Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Dziewczynki.
A mi taaaak smutno ;(
Z maluchem wszystko okej, ale z szyjką nie jest okej. Skróciła się do 2,4 cm
Pessar do zamówienia. Za tydzień kontrola szyjki. Jeśli skróci się jeszcze to szpital do końca ... ;( ;( Myślałam, że będziemy zmniejszać dawkę luteiny, a tu na odwrót. Zwiększona do 3x100.
Nie nacieszyłam się tą ciążą. Nie połaziłam po sklepach. Dobrze, że wszystko przez internet można kupić. Synek wynagrodzi mamusi to leżenie przez całą ciążę. hehWiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 15:54
-
Magda_lena - trzymam kciuki kochana! Dobrze, że jesteś pod kontrolą, zobaczysz, wszystko będzie dobrze! i masz rację! Synek wszystko Ci wynagrodzi, jego uśmiech wart jest wszystkiego :*
Przypomnij mi, miałaś jakieś objawy skracającej się szyjki?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 15:55
-
Magda lena wrote:Hej Dziewczynki.
A mi taaaak smutno ;(
Z maluchem wszystko okej, ale z szyjką nie jest okej. Skróciła się do 2,4 cm
Pessar do zamówienia. Za tydzień kontrola szyjki. Jeśli skróci się jeszcze to szpital do końca ... ;( ;( Myślałam, że będziemy zmniejszać dawkę luteiny, a tu na odwrót. Zwiększona do 3x100.
Nie nacieszyłam się tą ciążą. Nie połaziłam po sklepach. Dobrze, że wszystko przez internet można kupić. Synek wynagrodzi mamusi to leżenie przez całą ciążę. heh
Na szczęście z dzieckiem jest wszystko ok, odpoczywaj ile wlezie przez ten tydzień. -
arien wrote:Magda_lena - trzymam kciuki kochana! Dobrze, że jesteś pod kontrolą, zobaczysz, wszystko będzie dobrze! i masz rację! Synek wszystko Ci wynagrodzi, jego uśmiech wart jest wszystkiego :*
Przypomnij mi, miałaś jakieś objawy skracającej się szyjki?
Nie miałam. tzn. czułam, że coś się dzieje. Że dzieciak nawala w tę szyjkę ile wlezie i strasznie to dla mnie było nieprzyjemne.
Miesiąc temu miałam 3 cm i lekarz mówił, że już nie może się skracać. A dziś 2,4 cmChciał mnie już dziś wysłać do szpitala, ale pomyślał chwilę i stwierdził, że sprawdzimy jak będzie za tydzień. Jeśli chociażby 2 mm się skróci to na oddział. No oczywiście leżeć, leżeć i leżeć. Ja już leżę i tak od 5 tyg ciąży, bo miałam kłopoty z polipem.
-
Martita88, arien, Magda lena, Jacqueline, A.Kasia, edyś, Est, Kasia24, Vincent, muminka83, Kajola, Karolina@, Karka, perła ziemi, Hannia123, Gośśś, Kokaina, Kate84, Mietka 30:) lubią tę wiadomość
-
Magda oby szyjka już przestała się wygłupiać i nie skracała się bardziej, trzymam kciuki &&&&&&&&&&
ja byłam dziś na połówkowym z maluchami wszystko ok, łożysko które w 12tc nachodziło na szyjkę dziś jest już ponad 6cm od szyjki
Domiii możesz mi w liście dopisać że czekamy na Tomasza i ZuzannęMagda lena, Vincent, Martita88, perła ziemi, Est, Renka88, Mania1718, muminka83, edyś, Kajola, d'nusia, A.Kasia, Kasia24, aleksandrazz, Karolina@, Karka, baassiia, Hannia123, paola87, krówka_muffka, She86, Gośśś, RudyTygrysek, Kokaina, Kate84, kateee, domiii, Lilou1984, Mietka 30:) lubią tę wiadomość
-
Ja z moim się poklociłam dziś o to że nie umie jeździć. Robią u mnie remont mostka i trzeba jeździć przez łąkę na której sa dziury. Nie może ruszyć głową tylko jeździ po niej jak po ulicy u dość gwałtownie wjechał w dziurę, no myślałam że go udusze, aż do teraz gardło mnie boli od darcia się
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 17:11
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
nick nieaktualnyKurcze, co to się dzieje
Niedługo zmienimy nazwę z marcowych mam na pessarowe mamy
Magda lena - trzymaj się dzielnie :* pamiętaj tylko, że leżenie to leżenie na płasko, takie w pozycji półleżącej a półsiedzącej obciąża szyjkę
Martita88 - babydream są superNie wiem czy czasami oliwka nie ma w składzie oleju sojowego, musisz to sprawdzić sobie ale reszta kosmetyków świetna
Kofeinka - fajowy brzusio
roletka - gratuluję parkimuminka83, kofeinka lubią tę wiadomość
-
Roletka - cuuudowne wieści i piękne imiona dla dzieciaczków. Rośnijcie zdrowo
Martita88 - kosmetyki Babydream to jedne z lepszych dla dzieci. Są tanie, a skład elegancki. Połowa kosmetyków, jakie kupiłam dla synka to Babydream, druga połowa to Hipp. Moja położna oprócz dwóch wyżej wymienionych firm poleca jeszcze Mustela, ale to już wyższa półka cenowa.
Magda lena - kochana trzymaj się mocno i leż z pupcią w górze. Leżenie w domu i tak jest lepsze od leżenia w szpitalu. Ściskam mocno! :* -
Kasia24 wrote:Ooo kolejne blizniaki
ale fajnie
to jest nas 3
.
Nie widziałam Cię tu wcześniej (przynajmniej odkąd jestem na grupie)
Na początku się trochę częściej udzielalamjestem po ivf i jakoś nie umiałam się tu odnaleźć tylko wpadam co jakiś czas poczytać co u was i napisać co u mnie
muminka83, Kasia24, d'nusia, Martita88 lubią tę wiadomość
-
Magda lena dokładnie, pupa do góry!
Jeśli chodzi o termometr Microlife, to dzisiaj koleżanka mi powiedziała, że nie poleca, kupiła go bo koleżanka farmaceutka poleciła, ale niestety pokazuje co chwila inną temperaturę
Ja polecam Babydream, tam na kartce co Wam wkleiłam jest wiele z niego. Ja się sugerowałam blogiem srokao.pl, komentarzami i też z innych stron wiele czytam.
Ja chyba się w końcu przeziębiłam, już główka boli, gardełko coraz bardziej pobolewa, ssałam już Prenalen, piję herbatki z miodem cytryną maliną, mleko z czosnkiem i miodem. A jutro goście muszę być w formie!
Córka!!! Kochana Hania :*38+6, 19.30, 51cm, 2760
-
Dzięki Dziewczyny! W takim razie będę próbować te kosmetyki
Karka no właśnie nie pamiętałam tej strony żeby sprawdzića każda moja znajoma o niej mówi
dzięki za przypomnienie
A.Kasia faktycznie oliwka ma średni skład ale za to balsam po kąpieli wydaje się ok
powoli zaczynam ogarniać temat wyprawki i z każdą godziną jestem mądrzejszatylko nie wiem jak ciuszki - czy kupować na razie tylko rozmiary 56/62 czy większe też? Czy np dokupować na bieżąco jak Brzdąc będzie wyrastał?
7.11 mam wizytę u nowej Pani doktor - któraś z Was mi polecała dr. Nitefor. Strasznie jestem jej ciekawa. No i zastanawiam się czy w ramach wizyty jest USGbo połówkowe wprawdzie w poniedziałek, ale fajnie było by podejrzeć Małe wcześniej
-
Martita88 spoko
jeśli chodzi o ciuszki to ja mam kilka 68, tylko koleżanka mi dzisiaj uwagę zwróciła żeby te większe właśnie czyli 68 nie kupować czasem z polarkiem, za ciepłych, bo to już lato będzie
Martita88, baassiia lubią tę wiadomość
Córka!!! Kochana Hania :*38+6, 19.30, 51cm, 2760