X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Kokaina Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki,

apropo wózka przypomnijcie mi, bo wiem że wśród nas są wysokie kobietki jaki wózek polecacie dla wysokich osób tak żeby łatwo się prowadził no i byłby funkcjonalny?

Też zamierzamy postawić łóżeczko u nas w pokoju, ale nie zastanawiałam się jeszcze ile czasu Olek będzie z nami spał :)

Ja mam kartę Rossmana :) Przy zakupie chyba jakiegoś kremu ciążowego dostałam 40 gr zniżki :D

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• Tova33 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba by założyć tę kartę w rossmanie. Co jakis czas cos tam jednak kupuję...

Love_life lubi tę wiadomość

jnmq43r83wkg2ahp.png
    MICHAŁEK
    zrz6wn15l66uy1jq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:
    Ja już po gimnastyce :) od razu mi lepiej no i wszyscy się śmiali ,że w końcu widać moją ciąże(brzuszek ) :)

Co do kosmetyków to ja jeszcze nie wiem jakie choć myślę,że zdecyduje się na te polecane przez Was Hipp :)

Paola, Niecierpliwa to dobrze ,że nie jestem z tym sama :D

Co do glukozy to ja będę robić w 25+1 gin mówił,że dopiero od 26-28 ale ,że tak mam wizyte to będzie w 25 tc.

OlaTychy ja też bym prosiła o maila i dziękuję :) kaatiiiMALPAwp.pl

[MeAmerie[/b] ja tak jak Karolin@ polecam wkładki Bella , wypróbowałam różne zanim do nich doszłam i z tym jestem zadowolona,nic się nie odkleja :)

Co do pieluch to my jednak przy pampersach zostajemy polujemy zawsze na promki ,że wychodzi o 45gr za sztukę i już mammy 2 duże paczki 2, tylko teraz na 1 poluje :)

Vira ehh rogale a ja akurat w tym tygodniu w Gdańsku siędzę i tylko o nich myślę ,że mnie ominą :( A co do imienia Kama -mam kuzynkę o takim imieniu bardzo fajna i ogarnięta dziewczyna :) Super ,że udało się z tym skierowaniem!

A.Kasia bardzo ładna szafa :) my z Amelką mamy zamiar spać w sypialni tylko przez 6 tygodni po porodzie w Poznaniu , po 6 tygodniach wyprowadzam się do Gdańska i mała ma być już w swoim pokoiku.

Co do wózka to my kupilismy już we wrześniu, wpłaciliśmy zaliczkę bo była promocja 1500zł taniej , ale odbiór w 2 połowie lutego ,żeby gwarancji nie tracić :) A co do mówienia,że po co tak wcześnie he ,ja mam już całą wyprawkę no poza nianią -ze względu na gwarancje , i kosmetykami ze względu na daty ważności :)

Moja mama na szczęście się nigdy w nic nie wtrącała :D Teściowie są po 70tce i też jak narazie w nic się nie wtrącają i podejrzewam ,że tak zostanie :)

A tu obiecany brzuszek :)

72a857ccb396d0f0med.jpg

e00b5b52e8806a74med.jpg

I wyszykowana na imprezę już mniej widać w sukience :)

5262bd3d97d181efmed.jpg

32af087826c26734med.jpg

proszę nie zwracać uwagi na ludzi w tle i bałagan :P

Zaaaaaaajebiiiissstttaaa kiecka. Cuuuudo

PS. Brzusio też ładny - ale kiecka go przyćmiła :-P

Kokaina, Jacqueline lubią tę wiadomość

• Kokaina Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Zaaaaaaajebiiiissstttaaa kiecka. Cuuuudo

PS. Brzusio też ładny - ale kiecka go przyćmiła :-P

Popieram :)
    Też się miałam pytać gdzie kupiłaś. przyznaj się :D

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• Love_life Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    nasz Młody od 1 dnia będzie w swoim pokoiku przez ścianę

Domii no u mnie też przez ścianę mały ma mieszkać ;) a kupujesz jakiś monitor oddechu?

domiii lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tova33 wrote:
    Trzeba by założyć tę kartę w rossmanie. Co jakis czas cos tam jednak kupuję...

Ja ostatnio kupowalam coś z kolorowki nawet i dostałam mały lakier do włosów z john frida zawsze coś ;)

Tova33 lubi tę wiadomość

• domiii Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life wrote:
    Domii no u mnie też przez ścianę mały ma mieszkać ;) a kupujesz jakiś monitor oddechu?

tak, mam monitor oddechu z nianią razem Angelcare - też ze względu na to, że mieszkamy w domu, więc niania się przyda jak będę w kuchni czy ogrodzie a Maluch u siebie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 13:26

Love_life lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • noelka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira, świetnie, że się udało z tym skierowaniem :)

• Kokaina Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu obiecane zdjęcie buzi mojego na wpół ukrytego Olusia :)

:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 12:30

Love_life, kateee, A.Kasia, Martita88, alinalii, Kate84, Jacqueline, Kajola, Gośśś, Est, Hannia123, Vincent, baassiia, krówka_muffka, She86, perła ziemi, Karka, Mania1718, 26Asia, Falon lubią tę wiadomość

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena - tzn, że mnie też będą kazali to echo powtarzać co jakiś czas ?

• Love_life Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez patrzyłam na te aniołki cena zestawu masakra ale może będą jakieś promocje po świętach :)

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira,Kokaina sukienka ze strony Fasardi.com często zamawiam z niej, tzn przed ciąża :-) i kosztowała na wyprzedaży jakieś 40zł :-D

Dziękuję Wam bardzo :-)

Kokaina lubi tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokaina wrote:
    Tu obiecane zdjęcie buzi mojego na wpół ukrytego Olusia :)

e8ty8o.jpg

Piękny! Jaki noseczek i usteczka

Kokaina lubi tę wiadomość

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira - ja należę do poradni genetycznej i oni mnie tam wysyłają drugi raz.

Echo serca, na którym byłam w Łodzi było w tajemnicy przed poradnią genetyczną :)
    Mój lekarz prowadzący mnie tam wysłał. Mówił, że ważne jest kto wykonuje to echo serca. I tam mnie zapisał. Wystawił skierowanie (trochę pokombinował, bo chodzę prywatnie do niego), sam umówił mi wizytę. Postarał się doktorek.

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bassiia no właśnie słyszałam, że niektórym glukoza smakuje :) mam nadzieję, że jak najwięcej z nas będzie w tym gronie szczęściar hehe!

też byłam dzisiaj na badaniach rano w lux med. bezwstydnie ominęłam 20-sto osobową kolejkę do rejestracji a potem trochę mniejszą do pokoju pobrań ;)
    morfologia, mocz i powtórka toksoplazmozy.
    niecierpliwa też mam jutro połówkowe. oby ten dzień był dla Nas szczęśliwy!
    Kate84 wrote:
    Aaa właśnie mi teraz też odwołali wizytę u lekarza prowadzącego w luxmed bo ma urlop wrr a chciałam dla spokoju sprawdzić szyjke :-( bo ja nie ogarniam tych twardnień i czekam na tel kiedy łaskawie mogę mieć wizytę.

Kate ciekawe czy prowadzi Nas ten sam lekarz ;) bo u mnie ta sama historia. zadzwoń na recepcję do lux medu, jak się stawia ich pod ścianą to nagle dogodne terminy się znajdują (zawsze mają rezerwę dla tzw VIP-ów i czasami można coś wydębić)

Skowroneczka87 ja ostatnio kupiłam dla odmiany kapsułki, wcześniej stosowałam płyny do prania (od proszków już dawno odeszłam) i nie widzę różnicy w dopieraniu. jestem zadowolona i dodatkowo kapsułki wydają mi się bardziej ekonomiczne, bo mam taką tendencję, że płynu zawsze wlewam od serca ;)

Dziewczyny co do badania glukozy to podobno jest teraz nowa tendencja w Polsce, że wykonuje się wcześniej to badanie (właśnie 19-22 tydzień) a nie np 26-28. można wcześniej wykryć cukrzycę lub jej zapobiec. Ale mój lekarz chyba nie zna aktualnych wytycznych bo tez jeszcze nic nie wspominał o tym badaniu. Może na kolejnej wizycie da skierowanie.

Vira Super, że udało Ci się zdobyć to skierowanie!

Kokaina ogólnie większość wózków można dopasować jak mają regulowaną rączkę, ale np. wózki z teleskopową regulacją rączki nie dawały rady dla wysokiego tatusia.

Witam serdecznie Nowe Marcowe mamusie w niedzielę był prawdziwy wysyp powitań :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 02:08

skowroneczka87, TaRRa, Kokaina lubią tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • olatychy Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataszka2200 wrote:
    Olka nie wiem czy mi odp bo nei moge znalesć;D wiec pytam jeszcze raz:D cy z Tychów jestes:d

Tak odpisałam dwa razy ;) Tychy

Samuel <3
    mhsv9vvjnfioahrm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:
    Vira,Kokaina sukienka ze strony Fasardi.com często zamawiam z niej, tzn przed ciąża :-) i kosztowała na wyprzedaży jakieś 40zł :-D

Dziękuję Wam bardzo :-)

Mam z fasardi tunikę - jestem z niej bardzo zadowolona.
    Choć ostatnio bardziej uwodzi mnie vubu.pl

Magda_lena - to tak jak mój lekarz. Chodzę do niego prywatnie ale skierowanie mam na NFZ - trochę to kosztuje wysiłku i jego i mnie ale widać, że niektórym lekarzom zależy na pacjentach i na prawdę chcą pomóc.
    U nas w wielkopolsce polecają szczególnie jednego lekarza ale do niego niestety się nie dostane na NFZ , jedynie prywatnie a to kosztuje. Zobaczymy co mi powiedzą w tamtym szpitalu po pierwszym echo, najwyżej powtórzę prywatnie jeszcze na wszelki wypadek.

• Est Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    A co to znaczy rozdziadować???
    My też mamy w rodzinie jedną taką najmądrzejszą... Irytujące :/

O to samo chciałam spytac ale mi było glupio. Nie słyszałam nigdy takiego słowa "rozdziadowac".

Edit: juz doczytałam:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 14:26

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale chciałam zapytać o Waszą opinię odnośnie sprzętu do odciągania katarku z noska. Kupujecie zwykłą gruszkę, czy aspirator do odciągania/do odkurzacza?

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate , cudnie wyglądasz

Lilou , mi to samo mówił lekarz o tej krzywej cukrzycowej i mialam to badanie już 3 tygodnie temu.

Lilou1984 lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

‹‹ 1019 1020 1021 1022 1023 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ