X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • domiii Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:
    Dziewczyny, ostatnio zaobserwowałem dziwne ruchy u małej.
    Takie wibracje jakby dziecko drzalo, takie ruchy jakby ktoś kijem po płocie przeleciał. Czy mam sie niepokoić, czy może też tak macie lub mialyscie

Kochana! jak to przeczytałam to aż mi ulżyło, bo ja tak mam!
    i nawet zaczęłam się nad tym zastanawiać i troszkę martwić co to może być, bo to jest takie dziwne uczucie! ale jak jest nas już 2 to znaczy, że to się może zdarzać :) a w czwartek mam wizytę u prowadzącego to podpytam jak nie zapomnę :) więc no worries :*

ksanka lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a za rejestrację na każdej stronie coś podsyłają czy tylko niektóre ? :)

A.Kasia dobre :D

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny, u mnie pogoda beznadziejna, pada, wieje, mgła jest. Synek chory , masakra jednym słowem. Męża nie ma, płakać się chce. Nie chcę tu smutać, ale tak ciężko mi jest ehhh.. chciałabym już święta, a chociaż grudzień, to może byłoby weselej, bo bliżej do męża zjazdu do PL no i wiadomo święta - magiczny czas. Miłego dzionka :-)

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:

Co do ruchów Dziewczyny jak to jest, że macica już jest chyba na wysokości pępka a ja czuję, że mała kopie wciąż niżej, czasem to naprawdę nisko jakby po pecherzu czy (chyba) szyjce?

to znaczy, że Twoje dziecię jest zapewne obecnie ułożone nóżkami w dół i tam sobie urządza trening... przechodziłam przez to, nic przyjemnego :/

d69c2n0azl70dnw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp - jak już świąteczna reklama Coca Coli leci w TV to znaczy, że do świąt rzut beretem ;) Dbaj tam o siebie, żeby Cię synek nie zaraził. Dużo zdrówka i głowa do góry ;)

muminka83, ryjkek lubią tę wiadomość

• domiii Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tova33 wrote:
    Pewnie, że źle nie jest. Ja w ciąży miałam to juz dwa razy... I za miesiąc znowu...

to podziwiam, też miałam już dwa razy i to były chyba największe mdłości jakie miałam przez całą ciążę :/ mam nadzieję, że nie doczekam się trzeciego razu, bo nie przeżyję tego :(

d69c2n0azl70dnw1.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:
    Nataszka idziemy łeb w łeb :) ja też się witam w 22 tygodniu :) no i dzisiaj o 19:25 połówkowe i już nie mogę się doczekać :)

Martuś a do kogo idziesz tym razem?

d69c2n0azl70dnw1.png
  • noelka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O nie, jak ja to nadrobię :D a tylko jeden dzień mnie nie było!

Witam się w ten ponury dzień... Czy u Was też jest tak szaro i deszczowo? :/

Cześć, nowe mamy! Miło, że dołączyłyście :)

Ola, super, że już wyszłaś ze szpitala! Oby już teraz było bez przygód :)

Ja poproszę prezentację na: noelka26MAŁPAgmail.com

Ksanka, śliczne ciuszki tworzysz :)

Tunia, ja na Twoim miejscu bym się nie przejmowała i w grudniu też skorzystała z prawa do pierwszeństwa. Uważam, że to problem tych Pań, że chwilkę dłużej nie mogą poczekać, przecież nie wchodzą tam tabuny ciężarnych!

Co do wózka, to ja też myślę nad Camarelo, głównie dlatego, że podobno te wózki są dość lekkie. Póki co to jeden z moich typów ;)

A.Kasiu, moja siostra miała do karmienia taki fotel: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S09875775/#/S89932545 i była bardzo zadowolona :)

• kamka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry:) tyle piszecie że trudno was nadrobić:) A to nasza fotka z piątku:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/02badb7cf6c3.jpg

TaRRa, Mietka 30:), A.Kasia, Gośśś, Vincent, Kajola, Renka88, Est, Tova33, Kate84, Kasia24, Hannia123, Izoleccc, Karka, krówka_muffka lubią tę wiadomość

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png

Wysłany: 9 listopada 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamka masz podobny brzuszek do mojego :)

Dziewczyny a co z pieluchami jednorazowymi ? Które wg Was najlepsze?

• kamka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:

Tylko 3 tyg później:) wszyscy sie u mnie dziwią że taki mały bo wszystkie w rodzinie wyglądały jak słoniątka...
    1. ja na dzień dobry kupuje małej pampersy...
    2. Co so baldachimu kupiliśmy i bedziemy używać ale za względu na to że na 1 pietrze mieszkamy i zawsze pełno muszek tata.
    3. Odnośnie proszku my kupiliśmy lovele i w niej bedziemy do roku prać ale to dlatego że tatuś alergik i wole dmuchać na zimne...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 10:50

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    Martuś a do kogo idziesz tym razem?

Standardowo do dr Lewczuka w Babka Medica :) od razu po pierwszym usg wiedziałam że u niego będzie każde kolejne ważne badanie :) a przy okazji zmieniłam lekarza na dr Nitefor również w Babka :) niestety dr Wieczorek nie przyjmuje w ramach pakietu ciążowego a oprócz Ciebie jeszcze dwie moje koleżanki go polecały ;) ale z dr Nitefor też jestem zadowolona ;) nooo i została mi jeszcze szkoła rodzenia do ogarnięcia ale nie wiem gdzie bo "Zosieńka" jest oblegana..

domiii lubi tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:

ja używałam pampers albo dada z biedronki, ale słyszałam tez pozytywne opinie o rosmanowskich pieluszkach, za to bardzo nie lubię hiipa :)

Kamka fajny brzusio :)

• Kokaina Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olatychy wrote:
    Pocieszyłaś mnie,że nie będzie tak źle :) mnie to czeka za dwa tygodnie

Mnie też :/

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:

Ja byłam zdecydowana kupić na początek Pampers Premium Care bo czytałam o nich wiele dobrych opinii. Ale potem na jakimś blogu dziewczyna pisała, że na początku dziecku trzeba zmieniać pampersa dosłownie co chwilę i nie opłaca się kupować takich extra. Więc ja na początek kupuję paczkę Dada 1. Zobaczę jak się będę sprawdzać.

Tutaj macie fajną stronkę z aktualnymi promocjami:
    http://www.mlekoipieluszki.pl/

She86 lubi tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamka nie taki mały :) U mnie wygląda podobnie, ale nikt nie kojarzy go z ciążą :P Raczej z dodatkowymi kilogramami :D

• domiii Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:
    Standardowo do dr Lewczuka w Babka Medica :) od razu po pierwszym usg wiedziałam że u niego będzie każde kolejne ważne badanie :) a przy okazji zmieniłam lekarza na dr Nitefor również w Babka :) niestety dr Wieczorek nie przyjmuje w ramach pakietu ciążowego a oprócz Ciebie jeszcze dwie moje koleżanki go polecały ;) ale z dr Nitefor też jestem zadowolona ;) nooo i została mi jeszcze szkoła rodzenia do ogarnięcia ale nie wiem gdzie bo "Zosieńka" jest oblegana..

no to super! cieszę się, że dr Lewczuk przypadł Ci do gustu - jest świetnym specjalistą i człowiekiem :)
    a chciałaś koniecznie w pakiecie? bo te pakiety chyba drogie są, a Ty już w połowie drogi... hm? opłaca się?

d69c2n0azl70dnw1.png

Wysłany: 9 listopada 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Ja byłam zdecydowana kupić na początek Pampers Premium Care bo czytałam o nich wiele dobrych opinii. Ale potem na jakimś blogu dziewczyna pisała, że na początku dziecku trzeba zmieniać pampersa dosłownie co chwilę i nie opłaca się kupować takich extra. Więc ja na początek kupuję paczkę Dada 1. Zobaczę jak się będę sprawdzać.

Tutaj macie fajną stronkę z aktualnymi promocjami:
    http://www.mlekoipieluszki.pl/

Właśnie ja pomyślałam o tym samym. Jest spora różnica w cenie Pampers a Dada. Dada 1 ma dobre opinie, gorzej o większych rozmiarach. Aczkolwiek moja znajoma używa tych Dady rozm. 5 i jest zachwycona. Mówi, że owszem czasem coś wycieka, ale czego spodziewać się po 2,5 rocznym dziecku?

Karolina@ lubi tę wiadomość

• domiii Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie jem kanapki z nutellą, ha! <3

A.Kasia, Mietka 30:), Nataszka2200, alinalii, RudyTygrysek, Kokaina, Est, Kate84, Kasia24, Lilou1984, Izoleccc, Karka, krówka_muffka, Falon lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Mietka 30:) Przyjaciółka

Wysłany: 9 listopada 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kobitki:)

Rozpoczęłam dziś 22 tydzień ciąży:) hura !!! Belly pokazuje już szósty miesiąc (wiem, że jeszcze nie ale tak optymistycznie ta 6 wygląda:):):) ) Aż chce się żyć :)

i jeszcze tylko 10 dni i bye, bye praco :) :D :)

Miłego dnia moje drogie :) buźki

A.Kasia, Kajola, Est, Tova33, ksanka, Kate84, Lilou1984, Karka, krówka_muffka lubią tę wiadomość

ebf426a748.png
‹‹ 1013 1014 1015 1016 1017 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ