X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teresa1992 wrote:
    Nie.. Trzy dni już mineło. A dawniej zawsze odrazu odpisywała. Napisałam do niej jeszcze raz dzisiaj. A na jutro mam umowioną wizyte u innego gina na 18:15 więc zobaczę co on powie. Teraz mierze rano i wieczor cisnienie i waha się od 140/80 do 155/95. Ogólnie jestem wystraszona, bo wczoraj na szkole rodzenia była dziewczyna co właśnie przytyła 16 kg ale do 30 tc i wysokie cisnienie miała i okazała się wysoka cukrzyca, że musi brac insuline :( ale jutro mam nadzieję, że się wszystkiego dowiem rano mam jechac na test z glukozy i mam nadzieje że do wizyty już będą wyniki :)

Teresa cukrzyca ciążowa nie jest wcale taka zła jak o niej piszą/mówią/straszą. To kwestia opanowania i samodyscypliny. Więc nawet jak wyjdzie Ci cukrzyca to nie jest to tak niebezpieczne jak nadciśnienie. DObrze że idziesz do innego lekarza.

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa i jutro idę na glukozę. Teraz pytanie do tych które już były, trzeba tą godzinę siedzieć w laboratorium czy można np iść do auta? Albo cokolwiek w tym czasie robić innego niż siedzieć?

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    Aaaa i jutro idę na glukozę. Teraz pytanie do tych które już były, trzeba tą godzinę siedzieć w laboratorium czy można np iść do auta? Albo cokolwiek w tym czasie robić innego niż siedzieć?

Siedzieć i nigdzie nie łazić :)

• MeAmerie Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arien wrote:
    A wiecie, że ja mojego maluszka też czuję mega nisko? Tak nawet trochę jakby pod brzuchem, czasem mam wrażenie, że tam gdzie zaczyna się wzgórek łonowy. Eh...
    Teresa, bardzo dobrze, że masz konsultacje u innego gina. Trzymam kciuki w takim razie

Ja też tam czuję małego, kopie mnie po pęcherzu, okrężnicy i szyjce. Mówiłam lekarzowi, ale on powiedział że jest ok. Synek od około 20 tygodnia był główką w dół i kopał mnie w okolicy żeber, a ten teraz leży na boczku pupą w góre i kopie po czym tylko chcę....

Kochane ja nie wyrabiam, praca, dom, organizacja urodzin synka....oby był już 20 listopad bo oszaleję....

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:
    Magdalena to leż i odpoczywaj :) Dzidziuś najważniejszy. A jeżeli mogę spytać... synek Cię kopał po szyjce , czyli tak nisko prawda? Bo ja jestem w tym zielona :P

Przez ostatnie kilka dni napierdzielał mnie tak po pipce, że aż się trzymałam, bo się bałam!!! Myślałam, że zwariowałam, ale jak złapałam się na pipkę to czułam jego ruchy! Poprosiłam męża, żeby złapał mnie :D (co go bardzo ucieszyło) i też czuł jego ruchy tak nisko, więc nie zwariowałam. Myślałam, że już mi się jakieś schizy robiły. Jak mnie uderza to czuję tak jakby ... hmmm w mięśnie jakieś mnie walił... Nie zawsze. Czasami też trochę wyżej czuję, ale częściej nisko. :(

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp, masz duuuużą córeczkę!!!!!! Mój maluch trochę zwolnił tempo i dziś miał 660 gram.

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    Oprócz luteiny jadłam nospe, ale co drugi dzień, jak macica twardniała.
    Od kilku dni jem 2x1 bo czułam że coś się działo. Teraz mam większą luteinę i nospe forte 3x1.
    Ooooo szyjka może się wydłużyć?! :) Super!!!!! Mam nadzieję, że mnie to spotka. Nie do końca leżałam przez ost miesiąc. Miałam się oszczędzać i się oszczędzałam! Ale np. obiad ugotowałam, siedziałam przed tv a nie leżałam. Poszłam na krótki spacer.

Myślałam, że szyjka macicy jest jakoś powiązana z łożyskiem, bo też miałam nisko łożysko, ale nie. Łożysko już mi się podniosło do góry, a szyjka w dół :-/

Może:) Właśnie się Jusi wydłużyła :) Z tego co napisałaś teraz już powinno być dobrze, bo dopiero konkretniej działasz i tak jak napisałaś - leżenie to leżenie, a obiad można z łóżka zamówić :*

1usai09khne0c7t3.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    jusiakp, masz duuuużą córeczkę!!!!!! Mój maluch trochę zwolnił tempo i dziś miał 660 gram.

no właśnie jak tak lukam w necie to faktycznie duża waga :-)

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teresa nie zamartwiaj się cukrzycą, zdarza się nie jednej dziewczynie i rodzą zdrowe dzieci :) Najważniejsze, żebyś była pod kontrolą dobrego lekarza i wiedziała co jest grane, bo masz cały czas nadciśnienie i ja obstawiam, że trzeba je zbić lekami.
    Martwię się o Ciebie i czekam jutro na info z wizyty. Buziaki :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 20:25

Teresa1992, Est lubią tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa co do mojej glukozy która miałam
    64 - na czczo
    69 - po 1 h
    68 - po 2h
    to lekarz nic nie powiedział. Powiedział, że jakby dziecko było za duże to byłaby możliwość, że to on tyle glukozy mi zabiera, ale jest książkowy, więc spokojnie. Po prostu mój organizm tak wchłania cukier.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 20:27

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj czuję ruchy przy żołądku aż cały drga...
    Pączka bym zjadła :)

RudyTygrysek, Hannia123, Martita88, A.Kasia, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

• RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d'nusia wrote:
    Też bym zjadła pączka. Takiego pysznego z czekoladą albo wiśniami :D

d'nusia, Martita88, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d'nusia wrote:

Zdecydowanie z bitą śmietaną :)

d'nusia, RudyTygrysek, Martita88, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dzisiaj jakoś boli dziwnie brzuch....kurcze...dlaczego te nasze suwaczki nie pokazują np. 31 tygodnia? Już byłabym spokojniejsza....zażyłam magnez ale nie czuję poprawy....

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie mi dziewczyny czy to możliwe abym widziała dziś pierwszą czkawkę maluszka?
    Nawet udało mi się nagrać, było to takie pukanie w równym tempie.

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ochote na misie bezowe, ale nie ma w sklepie :(

l22ncwa15v2ncszo.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusiak faktycznie duża córcia :) Ciekawe ile moje maleństwo będzie ważyło we wtorek. Póki co lekarz mówi, że jest duży .

Magdalena , już rozumiem. Mnie kopie raczej po bokach , ale tak wyżej, koło pępka . A dziś to daje tak mocno czadu ! :D Wspaniałe uczucie. Dzidzia jest aktywna głównie jak jeździmy z moim M samochodem :)

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś pytała o termometr - ja mogę coś powiedzieć na ten tema bo właśnie wróciłam z zajęć pierwszej pomocy dla noworodka. Otóż powiedzieli, że żaden elektorniczny pistolet bezdotykowy etc - stary babciny termometr rtęciowy najlepiej a teraz w aptekach podobno sprzedają z alkoholem. Są podobno najlepsze bo nigdy nie zafałszują temp dziecka. Te elektroniczne różnie. Ja bateria jest na wyczerpaniu to bywa różnie, jeśli termometr elektroniczny pokaże Ci jeszcze zawyżoną temp to ok ale co jeśli Twoje dziecko będzie miał 39,5 a termometr pokaże 37,9 ( bo takie sytuacje się podobno zdarzają ) ? ( u dzieci za gorączkę uważa się powyżej 38,0 ).
    Wolałabym tego uniknąć.

• roletka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia24 wrote:
    Roletka nie ważne jak dziecko jest poczęte - ważne ze się je kocha tak samo ;)! Wpadaj do nas częściej :*

Nie o to kochana chodzi, tylko ja po tylu latach walki o te maleństwa byłam pełna obaw, niektórzy pisali już na samym początku o imionach itp a ja nie chciałam psuć atmosfery, później po krwawieniu wolałam nie wchodzić i nie czytać nic ani na.forum ani na necie, a.Teraz to i tak rzadko wchodzę i się udzielam ale podczytuje :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 22:08

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że nie wszystkie mają rozbudowane zajęcia ze szkoły rodzenia więc będę podrzucać Wam garść ( moim zdaniem ) cennych informacji
    Tuż przed porodem w szpitalu powinni zmierzyć miednicę aby sprawdzić czy nasza budowa pozwoli na wypchnięcie siebie 3,5 kg dziecka. Niektóre mają taką budowę, że wypchną i takie 5 kg a inne mają takie, że przy 3 kg będzie problem.
    Podali przykład, że się kobieta męczyła 15 godzin i nic a jak jej zmierzyli miednice to doszli do wniosku, że naturalnie to ona nie urodzi i była cesarka - o ile ta kobieta byłaby szczęśliwsza gdyby od razu to sprawdzili ? 15 godzin mordęgi mniej.
    Druga sprawa to oksytocyna - podobno powinno się ją podawać tylko w ostatecznej ostateczności czyli np w przypadku kiedy skurcze były regularne a nagle regularne być przestały - aby przywrócić im ten prawidłowy rytm trzeba podać oksytocynę. Lub aby wywołać poród bo ciąża jest przenoszona. To wtedy jak najbardziej.
    Ale np oksytocyna nie wpływa na rozwarcie - jeśli kobieta ma rozwarcie 4cm i proponują oksytocynę bo dzięki temu za godzinę będzie po wszystkim to jest to podobno bzdura. Oksytocyna nie wpływa na rozwarcie ale na skurcze. Wywołuje tylko i wyłącznie skurcze macicy nic innego - rozwarcia nie przyspieszy - rozwarcie idzie sobie własnym torem. Więc jeśli masz małe rozwarcie a podadzą Ci oksytocynę to niczego nie przyspieszą tylko dodadzą Ci bólu.
    Acha i co jeszcze - podczas porodu powinni informować na bieżąco co Ci podają w kroplówce - nie mogą Ci podać oksytocyny bez Twojej zgody i wiedzy.

edyś, Karka, krówka_muffka lubią tę wiadomość

‹‹ 983 984 985 986 987 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ