SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja :)

Co do kosmetyków to jeszcze nie wiem przy chłopakach stosowałam oilatum bardzo polecam choć nie są to tanie płyny.
    A do prania od początku będę używała płynów do prania z FM czyli te które normalnie używam, przy Alanku też ich używałam i nic mu nie było więc nie widzę potrzeby by kupować specjalne proszki dla dzieci :)

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, ja idę dziś na USG tarczycy, a jutro mam wizytę u mojego prowadzącego i w czwartek endokrynolog.

muminka83, Tova33 lubią tę wiadomość

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skowroneczka87 wrote:
    Hej:-) Witam sie z rana w kolejnym tygodniu:-) I od razu mam pytanie. Pisala ktoras wczoraj o kapsulkach do prania. Nigdy tego nie uzywalam, ale mysle zeby sprobowac. Warto? Dopieraja? Jak sie to stosuje, same czy z plynem do plukania? Ciezko znalezc dobry proszek zeby sie doplukiwal wiec moze te kapsulki bylyby rozwiazaniem? Prosze o podpowiedz:-)

My korzystamy i uważam że są rewelacyjne. Pranie pięknie pachnie nie ma resztek proszku.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• TaRRa Koleżanka

Wysłany: 9 listopada 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Dorka87 - czy coś poza rejestracją trzeba zrobić by otrzymać tę paczkę - zarejestrowałam się, zalogowałam i co teraz ? Paczka idzie do mnie z automatu ?

Podbijam pytanie :) :)

Życzę wszystkim Mamusiom dobrego początku nowego tygodnia!

Olatychy: i ja również proszę o maila :

mar.pilawaMAŁPAgmail.com

Nataszka2200 lubi tę wiadomość

• Est Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skowroneczko , jaz kolei piorę tylkow plynach do prania, nasz ulubiony to Persil lawendowy, i szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie prac w proszku.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic nie trzeba robić, jedynie zarejestrować się w HIPP :) Mi 2 tyg później przyszła przesyłka :)

TaRRa, Tova33 lubią tę wiadomość

• Nataszka2200 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olatychy wrote:
    Dziewczyny przyszła mi prezentacja o torbie do szpitala. Te, które chcą to mogą podać maila bo tutaj jej nie wkleję nie wiem jak :(

Olka nie wiem czy mi odp bo nei moge znalesć;D wiec pytam jeszcze raz:D cy z Tychów jestes:d

iv09piqvr5fpkazd.png
    Aleks ur.20.03.2016r godz 17:07 waga:3.272 i 55cm
    [link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n739hscix2y.png[/link]
  • ryjkek Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewuszki. :)

Dokładnie za miesiąc kończy się drugi trymestr a zaczyna trzeci :D :D :D

Nataszka2200, Martita88, A.Kasia, Kajola, Mietka 30:), alinalii, Kokaina, Kate84 lubią tę wiadomość

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataszka2200 wrote:
    Olka nie wiem czy mi odp bo nei moge znalesć;D wiec pytam jeszcze raz:D cy z Tychów jestes:d

Dwa razy już Ci opisała że tak jest z Tychów :P

A.Kasia, muminka83, Est, Mietka 30:), Kokaina, Magda lena lubią tę wiadomość

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Poszalałyście w weekend z ilością postów. Ale już nadrabiam. Jak wielkie wydarzenie tutaj mnie ominęło - zdobycie szturmem tysięcznej strony! :) Cieszę się ogromnie, że ten sympatyczny klimat marcówek wrócił.

Wczoraj postanowiłam w końcu z mężem ostatecznie zakończyć temat komody dla dziecka. Mieliśmy jechać do outletu, ale w końcu po raz enty zobaczyliśmy stronkę ikei i postanowiliśmy jeszcze raz zobaczyć ich komody. I w końcu kupiliśmy - komoda Malm. Biała z czterema szufladkami. Jest cudowna! Już powoli wprowadzam akcesoria synka do niej. Do tego kupiliśmy lampkę nocną na ścianę. Powolutku zaczynam czuć klimat dziecięcy :)

Jutro idę na krzywą cukrową i mam stracha, że wyjdzie źle. Nie wiem skąd te obawy, bo w rodzinie cukru nie ma i nie było ;/

MeAmerie - pytałaś o wkładki. Ja już też wiele ich przetestowałam i od dwóch lat jestem wierna Bella intima, w żółtym opakowaniu. Są dość chłonne, nie zwijają się, nie rolują, klej fajnie trzyma. Ufam im, bo nie zaliczyłam jeszcze żadnej wpadki z nimi.

Tova33 - mój mąż już od kilku tygodni czuje kopniaki małego. Wczoraj były szczególne, bo rano przyłożył twarz do brzuszka i został po niej skopany. Ubaw po pachy. Co do kosmetyków to tutaj wiele dziewczyn mówiło o Babydream i Hipp.

Vira - rejestrowałam się na stronie z Hipp'a w połowie października i do dzisiaj nic nie dostałam.

A.Kasia, muminka83, Tova33, Kate84 lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Nataszka2200 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Nic nie trzeba robić, jedynie zarejestrować się w HIPP :) Mi 2 tyg później przyszła przesyłka :)

o to super;) tez sie zarejestrowałam:D a co:D

iv09piqvr5fpkazd.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataszka2200 wrote:

Nataszka Ola odpisała że jest z Tychów :)

Nataszka2200, muminka83, Kokaina lubią tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ - ja też idę na dniach na krzywą ;) Też mam obawy, że coś wyjdzie nie tak ale trzeba się trzymać myśli, że jednak będzie ok!

Cieszę się dzisiaj strasznie bo w końcu dotrze do mnie biurko dla męża :D Stare miał małe, niewiele mu się w nim/na nim mieściło a jego papiery walają się wszędzie - w kuchni, w salonie na meblach i PODŁODZE a jak potrzebuje coś szybko wśród nich znaleźć to jakby huragan przeszedł. Znalazłam piękne biurko narożne w internecie, niestety za prawie 1400 zł ale przyszedł mi z ratunkiem szwagier i zrobił mi takie za darmo :D

334hxk7.jpg

Kto by pomyślał jeszcze kilka lat temu, że tak się z biurka będę cieszyła :P I to nie swojego :P

Martita88, Karolina@, RudyTygrysek, Nataszka2200, Est, Mietka 30:), Kokaina, Kajola, Tova33, Kate84, Karka lubią tę wiadomość

• Nataszka2200 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:
    Nataszka Ola odpisała że jest z Tychów :)

dzieki kochana:d bo kurde nie mmogłam znalesc to spoko :D

Martita88 lubi tę wiadomość

iv09piqvr5fpkazd.png
  • Dorka87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po rejestracji odrazu nic więcej nie trzeba robić, na przesylke czekałam z dobry miesiąc. Poza tym wczoraj zarejestrowalam sie na Bebilonie, bebiko i pampersie. Zobaczymy co podesla :-) ja teraz zmykam na ćwiczenia, a potem wizyta u gina, ale niestety bez usg :-(

• muminka83 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataszka2200 wrote:

Tak- napisała że jest z Tych :D

Nataszka2200, Est lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Nataszka2200 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olatychy wrote:
    Pocieszyłaś mnie,że nie będzie tak źle :) mnie to czeka za dwa tygodnie

Olatychy bedziesz rodzic w Wojewódzkim szpitalu? :) na kiedy masz termin:)

pozdrawiam:)

iv09piqvr5fpkazd.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia - ty biurko kupujesz, a ja właśnie wywalam. W miejscu gdzie stało moje biurko, teraz przyjdzie komoda i łóżeczko. Właśnie pytam po znajomych, czy ktoś nie potrzebuje takiego sprzętu. Pomimo tego, ze biuro było ze mną od pierwszej klasy szkoły podstawowej do piątego roku studiów jest zadbane i szkoda mi go pociupać :)

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znalazłam wczoraj producenta bielizny dla kobiet karmiących i wypatrzyłam sobie jedną koszulę. Czekam na promocję, bo często mają -25%. Jak pokazałam mężowi wybór to się mnie zapytał, czy to będzie koszula z przeznaczeniem dla synka czy dla męża :D

http://sklep.lupoline.pl/product,pl,2763,Model-1583,.html

Nataszka2200 lubi tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ - Ty wywalasz biurko, żeby zmieścić meble dla maluszka, ja żeby zmieścić szafę dla Tymka muszę wywalić Piotrka siostrę :P

Nataszka2200, muminka83, Karolina@, Martita88, RudyTygrysek, kateee, Renka88, d'nusia, Tova33, Kate84, Hannia123, Lilou1984, Karka lubią tę wiadomość

• domiii Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie no dziewczyny, zostawić Was na kilka godzin i kilkanaście stron :D a do 15 było tak spokojnie :)

lista Mamusiek zaktualizowana, jeśli coś przeoczyłam - dajcie znać!

ciepłego i słonecznego tygodnia :)

ps. mój P poprosił, żebyśmy zrobili jutro kolację niepodległościową i zaprosili 5-6 osób i co się okazało? że jak nigdy potwierdzili WSZYSCY i będzie... 17 osób!!! myślałam, że go zamorduję! i to jeszcze u nas w domu, więc nie wyjdziemy kiedy nam będzie pasowało :D no ale w sumie to ostatnia taka większa impreza na najbliższe kilka miesięcy, więc jakoś dam radę :)

muminka83, A.Kasia, Karolina@, Est, Martita88, Mietka 30:), Magda lena, d'nusia, Kate84, Izoleccc, Falon lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
‹‹ 1012 1013 1014 1015 1016 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ