X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Jestem w szoku , 4 czy 5 godzin i do domu ? To już chyba przesada :) Ja też wolałabym z dzień, dwa chociaż poleżeć, żeby być pod fachową opieką.

Ja mam dziś totalnego lenia , nic mi się nie chce. A jak pomyślę o jutrzejszym zjeździe na uczelni to mi się robi niedobrze...
    Dziś miałam fatalną noc. Wstawałam na siusiu co 1,5h ... A jeszcze koło 4 wstałam, położyłam się dalej a tu puk, puk dzidzia już nie śpi i mamie też nie daje :)

Mania1718 lubi tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w 24 tygodniu :) Fotek tym razem nie będzie bo mam od rana sajgon w domu i nie miałam kiedy cyknąć ;) Muszę się zaraz ewakuować do teściowej na czas wyburzania łazienki i przeciągam tą chwilę w nieskończoność :P Nie wiem jak ja dam radę na tych ich rozklekotanych tapczanach :/ Nie wiadomo jak się na tym położyć żeby było wygodnie. A tak mnie od wczoraj kręgosłup boli, że chodzę połamana jak staruszka :/ Jeszcze do tego młody szaleje jakby się czegoś naćpał, aż mi brzuch faluje.

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty :)

kofeinka, Est, Karolina@, Mietka 30:), kleo2426, Mania1718, d'nusia, Karka, Kokaina, muminka83, ryjkek, Hannia123 lubią tę wiadomość

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia wspolczuje siedzenia tyle godzin z tesciowa :/ az mi cie szkoda :( heheheh ja to chyba bym wolala wiaderko sobie kolo lozka postawic i do niego sikac niz isc z tesciowa caly dzien spedzic :P :P :P :P Moj maly wczoraj tez tak czadu dawal w brzuchu hehe smialam sie, ze chyba pozycje znowu zmienia :P

A.Kasia, Mietka 30:), Karka, Kokaina lubią tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia a może materac dmuchany? :) ja mam taki i jak mi nie wygodnie to sobie pompuje i leżę jak panisko :)

dqprwn15leplej5m.png

Wysłany: 6 listopada 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś właśnie i ja wczoraj z rana czułam przelewanie w brzuszku , mówię no nic tylko moje maleństwo zmienia sobie pozycję, no i się zaczęło od południa ... dwa razy aż krzyknęłam , bo tak mocno dostałam po prawej stronie :P

muminka83 lubi tę wiadomość

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Dzień dobry w 24 tygodniu :) Fotek tym razem nie będzie bo mam od rana sajgon w domu i nie miałam kiedy cyknąć ;) Muszę się zaraz ewakuować do teściowej na czas wyburzania łazienki i przeciągam tą chwilę w nieskończoność :P Nie wiem jak ja dam radę na tych ich rozklekotanych tapczanach :/ Nie wiadomo jak się na tym położyć żeby było wygodnie. A tak mnie od wczoraj kręgosłup boli, że chodzę połamana jak staruszka :/ Jeszcze do tego młody szaleje jakby się czegoś naćpał, aż mi brzuch faluje.

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty :)

Kasiu polubienie było przez przypadek, współczuję siedzenia u teściowej...
    A co do buszującego maluszka - SUPER!! niech bryka, przynajmniej wiadomo, że mu tam dobrze :)

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa hehe u mnie to sie rozpychal czym sie dalo :P az caly brzuch sie ruszal :D <3 uwielbiam to! moglabym siedziec i obserwowac moj brzuchol godzinami <3 a ze teraz leze to mam okazje caly czas go podziwiac :D

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png

Wysłany: 6 listopada 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dokładnie tak samo :)

Ogarnia mnie niepokój apropo zjazdów... Na ostatnim musiałam wyjść po 2h , bo brzuch mnie tak bolał... i do tego kręgosłup...Jak tu wysiedzieć jutro 7 godzin ? ;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedyne miejsce gdzie mi ostatnio wygodnie to moje własne łóżko w sypialni (chociaż i tak już mi brzuch trochę przeszkadza bo ja z tych, co całe życie spały na brzuchu) :/ No nic, jakoś sobie trzeba radzić. A z tymi ruchami to powiem Wam, że ja tak średnio lubię jak on tak mocno szaleje bo mnie to po prostu boli. I się boję jaki to ma wpływ na szyjkę :/

Aaaa zła jestem, mój mądry mąż wypożyczył zły młot do burzenia i teraz trzeba będzie go jechać wymienić :/ Zanim to załatwi to godzina roboty w plecy :/

• polin Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj ugotowałam cały gar pomidorowej:)
    Chyba na trzy dni wystarczy:)

Martwię się trochę bo młoda się nie rusza - tzn. ja jej nie czuję. A jak coś czuję to nie jestem pewna czy to ona. Jak kilka razy coś tam czułam wieczorem tak teraz od zeszłego czwartku nic kompletnie:(

02.01.2015 puste jajo płodowe
    marzec 2016 córa

7u22gov3o7mn8ymo.png

Wysłany: 6 listopada 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia , ale może i godzina mniej u teściowej :D

Ja dziś ogarniam komodę do naszego pokoju dla maleństwa, ale nie mam żadnych pomysłów...
    Jak już komoda przyjdzie to będę mogła w końcu coś kupić :)

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, u mnie dobrze i niedobrze. Wykluczyli wszelkie infekcje dróg moczowych i wewnątrzmaciczną i leukocyty spadły z 24 tys do 12 tys. Dzis miałam wychodzić, juz cała szczęśliwa ide na badanie i dostałam swoje typowe stwardnienie macicy. lekarz natychmiast powiedział ze zostaje, ze takie twardnienia jak skurcze absolutnie nie maja prawa występować i zostawiają mnie do poniedziałku najmniej...dają mi duphaston ale nie widze jakieś wielkiej poprawy. Jeszcze chyba magnez w kroplowce i tyle...mam te twardnienia zanim to przyszłam i wszyscy mi mówili ze luz...czuje sie bezradna. Na dodatek na sali sa 2 ciężarne 2 poronienia i jedna ciaza pozamaciczna

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • roletka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia to witam w klubie, też wole jak maluchy grzecznie siedzą bo jak zaczynają harcować to ja schizuje że albo szyjkę naruszą albo pęcherz któryś nie wytrzyma

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polin wrote:
    Wczoraj ugotowałam cały gar pomidorowej:)
    Chyba na trzy dni wystarczy:)

Martwię się trochę bo młoda się nie rusza - tzn. ja jej nie czuję. A jak coś czuję to nie jestem pewna czy to ona. Jak kilka razy coś tam czułam wieczorem tak teraz od zeszłego czwartku nic kompletnie:(

Polin nie przejmuj się, takie ewidentne kopanie czuję dopiero gdzieś od tygodnia, a jest miedzy Tobą i mną prawie miesiąc różnicy, tak więc myślę, że nie masz co się denerwować.

domiii lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• alinalii Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;)

a tak z innej beczki ;)

wybieracie się na sesje ciążową??
    ja taką robię w przyszłym tyg, próbną moja siostra ma profesjonalną lustrzankę i bawi się w fotografa, wiec moze coś fajnego z tego wyjdzie , a jak nie to mam namiary na profesjonalnego fotografa ;)

d'nusia, muminka83 lubią tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • Est Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    Hejka, u mnie dobrze i niedobrze. Wykluczyli wszelkie infekcje dróg moczowych i wewnątrzmaciczną i leukocyty spadły z 24 tys do 12 tys. Dzis miałam wychodzić, juz cała szczęśliwa ide na badanie i dostałam swoje typowe stwardnienie macicy. lekarz natychmiast powiedział ze zostaje, ze takie twardnienia jak skurcze absolutnie nie maja prawa występować i zostawiają mnie do poniedziałku najmniej...dają mi duphaston ale nie widze jakieś wielkiej poprawy. Jeszcze chyba magnez w kroplowce i tyle...mam te twardnienia zanim to przyszłam i wszyscy mi mówili ze luz...czuje sie bezradna. Na dodatek na sali sa 2 ciężarne 2 poronienia i jedna ciaza pozamaciczna

Martka,na pewno wszystko będzie dobrze. Cieszę się bardzo, że leukocyty Ci tak ładnie spadły.

domiii lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Est Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    Dzień dobry ;)

a tak z innej beczki ;)

wybieracie się na sesje ciążową??
    ja taką robię w przyszłym tyg, próbną moja siostra ma profesjonalną lustrzankę i bawi się w fotografa, wiec moze coś fajnego z tego wyjdzie , a jak nie to mam namiary na profesjonalnego fotografa ;)

Ja chyba nie ale poproszę męża, żeby zrobił mi kilka ładnych zdjęć.
    Profesjonalny fotograf to dopiero na Chrzest. Sesji noworodkowej też nie planuję.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest nieludzkie, jak oni mogą dawać na jedna sale martwe ciąże i zagrożone. Milion razy bardziej sie stresuje i mnie boli niz gdybym była w domu :(

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polin wrote:

Polin ja też ostatnio tak miałam - 4 dni nic się nie działo a jak się działo to nie byłam pewna czy to dziecko. Teraz chyba się inaczej ułożyło i czuje codziennie pod wieczór gilgotki blisko pępka

dqprwn15leplej5m.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka strasznie Ci współczuję i nie wyobrażam sobie żeby na jednej sali położyć kogoś kto cierpi z powodu utraty dziecka i żywą ciążę. To ból i dyskomfort dla obu stron :( a personel nie zwraca na to uwagi? Choć odrobina empatii i podzielenie pacjentek.

dqprwn15leplej5m.png
‹‹ 985 986 987 988 989 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ