ma takich przypadkow, ale na Wyspach, gdzie Mania mieszka to norma ;) Dobrze pisze czy cos pomylilam?

Mania1718 lubi tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyś to teraz rozumiem, tam to wszystko rządzi się innymi prawami :)

Mania1718, edyś lubią tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka współczuję, takie coś w ogóle nie powinno mieć miejsca :/ Ja jak byłam w kwietniu w szpitalu, to się pielęgniarki gimnastykowały żebym nie leżała nawet w sali obok ciężarnych, a co dopiero w jednej... Straszne przeżycie dla obu stron. Trzymam kciuki żebyś wyszła jak najszybciej.

Dziewczyny a te leukocyty to w jakim badaniu się sprawdza?

A i wie może któraś z Was co to jest nasilona cytoliza? Mam tak na wyniku cytologii, napisane jeszcze, że bakterie, jakieś ogniska zapalne, a we wskazaniach: leczenie przeciwzapalne. A gin u której byłam (mój na urlopie, a musiałam l4 przedłużyć) powiedziała, że wyniki w porządku... :/ Ja potem patrzę w domu i zdezorientowana trochę jestem :/

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola liczbę leukocytów bada się po prostu jak pobierają Ci krew :)

A co do cytologii to Ci nie pomogę , bo niestety nie mam pojęcia...ja też jestem zdezorientowana , bo ostatnią cytologię miałam w marcu i mój gin do tej pory nie zrobił, bo mówi, że tamta wystarcza. Fakt była ok, no ale jednak...

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • anitka19953 Przyjaciółka

Wysłany: 6 listopada 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, tak się okropnie czuję, w nocy prawie nie spałam z bólu. Wczoraj kładąc się do łóżka dysk mi wypadł i się nie mogę wyprostować, strasznie boli mnie kręgosłup :-(

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki z za granicy polecam obejrzenie strony na fb "NEW LIFE świat dziecka. Nowe produkty. Baby items "
    Rzeczy dla dzieci są wyjątkowo tanie i jest mnóstwo pozytywnych opinii. Zdecydowanie taniej niż na angielskich stronach. Właśnie zamówiłam kołdrę podusie i pościel z ochraniaczem do łóżeczka :)

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    Dzień dobry ;)

a tak z innej beczki ;)

wybieracie się na sesje ciążową??
    ja taką robię w przyszłym tyg, próbną moja siostra ma profesjonalną lustrzankę i bawi się w fotografa, wiec moze coś fajnego z tego wyjdzie , a jak nie to mam namiary na profesjonalnego fotografa ;)

Pisałam już kiedyś że ja się zajmuję fotografią, a konkretniej nowworodki i ciążowe. Swoją sesję mam umówioną na początek grudnia, bo chce wykorzystać nastrój świąteczny, lampki w tle etc. pewnie gdybym nie miała bzika na punkcie jakości zdjęć też poprosiłabym męża/kuzynkę żeby cyknęli mi parę zdjęć, bo mam sprzęt za bardzo dużo pieniędzy, ale to moja ostatnia ciąża i chce mieć jakąś pamiątkę. Jak byłam nad morzem miesiąc temu to mąż mi zrobił na tle morza zdjęcia, ale tam brzuszka niewiele jest ;)

alinalii lubi tę wiadomość

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anitka19953 wrote:
    Hej dziewczyny, tak się okropnie czuję, w nocy prawie nie spałam z bólu. Wczoraj kładąc się do łóżka dysk mi wypadł i się nie mogę wyprostować, strasznie boli mnie kręgosłup :-(

Anitka jak dysk Ci wypadł to szoruj do szpitala szybko! To jest bardzo niebezpieczne, szczególnie w ciąży! I po tym obawiam się że leżenie do końca będzie juz przeważało. :( daj znac proszę co dalej...

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam koleżanki.

Dzisiaj rozpoczęłam z moim synkiem 25tc. Z tej okazji rano musiały być fotki. Czuję się odrobinkę lepiej, ale wyraźnie wczorajsza inhalacja z mięty, lawendy i szałwii pomogła. Zaraz jadę do miasta, bo muszę w końcu L4 wysłać i małe zakupy zrobić. A jutro urodziny teściowej, czyli to co tygryski lubią najbardziej :D
    Miłego dnia!

2rxhesy.jpg

domiii, Teresa1992, Martita88, krówka_muffka, Mania1718, Kajola, Magda lena, wiewiórka17, d'nusia, Gośśś, Karka, Vincent, Est, Kokaina, muminka83, kofeinka, edyś, RudyTygrysek, Mietka 30:), Hannia123, Kate84, She86 lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i ja już jestem po glukozie :) ogolnie smakowała mi, ale moze dlatego że była o smaku cytrynowym :P tylko głowa mi pęka normalnie :/ co do cytologi ja miałam ostatnią w pazdzierniku w tamtym roku i też mi nie kazała robic...

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podłączyli mi kroplówkę dożylnie na to twardnienie macicy. I doszła kolejna dziewczyna z poronieniem w 10 tyg...zleci kroplówka i pojde poprosić o przeniesienie

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Niestety pan doktor wyraźnie widział w lewej komorze serca przy zastawce mojej córeczki dwa ogniska chiperechogenne. Powiedział, że jest to do obserwacji. Mówi, że to nic nie musi oznaczać i żeby być spokojniejsza mogę iść na echo serca ale nie muszę bo to są ogniska od siebie odizolowane - byłyby niebezpieczne gdyby były razem zespolone a tak to najczęściej nie oznaczają niczego. Jest to po prostu do obserwacji. Ostatnio mówi, że też widział dwa, teraz też są dwa - więc ich nie przybywa - to jak dla mnie plus. Wspominałam Wam, że gdyby przybywało to byłoby niefajnie.
    Mam absolutny zakaz czytania internetu - z resztą po co - znowu byście mnie musiały zbierać do kupy.
    Mój lekarz prowadzący powiedział, że zaleca iść na to echo bo ono zawsze jest dokładniejsze i oni wtedy je dokładnie zinterpretują.
    A ja nie wiem czy iść czy nie iść i czy znowu narażać się na nerwy :-(

• polin Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo współczuję tej sytuacji na sali. I Tobie i dziewczynom z poronieniami.

Ja w styczniu nawet nie leżałam na oddziale z ciężarówkami- tylko na usg tam chodziłam a położyli mnie na oddziale patologii ginekologicznej czy coś w tym stylu. Najpierw leżałam z dwiema dziewczynami po poronieniach a później z dwiema dużo starszymi kobietkami, które przyszły na jakieś ginekologiczne zabiegi.

02.01.2015 puste jajo płodowe
    marzec 2016 córa

7u22gov3o7mn8ymo.png
  • anitka19953 Przyjaciółka

Wysłany: 6 listopada 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domiii- parę lat temu mi wypadł i nie chodziłam 3/4 tygodnie. Teraz chodzę tylko wyprostować się nie mogę, narazie leżę w łóżku, mimo bólu staram się rozluźnić może wskoczy na swoje miejsce, jak nie przejdzie to jutro pojadę do lekarza

‹‹ 986 987 988 989 990 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ