X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy macie ta kartę rossne? Nie wiem czy już tego nie pisałam haha ale w rosmanie możecie dostać jakieś zniżki na rzeczy dla dziecka i chyba z serii ciazowej no i gratisy do zakupów

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • Tova33 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    No właśnie ja to jestem z tych, co się nie wysikają w czyjejś obecności ani seksu przy dziecku w łóżeczku obok nie umieją uprawiać ;) Nie mówiąc już o spaniu w jednym łóżku z dzieckiem przez tyle czasu bo dla mnie to nienormalne jest :/
    Hehe... A ja znam przypadek kiedy to 11-letnia dziewczynka śpi z rodzicami w pokoju mimo, że ma własny... Dziewczyna jest tak wychowywana że w tym wieku nie potrafi sie sama ubrać, nie mówiąc juz o np. myciu... Dramat...

Co do wszystkowiedzących...
    Moja mama wszystko wie lepiej ode mnie. Wciąż mnie poucza co do wychowywania córki która ma juz 14 lat! Szlag mnie trafia.
    Najgorsze jest to że jak Michaś przyjdzie na świat to postanowiła wrócić na stałe do Polski BO BĘDĘ POTRZEBOWAĆ POMOCY - jak twierdzi...
    Za to Teściową mam normalną...

jnmq43r83wkg2ahp.png
    MICHAŁEK
    zrz6wn15l66uy1jq.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia , bo to jest chore ;/ Ale tak to jest jak chce się po prostu mieć spokój nie biorąc pod uwagę innych okoliczności.
    Wiem z doświadczenia, jak mam praktyki w szkole albo w przedszkolu , że owszem jak dziecko marudzi najlepiej byłoby mu ulec i mieć spokój. Ale tak po prostu nie wolno , bo dziecko nie zna granic..

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wlasnie bylam w Środki na stronie by sprawdzic jak ocenia moje ulubione Sylveco
    Od tego roku wypuścili serię dla dzieci i muszę przyznać że skocze opinie są b. Dobre. Także zastanowię die nad waszymi propozycjami typu hipp, ale coraz bardziej skłaniać się ku naturalnym kosmetyków jakimi są Sylveco. A co najlepsze jest to firma polska z Jesionki:)

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola rozdziadowac to wlasnie na wszystko pozwalac :) a dziecko sie do dobrego szybko przyzwyczaja :/ a ta kolezanka tak wlasnie robi ... a pozniej marudzi, ze malego przez pol dnia na rekach nosila, bo nie chce jej w lozeczku spac tylko na rekach, ale od poczatku tak nauczyla i ciagle tylko nosila i bujala ...

Tova33 lubi tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey laseczki - udało mi się załatwić skierowanie na NFZ.
    Na echo idę 25 listopada dopiero - ale zawsze kilka setek w kieszeni :-)
    Pani przez telefon pytała dlaczego lekarz zalacił iść na echo to jej powiedziałam o tym ognisku to mi powiedziała, że to jest bez znaczenia klinicznego dla dziecka.
    Jestem blondynką - co znaczy - bez znaczenia klinicznego ( czyli bez wpływu na zdrowie dziecka ) ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 13:07

A.Kasia, paola87, Magda lena, Tova33, Love_life, Kokaina, kateee, Kajola, ksanka, Kasia24, Karka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wiecie co jest równie wkurzające jak te wszystkowiedzące? Takie, które narzekają ale nic nie zrobią, żeby wyeliminować problem. Moja siostra mnie ostatnio tak drażni. Dzwoni i się żali, że mały w nocy się budził, że niewyspana i teraz ledwie chodzi. A jak jej mówię 'no to połóż się teraz z nim skoro zasnął, może razem prześpicie chociaż ze 2h", to nieee bo jest tyle do roboty. A mieszka z teściową (młoda fajna babka, nie wtrąca się za bardzo), która obiad ugotuje, w domu mają zawsze posprzątane bo tak wszyscy nauczeni, że każdy po sobie sprząta, no to co więcej robić. Nie lubię jak ktoś tak się udręcza dla samego udręczania. Ja też jestem "zosia zamosia", lubię wszystkiego dopilnować, lubię jak jest porządek i żeby wszystko było na swoim miejscu ale bez przesady. Jak jestem zrypana to się kładę i leżę bo co mi to da, że się jeszcze wyeksploatuję do końca a potem już nie mam siły nawet zasnąć.

Tova33, Nataszka2200 lubią tę wiadomość

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira. Super wiadomość :)
    Echo serca spokojnie chyba do 26/27 tyg ciąży można zrobić. Ja 20 listopada mam kolejne echo serca (już 3) upewnić się czy na nic nie "wyrosło" bo tak też bywa... Będzie to mój 27 tc, jeśli się nie mylę.
    I to będzie już ostatnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 13:06

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life wrote:
    Dziewczyny a czy macie ta kartę rossne? Nie wiem czy już tego nie pisałam haha ale w rosmanie możecie dostać jakieś zniżki na rzeczy dla dziecka i chyba z serii ciazowej no i gratisy do zakupów

Ja mam tą kartę już od roku, ale właśnie kilka dni temu mi ją dezaktywowali, bo nie używałam jej od 3 miesięcy ;) Aktywuję sobie ją znowu po porodzie bo teraz nie wychodzę z domu i bez sensu, żeby mi ją mieli znowu wcześniej anulować.

Love_life lubi tę wiadomość

• Karolina@ Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola, Magda lena - generalnie od samego początku oba wózki wydawały mi się bardzo zbliżone do siebie. Na początku wybrałam luca z racji tego, że jest lżejsza od Torino. Ale na żywo okazało się, ze Torino jest po prostu ładniejszy (jak dla mnie i męża), ale również (moje subiektywne odczucia):

1. W Torino dostęp do kosza pod wózkiem jest z tej strony z której prowadzisz wózek. W Luca jak chcesz się dostać do koszyka, to musisz obejść wózek.
    2. W Torino bardziej podobają mi się felgi.
    3. W Torino jest lepsza konstrukcja, podobno lepiej się sprawdza i nie ma w ogóle reklamacji.
    4. W Luca nie podoba mi się torba zapinana na rączkę. Szczerze mówiąc, dla mnie jest po prostu brzydka, taka niedopracowana.
    5. W Torino podobają mi się białe wstawki i pastelowe kolory, czego w Luca nie ma.

Koloru jeszcze nie wybraliśmy. Muszę wszystkie kolory zobaczyć na żywo i wtedy podejmiemy decyzję. Dlatego za 1.5 tygodnia w pobliskim sklepie są "dni otwarte z bebetto" gdzie ma być przedstawiciel tej firmy, ale i szeroki wybór wózków. Wtedy pewnie "klamka zapadnie" :)

Magda lena lubi tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:
    Standardowo do dr Lewczuka w Babka Medica :) od razu po pierwszym usg wiedziałam że u niego będzie każde kolejne ważne badanie :) a przy okazji zmieniłam lekarza na dr Nitefor również w Babka :) niestety dr Wieczorek nie przyjmuje w ramach pakietu ciążowego a oprócz Ciebie jeszcze dwie moje koleżanki go polecały ;) ale z dr Nitefor też jestem zadowolona ;) nooo i została mi jeszcze szkoła rodzenia do ogarnięcia ale nie wiem gdzie bo "Zosieńka" jest oblegana..
    Ja zapisalam sie do innej szkoły rodzenia, na stronie sw. Zofii sa rekomendowane i wybralam jedna stamtąd, blizej domu, zajęcia zaczynam od grudnia :-)

Martita88 lubi tę wiadomość

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life wrote:

Założyłam sobie tą kartę w zeszłym tygodniu i kupiłam kilka kosmetyków z fajną zniżką. Oliwkę Hipp bodajże 3zł taniej. Dodatkowo po pierwszych zakupach dostałam maila, że przy następnych zakupach mam wziąć sobie z półki za 1gr olejek do pielęgnacji ciała, z czego bardzo się cieszę bo go stale używam i powoli mi się kończy :)

Love_life lubi tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Nataszka2200 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka87 wrote:
    Ja zapisalam sie do innej szkoły rodzenia, na stronie sw. Zofii sa rekomendowane i wybralam jedna stamtąd, blizej domu, zajęcia zaczynam od grudnia :-)

o to pozno jak od grudnia Ja juz byłam tydzien temu w czwartek na pierwszych juzsie nie moge kolejnego czwartku doczekac:)

iv09piqvr5fpkazd.png
    Aleks ur.20.03.2016r godz 17:07 waga:3.272 i 55cm
    [link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n739hscix2y.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    Vira. Super wiadomość :)
    Echo serca spokojnie chyba do 26/27 tyg ciąży można zrobić. Ja 20 listopada mam kolejne echo serca (już 3) upewnić się czy na nic nie "wyrosło" bo tak też bywa... Będzie to mój 27 tc, jeśli się nie mylę.
    I to będzie już ostatnie.

No podobno ma znaczenie czy tych ognisk przybywa. Rozumiem, że u Ciebie dotychczas nie przybyło?
    Ja się pocieszam tym, że oba ogniska są w lewej komorze serca przy zastawce i mimo, że na USG są dwie kropki to jest to traktowane niby jako jedno ognisko.

• domiii Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    Dziewczyny, a mój małż twierdzi, że słyszał dziś w brzuchu bicie serca młodego.
    Myślicie, że to prawda. Bo ja myślę, że ściemnia mi :P Albo mu się wydaje.

bardzo możliwe :) nawet w opisie na belly w 25 tygodniu jest napisane, że można usłyszeć serducho bez detektora :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life wrote:
    Hej dziewczyny a czy dzidzius będzie spał z Wami w pokoju? Właśnie mama z siostra też mi mówią ze bezpieczniej jak mały na początku jest obo. w sumie na początku planowałam ze od razu będzie spał w swoim pokoiku ale teraz się zastanawiam czy nie kupić tego łóżeczka dostawianego...

nasz Młody od 1 dnia będzie w swoim pokoiku przez ścianę

Magda lena, A.Kasia, d'nusia lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po gimnastyce :) od razu mi lepiej no i wszyscy się śmiali ,że w końcu widać moją ciąże(brzuszek ) :)

Co do kosmetyków to ja jeszcze nie wiem jakie choć myślę,że zdecyduje się na te polecane przez Was Hipp :)

Paola, Niecierpliwa to dobrze ,że nie jestem z tym sama :D

Co do glukozy to ja będę robić w 25+1 gin mówił,że dopiero od 26-28 ale ,że tak mam wizyte to będzie w 25 tc.

OlaTychy ja też bym prosiła o maila i dziękuję :) kaatiiiMALPAwp.pl

[MeAmerie[/b] ja tak jak Karolin@ polecam wkładki Bella , wypróbowałam różne zanim do nich doszłam i z tym jestem zadowolona,nic się nie odkleja :)

Co do pieluch to my jednak przy pampersach zostajemy polujemy zawsze na promki ,że wychodzi o 45gr za sztukę i już mammy 2 duże paczki 2, tylko teraz na 1 poluje :)

Vira ehh rogale a ja akurat w tym tygodniu w Gdańsku siędzę i tylko o nich myślę ,że mnie ominą :( A co do imienia Kama -mam kuzynkę o takim imieniu bardzo fajna i ogarnięta dziewczyna :) Super ,że udało się z tym skierowaniem!

A.Kasia bardzo ładna szafa :) my z Amelką mamy zamiar spać w sypialni tylko przez 6 tygodni po porodzie w Poznaniu , po 6 tygodniach wyprowadzam się do Gdańska i mała ma być już w swoim pokoiku.

Co do wózka to my kupilismy już we wrześniu, wpłaciliśmy zaliczkę bo była promocja 1500zł taniej , ale odbiór w 2 połowie lutego ,żeby gwarancji nie tracić :) A co do mówienia,że po co tak wcześnie he ,ja mam już całą wyprawkę no poza nianią -ze względu na gwarancje , i kosmetykami ze względu na daty ważności :)

Moja mama na szczęście się nigdy w nic nie wtrącała :D Teściowie są po 70tce i też jak narazie w nic się nie wtrącają i podejrzewam ,że tak zostanie :)

A tu obiecany brzuszek :)

72a857ccb396d0f0med.jpg

e00b5b52e8806a74med.jpg

I wyszykowana na imprezę już mniej widać w sukience :)

5262bd3d97d181efmed.jpg

32af087826c26734med.jpg

proszę nie zwracać uwagi na ludzi w tle i bałagan :P

Magda lena, A.Kasia, domiii, Kokaina, Renka88, Hannia123, Karolina@, Jacqueline, Kajola, Est, Kasia24, TaRRa, Vincent, d'nusia, baassiia, krówka_muffka, She86, Karka, Mania1718, Falon lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Vira. Najważniejsze, żeby ognisk nie przybywało :) Na razie u Nas cisza. U mnie też jest ognisko w lewej komorze. 3mam kciuki!!!

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life wrote:
    W sumie u mnie to wynika tylko ze strachu przed ta smiercia lozeczkowa.planowałam kupić ten monitor oddechu ale ta kwotę przeznaczę na to łóżeczko next to me.

ale nawet jak będzie koło Ciebie, a Ty będziesz też spała (no bo kiedyś musisz) to przez sen przed śmiercią łóżeczkową go nie uchronisz :(
    poza tym, jakkolwiek to zabrzmi, ale ta śmierć łóżeczkowa wcale nie jest taka prosta...

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Tova33 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate 84 - piękny brzuszek :-)
    Gdybyś nie napisała o ludziach w tle to bym nie zauwazyła...

jnmq43r83wkg2ahp.png
    MICHAŁEK
    zrz6wn15l66uy1jq.png
‹‹ 1018 1019 1020 1021 1022 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ