X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny 3majcie proszę jutro z rana kciuki aby lekarz od prenatalnych potwierdził diagnozę prowadzącego - czyli, że serduszko mojej małej jest zdrowiutńkie.

aleksandrazz, A.Kasia, Kate84, edyś, Karka, d'nusia, Magda lena, baassiia, Teresa1992, ryjkek, Kajola, olatychy, krówka_muffka, Est, alinalii, Mietka 30:), muminka83, Hannia123 lubią tę wiadomość

• RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Dziewczyny 3majcie proszę jutro z rana kciuki aby lekarz od prenatalnych potwierdził diagnozę prowadzącego - czyli, że serduszko mojej małej jest zdrowiutńkie.
    Na pewno potwierdzi, myślenie pozytywne to podstawa :)
    Ja też rano jutro jadę na wizytę, mam na 10 :D

krówka_muffka lubi tę wiadomość

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To możemy do siebie wzajemnie wysyłać ciepłe myśli bo ja na 9:45 :-)

RudyTygrysek lubi tę wiadomość

• RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście że tak :)

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • Kasia24 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roletka będzie wszystko super idealnie, pięknie i wspaniale! :) w internecie to większość bzdur piszą - niczym się nie przejmuj i nie czytaj, ja też tak robię bo i mniej zmartwień od razu na głowie ;). Odwiedzaj nas ;)

Vira na pewno będzie serduszko zdrowiutkie i cała Niunia też taka będzie! :) Daj znać po badaniach ;)

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    Aaaaa co do mojej glukozy która miałam
    64 - na czczo
    69 - po 1 h
    68 - po 2h
    to lekarz nic nie powiedział. Powiedział, że jakby dziecko było za duże to byłaby możliwość, że to on tyle glukozy mi zabiera, ale jest książkowy, więc spokojnie. Po prostu mój organizm tak wchłania cukier.

kurde! to może u mnie to jest odpowiedź na moje wyniki!
    bo ja mam naprawdę dużego chłopaka... jak patrzę, że jusi dzieciątko w 24 tygodniu ma 660 gram, a moje w 22 tygodniu miało 600 to może coś w tym jest...
    No nic, jutro rano idę na powtórkę, we'll see :)
    Trzymam Kochana mocno kciuki za Ciebie i Twoją szyjkę :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 23:17

d69c2n0azl70dnw1.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudyTygrysek wrote:
    A powiedzcie mi dziewczyny czy to możliwe abym widziała dziś pierwszą czkawkę maluszka?
    Nawet udało mi się nagrać, było to takie pukanie w równym tempie.

Możliwe :) ja taką czkawkę czułam i widziałam po raz pierwszy już bodajże w 18 tygodniu ...

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w szoku. Znajoma po 16 urodziła córeczkę w szpitalu a po 21 była już w domu z dzieckiem. Jestem przerażona ze i mnie tak wypiszą. ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 23:36

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • domiii Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania1718 wrote:
    Jestem w szoku. Znajoma po 16 urodziła córeczkę w szpitalu a po 21 była już w domu z dzieckiem. Jestem przerażona ze i mnie tak wypiszą. ...

jeśli z Mamą wszystko dobrze i z Maluszkiem też i nie ma wskazań to po zrobieniu wszystkich koniecznych badań lepiej leżeć w swoim łóżku niż szpitalnym :)

Est lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet jeśli to moim zdaniem chociaż doba w szpitalu byłaby dla mnie uspokojeniem. :) I tak jestem przerażona ;)

• skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Druga sprawa to oksytocyna - podobno powinno się ją podawać tylko w ostatecznej ostateczności czyli np w przypadku kiedy skurcze były regularne a nagle regularne być przestały - aby przywrócić im ten prawidłowy rytm trzeba podać oksytocynę. Lub aby wywołać poród bo ciąża jest przenoszona. To wtedy jak najbardziej.
    Ale np oksytocyna nie wpływa na rozwarcie - jeśli kobieta ma rozwarcie 4cm i proponują oksytocynę bo dzięki temu za godzinę będzie po wszystkim to jest to podobno bzdura. Oksytocyna nie wpływa na rozwarcie ale na skurcze. Wywołuje tylko i wyłącznie skurcze macicy nic innego - rozwarcia nie przyspieszy - rozwarcie idzie sobie własnym torem. Więc jeśli masz małe rozwarcie a podadzą Ci oksytocynę to niczego nie przyspieszą tylko dodadzą Ci bólu.
    Acha i co jeszcze - podczas porodu powinni informować na bieżąco co Ci podają w kroplówce - nie mogą Ci podać oksytocyny bez Twojej zgody i wiedzy.

Tu sie zgodze. Z wlasnego doswiadczenia wiem, ze to niewiele pomaga. Mnie przy porodzie dawalo kroplowki, jak pozniej wyczytalam w wypisie wlasnie z oksytocyna. Jak piszesz, skurcze byly, bardzo silne. W koncu zaczely sie parte, a rozwarcia nadal nie bylo. Kazali bole parte powstrzymywac. Cos okropnego i nie do zrobienia... Skonczylo sie na tym, ze rodzilam na niepelnym rozwarciu, popekaniu szyjki. Wiec i teraz ta szyjka nie jest jak powinna. Tylko tak naprawde kto pyta rodzaca o cokolwiek? Traktuja jak intruza. Polozyc i niech rodzi jak chciala.

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png

Wysłany: 6 listopada 2015, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania1718 wrote:
    Nawet jeśli to moim zdaniem chociaż doba w szpitalu byłaby dla mnie uspokojeniem. :) I tak jestem przerażona ;)

To tez zalezy od szpitala i ludzi, ktorzy tam pracuja. Ja najchetniej ucieklabym od razu po wszystkim. Przezylam dwie doby i trzeciego dnia wypisalam sie na wlasna prosbe mimo, ze krecili nosem o moje wyniki. Ani dnia wiecej niz potrzeba.

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png

Wysłany: 6 listopada 2015, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wogole to dzien dobry:-) Pora zmykac do kuchni, wyprawic meza do pracy. Milego dnia dla wszystkich, powodzenia na wizytach i czekam na wiesci:-)

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ciocia ostatnio rodzila na oxy, 5 dziecko juz. ona w ogole nie miala akcji porodowej i w 100% sztucznie jej wywolywali. Powiedziala, ze najgorszy porod:/ takze tym oxy na sile troche "uszczesliwiaja"

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skowroneczka87 wrote:
    To tez zalezy od szpitala i ludzi, ktorzy tam pracuja. Ja najchetniej ucieklabym od razu po wszystkim. Przezylam dwie doby i trzeciego dnia wypisalam sie na wlasna prosbe mimo, ze krecili nosem o moje wyniki. Ani dnia wiecej niz potrzeba.

Skowroneczku nie raz byłam w sytuacji gdzie po długim pobycie w szpitalu błagam o wypis ale w przypadku porodu nie wyobrażam sobie po takim wysiłku dla matki i dziecka żeby po 4-5 godzinach być gotowym na wyjście. Po porodzie córki w Polsce w pierwszych dwóch dobach uzyskałam cenne informacje o których nie miałam pojęcia. Pokazano mi jak dostawiac dziecko do piersi. Ogólnie to czułam się bezpiecznie ze obok jest fachowa opieka. No ale to jest tylko moje zdanie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 07:22

arien lubi tę wiadomość

Wysłany: 6 listopada 2015, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kilka godzin po to zdecydowanie za wczesnie. Trzeba poobserwowac i siebie i dziecko, ale jak wszystko jest w porzadku to wydaje mi sie, ze dwie doby to w zupelnosci wystarcza:-)

Martita88 lubi tę wiadomość

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejj. Ja właśnie wybieram się do rodzinnego, bo do kataru dołączył ból gardła dość ostry. Może jak pójdę uda się uniknąć gorączki. wczoraj tyle tych specyfików wypiłam o których pisalyscie i nic :-(

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • kamka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:
    ooo o tym nie pomyślałam :) faktycznie to będzie już lato :) to może na bieżąco będę kupować garderobę :)

zastanawiam się nad zakupem tego zestawu
    http://www.tommeetippee.pl/product/zestaw-poczatkowy-dla-noworodka/

tylko muszę poszukać gdzie go dostanę :)

HA! znalazłam
    https://www.agugu24.pl/pl/p/Tommee-Tippee-zestaw-poczatkowy-dla-noworotka/14678

100 zł to chyba nie dużo za taki zestaw??
    http://allegro.pl/tommee-tippee-zestaw-butelka-smoczek-klips-224477-i5600315509.html tu masz ten zestaw chociaż powiem ci że ja zamówiłam za 54 4 butelki+niekapek od 4 siesiąca a smoczek kupiłam osobno... a taniemka nie wiadomo czy wogóle ci sie przyda...

Martita88 lubi tę wiadomość

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Ja mam ochote na misie bezowe, ale nie ma w sklepie :(
    a masz gdzieś blisko lewiatana tam zawsze są misie bezowe:D

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)

dziewczyny trzymam kciuki za wizyty :)

Mania moim zdaniem 4 godziny po porodzie to zdecydowanie za szybko na wyjscie do domu :/ przynajmniej 2 dni powinno sie lezec...

Mania1718, kleo2426 lubią tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
‹‹ 984 985 986 987 988 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ