X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyś to też jest prawda :D Mój jak mu mówię o desce klozetowej żeby zrobił wreszcie bo się rusza, to mówi, że potem , zaraz itp. Ale np jak proszę go by wyniósł śmieci, pościelił łóżko itp to od razu się słucha, bo mówi, że sam by o tym nie pomyślał :P

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po prostu podsumowując : z facetami ciężko, ale bez nich jeszcze gorzej :D

edyś, wiewiórka17, arien, noelka lubią tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • arien Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgodzę się z Muminką :) Ale zgodzę się również z niecierpliwą, lucky i edyś :)

muminka83 lubi tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Kasia24 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    A moj maz tez pochwale dostanie:) ja sie czuje bardzo dobrze, wiec zyjemy normalnie, tak jak i przed ciaza, ale czuje codziennie jak bardzo mnie kocha, duzo przytula, ostatnio nawet sam z siebie do brzucha sie przytula. Pomagal w domu zawsze wiec tu jak zwykle:)

Plus 12 kg to nie tak dużo jak na całą ciąże tyle wyjdzie ;) - także nie martw się, szybko zgubisz ;). Ja na początku ciągle wymiotowałam dużo schudłam, jestesmy teraz w 5miesiącu i na plusie jest chyba dopiero +2kg ;) i zastanawiam się czy utyje czy nie ;) - a tego bym też nie chciała bo jakaś drobna to nigdy nie byłam hehe.

u nas też jest tak jak przed ciążą, a nawet chyba lepiej bo sie nie kłócimy, a jak się zaczynam denerwować to mnie uspokaja i przytula brzuch i gada do dzieci ;). Także znalazł swoj sposób na mnie ;). Ale ogólnie też sam z siebie kładzie się przy brzuchu, śpiewa do Niego, rozmawia ;) także tak miło ;).

baassiia lubi tę wiadomość

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, trochę znowu mnie nie było i nie nadrobię zaległości.

Byłam dzisiaj na glukozie i innych badaniach jutro wyniki do odebrania po południu a o 9 połówkowe, więc proszę o kciuki i trzymam kciuki za Wasze wizyty, bo z tego co kojarzę to jutro jeszcze kilka z Was wizytuje :)

Pozdrowionka :)

Kasia24, muminka83, arien, baassiia, Mietka 30:), edyś, Kajola, Kate84, Hannia123, Kokaina lubią tę wiadomość

• noelka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może którąś z Was zainteresuje: http://dziecisawazne.pl/pokoj-dziecka-wedlug-marii-montessori/

• kamka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Niecierpliwa, to moze podesle Twojemu wykladowcy mojego faceta, ktoremu jak cos sie mowi, prosi to zawsze jest zaraz, potem, nie chce mi sie. I tak na przyklad od miesiaca od miesiaca mam niewyregulowane drzwiczki w regale, niezasilikowana wanne ... i jeszcze wiele rzeczy o ktore prosze i prosze. Sam nawet sie przyznaje, ze jak do niego mowie to on tego nie zrobi. Zrobi wtedy kiedy bedzie mial na to ochote.
    to na to mam inny sposób... u nas jak o coś prosze a on tego nie zrobi to dzwonie do jego kumpla który jest na każde zawołanie jak mojego np nie ma i tak gdybym potrzebowała jechać do lekarza a mojego nie ma dzwonie do tamtego i mnie zawiezie( ma narzeczoną więc bez podtekstów:P) i jak nie moge sie mojego doprosić o coś długo zadzwonie do tamtego a on w jeden dzień tak mu o to tyłek truje że zaraz po pracy mam to zrobione:)

Kokaina lubi tę wiadomość

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziewczyny, mam pytanie, może któraś z Was sie orientuje. Ostatnio wcinam sporo orzeszków arachidowych czyli fistaszków po prostu. kupujemy z M w łupinkach bo frajdą jest też rozłupywanie ich :)One są bardzo zdrowe, ale są też podobno najsilniejszym alergenem pokarmowym na świecie. Dotarłam w necie do info, że z tego powodu kobiety w ciąży nie powinny ich jeść. A zaraz potem znalazłam informację, że dzieci kobiet, które jadły w ciąży te orzeszki zdecydowanie rzadziej mają na nie alergię. Więc o co chodzi? Mogę je jeść czy szkodze jakoś małemu?

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kg to ja mam juz 8 kg na plusie,ale tyje od poczatku co miesiac regulernie...

U mnie tez wszystko musi "mocy urzedowej" nabrac zanim jest zrobine :P a naj czesciej maz to zrobi jak widzi, ze ja sie za to zabieram hehe :P teraz czeka lusterko na przywieszenie w sypialni i juz ostatnio sie go podpytywalam jak sie kolki rozporowe do sciany wkreca (a wiem przeciez jak to sie robi :P) wiec stwierdzil, ze mam tego nawet nie ruszac, on to zrobi :P hehe ciekawe kiedy :P

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam +6 kg, myślę że nie jest najgorzej, ale nie chciałabym przybrać więcej niz 15. Czytałam gdzieś, że od 20 tygodnia przybiera się średnio 0,5kg tygodniowo

• Kasia24 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arien jak mam być szczera to ja nie czytam tych mądrości internetowych bo np nie jadłabym połowy produktów bo mogą uczulić dziecko (a nie muszą) - ja jem wszystko na co mam ochotę, chcę czekoladę - jem czekoladę, chcę zjeść orzechy to je jem ;). Tzn to jest akurat moje podejście, nie chce popadać w jakaś paranoję, lub ze skrajności w skrajność.
    Wiem, że Dzieciulki mieszkają w brzuszku ale zachowuje się normalnie, praktycznie jak przed ciążą (jedyne co to wyeliminowałam alkohol) :).

A.Kasia, muminka83, Est, domiii lubią tę wiadomość

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamka, ja planuje zadzwonic do brata mojego M zeby mi te drzwiczki od szafek wyregulowal. A jesli chodzi o silikon przy wannie, to tak jak ty Gosiu, na oczach M wezme sie za ostrzejsza chemie w celu przygotowania podloza pod to silikonowanie. Moze wtedy go ruszy ;)
    Poza tym wprowadzam strajk. Zlew mam pelny brudnych naczyn, pusta lodowke, w lozku lezalam do 13 i nadal jest rozgrzebane. Za mna za to ciepla, relaksujaca kapiel :)

arien, Martita88 lubią tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • wiewiórka17 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja od początku ciąży przytyłam 2 kg , pewnie teraz zacznę więcej tyć w tym 5 miesiącu:)

iv098rib495v7vlg.png

Gracjanek 14 tc - 27.02.2015 [*]

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyś ja tak lubię skręcać i regulować meble, że chętnie sama bym Ci te drzwiczki naprawiła ;) Komodę i łóżeczko sama składałam i jak sobie pomyślę, że meble do łazienki i pokoiku małego trzeba będzie złożyć to aż mi szkoda, że jestem niedysponowana ;)

edyś lubi tę wiadomość

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka87 wrote:
    Piszecie o swoich mężach... A ja mam najcudowniejszego na świecie! Codziennie rano jak wychodzi do pracy, a ja jeszcze śpię przychodzi i mówi że mnie kocha (to nasz rytuał) a potem podnosi kołdrę i całuje brzusia :-) dzis napisałam mu, że zaczyna sie 21 tydzień to odp: "moje 21 tygodni szczęścia" :-)

Mam bardzo podobnie :)
    A wieczorem leżąc już w łóżku trzyma rękę na brzuszku często ;)

Dorka87 lubi tę wiadomość

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• arien Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofeinka, czy Ty przypadkiem nie narzekałaś ostatnio na swojego M? :) :p
    Nie no...nie mówię, że mój jest jakiś zły. Też mamy swój poranny rytuał i przed wyjściem do pracy przychodzi do mnie i obsypuje całą moją twarz całuskami :) Ale brzucha nie tyka :) Zmywa naczynia i wyrzuca śmieci (ja nie robię tego w ogóle). Od lipca remontuje nam mieszkanie i chyba Muminka miała racje pisząc, że po prostu za dużo wymagam i oczekuje od niego. I tak jest kochany i najlepszy na świecie! <3

muminka83, Kasia24, Karolina@ lubią tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
  • olatychy Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dzisiaj kiepski dzień. Głowa mi pęka i do tego wymiotuję. Niecierpliwie czekam na koniec remontu.

Ps. jeszcze nie dostałam maila ze szkoły rodzenia, jak dostanę to wkleję bo kilka chętnych osób było :)

Samuel <3
    mhsv9vvjnfioahrm.png
  • noelka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, mam nadzieję, że Ci szybko przejdzie!

• Kasia24 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola to chyba przez pogodę bo we mnie wywołuje ona jakaś nerwowość i brak chęci do wszystkiego. 3maj się ciepło ;)

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arien wrote:
    Kofeinka, czy Ty przypadkiem nie narzekałaś ostatnio na swojego M? :) :p
    Nie no...nie mówię, że mój jest jakiś zły. Też mamy swój poranny rytuał i przed wyjściem do pracy przychodzi do mnie i obsypuje całą moją twarz całuskami :) Ale brzucha nie tyka :) Zmywa naczynia i wyrzuca śmieci (ja nie robię tego w ogóle). Od lipca remontuje nam mieszkanie i chyba Muminka miała racje pisząc, że po prostu za dużo wymagam i oczekuje od niego. I tak jest kochany i najlepszy na świecie! <3

Zgadza się ;) psioczyłam na niego ale od jakiegoś czasu jest MEGA <3 wyjaśniliśmy sobie wszystko, wystarczyło "oczyścić atmosferę" ;)

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

‹‹ 980 981 982 983 984 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ