Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
ksanka wrote:Dziewczyny, ostatnio zaobserwowałem dziwne ruchy u małej.
Takie wibracje jakby dziecko drzalo, takie ruchy jakby ktoś kijem po płocie przeleciał. Czy mam sie niepokoić, czy może też tak macie lub mialyscie
Kochana! jak to przeczytałam to aż mi ulżyło, bo ja tak mam!
i nawet zaczęłam się nad tym zastanawiać i troszkę martwić co to może być, bo to jest takie dziwne uczucie! ale jak jest nas już 2 to znaczy, że to się może zdarzaća w czwartek mam wizytę u prowadzącego to podpytam jak nie zapomnę
więc no worries :*
ksanka lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry dziewczyny, u mnie pogoda beznadziejna, pada, wieje, mgła jest. Synek chory , masakra jednym słowem. Męża nie ma, płakać się chce. Nie chcę tu smutać, ale tak ciężko mi jest ehhh.. chciałabym już święta, a chociaż grudzień, to może byłoby weselej, bo bliżej do męża zjazdu do PL no i wiadomo święta - magiczny czas. Miłego dzionkajusiakp
-
Kate84 wrote:
Co do ruchów Dziewczyny jak to jest, że macica już jest chyba na wysokości pępka a ja czuję, że mała kopie wciąż niżej, czasem to naprawdę nisko jakby po pecherzu czy (chyba) szyjce?
to znaczy, że Twoje dziecię jest zapewne obecnie ułożone nóżkami w dół i tam sobie urządza trening... przechodziłam przez to, nic przyjemnego -
nick nieaktualny
-
Tova33 wrote:Pewnie, że źle nie jest. Ja w ciąży miałam to juz dwa razy... I za miesiąc znowu...
to podziwiam, też miałam już dwa razy i to były chyba największe mdłości jakie miałam przez całą ciążęmam nadzieję, że nie doczekam się trzeciego razu, bo nie przeżyję tego
-
O nie, jak ja to nadrobię
a tylko jeden dzień mnie nie było!
Witam się w ten ponury dzień... Czy u Was też jest tak szaro i deszczowo?
Cześć, nowe mamy! Miło, że dołączyłyście
Ola, super, że już wyszłaś ze szpitala! Oby już teraz było bez przygód
Ja poproszę prezentację na: noelka26MAŁPAgmail.com
Ksanka, śliczne ciuszki tworzysz
Tunia, ja na Twoim miejscu bym się nie przejmowała i w grudniu też skorzystała z prawa do pierwszeństwa. Uważam, że to problem tych Pań, że chwilkę dłużej nie mogą poczekać, przecież nie wchodzą tam tabuny ciężarnych!
Co do wózka, to ja też myślę nad Camarelo, głównie dlatego, że podobno te wózki są dość lekkie. Póki co to jeden z moich typów
A.Kasiu, moja siostra miała do karmienia taki fotel: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S09875775/#/S89932545 i była bardzo zadowolona -
dzień dobry:) tyle piszecie że trudno was nadrobić
A to nasza fotka z piątku:
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/02badb7cf6c3.jpgTaRRa, Mietka 30:), A.Kasia, Gośśś, Vincent, Kajola, Renka88, Est, Tova33, Kate84, Kasia24, Hannia123, Izoleccc, Karka, krówka_muffka lubią tę wiadomość
-
niecierpliwaa wrote:Kamka masz podobny brzuszek do mojego
Dziewczyny a co z pieluchami jednorazowymi ? Które wg Was najlepsze?
1. ja na dzień dobry kupuje małej pampersy...
2. Co so baldachimu kupiliśmy i bedziemy używać ale za względu na to że na 1 pietrze mieszkamy i zawsze pełno muszek tata.
3. Odnośnie proszku my kupiliśmy lovele i w niej bedziemy do roku prać ale to dlatego że tatuś alergik i wole dmuchać na zimne...Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 10:50
-
domiii wrote:Martuś a do kogo idziesz tym razem?
Standardowo do dr Lewczuka w Babka Medicaod razu po pierwszym usg wiedziałam że u niego będzie każde kolejne ważne badanie
a przy okazji zmieniłam lekarza na dr Nitefor również w Babka
niestety dr Wieczorek nie przyjmuje w ramach pakietu ciążowego a oprócz Ciebie jeszcze dwie moje koleżanki go polecały
ale z dr Nitefor też jestem zadowolona
nooo i została mi jeszcze szkoła rodzenia do ogarnięcia ale nie wiem gdzie bo "Zosieńka" jest oblegana..
domiii lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyniecierpliwaa wrote:Kamka masz podobny brzuszek do mojego
ja używałam pampers albo dada z biedronki, ale słyszałam tez pozytywne opinie o rosmanowskich pieluszkach, za to bardzo nie lubię hiipa
Kamka fajny brzusio -
niecierpliwaa wrote:Kamka masz podobny brzuszek do mojego
Ja byłam zdecydowana kupić na początek Pampers Premium Care bo czytałam o nich wiele dobrych opinii. Ale potem na jakimś blogu dziewczyna pisała, że na początku dziecku trzeba zmieniać pampersa dosłownie co chwilę i nie opłaca się kupować takich extra. Więc ja na początek kupuję paczkę Dada 1. Zobaczę jak się będę sprawdzać.
Tutaj macie fajną stronkę z aktualnymi promocjami:
http://www.mlekoipieluszki.pl/She86 lubi tę wiadomość
-
Martita88 wrote:Standardowo do dr Lewczuka w Babka Medica
od razu po pierwszym usg wiedziałam że u niego będzie każde kolejne ważne badanie
a przy okazji zmieniłam lekarza na dr Nitefor również w Babka
niestety dr Wieczorek nie przyjmuje w ramach pakietu ciążowego a oprócz Ciebie jeszcze dwie moje koleżanki go polecały
ale z dr Nitefor też jestem zadowolona
nooo i została mi jeszcze szkoła rodzenia do ogarnięcia ale nie wiem gdzie bo "Zosieńka" jest oblegana..
no to super! cieszę się, że dr Lewczuk przypadł Ci do gustu - jest świetnym specjalistą i człowiekiem
a chciałaś koniecznie w pakiecie? bo te pakiety chyba drogie są, a Ty już w połowie drogi... hm? opłaca się? -
Karolina@ wrote:Ja byłam zdecydowana kupić na początek Pampers Premium Care bo czytałam o nich wiele dobrych opinii. Ale potem na jakimś blogu dziewczyna pisała, że na początku dziecku trzeba zmieniać pampersa dosłownie co chwilę i nie opłaca się kupować takich extra. Więc ja na początek kupuję paczkę Dada 1. Zobaczę jak się będę sprawdzać.
Tutaj macie fajną stronkę z aktualnymi promocjami:
http://www.mlekoipieluszki.pl/
Właśnie ja pomyślałam o tym samym. Jest spora różnica w cenie Pampers a Dada. Dada 1 ma dobre opinie, gorzej o większych rozmiarach. Aczkolwiek moja znajoma używa tych Dady rozm. 5 i jest zachwycona. Mówi, że owszem czasem coś wycieka, ale czego spodziewać się po 2,5 rocznym dziecku?Karolina@ lubi tę wiadomość
Synuś Antoś - 23.03.2016r. -
Witajcie kobitki:)
Rozpoczęłam dziś 22 tydzień ciąży:) hura !!! Belly pokazuje już szósty miesiąc (wiem, że jeszcze nie ale tak optymistycznie ta 6 wygląda:)) Aż chce się żyć
i jeszcze tylko 10 dni i bye, bye praco
Miłego dnia moje drogiebuźki
A.Kasia, Kajola, Est, Tova33, ksanka, Kate84, Lilou1984, Karka, krówka_muffka lubią tę wiadomość