X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyś to też jest prawda :D Mój jak mu mówię o desce klozetowej żeby zrobił wreszcie bo się rusza, to mówi, że potem , zaraz itp. Ale np jak proszę go by wyniósł śmieci, pościelił łóżko itp to od razu się słucha, bo mówi, że sam by o tym nie pomyślał :P

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po prostu podsumowując : z facetami ciężko, ale bez nich jeszcze gorzej :D

edyś, wiewiórka17, arien, noelka lubią tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • arien Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgodzę się z Muminką :) Ale zgodzę się również z niecierpliwą, lucky i edyś :)

muminka83 lubi tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Kasia24 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    A moj maz tez pochwale dostanie:) ja sie czuje bardzo dobrze, wiec zyjemy normalnie, tak jak i przed ciaza, ale czuje codziennie jak bardzo mnie kocha, duzo przytula, ostatnio nawet sam z siebie do brzucha sie przytula. Pomagal w domu zawsze wiec tu jak zwykle:)

Plus 12 kg to nie tak dużo jak na całą ciąże tyle wyjdzie ;) - także nie martw się, szybko zgubisz ;). Ja na początku ciągle wymiotowałam dużo schudłam, jestesmy teraz w 5miesiącu i na plusie jest chyba dopiero +2kg ;) i zastanawiam się czy utyje czy nie ;) - a tego bym też nie chciała bo jakaś drobna to nigdy nie byłam hehe.

u nas też jest tak jak przed ciążą, a nawet chyba lepiej bo sie nie kłócimy, a jak się zaczynam denerwować to mnie uspokaja i przytula brzuch i gada do dzieci ;). Także znalazł swoj sposób na mnie ;). Ale ogólnie też sam z siebie kładzie się przy brzuchu, śpiewa do Niego, rozmawia ;) także tak miło ;).

baassiia lubi tę wiadomość

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, trochę znowu mnie nie było i nie nadrobię zaległości.

Byłam dzisiaj na glukozie i innych badaniach jutro wyniki do odebrania po południu a o 9 połówkowe, więc proszę o kciuki i trzymam kciuki za Wasze wizyty, bo z tego co kojarzę to jutro jeszcze kilka z Was wizytuje :)

Pozdrowionka :)

Kasia24, muminka83, arien, baassiia, Mietka 30:), edyś, Kajola, Kate84, Hannia123, Kokaina lubią tę wiadomość

• noelka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może którąś z Was zainteresuje: http://dziecisawazne.pl/pokoj-dziecka-wedlug-marii-montessori/

• kamka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Niecierpliwa, to moze podesle Twojemu wykladowcy mojego faceta, ktoremu jak cos sie mowi, prosi to zawsze jest zaraz, potem, nie chce mi sie. I tak na przyklad od miesiaca od miesiaca mam niewyregulowane drzwiczki w regale, niezasilikowana wanne ... i jeszcze wiele rzeczy o ktore prosze i prosze. Sam nawet sie przyznaje, ze jak do niego mowie to on tego nie zrobi. Zrobi wtedy kiedy bedzie mial na to ochote.
    to na to mam inny sposób... u nas jak o coś prosze a on tego nie zrobi to dzwonie do jego kumpla który jest na każde zawołanie jak mojego np nie ma i tak gdybym potrzebowała jechać do lekarza a mojego nie ma dzwonie do tamtego i mnie zawiezie( ma narzeczoną więc bez podtekstów:P) i jak nie moge sie mojego doprosić o coś długo zadzwonie do tamtego a on w jeden dzień tak mu o to tyłek truje że zaraz po pracy mam to zrobione:)

Kokaina lubi tę wiadomość

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziewczyny, mam pytanie, może któraś z Was sie orientuje. Ostatnio wcinam sporo orzeszków arachidowych czyli fistaszków po prostu. kupujemy z M w łupinkach bo frajdą jest też rozłupywanie ich :)One są bardzo zdrowe, ale są też podobno najsilniejszym alergenem pokarmowym na świecie. Dotarłam w necie do info, że z tego powodu kobiety w ciąży nie powinny ich jeść. A zaraz potem znalazłam informację, że dzieci kobiet, które jadły w ciąży te orzeszki zdecydowanie rzadziej mają na nie alergię. Więc o co chodzi? Mogę je jeść czy szkodze jakoś małemu?

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kg to ja mam juz 8 kg na plusie,ale tyje od poczatku co miesiac regulernie...

U mnie tez wszystko musi "mocy urzedowej" nabrac zanim jest zrobine :P a naj czesciej maz to zrobi jak widzi, ze ja sie za to zabieram hehe :P teraz czeka lusterko na przywieszenie w sypialni i juz ostatnio sie go podpytywalam jak sie kolki rozporowe do sciany wkreca (a wiem przeciez jak to sie robi :P) wiec stwierdzil, ze mam tego nawet nie ruszac, on to zrobi :P hehe ciekawe kiedy :P

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam +6 kg, myślę że nie jest najgorzej, ale nie chciałabym przybrać więcej niz 15. Czytałam gdzieś, że od 20 tygodnia przybiera się średnio 0,5kg tygodniowo

• Kasia24 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arien jak mam być szczera to ja nie czytam tych mądrości internetowych bo np nie jadłabym połowy produktów bo mogą uczulić dziecko (a nie muszą) - ja jem wszystko na co mam ochotę, chcę czekoladę - jem czekoladę, chcę zjeść orzechy to je jem ;). Tzn to jest akurat moje podejście, nie chce popadać w jakaś paranoję, lub ze skrajności w skrajność.
    Wiem, że Dzieciulki mieszkają w brzuszku ale zachowuje się normalnie, praktycznie jak przed ciążą (jedyne co to wyeliminowałam alkohol) :).

A.Kasia, muminka83, Est, domiii lubią tę wiadomość

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamka, ja planuje zadzwonic do brata mojego M zeby mi te drzwiczki od szafek wyregulowal. A jesli chodzi o silikon przy wannie, to tak jak ty Gosiu, na oczach M wezme sie za ostrzejsza chemie w celu przygotowania podloza pod to silikonowanie. Moze wtedy go ruszy ;)
    Poza tym wprowadzam strajk. Zlew mam pelny brudnych naczyn, pusta lodowke, w lozku lezalam do 13 i nadal jest rozgrzebane. Za mna za to ciepla, relaksujaca kapiel :)

arien, Martita88 lubią tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • wiewiórka17 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja od początku ciąży przytyłam 2 kg , pewnie teraz zacznę więcej tyć w tym 5 miesiącu:)

iv098rib495v7vlg.png

Gracjanek 14 tc - 27.02.2015 [*]

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyś ja tak lubię skręcać i regulować meble, że chętnie sama bym Ci te drzwiczki naprawiła ;) Komodę i łóżeczko sama składałam i jak sobie pomyślę, że meble do łazienki i pokoiku małego trzeba będzie złożyć to aż mi szkoda, że jestem niedysponowana ;)

edyś lubi tę wiadomość

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka87 wrote:
    Piszecie o swoich mężach... A ja mam najcudowniejszego na świecie! Codziennie rano jak wychodzi do pracy, a ja jeszcze śpię przychodzi i mówi że mnie kocha (to nasz rytuał) a potem podnosi kołdrę i całuje brzusia :-) dzis napisałam mu, że zaczyna sie 21 tydzień to odp: "moje 21 tygodni szczęścia" :-)

Mam bardzo podobnie :)
    A wieczorem leżąc już w łóżku trzyma rękę na brzuszku często ;)

Dorka87 lubi tę wiadomość

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• arien Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofeinka, czy Ty przypadkiem nie narzekałaś ostatnio na swojego M? :) :p
    Nie no...nie mówię, że mój jest jakiś zły. Też mamy swój poranny rytuał i przed wyjściem do pracy przychodzi do mnie i obsypuje całą moją twarz całuskami :) Ale brzucha nie tyka :) Zmywa naczynia i wyrzuca śmieci (ja nie robię tego w ogóle). Od lipca remontuje nam mieszkanie i chyba Muminka miała racje pisząc, że po prostu za dużo wymagam i oczekuje od niego. I tak jest kochany i najlepszy na świecie! <3

muminka83, Kasia24, Karolina@ lubią tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
  • olatychy Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dzisiaj kiepski dzień. Głowa mi pęka i do tego wymiotuję. Niecierpliwie czekam na koniec remontu.

Ps. jeszcze nie dostałam maila ze szkoły rodzenia, jak dostanę to wkleję bo kilka chętnych osób było :)

Samuel <3
    mhsv9vvjnfioahrm.png
  • noelka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, mam nadzieję, że Ci szybko przejdzie!

• Kasia24 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola to chyba przez pogodę bo we mnie wywołuje ona jakaś nerwowość i brak chęci do wszystkiego. 3maj się ciepło ;)

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arien wrote:
    Kofeinka, czy Ty przypadkiem nie narzekałaś ostatnio na swojego M? :) :p
    Nie no...nie mówię, że mój jest jakiś zły. Też mamy swój poranny rytuał i przed wyjściem do pracy przychodzi do mnie i obsypuje całą moją twarz całuskami :) Ale brzucha nie tyka :) Zmywa naczynia i wyrzuca śmieci (ja nie robię tego w ogóle). Od lipca remontuje nam mieszkanie i chyba Muminka miała racje pisząc, że po prostu za dużo wymagam i oczekuje od niego. I tak jest kochany i najlepszy na świecie! <3

Zgadza się ;) psioczyłam na niego ale od jakiegoś czasu jest MEGA <3 wyjaśniliśmy sobie wszystko, wystarczyło "oczyścić atmosferę" ;)

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

‹‹ 980 981 982 983 984 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ