X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • ona. Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po wizycie i jestem najszczęśliwszą osobą na ziemi :) Widziałam mojego Szkraba :) Co więcej widzieliśmy i słyszeliśmy z mężem serduszko <3

Generalnie jestem o 1 dzień do przodu niż wychodzi to z OM:)

Czeka mnie mnóstwo załatwiania jeszcze przed wyjazdem i się stresuję, ale to od jutra.

A.Kasia, Karka, alinalii lubią tę wiadomość

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • Nataszka2200 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc :)

TAk sie z mężem zastanawiamy czy jechac nad morze 9 sierpnia juz mamy rezerwacje ale tak myslimy ze nasz pajacyk dla nas wazniejszy i prawdopodobnie nie pojedziemy chyba bym nie przezyła jakbym pojechała i mogło by cos sie stac...basiia Ja bede rodziła w prywatnej klinice mąz mi to już zapowiedział jest ona na NFZ tez refundowana ale połowe cos mozna wpłacic ;) lepiej na pewno sie bede wtedy czuła psychicznie:D kolezanka tam wansie tak rodizła i zadowolona :)

iv09piqvr5fpkazd.png
    Aleks ur.20.03.2016r godz 17:07 waga:3.272 i 55cm
    [link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n739hscix2y.png[/link]
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataszka2200 jeśli nad polskie morze, a czujesz się ok, to bez obaw jedź. Gdyby coś się działo to możesz zawsze do lokalnego szpitala podjechać, lub skrócić urlop. gdy nie ma ciąży zagrożonej, trzeba starać się żyć w miarę normalnie :)

A i coś u mnie twój suwaczek się nie wyświetla

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2015, 13:50

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia, wiesz jak to jest, na 100 przypadków jeden się trafi taki jak z tym sportowcem. Swoją drogą z tego co się zapoznałam ze sprawą lekarz liczył po prostu na łapówkę, bo myślał, że skoro gość znany to zamożny. A że nie dostał to olał sprawę...
    Ja nie jestem za łapówkami, uważam, że to niepotrzebne przyzwyczajanie lekarzy do dodatkowej kasy i podtrzymywanie patologii bo przecież normalne to nie jest. Przecież to nie fair, że lekarz czy położna inaczej zajmie się pacjentką co sypnie kasą a taką, której nie stać oleje. Oczywiście jakby się coś działo i nie byłoby innego wyjścia na wyegzekwowanie od obsługi szpitala konkretnych działań niż łapówka, to bym po prostu nie miała wyjścia ale w normalnych warunkach nie zobaczą ode mnie złotówki. Taka ich praca, służba społeczeństwu i oczekuję, że będą sumiennie i zgodnie z przysięgą hipokratesa wykonywać swoje obowiązki.
    Co do położnej, u nas w szpitalach jest opcja wynajęcia własnej za jakąś tam odgórnie ustaloną kwotę i wówczas ta osoba jest przy Tobie i pomaga Ci w czasie całego porodu. Według mnie to po prostu ładniej nazwana i zgodna z prawem łapówka, ale już bardziej do mnie przemawia.

Takie jest moje zdanie i mam nadzieję, że nikogo nie uraziłam :) Wiadomo, że każdy będzie miał inną opinię na ten temat.

• baassiia Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie poczytuje to forum, w wątkach gdzie kobiety mają/miały poród na obecny miesiąc i niestety, lekceważące/upokarzające zachowanie w szpitalach NFZ to raczej częste zjawisko. Później na sali, gdy zostaje się samemu, to przez ból człowiek nie myśli racjonalnie i tak naprawdę nie wiesz czy to co się dzieje jest normalne czy nie (szczególnie przy 1 porodzie) ciężko jest wtedy walczyć o swoje. Niektóre kobiety decydują się na rodzinny poród i wtedy chociaż mąż może zawalczyć i pogonić. A tak jeśli czeka na zewnątrz, to pozostaję liczyć na "łaskę" obcych osób i wiara, że postępują dobrze.

Co prawda lekarze i położne coraz bardziej się boją przez parę akcji w TV, gdzie przez zaniedbania zrobili ze zdrowych dzieci kaleki. Także mam nadzieję, że chociaż strach przed karą, motywuje ich do rzetelnego wykonywania swoich obowiązków.

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale jestem wkurzona od rana W koncu z urlopu wrocila moja endo, spojrzala na wyniki i zdziwiona po co robilam ft4 Wedlu niej zupelnie nie ma potrzeby, wystarczy tsh Czasami wydaje mi sie ze niektorzy lekarze zakonczyli swoja edukacje po studiach i od tamtego czasu juz nic nie przyswajaja nowej wiedzy :/

l22ncwa15v2ncszo.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja narazie nie mysle tak daleko... W czwartek ide podejrzec ktosia i wtedy bede myslala co dalej do nastepnej wizyty...

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa Madalenka kochana wszystkie listopadówki gratulują :* buziaki dla Ciebie fasolki i Haneczki <3

mada_lena, Milaszka, Agusia ;) lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje wszystkim szczęśliwym po wizytach Mamuśka :) cieszę się z Waszych zarodeczków i serduszek :) Mam nadzieję, że w środę będę tak samo szczęśliwa ,ale innej myśli nie dopuszczam :)

Z tym porodem to u Nas też jest opcja "wykupienia" czy nie wiem jak to nazwać położnej i my się chyba na nią zdecydujemy mimo,że chcemy mieć poród rodzinny :) Ale ja chce rodzić w Poznaniu na polnej gdzie jak mówią jest masówka więc lepiej mieć kogoś kto się mną zajmie... Tym bardziej ,że byłam przy dwóch porodach moich chrześniaków bo brat spękał i bratowa do dziś powtarza mi jaka byłam pomocna , nie słuchała nikogo poza mną a poza tym ja jak to kobieta trzeźwo pilnowałam wszystkiego :P cóż za przeżycie :D

Dziewczyny jem mdli mnie ,nie jem też mdli :(taka upragniona ciążą a wciąż M narzekam i się śmieje , "To drugiego nie robimy a ja mówię oczywiście ,że robimy :p "

Obiecane fotki ciuszków z wyprzedaży :

2 pajacyki 62 cm za 25 zł

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/27c45f59396c.jpg

5 bodziaków 56 cm za 38,50 zl

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/462231e6c45a.jpg

Wszystko Tesco , kolory neutralne więc beda pasowac i do chlopca i dziewczynki :P

A.Kasia lubi tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate sliczne bodziaki :) heh ja to szybko nic nie kupie... mam duzo rzeczy ktore mi zostaly po Amelce,bo tak po 20tyg tez zaczelam kupowac... ale w tej ciazy tak w 30tyg dopiero zaczne myslec o wyprawce...

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do przynajmniej 6-7 mca nic nie kupuje. Moja kuzynka była w ciąży z bliźniakami i kupili w 6 mc podwójny wózek, ciuszki i niestety jeden dzieciaczek zmarł to była tragedia, kupuj nowy wózek itd

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I takie bolesne

• Love_life Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataszka2200 wrote:

TAk sie z mężem zastanawiamy czy jechac nad morze 9 sierpnia juz mamy rezerwacje ale tak myslimy ze nasz pajacyk dla nas wazniejszy i prawdopodobnie nie pojedziemy chyba bym nie przezyła jakbym pojechała i mogło by cos sie stac...basiia Ja bede rodziła w prywatnej klinice mąz mi to już zapowiedział jest ona na NFZ tez refundowana ale połowe cos mozna wpłacic ;) lepiej na pewno sie bede wtedy czuła psychicznie:D kolezanka tam wansie tak rodizła i zadowolona :)

Ja bym jechała tylko uważała na slonce

• mada_lena Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki pati :*
    Niemoge doczekac sie wizyty. Pewnie nie bedzie nic jeszcze widac na usg, ale przynajmniej pogadam z ginem co do blizny po cc. W koncu mielismy zaczac starać sie po roku ale jestem dobrej mysli :)
    Nataszka jesli dobrze sie czujesz to chyba nie ma powodu żebyście nie jechali na urlop. No chyba, ze psychicznie nie czujesz sie na siłach i sie boisz ze cos sie wydarzy. Ale mysl pozytywnie :) szczęśliwa mama to szczęśliwy bobas :)

xpatiiix3, Agusia ;) lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataszka pewnie, ze jedz nad morze! Tutaj tez są przychodnie i szpitale :-)

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• ona. Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nic nie będę kupowała aż do 7-8 miesiąca. Już nie chodzi o zapeszanie czy coś. U nas po prostu nie ma miejsca żeby wszystko trzymać. Najpierw trzeba będzie przeorganizować mieszkanie i w ogóle.

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja trochę rzeczy dostałam od szwagierki, więc raczej powybieram tylko itp. Z kupowaniem się wstrzymam, do momentu aż płeć będe znać :)

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem na oddZiale ginelologii. Ciagle czekam na USG

• Karka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    saxatilia jesteśmy z Tobą!!!

ja kupiłam tylko 3pak śliniaczków, a dostałam od koleżanki kilka rzeczy dla dziewczynki bo wszystkie gwiazdy wskazują na dziewczynkę:D

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • domiii Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataszka2200 wrote:

myślę, że nie warto rezygnować z normalnego życia :)
    skoro nawet aktywności sportowe zaleca się uprawiać jeśli się było aktywnym przed ciążą, to wypoczynek tym bardziej :)
    rozumiem Twoje obawy jeśli miałabyś lecieć samolotem (choć to też w przypadku ciąży przebiegającej prawidłowo nie jest zakazane), ale samochodem to bez obaw, można robić sobie postoje etc.
    swoją drogą ja w piątek jadę na 3 dni nad morze, za tydzień na kolejny weekend na mazury, a pod koniec sierpnia lece na Rodos :) tylko trzeba się smarować filtrem 50 i ogólnie wszystko z umiarem :)

Est lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
‹‹ 100 101 102 103 104 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ