X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    Dzień dobry ;)

a tak z innej beczki ;)

wybieracie się na sesje ciążową??
    ja taką robię w przyszłym tyg, próbną moja siostra ma profesjonalną lustrzankę i bawi się w fotografa, wiec moze coś fajnego z tego wyjdzie , a jak nie to mam namiary na profesjonalnego fotografa ;)

Wybieram się :d znalazłam fajnego fotografa który za 150 zł zrobi mi 5 zdjęć ciążowej i 10 noworodkowej. :P

alinalii lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dają mi kroplówki z magnezem jakby nie mogli mi przepisać do łykania w domu :/

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira, pisałam Ci już, że są pewne parametry które usg nie wykryje!!!!! Echo da Ci pewniejszy obraz, że wszystko jest dobrze.

Ola, Kochana, 3mam kciuki, żebyś szybko wróciła do zdrowia. Sporo Mamusiek na szpitalnych łóżkach jest, widzę :(
    Ściskam Was mocno! :* Odpoczywajcie

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a moja malutka dzisiaj tak wariuje że cały brzuch mi skacze:D

Kokaina, edyś, Kate84 lubią tę wiadomość

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • Kokaina Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po wczorajszych mdlosciach dzisiaj silne bóle brzucha i krzyża :(
    O 17 mam wizytę u gina to pewnie podejrzymy i Olka i to co się tam ewentualnie dzieje.

Czytam ostatnio fajna książkę "Ciaza dla bystrzaków " :)
    Zwłaszcza dla osób z pierwszym dzieckiem może być pomocna, jest dokładny opis porodu, co się może dziać, pełno zdjęć i rysunków, porad. Był też opis jak rozpoznać twardnienie macicy ( ja z tym mam problem). Trzeba dotknąć skórę na policzku i później na czole. Jeżeli brzuch będzie tak samo twardy jak czoło to to jest właśnie twardnienie :)

Olatychy, trzymaj się, przykre że musisz siedzieć w szpitalu :(

Marta, Twoja sytuacja jeszcze gorsza, więc też jestem za tym żebyś poprosiła o przeniesienie.

Lilou, kurteczka świetna, mam blisko do Wolki, może też się przyjadę :)
    Brzuszek mam podobnych rozmiarów co Ty. A gdzie kupiłaś staniczek ? To chyba jakiś sportowy krój?

Nataszka2200, RudyTygrysek lubią tę wiadomość

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• ksanka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Codzienna porcja dowcipów
    Żona w ostatnim miesiącu ciąży. Mąż sypia na kanapie. Widząc, jak mąż się męczy, żona mu mówi:
    - Słuchaj, znakomicie rozumiem, co się z tobą dzieje jako mężczyzną.
    Idź ten jeden, jedyny raz do sąsiadki. Rozmawiałam już z nią, bo bardzo cię kocham i nie chcę, żebyś się męczył. Weźmie 60 złotych, no, ale sam rozumiesz.
    Facet, nie wierząc swoim uszom, bierze pieniądze i pędzi do sąsiadki. Jednak po chwili wraca:
    - Do 60 nie zejdzie, chce 100.
    - Co za suka! Jak ona w zeszłym roku była w ciąży, to ja obsłużyłam jej męża za 45!

anitka19953, anitka19953, Martita88, Magda lena, Karolina@, Karka, Kajola, Renka88, muminka83, Est, edyś, Lilou1984, RudyTygrysek, Gośśś, Hannia123, krówka_muffka, She86, Kate84, 26Asia lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karka wrote:
    Martka89 bardzo współczuję Ci takiej sytuacji na sali. Faktycznie spróbuj poprosić o przeniesienie.

Vira ja bym poszła na to echo, będziesz lepiej zorientowana, może tamten lekarz bardziej jeszcze coś wyjaśni. Ale trzeba myśleć o tym co mówił ten, że skoro nie są połączone to dobrze i że powinny zniknąć. Trzymam kciuki żeby znikły!

Dziewczyny dzwoniłam wczoraj do kliniki się umówić na badanie prenatalne 3 trymestru, oczywiście prywatnie, powiedziałam, że w 24 tyg jestem, ona mnie zapisała na 9.12, to będzie początek dopiero 29 tyg, wydaje mi się, że ciut za wcześnie... Ale powiedziała, że to się wykonuje w 30 tyg +/- 2 tyg. Co myślicie? Może macie wiedzę na ten temat?

Z tego co wiem to takie usg robi sie miedzy 28 a 32 tygodniem ciazy. Lekarka tez ostatnio na wizycie mowila, ze kolo 30 bedzie mi je robic, wiec chyba dobrze cie pani zapisala:-)

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki.
    Widzę że działo się tu i sporo.
    Tym co są w szpitalu życzę dużo dobrego.
    Tym co w domu - dużo ciepełka i pozytywnej energii
    Vira skarbie ja bym poszła na echo. :-*

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Martita88 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksanka <3

dqprwn15leplej5m.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira, przeczytaj sobie opis echa serca, które robiła mi kardiolog :
    29bfy3m.jpg

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokainka! Kurde! Całe szczęście, że masz wizytę dzisiaj. Silne bóle brzucha
    + krzyż = zmartwienie. Trzymam kciuki z całych sił :)

Kokaina lubi tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena - czyli u Ciebie też takie ognisko wykryli? I coś Ci mówił ten kardiolog co z tym dalej sie może dziać etc ?
    Cholera kupę hajsu chcą za to badanie - 350zł....maaaaasssakkra.

• kamka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokaina wrote:
    Czytam ostatnio fajna książkę "Ciaza dla bystrzaków " :)
    Zwłaszcza dla osób z pierwszym dzieckiem może być pomocna, jest dokładny opis porodu, co się może dziać, pełno zdjęć i rysunków, porad. Był też opis jak rozpoznać twardnienie macicy ( ja z tym mam problem). Trzeba dotknąć skórę na policzku i później na czole. Jeżeli brzuch będzie tak samo twardy jak czoło to to jest właśnie twardnienie :)
    no ale powiem ci że z tym twardnieniem to trzeba uważać ale też u mnie np mała sie tak wypina że nagle twarde jak kamień a jak posmyram brzuch to "ucieka"...

domiii lubi tę wiadomość

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • Karka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, będzie to pierwszy dzień 29 tygodnia, ale dopytam lekarza za tydzień na wizycie jeszcze :)

Mi też czasami twardnieje, rzadko, ale to faktycznie nieprzyjemne jest.

Kupiłam dzisiaj worek ciuszków od dziewczyny za 30zł! Są nawet wyprasowane! Idzie złapać okazję :)

Magda lena lubi tę wiadomość

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira, przecież Ci pisałam kilka dni temu, że też synek ma to ognisko!
    Jest to bardzo malutka kropeczka. Pojedyncza. Kardiolog kazała się nie martwić, powiedziała, że gdyby było tego kilka szt to można by coś podejrzewać. Myślę, że skoro masz 2 szt to powinnaś udać się na echo serca! 2 szt to nie dramat, ale ja bym to sprawdziła. U mnie dodatkowym aspektem jest nt w 13 tyg 3,2mm. Test Pappa t 21 1:330.
    Ja się nie martwię i wiem, że synek będzie zdrowy. Chociaż ryzyko ZD jest.
    Ja miałam echo na nfz robione i to 2 razy.

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira - ja również dołączam się do dziewczyn i jestem za tym, abyś poszła na echo serduszka.

Martka89 - bardzo Ci współczuję takiej sytuacji. Jak na początku października byłam w szpitalu, to dbali o to, aby ciężarówki nie były na jednej sali z kobietkami po poronieniu. Ale jak widać, co szpital to obyczaj :(

Karka - spokojnie możesz iść na to badanie w tym terminie. Ja wczoraj też dzwoniłam i po podaniu daty ostatniej miesiączki chciała mnie umówić na dzień, kiedy miałabym 27+4, ale przesunęłam na tydzień później. Tak więc okej :)

Olatychy - kurcze, strasznie mi przykro że doszło u Ciebie do tak poważnego stanu. Na szczęście jesteś już pod fachową opieką. Moja koleżanka z tego samego powodu przebywała w trakcie ciąży w szpitalu i po kilku dniach na kroplówkach wypisali ją :)

Karka lubi tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • ryjkek Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:
    Martka strasznie Ci współczuję i nie wyobrażam sobie żeby na jednej sali położyć kogoś kto cierpi z powodu utraty dziecka i żywą ciążę. To ból i dyskomfort dla obu stron :( a personel nie zwraca na to uwagi? Choć odrobina empatii i podzielenie pacjentek.

Niestety, takie warunki w polskich szpitalach. Jak nie mają miejsca, to co mają zrobić?! Odprawić kogoś z kwitkiem, bo nie ma już miejsca na danym oddziale czy sali?! Ja też nie leżałam, tam gdzie powinnam. Powinnam leżeć na patologii ciąży, a dali mnie na salę, gdzie leżały kobiety po zabiegach lub operacjach. Na sali i sąsiedniej sali nie było żadnej ciężarnej. Oddział położniczy był po drugiej stronie i czasem szłam tam na spacer. ;) Ale w sumie jestem zadowolona, że leżałam w na zabiegówce. Dziewczyny zmieniały się co chwilę, ale wszystkie były sympatyczne.

Ehhh... to chyba jakaś czarna seria. Ola trzymaj się :*

Marcówki życzę Nam wszystkim dużo siły ;)

Karolina@ lubi tę wiadomość

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że się powtarzam, ale marzę o tym, żeby już prać i prasować ciuszki. Żeby już był styczeń <3 <3 <3 <3

arien, Karolina@, ryjkek, Karka, Renka88, kofeinka, Kokaina, alinalii, A.Kasia, domiii, Kate84 lubią tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po krótkiej drzemce :D chociaż znów było ciężko , bo jak się położyłam to moje słoneczko od razu postanowiło sobie mamusie pokopać :)

Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny w szpitalach, żeby wszystko było ok i żebyście szybko wróciły do domku :)

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki byłam dzisiaj na mieście, gdzie mamy jeden sklep z bielizną. Lubie tam chodzić, bo pracuje tam zajebista babka, która zawsze doradzi, a nie wciska i mają świetnie wyposażony sklep. Poszłam rozpoznać sytuację o stanikach do karmienia i wyszłam z jednym. Babeczka polecała staniku firmy Unikat. Podobno sprzedaje bieliznę tej firmy już kilka lat i schodzi jak woda. Co więcej - była tam również inna kobieta i polecała tą firmę. Powiedziała, ze ona już pół roku nie karmi, a w staniku nadal chodzi. Przymierzyłam ten stanik i rewelacja!! Tak fajnie mi na cyckach trzyma, rewelacyjny materiał - nic nie uciska, obdziera, a to myślę że jest ważne przy karmieniu. Ja kupiłam ten model: http://sklep.unikat-comp.pl/pl/p/BIUSTONOSZ-MAJA/3798.
    Osobiście polecam.

Jak macie jakieś sprawdzone firmy na bieliznę, oprócz naszej sławnej Italian Fashion to dajcie znać! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 13:43

Magda lena, Karka lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
‹‹ 988 989 990 991 992 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ