X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początek mam jakieś pieluchy jednorazowe z USA, nie pamiętam firmy no ale jak mam to zużyję a później Pampers Premium Care bo je lubię najbardziej. Szwagierka przy bliźniakach patrzyła bardzo na cenę i okazało się, że pampersy w promocji są czasem nawet tańsze niż Dady, więc opłaca się po prostu kupować na promkach. A co do jakości to jednak co Pampers to Pampers, przynajmniej jeśli chodzi o chłonność.

Mietka 30:), Magda lena lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć laseczki.
    Od rana dziś kombinuje jak uzyskać skierowanie na NFZ na echo serca mojej małej. Ale widzę światełko w tunelu - może się uda ( będę wiedzieć za 2 godziny ).
    Moja córcia robi się coraz silniejsza. Momentami jej kopanie nawet przeszkadza zasnąć - ja się oczywiście cieszę, bo wiem, że u niej wszystko OK ale tak dziwnie zasypiać jak masz wrażenie, że Ci się wnętrzności ruszają ( a to dzidziuś ).
    Qrcze dziewczyny jesteśmy już tak daleko w tych naszych ciążach - teraz już musi być dobrze. Ciekawe która na dzień kobiet zostanie mamą :-)
    Ja mam tylko nadzieję, że mojej córci nie zachce się wyjść 29ego lutego.

Od rana zabrałam się za pranie - na pierwszy ogień poszła sukienka na przyszłotygodniowe wesele. Kupiłam ją z zeszłym roku na wesele w lumpeksie za UWAGA 4,52 zł :-) a jest taka super - wiązana pod biustem więc większy brzuszek pod nią schowam. Już się bałam, że będę musiała kupować jakąś specjalną sukienka którą założę na raz za 3 stówki - a tu odkopałam w szafie tę i niespodzianka - jak wyschnie to zrobię zdjęcie i Wam pokażę :-)

Czekam na środę - objem się rogalami św. Marcina ( mniam ).

Oczarowało mnie imię Kama - ciągle o nim myślę, ale mój mąż zgłasza kategoryczne Veto :-( co robić....

Martita88, noelka, A.Kasia, muminka83, Magda lena, Est, Tova33, Kate84, Karka lubią tę wiadomość

• Martita88 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    no to super! cieszę się, że dr Lewczuk przypadł Ci do gustu - jest świetnym specjalistą i człowiekiem :)
    a chciałaś koniecznie w pakiecie? bo te pakiety chyba drogie są, a Ty już w połowie drogi... hm? opłaca się?

Bardzo przypadł mi i Małżowi :) i wielkie dzięki za polecenie :) co do pakietu to na III trymestr się opłaca w pakiecie :)

domiii lubi tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • *Beacik* Przyjaciółka

Wysłany: 9 listopada 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos pozbywania się mebli... też mam na zbyciu całkiem nowe biurko które jest nawet dopiero do samodzielnego montażu.
    Gdyby któraś przypadkiem wiedziała czy ktoś potrzebuje takiego sprzętu to byłabym wdzięczna za pw.
    Również muszę zakupić komodę ale będę kupować w jysk bo tamtejsze komody są bardzo pakowne no i cenowo też wychodzą najtaniej.

mhsv3e5ehjywnm6i.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czemu zgłasza veto??
    u nas już wiadomo Domi prosze wpisz nam Marcelinke:)

Martita88, Mietka 30:), domiii, Est, Kasia24 lubią tę wiadomość

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira to trzymam kciuki za skietowanie - MUSI SIĘ UDAĆ! zawsze to 300- 400 zł w kieszeni ;)
    Ja też mam taką sukienkę którą kupiłam w lumpku za dychę i jest wszechstronna bo w ciąży też ją noszę :)

Rogale św. Marcina? Chyba jestem lewa bo nie wiem o co chodzi :D

dqprwn15leplej5m.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beacik ja chcę zamówić komodę na allegro, bo też nie są co niektóre drogie. Może i jakoś nie najwyższa, ale trudno . Najwyżej za 5 lat wymienię sobie na nową jak będę robić remont :P

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelina! <3 to był mój drugi wybór po Kalinie :) piękne imię :) ale mój Łukasz się śmiał że byśmy były m&m's bo Martyna i Marcelina :D

RudyTygrysek, Est lubią tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jee a ja kupiłam wczoraj pierwsze smoczki dla Emilki ;)
    i byliśmy oglądać w smyku nasz wózek na żywo ;)

olatychy lubi tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinalii a jaki wózek wybraliście? :)

dqprwn15leplej5m.png
  • *Beacik* Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Oczarowało mnie imię Kama - ciągle o nim myślę, ale mój mąż zgłasza kategoryczne Veto :-( co robić....

Ale chociaż dobrze że możecie pertraktować odnośnie wyboru imienia.
    Ja z moim nie bardzo bo w kraju jego pochodzenia to tatusiowie wybierają imiona i kropka. Zatem żadne argumenty do niego nie trafiają.

mhsv3e5ehjywnm6i.png
  • Gośśś Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)
    Heh szaro, buro i ponuro dzisiaj, az nic sie ne chce :/

Trzymam kciuki za wizyty :)

Pare dni temu wlasnie zarejestrowalam sie na stronie hipp ciekawe, czy mi cos przysla :P

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • olatychy Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Cześć laseczki.
    Od rana dziś kombinuje jak uzyskać skierowanie na NFZ na echo serca mojej małej. Ale widzę światełko w tunelu - może się uda ( będę wiedzieć za 2 godziny ).
    Moja córcia robi się coraz silniejsza. Momentami jej kopanie nawet przeszkadza zasnąć - ja się oczywiście cieszę, bo wiem, że u niej wszystko OK ale tak dziwnie zasypiać jak masz wrażenie, że Ci się wnętrzności ruszają ( a to dzidziuś ).
    Qrcze dziewczyny jesteśmy już tak daleko w tych naszych ciążach - teraz już musi być dobrze. Ciekawe która na dzień kobiet zostanie mamą :-)
    Ja mam tylko nadzieję, że mojej córci nie zachce się wyjść 29ego lutego.

Od rana zabrałam się za pranie - na pierwszy ogień poszła sukienka na przyszłotygodniowe wesele. Kupiłam ją z zeszłym roku na wesele w lumpeksie za UWAGA 4,52 zł :-) a jest taka super - wiązana pod biustem więc większy brzuszek pod nią schowam. Już się bałam, że będę musiała kupować jakąś specjalną sukienka którą założę na raz za 3 stówki - a tu odkopałam w szafie tę i niespodzianka - jak wyschnie to zrobię zdjęcie i Wam pokażę :-)

Czekam na środę - objem się rogalami św. Marcina ( mniam ).

Też muszę kombinować skierowanie na echo z NFZ...nie wiem jak to zrobię bo nie chętnie widzę do tego podchodzą.Teraz w szpitalu poruszyłam ten temat to usłyszałam " a od rodzinnego nie wystarczy ? " mówię, że powiedzieli mi, że nie i od specjalisty to mi lekarka powiedziała " no zawsze robią problemy " spytałam czy oni by mi mogli dać to usłyszałam, że trafiłam tu z wymiotami i nie widzą podstaw żeby to wystawić i mam poprosić ginekologa.
    Także Vira trzymam kciuki żeby Ci się udało załatwić :) Daj znać

Samuel <3
    mhsv9vvjnfioahrm.png
  • noelka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira, a wybieracie się na paradę na św. Marcinie? My co roku chodziliśmy, ale tym razem mój mąż się boi, że tłum mnie stratuje :P

• kamka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:
    Marcelina! <3 to był mój drugi wybór po Kalinie :) piękne imię :) ale mój Łukasz się śmiał że byśmy były m&m's bo Martyna i Marcelina :D
    unas na początku miała byż antosia ale za dużo ich koło nas więc wybór był między miachaliną a marceliną... ale jakoś marcelina sie szybciej przyjęła...

Martita88 lubi tę wiadomość

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może jakiś lekarz który ma praktykę prywatną i pracuje też na NFZ mógłby wystawić? Nie wiem w sumie jak to wygląda..

dqprwn15leplej5m.png
  • *Beacik* Przyjaciółka

Wysłany: 9 listopada 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:
    Beacik ja chcę zamówić komodę na allegro, bo też nie są co niektóre drogie. Może i jakoś nie najwyższa, ale trudno . Najwyżej za 5 lat wymienię sobie na nową jak będę robić remont :P

Wiesz jakość jakością ale zwróć uwagę przede wszystkim na pakowność.
    Moja mama swego czasu kupiła sobie komodę właśnie w jysku i jest bardzo zadowolona. Faktycznie komoda dosyć pakowna. Szuflady szerokie i głębokie.
    U mnie jest ten problem że ja mam tak wymierzone na styk że na nie każdą mogę sobie pozwolić.

mhsv3e5ehjywnm6i.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:
    Alinalii a jaki wózek wybraliście? :)

wybraliśmy RIKO BRANO ECCO ;) wersja 3w1

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Beacik* wrote:
    Wiesz jakość jakością ale zwróć uwagę przede wszystkim na pakowność.
    Moja mama swego czasu kupiła sobie komodę właśnie w jysku i jest bardzo zadowolona. Faktycznie komoda dosyć pakowna. Szuflady szerokie i głębokie.
    U mnie jest ten problem że ja mam tak wymierzone na styk że na nie każdą mogę sobie pozwolić.

Ja właśnie będę patrzeć na głębokość, ale też ciężko bo mam tylko jeden kąt , gdzie mogę ją postawić, więc muszę na szerokość bardzo zwacać uwagę ... Ale zerknę w jysku , bo nawet zapomniałam, ze tam też takie rzeczy mają :)

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam sypialnie z Bodzio i planuje dokupi komode pod komplet u nich :) mam osobny pokoj dla malenstwa, ale lozeczko bedzie stalo u nas w sypialni i nie chce co chwile latac po ubranka do drugiego pokoju, te potrzebne rzeczy beda w komodzie a reszta w pokoiku Piotrusia :) a jak go przeniesiemy do swojego pokoju jak bedzie wiekszy to komoda dla nas zostanie hehe na pewno sie przyda :P

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
‹‹ 1014 1015 1016 1017 1018 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ