X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka, Kochana, to jest chore, że tak robią. Domyślam się, że czujesz się gorzej. Bądź silna!

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:
    Martka strasznie Ci współczuję i nie wyobrażam sobie żeby na jednej sali położyć kogoś kto cierpi z powodu utraty dziecka i żywą ciążę. To ból i dyskomfort dla obu stron :( a personel nie zwraca na to uwagi? Choć odrobina empatii i podzielenie pacjentek.
    W pierwszym dniu jak położyli poronienie to po kilku godzinach wzięli dziewczynę na inna sale, ale pd wczoraj położyli nam 3 nowe...zero empatii, zero. Te płaczą jak nas widza, ja sie stresuje ze mnie to spotka.

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jak to jest z tyko skurczami przepowiadającymi. Mnie nie bolą i mam ich kilka na dzien. Nie nasilają sie. Jeden lekarz mowi ze luz a drugi ze jest to na tyle poważne ze musze zostać w szpitalu...No kurde!

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny, ja od rana byłam na krwi i teraz dopiero zjadłam śniadanie.

Co do wypuszczenia ze szpitala tak szybko to jakiś absurd, po pierwsze ze względu na zdrowie (różne zdarzają się przypadki i tu nie chodzi tyle o maleństwo co o mamę, której może się przytrafić krwotok poporodowy), a po drugie NFZ czy to w ogóle dopuszczalne?

Martka89 jak Ci każą siedzieć to tam siedź, żebyś później niczego nie żałowała.
    Jedno jest pewne taki "przydział" w pokoju nie powinien się zdarzyć. Nie wyobrażam sobie być w skórze tych dziewczyn!

Miłego Dnia :)

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Est Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka , ja też współczuję, że musisz leżeć z dziewczynami, które poroniły. I im współczuję.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka u mnie też z wczorajszych badań leukocyty wyszły 14,5tys... trochę się martwie , bo to dopiero połowa ciąży, a w 12 tyg miałam ich 10 tys...

Tyle , że u mnie to od zawsze leukocyty były podwyższone...

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • edyś Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka, w Polsce chyba nie ma takich przypadkow, ale na Wyspach, gdzie Mania mieszka to norma ;) Dobrze pisze czy cos pomylilam?

Mania1718 lubi tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyś to teraz rozumiem, tam to wszystko rządzi się innymi prawami :)

Mania1718, edyś lubią tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka współczuję, takie coś w ogóle nie powinno mieć miejsca :/ Ja jak byłam w kwietniu w szpitalu, to się pielęgniarki gimnastykowały żebym nie leżała nawet w sali obok ciężarnych, a co dopiero w jednej... Straszne przeżycie dla obu stron. Trzymam kciuki żebyś wyszła jak najszybciej.

Dziewczyny a te leukocyty to w jakim badaniu się sprawdza?

A i wie może któraś z Was co to jest nasilona cytoliza? Mam tak na wyniku cytologii, napisane jeszcze, że bakterie, jakieś ogniska zapalne, a we wskazaniach: leczenie przeciwzapalne. A gin u której byłam (mój na urlopie, a musiałam l4 przedłużyć) powiedziała, że wyniki w porządku... :/ Ja potem patrzę w domu i zdezorientowana trochę jestem :/

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola liczbę leukocytów bada się po prostu jak pobierają Ci krew :)

A co do cytologii to Ci nie pomogę , bo niestety nie mam pojęcia...ja też jestem zdezorientowana , bo ostatnią cytologię miałam w marcu i mój gin do tej pory nie zrobił, bo mówi, że tamta wystarcza. Fakt była ok, no ale jednak...

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • anitka19953 Przyjaciółka

Wysłany: 6 listopada 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, tak się okropnie czuję, w nocy prawie nie spałam z bólu. Wczoraj kładąc się do łóżka dysk mi wypadł i się nie mogę wyprostować, strasznie boli mnie kręgosłup :-(

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki z za granicy polecam obejrzenie strony na fb "NEW LIFE świat dziecka. Nowe produkty. Baby items "
    Rzeczy dla dzieci są wyjątkowo tanie i jest mnóstwo pozytywnych opinii. Zdecydowanie taniej niż na angielskich stronach. Właśnie zamówiłam kołdrę podusie i pościel z ochraniaczem do łóżeczka :)

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    Dzień dobry ;)

a tak z innej beczki ;)

wybieracie się na sesje ciążową??
    ja taką robię w przyszłym tyg, próbną moja siostra ma profesjonalną lustrzankę i bawi się w fotografa, wiec moze coś fajnego z tego wyjdzie , a jak nie to mam namiary na profesjonalnego fotografa ;)

Pisałam już kiedyś że ja się zajmuję fotografią, a konkretniej nowworodki i ciążowe. Swoją sesję mam umówioną na początek grudnia, bo chce wykorzystać nastrój świąteczny, lampki w tle etc. pewnie gdybym nie miała bzika na punkcie jakości zdjęć też poprosiłabym męża/kuzynkę żeby cyknęli mi parę zdjęć, bo mam sprzęt za bardzo dużo pieniędzy, ale to moja ostatnia ciąża i chce mieć jakąś pamiątkę. Jak byłam nad morzem miesiąc temu to mąż mi zrobił na tle morza zdjęcia, ale tam brzuszka niewiele jest ;)

alinalii lubi tę wiadomość

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anitka19953 wrote:
    Hej dziewczyny, tak się okropnie czuję, w nocy prawie nie spałam z bólu. Wczoraj kładąc się do łóżka dysk mi wypadł i się nie mogę wyprostować, strasznie boli mnie kręgosłup :-(

Anitka jak dysk Ci wypadł to szoruj do szpitala szybko! To jest bardzo niebezpieczne, szczególnie w ciąży! I po tym obawiam się że leżenie do końca będzie juz przeważało. :( daj znac proszę co dalej...

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam koleżanki.

Dzisiaj rozpoczęłam z moim synkiem 25tc. Z tej okazji rano musiały być fotki. Czuję się odrobinkę lepiej, ale wyraźnie wczorajsza inhalacja z mięty, lawendy i szałwii pomogła. Zaraz jadę do miasta, bo muszę w końcu L4 wysłać i małe zakupy zrobić. A jutro urodziny teściowej, czyli to co tygryski lubią najbardziej :D
    Miłego dnia!

2rxhesy.jpg

domiii, Teresa1992, Martita88, krówka_muffka, Mania1718, Kajola, Magda lena, wiewiórka17, d'nusia, Gośśś, Karka, Vincent, Est, Kokaina, muminka83, kofeinka, edyś, RudyTygrysek, Mietka 30:), Hannia123, Kate84, She86 lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i ja już jestem po glukozie :) ogolnie smakowała mi, ale moze dlatego że była o smaku cytrynowym :P tylko głowa mi pęka normalnie :/ co do cytologi ja miałam ostatnią w pazdzierniku w tamtym roku i też mi nie kazała robic...

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podłączyli mi kroplówkę dożylnie na to twardnienie macicy. I doszła kolejna dziewczyna z poronieniem w 10 tyg...zleci kroplówka i pojde poprosić o przeniesienie

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Niestety pan doktor wyraźnie widział w lewej komorze serca przy zastawce mojej córeczki dwa ogniska chiperechogenne. Powiedział, że jest to do obserwacji. Mówi, że to nic nie musi oznaczać i żeby być spokojniejsza mogę iść na echo serca ale nie muszę bo to są ogniska od siebie odizolowane - byłyby niebezpieczne gdyby były razem zespolone a tak to najczęściej nie oznaczają niczego. Jest to po prostu do obserwacji. Ostatnio mówi, że też widział dwa, teraz też są dwa - więc ich nie przybywa - to jak dla mnie plus. Wspominałam Wam, że gdyby przybywało to byłoby niefajnie.
    Mam absolutny zakaz czytania internetu - z resztą po co - znowu byście mnie musiały zbierać do kupy.
    Mój lekarz prowadzący powiedział, że zaleca iść na to echo bo ono zawsze jest dokładniejsze i oni wtedy je dokładnie zinterpretują.
    A ja nie wiem czy iść czy nie iść i czy znowu narażać się na nerwy :-(

• polin Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo współczuję tej sytuacji na sali. I Tobie i dziewczynom z poronieniami.

Ja w styczniu nawet nie leżałam na oddziale z ciężarówkami- tylko na usg tam chodziłam a położyli mnie na oddziale patologii ginekologicznej czy coś w tym stylu. Najpierw leżałam z dwiema dziewczynami po poronieniach a później z dwiema dużo starszymi kobietkami, które przyszły na jakieś ginekologiczne zabiegi.

02.01.2015 puste jajo płodowe
    marzec 2016 córa

7u22gov3o7mn8ymo.png
  • anitka19953 Przyjaciółka

Wysłany: 6 listopada 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domiii- parę lat temu mi wypadł i nie chodziłam 3/4 tygodnie. Teraz chodzę tylko wyprostować się nie mogę, narazie leżę w łóżku, mimo bólu staram się rozluźnić może wskoczy na swoje miejsce, jak nie przejdzie to jutro pojadę do lekarza

‹‹ 986 987 988 989 990 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ