Planujesz zajść w ciążę jesienią?

Odkryj dopasowaną formułę z aktywnym folianem na czas starań o dziecko.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Kokaina Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki,

apropo wózka przypomnijcie mi, bo wiem że wśród nas są wysokie kobietki jaki wózek polecacie dla wysokich osób tak żeby łatwo się prowadził no i byłby funkcjonalny?

Też zamierzamy postawić łóżeczko u nas w pokoju, ale nie zastanawiałam się jeszcze ile czasu Olek będzie z nami spał :)

Ja mam kartę Rossmana :) Przy zakupie chyba jakiegoś kremu ciążowego dostałam 40 gr zniżki :D

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• Tova33 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba by założyć tę kartę w rossmanie. Co jakis czas cos tam jednak kupuję...

Love_life lubi tę wiadomość

jnmq43r83wkg2ahp.png
    MICHAŁEK
    zrz6wn15l66uy1jq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:
    Ja już po gimnastyce :) od razu mi lepiej no i wszyscy się śmiali ,że w końcu widać moją ciąże(brzuszek ) :)

Co do kosmetyków to ja jeszcze nie wiem jakie choć myślę,że zdecyduje się na te polecane przez Was Hipp :)

Paola, Niecierpliwa to dobrze ,że nie jestem z tym sama :D

Co do glukozy to ja będę robić w 25+1 gin mówił,że dopiero od 26-28 ale ,że tak mam wizyte to będzie w 25 tc.

OlaTychy ja też bym prosiła o maila i dziękuję :) kaatiiiMALPAwp.pl

[MeAmerie[/b] ja tak jak Karolin@ polecam wkładki Bella , wypróbowałam różne zanim do nich doszłam i z tym jestem zadowolona,nic się nie odkleja :)

Co do pieluch to my jednak przy pampersach zostajemy polujemy zawsze na promki ,że wychodzi o 45gr za sztukę i już mammy 2 duże paczki 2, tylko teraz na 1 poluje :)

Vira ehh rogale a ja akurat w tym tygodniu w Gdańsku siędzę i tylko o nich myślę ,że mnie ominą :( A co do imienia Kama -mam kuzynkę o takim imieniu bardzo fajna i ogarnięta dziewczyna :) Super ,że udało się z tym skierowaniem!

A.Kasia bardzo ładna szafa :) my z Amelką mamy zamiar spać w sypialni tylko przez 6 tygodni po porodzie w Poznaniu , po 6 tygodniach wyprowadzam się do Gdańska i mała ma być już w swoim pokoiku.

Co do wózka to my kupilismy już we wrześniu, wpłaciliśmy zaliczkę bo była promocja 1500zł taniej , ale odbiór w 2 połowie lutego ,żeby gwarancji nie tracić :) A co do mówienia,że po co tak wcześnie he ,ja mam już całą wyprawkę no poza nianią -ze względu na gwarancje , i kosmetykami ze względu na daty ważności :)

Moja mama na szczęście się nigdy w nic nie wtrącała :D Teściowie są po 70tce i też jak narazie w nic się nie wtrącają i podejrzewam ,że tak zostanie :)

A tu obiecany brzuszek :)

72a857ccb396d0f0med.jpg

e00b5b52e8806a74med.jpg

I wyszykowana na imprezę już mniej widać w sukience :)

5262bd3d97d181efmed.jpg

32af087826c26734med.jpg

proszę nie zwracać uwagi na ludzi w tle i bałagan :P

Zaaaaaaajebiiiissstttaaa kiecka. Cuuuudo

PS. Brzusio też ładny - ale kiecka go przyćmiła :-P

Kokaina, Jacqueline lubią tę wiadomość

• Kokaina Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Zaaaaaaajebiiiissstttaaa kiecka. Cuuuudo

PS. Brzusio też ładny - ale kiecka go przyćmiła :-P

Popieram :)
    Też się miałam pytać gdzie kupiłaś. przyznaj się :D

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• Love_life Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    nasz Młody od 1 dnia będzie w swoim pokoiku przez ścianę

Domii no u mnie też przez ścianę mały ma mieszkać ;) a kupujesz jakiś monitor oddechu?

domiii lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tova33 wrote:
    Trzeba by założyć tę kartę w rossmanie. Co jakis czas cos tam jednak kupuję...

Ja ostatnio kupowalam coś z kolorowki nawet i dostałam mały lakier do włosów z john frida zawsze coś ;)

Tova33 lubi tę wiadomość

• domiii Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life wrote:
    Domii no u mnie też przez ścianę mały ma mieszkać ;) a kupujesz jakiś monitor oddechu?

tak, mam monitor oddechu z nianią razem Angelcare - też ze względu na to, że mieszkamy w domu, więc niania się przyda jak będę w kuchni czy ogrodzie a Maluch u siebie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 13:26

Love_life lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • noelka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira, świetnie, że się udało z tym skierowaniem :)

• Kokaina Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu obiecane zdjęcie buzi mojego na wpół ukrytego Olusia :)

:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 12:30

Love_life, kateee, nick nieaktualny, Martita88, alinalii, Kate84, Jacqueline, Kajola, Gośśś, Est, Hannia123, Vincent, baassiia, krówka_muffka, She86, perła ziemi, Karka, Mania1718, 26Asia, Falon lubią tę wiadomość

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena - tzn, że mnie też będą kazali to echo powtarzać co jakiś czas ?

• Love_life Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez patrzyłam na te aniołki cena zestawu masakra ale może będą jakieś promocje po świętach :)

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira,Kokaina sukienka ze strony Fasardi.com często zamawiam z niej, tzn przed ciąża :-) i kosztowała na wyprzedaży jakieś 40zł :-D

Dziękuję Wam bardzo :-)

Kokaina lubi tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokaina wrote:
    Tu obiecane zdjęcie buzi mojego na wpół ukrytego Olusia :)

e8ty8o.jpg

Piękny! Jaki noseczek i usteczka

Kokaina lubi tę wiadomość

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira - ja należę do poradni genetycznej i oni mnie tam wysyłają drugi raz.

Echo serca, na którym byłam w Łodzi było w tajemnicy przed poradnią genetyczną :)
    Mój lekarz prowadzący mnie tam wysłał. Mówił, że ważne jest kto wykonuje to echo serca. I tam mnie zapisał. Wystawił skierowanie (trochę pokombinował, bo chodzę prywatnie do niego), sam umówił mi wizytę. Postarał się doktorek.

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bassiia no właśnie słyszałam, że niektórym glukoza smakuje :) mam nadzieję, że jak najwięcej z nas będzie w tym gronie szczęściar hehe!

też byłam dzisiaj na badaniach rano w lux med. bezwstydnie ominęłam 20-sto osobową kolejkę do rejestracji a potem trochę mniejszą do pokoju pobrań ;)
    morfologia, mocz i powtórka toksoplazmozy.
    niecierpliwa też mam jutro połówkowe. oby ten dzień był dla Nas szczęśliwy!
    Kate84 wrote:
    Aaa właśnie mi teraz też odwołali wizytę u lekarza prowadzącego w luxmed bo ma urlop wrr a chciałam dla spokoju sprawdzić szyjke :-( bo ja nie ogarniam tych twardnień i czekam na tel kiedy łaskawie mogę mieć wizytę.

Kate ciekawe czy prowadzi Nas ten sam lekarz ;) bo u mnie ta sama historia. zadzwoń na recepcję do lux medu, jak się stawia ich pod ścianą to nagle dogodne terminy się znajdują (zawsze mają rezerwę dla tzw VIP-ów i czasami można coś wydębić)

Skowroneczka87 ja ostatnio kupiłam dla odmiany kapsułki, wcześniej stosowałam płyny do prania (od proszków już dawno odeszłam) i nie widzę różnicy w dopieraniu. jestem zadowolona i dodatkowo kapsułki wydają mi się bardziej ekonomiczne, bo mam taką tendencję, że płynu zawsze wlewam od serca ;)

Dziewczyny co do badania glukozy to podobno jest teraz nowa tendencja w Polsce, że wykonuje się wcześniej to badanie (właśnie 19-22 tydzień) a nie np 26-28. można wcześniej wykryć cukrzycę lub jej zapobiec. Ale mój lekarz chyba nie zna aktualnych wytycznych bo tez jeszcze nic nie wspominał o tym badaniu. Może na kolejnej wizycie da skierowanie.

Vira Super, że udało Ci się zdobyć to skierowanie!

Kokaina ogólnie większość wózków można dopasować jak mają regulowaną rączkę, ale np. wózki z teleskopową regulacją rączki nie dawały rady dla wysokiego tatusia.

Witam serdecznie Nowe Marcowe mamusie w niedzielę był prawdziwy wysyp powitań :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 02:08

skowroneczka87, TaRRa, Kokaina lubią tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • olatychy Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataszka2200 wrote:
    Olka nie wiem czy mi odp bo nei moge znalesć;D wiec pytam jeszcze raz:D cy z Tychów jestes:d

Tak odpisałam dwa razy ;) Tychy

Samuel <3
    mhsv9vvjnfioahrm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:
    Vira,Kokaina sukienka ze strony Fasardi.com często zamawiam z niej, tzn przed ciąża :-) i kosztowała na wyprzedaży jakieś 40zł :-D

Dziękuję Wam bardzo :-)

Mam z fasardi tunikę - jestem z niej bardzo zadowolona.
    Choć ostatnio bardziej uwodzi mnie vubu.pl

Magda_lena - to tak jak mój lekarz. Chodzę do niego prywatnie ale skierowanie mam na NFZ - trochę to kosztuje wysiłku i jego i mnie ale widać, że niektórym lekarzom zależy na pacjentach i na prawdę chcą pomóc.
    U nas w wielkopolsce polecają szczególnie jednego lekarza ale do niego niestety się nie dostane na NFZ , jedynie prywatnie a to kosztuje. Zobaczymy co mi powiedzą w tamtym szpitalu po pierwszym echo, najwyżej powtórzę prywatnie jeszcze na wszelki wypadek.

• Est Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    A co to znaczy rozdziadować???
    My też mamy w rodzinie jedną taką najmądrzejszą... Irytujące :/

O to samo chciałam spytac ale mi było glupio. Nie słyszałam nigdy takiego słowa "rozdziadowac".

Edit: juz doczytałam:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 14:26

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale chciałam zapytać o Waszą opinię odnośnie sprzętu do odciągania katarku z noska. Kupujecie zwykłą gruszkę, czy aspirator do odciągania/do odkurzacza?

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate , cudnie wyglądasz

Lilou , mi to samo mówił lekarz o tej krzywej cukrzycowej i mialam to badanie już 3 tygodnie temu.

Lilou1984 lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

‹‹ 1019 1020 1021 1022 1023 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ