Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnymargaret26 wrote:Cześć Dziewczyny
Do 11 coraz bliżej, denerwuję się...
Trzymam kciuki za Wasze wizyty, dajcie znać jak poszło
Dobrze będzie Trzymam kciuki! Ja mam dzisiaj przed 17 wizytę u ginka, taką normalną bez usg, zakładanie karty ciąży itd. Mam nadzieję, że przedstawi mi jakoś bliżej plan prowadzenia mojej ciąży bo tyle się nagadał przez ostatnie pół roku o ciąży wysokiego ryzyka, że aż ciekawa jestem co mi dzisiaj zaleci a czego zabroni. No i co z tymi usg będzie, bo to najlepszy w Lublinie specjalista od USG a w prywatnym gabinecie nie ma sprzętu A na miły początek tygodnia dostałam jakiejś obrzydliwej infekcji, stosowałam Lactovaginal co 2 dzień a dupa z tego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2015, 09:41
-
Ja jutro 1. wizyta, nie mogę sie doczekać
Poza tym, wiem, że to za wcześniej, ale zaczynam się mega obawiać porodu a tak naprawdę wielkości dziecka. Ja jestem drobna 158cm/50kg. Moja mama, za młodu tak samo, a moja starsza siostra miała 3.7kg przy urodzeniu a ja 4.2 kg. Pierwszy poród mama miała bardzo ciężki, własnie przez ta wielkość dziecka. Ze mną ponoć poszło szycej, bo z drugim łatwiej
Mama teraz leczy się na cukrzyce typu 2 (wyszło jej to z wiekiem), a ponoć przy cukrzycy takie duże dzieci. Mówiła, że w ciąży miała badania i było ok wszytko. Chociaż wiecie jak to wtedy było pewne raz na początku ciąży zrobili badania, były ok, wiec nikt później nie powtarzał.
-
A.Kasia wrote:Faktycznie spory brzuszek Ja w pierwszej ciąży szybko miałam widoczny bo taką mam po prostu budowę miednicy. Najlepiej mierzyć sobie codziennie obwód brzuszka i wtedy wiadomo czy za szybko nie przyrasta, bo to też nie dobrze.
Ja już się w dżinsy sprzed ciąży nie mieszczę bo mnie cisną w pasie wkleiłam fotkę w moim pamiętniku to możesz sobie zobaczyć. Już wczoraj przeglądałam kolekcję HM Mama bo rok temu kupilam tam fajne chinosy ciążowe i to najwygodniejsze spodnie jakie mam. Chyba kupię sobie jeszcze jedną parę tylko tym razem beżowe.
Oczywiście ze sprawdzę A co do spodni nie mieszcze się w żadne no poza jednymi na gumkę ;-p
Tez mam dzisiaj wizytę o 16 z usg i sprawdzimy czy kosmowka się już przykleila... -
nick nieaktualnyanie93lica wrote:Oczywiście ze sprawdzę A co do spodni nie mieszcze się w żadne no poza jednymi na gumkę ;-p
Tez mam dzisiaj wizytę o 16 z usg i sprawdzimy czy kosmowka się już przykleila...
Trzymam kciuki, na pewno będzie dobrze! Ciekawe co u Sax, kurcze oby się jednak okazało, że z maluchem ok...
Anielica a powiedz mi jeszcze, Ty masz jakieś problemy z cukrzycą? Bo widziałam w Twoim kalendarzu ciąży, że masz wynik glukozy na czczo na granicy. Ja właśnie na czczo wynik mam dobry, ale w poprzedniej ciąży miałam podejrzany wynik w krzywej cukrowej po 2h i teraz lekarz kazał mi profilaktycznie stosować dietę cukrzycową a taaaak mi ciężko idzie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2015, 10:41
-
anie93lica wrote:Oczywiście ze sprawdzę A co do spodni nie mieszcze się w żadne no poza jednymi na gumkę ;-p
Tez mam dzisiaj wizytę o 16 z usg i sprawdzimy czy kosmowka się już przykleila...
Też masz problem z odklejającą się kosmówką? Na jakich lekach jesteś? Bo ja dostałam luteinę 2x1. -
A.Kasia lekarz powiedział ze wyniki są w normie, chociaż też mi się wydaje ze są na granicy. No nie wiem zobaczymy czy zleci mi dodatkowe badania.
Ja to w ogóle nie mam apetytu i nie jem nic... ;-(
Karolina, miałam duphaston najpierw jednorazowo 4 tabletki a później 3x1.
Jak narazie juz nie plamie,wiec mam nadzieje ze jest ok -
Baassiia, mam podobne obawy Moj starszy brat wazyl 3,6 a ja 4,4 kg Oboje mamy porazenie splotu barkowego bo mimo tak duzej wagi nie zrobili mojej mamie cesarki tylko ciagneli nas na sile Moja mama 150 w kapeluszu, ja tylko 3 cm wiecej Podobno drobne kobiety rodza wieksze dzieci
-
nick nieaktualnyedyś wrote:Baassiia, mam podobne obawy Moj starszy brat wazyl 3,6 a ja 4,4 kg Oboje mamy porazenie splotu barkowego bo mimo tak duzej wagi nie zrobili mojej mamie cesarki tylko ciagneli nas na sile Moja mama 150 w kapeluszu, ja tylko 3 cm wiecej Podobno drobne kobiety rodza wieksze dzieci
Dziewczyny nie ma się czym martwić bo to bardzo różnie bywa z wagą dziecka Jak leżałam rok temu przez 3tyg w szpitalu to przewinęło się przez porodówkę mnóstwo dziewczyn i nie zauważyłam związku między wagą dziecka a wzrostem mamy Bardziej pomiędzy tym ile kobieta w ciąży przytyła bo im więcej nadprogramowych kilogramów tym większe były dzieci. Tak samo jeśli chodzi o suplementację, te kobiety, które bardzo wcześnie zaczęły brać witaminy prenatalne i stosowały je całą ciążę miały sporo większe dzieciaczki. No i choroby matki typu cukrzyca też mają znaczenie. Teraz przy zbyt dużej wadze dziecka w stosunku do budowy matki nikt nie ryzykuje i robią CC. Ja wiem, że większość z was marzy o porodzie SN ale najlepiej to się na nic nie nastawiać, bo niewielki mamy na to wpływ a po co się później rozczarować. -
Witam Was mamusie. Mozna dołączyć do waszego grona? Wczoraj zrobilam pierwszego sikanca i blada kreska, dzis wyraźniejsza:) Do lek ide w nast tyg w domku mam juz 9 miesięczna córcię, oj bedzie ciekawie
A.Kasia, Mietka 30:), marcysia, ona., Viviana, Izoleccc, alinalii, Agusia ;) lubią tę wiadomość
-
Ostatnio się niezbyt często udzielam, ale regularnie nadrabiam:)
W sobotę miałam pierwszą wizytę u lekarza, dobrze że się szybciej nie wybrałam to chociaż ominął mnie stres jeśli bym nic nie zobaczyła. Maluszek ma 11mm:) tętno 150 uderzeń/minutę wszystko w jak najlepszym porządku. Muszę zrobić progesteron żeby sprawdzić czy luteiny nie będę musiała brać (już na zapas mam recepty:)) i w związku z rodzinnym obciążeniem cukrzycą muszę zrobić krzywą cukrową, czyli jutro czekają mnie dwie godziny w laboratorium i trzykrotne pobieranie krwi:(
Lekarz założył mi kartę ciąży i następna wizyta 22 sierpnia, mamy wtedy pogadać o testach prenatalnych co i kiedy będziemy robić
Kurczę jak czas szybko leci:)She86, Karka, maskora lubią tę wiadomość
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2015, 12:42
-
Cześć dziewczyny.
Nie sposób Was nadrobić!
Ach ja świruje... W czwartek i piątek miałam wymioty, nudności też sporawe. Sobota tylko nudności, niedziela mniejsze, dziś w ogóle. Nastawiam się na najgorsze. Dziś pewnie zmyślę ból brzucha i plamienia i pojadę na IP sprawdzić co się dzieje. Boje się strasznie -
Witam was jestem juz w domciu. Groszek ok mierzy 6 mm ( wielkolud) ale za to jak mu serduszko pięknie puka odetchnelam jak to zobaczyłam. Wyniki krwi, moczu i wymaz z pochwy idealne. Kolejna wizyta 10 sierpnia i będziemy sie umawiac z panem doktorem na założenie szwu. A teraz wedle zaleceń ide leżeć dalej. Buziaczki
A.Kasia, Karka, Mietka 30:) lubią tę wiadomość
-
Hej nowe mamusie Fajnie, że nasze grono się powiększa
Ja wróciłam już ze szpitala. Lekarz nie badał mnie na fotelu, zrobił tylko usg dopochwowe. Mówi, że krwawienia nie ma, w macicy żadnych krwiaków nie widzi. No i widziałam dzidzie z pikającym serduszkiem 130/min :) Lekarz mówi, że wg usg wszystko jest dobrze Z tego wszystkiego zapomniałam się zapytać ile mierzy dzidzia, ale mam umówioną wizytę w środe (ma być z usg), to się dowiem
Dostałam Luteinę 50mg 2x1 tabletki dopochwowe.
Sądzę, że to może jakieś podrażnienie okolic szyjki macicy i stąd to plamienie, mam nadzieje, że się uspokoi
Objawów mam mało, senność raz mniejsza raz większa, dziś akurat narazie lepiej się czuje, troche zawroty głowy i mroczki przed oczami na razy, często chodzę siusiu choć wcale więcej nie pije niż zazwyczaj, nieco powiększone piersi (choć niewiele bardziej wrażliwe), zmniejszony apetyt, mdłości mam rzadko i niezbyt intensywne, ciągle mam w ustach dziwaczny posmak (jakbym gwoździe lizała :pNataszka2200, A.Kasia, Karka, Mietka 30:) lubią tę wiadomość
12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
CZeść Dziewczyny
I ja do Was dołączę - beta z dzisiaj 138,5, tylko progesteron niski 12,66 (na wyniku norma wskazana od 16:()
Dzisiaj mam na 15:00 wizytę u lekarza, mam nadzieję, że da mi jakąś luteinkę czy cośik
Wszystkim dotychczasowym Mamusiom marcowym gratuluję ;*A.Kasia, ona., Izoleccc lubią tę wiadomość
04.12.2014 - 7 tc
22.07.2015 - 6 tc
07.01.2016 - Maleństwo ma juz 1,5 cm
09.08.2016 23:55 - na świat przyszła moja kochana Córeczka<3 -
U mnie waga na razie bez zmian mimo rezygnacji z większości ćwiczeń i dość dużych porcji Więc jednak mam nadzieję, że nie wyhoduje giganta :p
Ja oczywiście jak lekarz zarządzi nie będę marudzić o naturalny poród. A z tym, że jak dziecko duże to od razu robią cesarkę, to nie jest pewnik, przecież słychać co chwilę afery, że np. kobiecie bliźniaki naturalnie kazali rodzić (ta sprawa z tym sportowcem, gdzie po roku to drugie dziecko ostatecznie zmarło). Ja wiem, że będę rodzić na NFZ, ale łapówa dla położnej na 100%. Niestety wole kupić sobie spokój niż liczyć, że będę godnie traktowana.alinalii lubi tę wiadomość