X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Jestem w szoku , 4 czy 5 godzin i do domu ? To już chyba przesada :) Ja też wolałabym z dzień, dwa chociaż poleżeć, żeby być pod fachową opieką.

Ja mam dziś totalnego lenia , nic mi się nie chce. A jak pomyślę o jutrzejszym zjeździe na uczelni to mi się robi niedobrze...
    Dziś miałam fatalną noc. Wstawałam na siusiu co 1,5h ... A jeszcze koło 4 wstałam, położyłam się dalej a tu puk, puk dzidzia już nie śpi i mamie też nie daje :)

Mania1718 lubi tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w 24 tygodniu :) Fotek tym razem nie będzie bo mam od rana sajgon w domu i nie miałam kiedy cyknąć ;) Muszę się zaraz ewakuować do teściowej na czas wyburzania łazienki i przeciągam tą chwilę w nieskończoność :P Nie wiem jak ja dam radę na tych ich rozklekotanych tapczanach :/ Nie wiadomo jak się na tym położyć żeby było wygodnie. A tak mnie od wczoraj kręgosłup boli, że chodzę połamana jak staruszka :/ Jeszcze do tego młody szaleje jakby się czegoś naćpał, aż mi brzuch faluje.

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty :)

kofeinka, Est, Karolina@, Mietka 30:), kleo2426, Mania1718, d'nusia, Karka, Kokaina, muminka83, ryjkek, Hannia123 lubią tę wiadomość

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia wspolczuje siedzenia tyle godzin z tesciowa :/ az mi cie szkoda :( heheheh ja to chyba bym wolala wiaderko sobie kolo lozka postawic i do niego sikac niz isc z tesciowa caly dzien spedzic :P :P :P :P Moj maly wczoraj tez tak czadu dawal w brzuchu hehe smialam sie, ze chyba pozycje znowu zmienia :P

A.Kasia, Mietka 30:), Karka, Kokaina lubią tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia a może materac dmuchany? :) ja mam taki i jak mi nie wygodnie to sobie pompuje i leżę jak panisko :)

dqprwn15leplej5m.png

Wysłany: 6 listopada 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś właśnie i ja wczoraj z rana czułam przelewanie w brzuszku , mówię no nic tylko moje maleństwo zmienia sobie pozycję, no i się zaczęło od południa ... dwa razy aż krzyknęłam , bo tak mocno dostałam po prawej stronie :P

muminka83 lubi tę wiadomość

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Dzień dobry w 24 tygodniu :) Fotek tym razem nie będzie bo mam od rana sajgon w domu i nie miałam kiedy cyknąć ;) Muszę się zaraz ewakuować do teściowej na czas wyburzania łazienki i przeciągam tą chwilę w nieskończoność :P Nie wiem jak ja dam radę na tych ich rozklekotanych tapczanach :/ Nie wiadomo jak się na tym położyć żeby było wygodnie. A tak mnie od wczoraj kręgosłup boli, że chodzę połamana jak staruszka :/ Jeszcze do tego młody szaleje jakby się czegoś naćpał, aż mi brzuch faluje.

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty :)

Kasiu polubienie było przez przypadek, współczuję siedzenia u teściowej...
    A co do buszującego maluszka - SUPER!! niech bryka, przynajmniej wiadomo, że mu tam dobrze :)

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa hehe u mnie to sie rozpychal czym sie dalo :P az caly brzuch sie ruszal :D <3 uwielbiam to! moglabym siedziec i obserwowac moj brzuchol godzinami <3 a ze teraz leze to mam okazje caly czas go podziwiac :D

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png

Wysłany: 6 listopada 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dokładnie tak samo :)

Ogarnia mnie niepokój apropo zjazdów... Na ostatnim musiałam wyjść po 2h , bo brzuch mnie tak bolał... i do tego kręgosłup...Jak tu wysiedzieć jutro 7 godzin ? ;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedyne miejsce gdzie mi ostatnio wygodnie to moje własne łóżko w sypialni (chociaż i tak już mi brzuch trochę przeszkadza bo ja z tych, co całe życie spały na brzuchu) :/ No nic, jakoś sobie trzeba radzić. A z tymi ruchami to powiem Wam, że ja tak średnio lubię jak on tak mocno szaleje bo mnie to po prostu boli. I się boję jaki to ma wpływ na szyjkę :/

Aaaa zła jestem, mój mądry mąż wypożyczył zły młot do burzenia i teraz trzeba będzie go jechać wymienić :/ Zanim to załatwi to godzina roboty w plecy :/

• polin Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj ugotowałam cały gar pomidorowej:)
    Chyba na trzy dni wystarczy:)

Martwię się trochę bo młoda się nie rusza - tzn. ja jej nie czuję. A jak coś czuję to nie jestem pewna czy to ona. Jak kilka razy coś tam czułam wieczorem tak teraz od zeszłego czwartku nic kompletnie:(

02.01.2015 puste jajo płodowe
    marzec 2016 córa

7u22gov3o7mn8ymo.png

Wysłany: 6 listopada 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia , ale może i godzina mniej u teściowej :D

Ja dziś ogarniam komodę do naszego pokoju dla maleństwa, ale nie mam żadnych pomysłów...
    Jak już komoda przyjdzie to będę mogła w końcu coś kupić :)

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, u mnie dobrze i niedobrze. Wykluczyli wszelkie infekcje dróg moczowych i wewnątrzmaciczną i leukocyty spadły z 24 tys do 12 tys. Dzis miałam wychodzić, juz cała szczęśliwa ide na badanie i dostałam swoje typowe stwardnienie macicy. lekarz natychmiast powiedział ze zostaje, ze takie twardnienia jak skurcze absolutnie nie maja prawa występować i zostawiają mnie do poniedziałku najmniej...dają mi duphaston ale nie widze jakieś wielkiej poprawy. Jeszcze chyba magnez w kroplowce i tyle...mam te twardnienia zanim to przyszłam i wszyscy mi mówili ze luz...czuje sie bezradna. Na dodatek na sali sa 2 ciężarne 2 poronienia i jedna ciaza pozamaciczna

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • roletka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia to witam w klubie, też wole jak maluchy grzecznie siedzą bo jak zaczynają harcować to ja schizuje że albo szyjkę naruszą albo pęcherz któryś nie wytrzyma

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polin wrote:
    Wczoraj ugotowałam cały gar pomidorowej:)
    Chyba na trzy dni wystarczy:)

Martwię się trochę bo młoda się nie rusza - tzn. ja jej nie czuję. A jak coś czuję to nie jestem pewna czy to ona. Jak kilka razy coś tam czułam wieczorem tak teraz od zeszłego czwartku nic kompletnie:(

Polin nie przejmuj się, takie ewidentne kopanie czuję dopiero gdzieś od tygodnia, a jest miedzy Tobą i mną prawie miesiąc różnicy, tak więc myślę, że nie masz co się denerwować.

domiii lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• alinalii Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;)

a tak z innej beczki ;)

wybieracie się na sesje ciążową??
    ja taką robię w przyszłym tyg, próbną moja siostra ma profesjonalną lustrzankę i bawi się w fotografa, wiec moze coś fajnego z tego wyjdzie , a jak nie to mam namiary na profesjonalnego fotografa ;)

d'nusia, muminka83 lubią tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • Est Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    Hejka, u mnie dobrze i niedobrze. Wykluczyli wszelkie infekcje dróg moczowych i wewnątrzmaciczną i leukocyty spadły z 24 tys do 12 tys. Dzis miałam wychodzić, juz cała szczęśliwa ide na badanie i dostałam swoje typowe stwardnienie macicy. lekarz natychmiast powiedział ze zostaje, ze takie twardnienia jak skurcze absolutnie nie maja prawa występować i zostawiają mnie do poniedziałku najmniej...dają mi duphaston ale nie widze jakieś wielkiej poprawy. Jeszcze chyba magnez w kroplowce i tyle...mam te twardnienia zanim to przyszłam i wszyscy mi mówili ze luz...czuje sie bezradna. Na dodatek na sali sa 2 ciężarne 2 poronienia i jedna ciaza pozamaciczna

Martka,na pewno wszystko będzie dobrze. Cieszę się bardzo, że leukocyty Ci tak ładnie spadły.

domiii lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Est Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    Dzień dobry ;)

a tak z innej beczki ;)

wybieracie się na sesje ciążową??
    ja taką robię w przyszłym tyg, próbną moja siostra ma profesjonalną lustrzankę i bawi się w fotografa, wiec moze coś fajnego z tego wyjdzie , a jak nie to mam namiary na profesjonalnego fotografa ;)

Ja chyba nie ale poproszę męża, żeby zrobił mi kilka ładnych zdjęć.
    Profesjonalny fotograf to dopiero na Chrzest. Sesji noworodkowej też nie planuję.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest nieludzkie, jak oni mogą dawać na jedna sale martwe ciąże i zagrożone. Milion razy bardziej sie stresuje i mnie boli niz gdybym była w domu :(

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polin wrote:

Polin ja też ostatnio tak miałam - 4 dni nic się nie działo a jak się działo to nie byłam pewna czy to dziecko. Teraz chyba się inaczej ułożyło i czuje codziennie pod wieczór gilgotki blisko pępka

dqprwn15leplej5m.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka strasznie Ci współczuję i nie wyobrażam sobie żeby na jednej sali położyć kogoś kto cierpi z powodu utraty dziecka i żywą ciążę. To ból i dyskomfort dla obu stron :( a personel nie zwraca na to uwagi? Choć odrobina empatii i podzielenie pacjentek.

dqprwn15leplej5m.png
‹‹ 985 986 987 988 989 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ