X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo o tym nie pomyślałam :) faktycznie to będzie już lato :) to może na bieżąco będę kupować garderobę :)

zastanawiam się nad zakupem tego zestawu
    http://www.tommeetippee.pl/product/zestaw-poczatkowy-dla-noworodka/

tylko muszę poszukać gdzie go dostanę :)

HA! znalazłam
    https://www.agugu24.pl/pl/p/Tommee-Tippee-zestaw-poczatkowy-dla-noworotka/14678

100 zł to chyba nie dużo za taki zestaw??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 18:37

dqprwn15leplej5m.png
  • Karka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zestaw fajny :) Też o tej firmie myślałam. Ale o cenach Ci nic nie powiem, nie mam pojęcia czy do dużo czy mało.

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za te nieszczęsne szyjki, by się wydłużało, a już na pewno nie skracały &&&&&&&&&&&
    Magdalena a czy Ty dostawałaś jakieś leki oprócz luteiny? Bo jeśli miesiąc leżałaś, a szyjka skróciła się z 3 do 2,5 to chyba oznacza, że samo leżenie nie wystarcza i jednak była czynność skurczowa macicy? Ja pisałam już o tym, że w poprzedniej ciąży też doszłam do 2,5 cm, ale miałam twardnienia brzucha i dostałam wtedy rozkurczowo no-spę forte 3x dziennie i nakaz polegiwania i mi się wydłużyła po 2 tyg do 3 cm.

A ja w temacie termometrów zdecydowanie odradzam microlife i tego typu. Przerobiłam tych termometrów już kilka, przerobiłam tez ten tzw. "do ucha i do czoła" -dotykowy, a jak przychodziła konkretna gorączka to kończyło się na starym rtęciowym i kombinowaniu jak utrzymać go dziecku pod pachą te kilka minut... Dwa lub trzy lata temu zainwestowałam w końcu w termometr bezdotykowy - taki jak pokazał tutaj A.Kasia i takie najczęściej teraz mają w szpitalach i przychodniach i jest rewelacja. Temperaturę pokazuje taką jak rtęciowy (błąd 0,1-0,2 stopnia to maks), można zmierzyć temperaturę dziecku jak śpi, a do tego mój ma opcję pomiaru temperatury wody w wanience czy pokarmów (mleko w butelce itp). Wiem, że co jakiś czas tego typu termometry bywały w Biedronkach i też są dobre, a jednak tańsze (kosztowały ok. 70-80 zł).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 18:52

Karka, Kasia24, baassiia, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:
    ooo o tym nie pomyślałam :) faktycznie to będzie już lato :) to może na bieżąco będę kupować garderobę :)

zastanawiam się nad zakupem tego zestawu
    http://www.tommeetippee.pl/product/zestaw-poczatkowy-dla-noworodka/

tylko muszę poszukać gdzie go dostanę :)

HA! znalazłam
    https://www.agugu24.pl/pl/p/Tommee-Tippee-zestaw-poczatkowy-dla-noworotka/14678

100 zł to chyba nie dużo za taki zestaw??

A co myślisz o tym??
    http://allegro.pl/avent-zestaw-startowy-natural-butelki-gratisy-hit-i5381718220.html

Magda lena, Kasia24, Martita88 lubią tę wiadomość

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Teresa się odzywała?

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hannia123 wrote:
    Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za te nieszczęsne szyjki, by się wydłużało, a już na pewno nie skracały &&&&&&&&&&&
    Magdalena a czy Ty dostawałaś jakieś leki oprócz luteiny? Bo jeśli miesiąc leżałaś, a szyjka skróciła się z 3 do 2,5 to chyba oznacza, że samo leżenie nie wystarcza i jednak była czynność skurczowa macicy? Ja pisałam już o tym, że w poprzedniej ciąży też doszłam do 2,5 cm, ale miałam twardnienia brzucha i dostałam wtedy rozkurczowo no-spę forte 3x dziennie i nakaz polegiwania i mi się wydłużyła po 2 tyg do 3 cm.

Oprócz luteiny jadłam nospe, ale co drugi dzień, jak macica twardniała.
    Od kilku dni jem 2x1 bo czułam że coś się działo. Teraz mam większą luteinę i nospe forte 3x1.
    Ooooo szyjka może się wydłużyć?! :) Super!!!!! Mam nadzieję, że mnie to spotka. Nie do końca leżałam przez ost miesiąc. Miałam się oszczędzać i się oszczędzałam! Ale np. obiad ugotowałam, siedziałam przed tv a nie leżałam. Poszłam na krótki spacer.

Myślałam, że szyjka macicy jest jakoś powiązana z łożyskiem, bo też miałam nisko łożysko, ale nie. Łożysko już mi się podniosło do góry, a szyjka w dół :-/

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, dzielę się z Wami wywiadem nie tylko na temat karmienia piersią, ale głównie o jednym produkcie, który podobno działa cuda na problemy laktacyjne. Jednorazową saszetkę tego produktu dostałam od położonej i teraz już wiem do czego służy. Produkt podobno działa rewelacyjnie.

http://blog.zapytajpolozna.pl/polog-karmienie-piersia/jak-kryzys-laktacyjny-zainspirowal-mame-karmiaca-do-stworzenia-produktu-pomagajacego-w-laktacji/

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:
    A co myślisz o tym??
    http://allegro.pl/avent-zestaw-startowy-natural-butelki-gratisy-hit-i5381718220.html

ooo też świetny zestaw i cena też kusząca :) zapisze sobie link :)

kofeinka lubi tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena to leż i odpoczywaj :) Dzidziuś najważniejszy. A jeżeli mogę spytać... synek Cię kopał po szyjce , czyli tak nisko prawda? Bo ja jestem w tym zielona :P

Ja odebrałam wyniki krwi i moczu. Maż zdrowy jak koń :D U mnie też nie jest najgorzej. Mocz super. Krew też ok, ale mam już znów wyższe leukocyty :( ciągle rosną :( na chwilę obecną jest ich 14,55 ...

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • olatychy Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ja dalej wymiotuję, co zjem to zwracam nawet wodę ... Tak samo miałam w 13 tygodniu i wtedy skończyło się w nocy na pogotowiu i zostawili mnie na oddziale na 3 dni pod kroplówkami. Nie wiem czy te wymioty to przez okropny ból głowy czy to np przez remont i zapachy jakie się unoszą w mieszkaniu. Jak mi nie przejdzie do 2 h to jadę bo inaczej się odwodnię.

Samuel <3
    mhsv9vvjnfioahrm.png
  • Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arien wrote:
    Teresa - Twoja lekarka odpisała Ci na maila?

Nie.. Trzy dni już mineło. A dawniej zawsze odrazu odpisywała. Napisałam do niej jeszcze raz dzisiaj. A na jutro mam umowioną wizyte u innego gina na 18:15 więc zobaczę co on powie. Teraz mierze rano i wieczor cisnienie i waha się od 140/80 do 155/95. Ogólnie jestem wystraszona, bo wczoraj na szkole rodzenia była dziewczyna co właśnie przytyła 16 kg ale do 30 tc i wysokie cisnienie miała i okazała się wysoka cukrzyca, że musi brac insuline :( ale jutro mam nadzieję, że się wszystkiego dowiem rano mam jechac na test z glukozy i mam nadzieje że do wizyty już będą wyniki :)

• She86 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po połówkowych, córcia póki co dalej pozostaje córcią, nadal jest troszkę mniejszą niz wg terminu miesiączki, ale wszystko jest ok, waży jakieś 320 gram, pozostałych wymiarów nie znam, bo myślałam, ze doktor da mi kartkę z pomiarami ale wkleił sobie ją w kartę która pozostaje w gabinecie

Jesli chodzi o wagę to miałam dziś 66,7.. czyli po odjęciu butów i jedzenia bedzie ok 66, wychodzi +9 od początku ciąży, czuje się jak słonik :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 19:31

Karolina@, arien, d'nusia, Mania1718, Kokaina, Hannia123, edyś, Karka, Kate84, domiii, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• arien Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie, że ja mojego maluszka też czuję mega nisko? Tak nawet trochę jakby pod brzuchem, czasem mam wrażenie, że tam gdzie zaczyna się wzgórek łonowy. Eh...
    Teresa, bardzo dobrze, że masz konsultacje u innego gina. Trzymam kciuki w takim razie

Teresa1992 lubi tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teresa1992 wrote:
    Nie.. Trzy dni już mineło. A dawniej zawsze odrazu odpisywała. Napisałam do niej jeszcze raz dzisiaj. A na jutro mam umowioną wizyte u innego gina na 18:15 więc zobaczę co on powie. Teraz mierze rano i wieczor cisnienie i waha się od 140/80 do 155/95. Ogólnie jestem wystraszona, bo wczoraj na szkole rodzenia była dziewczyna co właśnie przytyła 16 kg ale do 30 tc i wysokie cisnienie miała i okazała się wysoka cukrzyca, że musi brac insuline :( ale jutro mam nadzieję, że się wszystkiego dowiem rano mam jechac na test z glukozy i mam nadzieje że do wizyty już będą wyniki :)
    O dobrze ze jesteś i ze jutro lekarz.

Teresa1992 lubi tę wiadomość

• Kasia24 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, a może nie powinnaś czekać tylko warto już jechać? :( żebyś się nie odwodniła, jak Cię zostawią w szpitalu - to może nawet lepiej z racji remontu w domu, nie będziesz wdychać wszystkich tych zapachów.

olatychy lubi tę wiadomość

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • Kokaina Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka87 wrote:
    Piszecie o swoich mężach... A ja mam najcudowniejszego na świecie! Codziennie rano jak wychodzi do pracy, a ja jeszcze śpię przychodzi i mówi że mnie kocha (to nasz rytuał) a potem podnosi kołdrę i całuje brzusia :-) dzis napisałam mu, że zaczyna sie 21 tydzień to odp: "moje 21 tygodni szczęścia" :-)

Hihi, mój robi podobnie :) Zawsze mnie całuje, a brzuszek często :)
    Jezuu, coś mnie mdli :/
    Jeszcze tego brakowało żebym w 6 miesiącu zaczęła wymiotować :/

Paola U mnie też ostatnio jakoś waga szybciej rośnie i nawet czuje się meeega napuchnięta. Zatrzymujemy wodę, może to to :)

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita ktoras z dziewczyn tu kiedys wrzucala juz ten zestaw i tez wydaje mi sie fajny :) i nad nim mysle :)
    http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=5769888131&reco_id=86509033-83ee-11e5-b5fe-028b7cd84653&ars_rule_id=201

Magdalena wspolczuje szyjki :/ heh to teraz obydwie musimy zaciskac nogi i jak najdluzej wytrzymac :P

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ - o fuuu, to jest tak obrzydliwe, że niemal straciłam mleko ale z obrzydzenia ;) Podobno działa ale naprawdę w smaku okropne ;)

She86 - super, że wszystko w porządku :)

arien - ja też często czuję bardzo nisko kopniaki. Zależy jak się mały ułoży, z reguły albo bardzo nisko albo na bokach brzucha. Ponoć jak się ma dość nisko łożysko to i ruchy czuje się nisko, ale nie wiem czy to fakt czy takie tam sobie gadanie ;)

• jusiakp Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny. Ja po połówkowych :-) w ogóle wchodzę do gabinetu a lekarz, że nie ma prądu hehe ciekawie się zapowiadało, ale w końcu prąd "przyszedł" :-D lekarz najpierw zbadał szyjkę i powiedział, że nic niepokojącego nie widzi, szyjka długa, nawet o pół cm dłuższa niż poprzednio, bo ma 4,5 cm. Także jest super :-) potem badanie dzidziusia, najpierw zabrał się za badanie serduszka, wszystko oki :-) potem nerki, żołądek, płucka, wszystko w jak najlepszym porządku :-) no i córcia zostaje córcią :-D maleństwo waży 700 gram :-) potem byłam jeszcze u swojego prowadzącego gina i powiedział po badaniu palpacyjnym, że szyjka nie wygląda gorzej, ale luteine brać dalej. Kochane odetchnęłam z ulgą :-) Niestety zdjęć zbytnio nie mam, bo lekarz skupił się na sprawdzeniu wszystkiego dokładnie a nie na sesji hehe

d'nusia, A.Kasia, Gośśś, Magda lena, Kokaina, Hannia123, skowroneczka87, Vincent, perła ziemi, edyś, Karka, Kate84, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś też fajny :) i też zapisuje :)

Gośśś lubi tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
‹‹ 982 983 984 985 986 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ