Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyalinalii wrote:wybraliśmy RIKO BRANO ECCO
wersja 3w1
To chyba teraz dość popularny wózek bo na innych forach też dużo dziewczyn się na niego zdecydowałoNigdy na żywo nie widziałam, może uda mi się kiedyś wpaść do jakiegoś sklepu z wózkami to sobie obejrzę
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMartita88 wrote:Vira to trzymam kciuki za skietowanie - MUSI SIĘ UDAĆ! zawsze to 300- 400 zł w kieszeni
Ja też mam taką sukienkę którą kupiłam w lumpku za dychę i jest wszechstronna bo w ciąży też ją noszę
Rogale św. Marcina? Chyba jestem lewa bo nie wiem o co chodzi
https://pl.wikipedia.org/wiki/Rogal_%C5%9Bwi%C4%99tomarci%C5%84ski
Zachęcam Cię do poczytania. Tradycyjne rogale z Poznania wypiekane cały rok ale głównie z wielką czcią na 11 listopada. W Poznaniu powstało nawet muzeum rogalowe - jak będziesz kiedyś w Wielkopolsce to zachęcam
Noelka - mamy w planach iść, ale jeśli będzie tłum to schronie się u teściów ( mieszkają przy okrąglaku ) i nie mam zamiaru się pchać tam gdzie będzie ludzi najwięcej. Wiadomo - brzuszek najważniejszy- a mój mąż nie należy do wielkich karków, który by mi torował drogę kuksańcami-mimo to może uda się coś zobaczyć.
Zwolenniczką wielkich tłumów nie jestem w ciąży ale moja kumpela była w 7 miesiącu na fecie Lecha i żyją - uważam, że to było dużo bardziej nieodpowiedzialne niż parada śwm. Marcina -
Gośśś wrote:Ja mam sypialnie z Bodzio i planuje dokupi komode pod komplet u nich
mam osobny pokoj dla malenstwa, ale lozeczko bedzie stalo u nas w sypialni i nie chce co chwile latac po ubranka do drugiego pokoju, te potrzebne rzeczy beda w komodzie a reszta w pokoiku Piotrusia
a jak go przeniesiemy do swojego pokoju jak bedzie wiekszy to komoda dla nas zostanie hehe na pewno sie przyda
Ja też kupuję komodę pod nasze meble, bo ogólnie jak maluch będzie starszy to chcemy mu oddzielić pokój ( bo póki co mamy jeden duży), ale komoda zostanie u nas bo zawsze się przyda , a meble do pokoju dziecięcego kupię już wtedy inneSynuś Antoś - 23.03.2016r. -
kleo2426 wrote:Właśnie też ten zamierzam kupić.
Jak się na żywo prezentuje ?
kupowaliście w stacjonarnym sklepie czy przez internet ?
na żywo jeszcze lepiej niż na zdjęciach, do tego moja koleżanka go ma i jest zadowolona , będziemy kupować na allego, gdyż jest ciut tańszy i wybór kolorystyczny jest, gdyż Pani nie była zbyt chętna aby zamówić kolor podemnie...
-
Alinalii a kiedy kupujecie wózek ? Bo ja jadę swój odebrać po 20 listopada i oczywiście już mi rodzice sypią negatywne komentarze, że po co tak wcześnie jak tyle czasu jest ? Ale nie rozumieją, że kupuję używany i po prostu znajoma nie chce go już dłużej przechowywać bo nie ma gdzie...Synuś Antoś - 23.03.2016r.
-
nick nieaktualnyJa się jednak rozmyśliłam jeśli chodzi o zakup małej szafy i komody dla synka i zdecydowaliśmy się na taką szafę:
Jak się pojawi drugie dziecko to się tylko dokupi komodę i się jakoś pomieszczą a w jednej małej szafie to już nie bardzo. A co do łóżeczka w sypialni to zamierzamy wyeksmitować Tymka do własnego pokoju już na wiosnę. Moim zdaniem im wcześniej tym lepiej. -
Dzieki za opinie o kapsulkach, chyba sie skusze i wyprobuje:-) Co do pieluszek to u nas sprawdzily sie te z rossmanna. Maly nigdy nie mial odparzen, nie musialam mu niczym pupy smarowac ani nawet pudrem sypac bo bylo ok. Czasem tez mielismy z dady, ale jakos mi nie podpasowaly. Pampers tez nie bardzo, mialam wrazenie, ze nie bardzo chlona zapach bo czuc bylo mocz. I wogole przy takiej ilosci zuzywanych pieluch wydaje mi sie ze mozna znalezc tansze zamienniki. W koncu to i tak idzie do smieci wiec po co przeplacac skoro inne tez sa ok. Ale to zalezy od dziecka pewnie, jak reaguje na dany produkt.
-
nick nieaktualnyalinalii wrote:na żywo jeszcze lepiej niż na zdjęciach
, do tego moja koleżanka go ma i jest zadowolona , będziemy kupować na allego, gdyż jest ciut tańszy i wybór kolorystyczny jest, gdyż Pani nie była zbyt chętna aby zamówić kolor podemnie...
No to super ja właśnie też zamierzałam się wybrać do sklepu żeby zobaczyć go na żywo i ocenić. Czekam aż mąż wróci z delegacji
Bo na razie też tylko na allegro oglądałam
Dziękuję za opinie -
alinalii wrote:na żywo jeszcze lepiej niż na zdjęciach
, do tego moja koleżanka go ma i jest zadowolona , będziemy kupować na allego, gdyż jest ciut tańszy i wybór kolorystyczny jest, gdyż Pani nie była zbyt chętna aby zamówić kolor podemnie...
też się zastanawiam nad tym wózkiem. Ale biorę jeszcze pod uwagę Adamex york 3w1. Muszę ich na żywo pooglądać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 11:42
-
niecierpliwaa wrote:Alinalii a kiedy kupujecie wózek ? Bo ja jadę swój odebrać po 20 listopada i oczywiście już mi rodzice sypią negatywne komentarze, że po co tak wcześnie jak tyle czasu jest ? Ale nie rozumieją, że kupuję używany i po prostu znajoma nie chce go już dłużej przechowywać bo nie ma gdzie...
u mnie też dziwne komentarze ze po co juz... ale nie zwracam na to uwagi , myślę że grudzień to ostateczna data za zakup -
wiewiórka17 wrote:też się zastanawiam nad tym wózkiem. Ale biorę jeszcze pod uwagę Adamex york 3w1
. Muszę ich na żywo pooglądać
no jasne nie ma co w ciemno zamawiaćja pierwszy raz widziałam u koleżanki , nawet prowadziłam go
, ale mężowi chciałam pokazać więc wybralismy sie do sklepu
-
A.Kasia też myślałam o bardzo podobnej szafie, ale mam już jedną w sypialni, więc jakoś tak dwie w jednym pomieszczeniu mi nie pasują
Pewnie , że najlepiej jest dziecko jak najszybciej odseparować do osobnego pokoju/łóżka. Też bym chciała zrobić ten remont jak najszybciej. Może na lato się uda
Wtedy w ogóle wywalę swój regał z pokoju i kupię właśnie sobie taką pojemną szafę
Powiem Wam, że moja mama już się wtrąca do dziecka , a co dopiero będzie po porodzie. Dziś z nią właśnie gadałam o pokoju osobnym dla maluszka , a ona , że tak mi się zdaje, że to tak łatwo odseparować dziecko, że wygodniej jest razem , a potem to jest cięzko... No właśnie potem jest cięzko , więc trzeba jak najszybciej...ehhh i weź tu z nią wytrzymajNajgorsze , że z mieszkamy właśnie z moimi rodzicami i mamy zupełne inne poglądy na wychowanie, a ona uważa, że my nic na ten, temat nie wiemy, bo przecież "ona już wychowała dwoje dzieci to wie lepiej"...
Synuś Antoś - 23.03.2016r. -
Powiem Wam, że moja mama już się wtrąca do dziecka , a co dopiero będzie po porodzie. Dziś z nią właśnie gadałam o pokoju osobnym dla maluszka , a ona , że tak mi się zdaje, że to tak łatwo odseparować dziecko, że wygodniej jest razem , a potem to jest cięzko... No właśnie potem jest cięzko , więc trzeba jak najszybciej...ehhh i weź tu z nią wytrzymajNajgorsze , że z mieszkamy właśnie z moimi rodzicami i mamy zupełne inne poglądy na wychowanie, a ona uważa, że my nic na ten, temat nie wiemy, bo przecież "ona już wychowała dwoje dzieci to wie lepiej"...[/QUOTE]
no a skąd macie wiedzieć ?? nie przejmuj się tym co mówi, usiądź znią i jej wytłumacz ze chcecie po swojemu wychowywać dziecko , i delikatniej jej wyperswaduj swoje poglądy -
nick nieaktualnyNajgorsze jest właśnie takie wtrącanie się
Jak te wszystkie matki, ciotki, teściowe i koleżanki wychowały już swoje to niech sobie dadzą siana i się nie wtrącają. Bo co innego dobra rada a co innego wieczne pouczanie i docinanie, tak jakby któraś z nas chciała swojemu dziecku krzywdę zrobić. Moja mama na szczęście się nie wtrąca zupełnie. Teściowa pewnie swoje 5 groszy będzie dorzucać ale ona już po 60tce to już nie pamięta jak się takimi małymi dziećmi zajmować.
alinalii lubi tę wiadomość
-
Witajcie kochane
U nas jest mały problem z nową komoda dla synka bo mamy stare klasyczne meble a dokupić coś do nich to masakra. Jakoś wiosną tego roku kupiliśmy zwykłą komodę dla nas w kolorze wenge i jest w miarę ok. Myślę nad podobną ale z samymi szufladami i w tym samym kolorze, mam nadzieję że będzie to się jakoś w miarę dobrze komponować. Jeszcze czeka nas mały remont pokoju i przestawienie mebli i wiem że to dopiero będzie wyczyn
Co do wózka to my jesteśmy zdecydowani na Bebetto Holland ale jeszcze muszę go wymacać w sklepie. Skradł moje serce, w sezonie letnim widziałam go mnóstwo razy i nawet chciałam zapytać ludzi jak się sprawuje
Witam nowe mamusie na forum , mam nadzieje że będziecie się z nami świetnie bawić -
A jak Wam się podoba Bebetto Torino?
http://megaurwis.pl/wozek-bebetto-torino-2w1-sl8-2015-wysylka-gratis-p9368.html
Może słyszałyście jakieś opinie?
Ja po wózek jadę w następnym tygodniu, bo wiem, że czasem długo się czeka na konkretny kolor, a w grudniu nie chcę jechać, bo jak to w grudniu - wiemy jak wygląda okres przedświątecznyA w styczniu to chciałabym mieć już wszystko poogarniane
Poza tym boję się, że byłby problem z dostępnością wszystkich modeli i kolorów, bo sklepy i producenci szykują się już wtedy na sezon wiosenny, nowy rok, nowe modele, nie wiem, tak myślę sobie
Magda lena lubi tę wiadomość
-
A.Kasia wrote:Najgorsze jest właśnie takie wtrącanie się
Jak te wszystkie matki, ciotki, teściowe i koleżanki wychowały już swoje to niech sobie dadzą siana i się nie wtrącają. Bo co innego dobra rada a co innego wieczne pouczanie i docinanie, tak jakby któraś z nas chciała swojemu dziecku krzywdę zrobić. Moja mama na szczęście się nie wtrąca zupełnie. Teściowa pewnie swoje 5 groszy będzie dorzucać ale ona już po 60tce to już nie pamięta jak się takimi małymi dziećmi zajmować.
to tak jak u mnie... mama moja się wtrącać raczej nie będzie, ale mieszkam z teściową to tak jak Kasia piszesz ze swoje 5 groszy dorzuci , ale ja sobie nie dam -
alinalii wrote:Powiem Wam, że moja mama już się wtrąca do dziecka , a co dopiero będzie po porodzie. Dziś z nią właśnie gadałam o pokoju osobnym dla maluszka , a ona , że tak mi się zdaje, że to tak łatwo odseparować dziecko, że wygodniej jest razem , a potem to jest cięzko... No właśnie potem jest cięzko , więc trzeba jak najszybciej...ehhh i weź tu z nią wytrzymaj
Najgorsze , że z mieszkamy właśnie z moimi rodzicami i mamy zupełne inne poglądy na wychowanie, a ona uważa, że my nic na ten, temat nie wiemy, bo przecież "ona już wychowała dwoje dzieci to wie lepiej"...
no a skąd macie wiedzieć ?? nie przejmuj się tym co mówi, usiądź znią i jej wytłumacz ze chcecie po swojemu wychowywać dziecko , i delikatniej jej wyperswaduj swoje poglądy[/QUOTE]
No właśnie ona tak myśli, że skąd mamy wiedzieć? Owszem, jesteśmy młodzi, po niektóre rady warto od niej zasięgnąć, ale bez przesady...
Moja teściowa jest opiekunką dla dzieci, więc coś czuję , że tu w ogóle będzie ostro , no bo takie duże DOŚWIADCZENIESynuś Antoś - 23.03.2016r.