Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja powoli zaczynam kupowac rzeczy do szpitala. Nie lrzewiduje eby mi byla potrzebna juz teraz pod katem porodu, ale jakby cos zaczelo sie dziac z moim sercem to pani doktor juz zapowiadala, ze polozy mnie na pare dni na oddzial wiec wole skompletowac wszystko sama niz potem liczyc na meza:-P
-
Heja.
Jestem po połówkowych.
Na 100 % dziewczynka. Wszystkie parametry w normie. Lokalizacja łożyska na przedniej ścianie wysoko.
Jestem szczęśliwa.
Zapisałam się na badanie III trymestru - 250 zł
eh .... mój syn do Pani dr. A może Pani pokazać jej czachęI czacha była pokazana
Magda lena, skowroneczka87, Est, A.Kasia, domiii, Dorka87, baassiia, Hannia123, Kajola, d'nusia, kateee, Kate84, Karolina@, Kokaina, Kaarolina, RudyTygrysek, Martita88, Vincent, Renka88, Kasia24, ryjkek, alinalii, Lilou1984, Tova33, kleo2426, krówka_muffka, noelka, Karka, perła ziemi, Mania1718, Mietka 30:), Love_life, 26Asia, Falon lubią tę wiadomość
-
Witam dziewczyny
Też mam termin na marzec, ale dopiero dołączyłam do forum
skowroneczka87, co masz z sercem? Ja się trochę o swoje niepokoję (arytmia, wypadający płatek zastawki, powiększona lewa komora), ale czuję się rewelacyjnie, nie biorę leków. Zastanawiam się jak to będzie później, przy większym obciążeniu.baassiia, d'nusia, Karolina@, Martita88, Tova33, krówka_muffka, Karka, Falon lubią tę wiadomość
-
Ja tez juz mysle wlasnie nad tm zeby torbe spakowac w razie "w' bo nigdy nic nie wiadomo, co z ta moja szyjka wyjdzie, a pamietam co bylo w tamtej ciazy, ze jak stalam tak do szpitala pojechalam, a pozniej mezowi przez tel tysiac razy powtarzalam i tlumaczylam co ma przywiez
a i tak poprzywozil nie to co trzeba
a jakby nie bylo to do szpitala mam 100km
Skowroneczka a co u ciebie wyszlo z sercem? te szmery? to ty pisalas o tym, czy cos pomylilam?Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
Ale się spisałyście, poszłam na drzemkę, a tu epopeja
Ma już wyniki glukozy, chyba ok 70 (norma 70-90)/ 108 /89 (<140). Hemoglobina trochę spadła teraz 12.1 (norma 12-16) niby dalej w normie. No i co mnie trochę skołowało moje TSH spadło do 0.55. Teraz biorę dawkę 75 i od początku listopada lekarz kazał zwiększyć do 88, także chyba zostanę przy niższej dawce, wizyta u endo w grudniu.
Kate84 ślicznie wyglądasz!
Karolina@ ja aspirator
ad wózków ja jestem kompletnie zielona, bo dostałam od siostryZ tego co mówiła to 8 lat temu dała za niego około 800 zł, więc pewnie nie jakiś cudny,ale za darmo więc trzeba brać
Ja jeszcze taki temat chciałam poruszyć. Koleżanka, która urodziła chłopca, mówiła, że w Rossmanie są takie fajne pieluszki z dziurką na pępowinę, które bardzo ułatwiają życie w pierwszych tygodniach. Póki pępowina nie odpadnie, to ponoć pieluszkę trzeba troszkę podwijać na brzuszku i chłopcy czasem się obsikują przez to. Słyszałyście o takich pieluszkach?
-
Gośśś wrote:Ja tez juz mysle wlasnie nad tm zeby torbe spakowac w razie "w' bo nigdy nic nie wiadomo, co z ta moja szyjka wyjdzie, a pamietam co bylo w tamtej ciazy, ze jak stalam tak do szpitala pojechalam, a pozniej mezowi przez tel tysiac razy powtarzalam i tlumaczylam co ma przywiez
a i tak poprzywozil nie to co trzeba
a jakby nie bylo to do szpitala mam 100km
Skowroneczka a co u ciebie wyszlo z sercem? te szmery? to ty pisalas o tym, czy cos pomylilam?
Nie, to nie u mnie szmery. Poki co jest w porzadku, tylko tachykardia, ale w pierwszej ciazy tak po 30 tygodniu ze wzgledu wlasnie na dodatkowe obciazenie organizmu zrobil mi sie blok serca. I lekarka teraz mi to pilnuje i w razie w na oddzial od razu. -
nick nieaktualnyMadness! - cześć
napisz na kiedy masz termin to Domii dopisze Cię na pierwszej stronie
Gośśś - ja jak w sobotę jechałam na USG to już miałam myśl, żeby do samochodu torbę rzucić w razie coW każdym razie torbę mam na wierzchu w szafie i wszystko przygotowane co tam trzeba włożyć, piżamę wypraną i tylko mam nadzieję, że jak najdłużej to sobie tam będzie leżało niepotrzebne.
-
nick nieaktualnybaassiia - widziałam te pampersy (New Baby) ale według mnie to taki wynalazek, typu: gdyby tego nie było to bym nie pomyślała, że mi to potrzebne
Ja zawijałam bratu pampersa z przodu na zakładkę (i Miśkowi też bo i tak najmniejsze były za duże) i się nie obsikiwał
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 16:07
-
Skowroneczka to widzisz cos pomieszalam
teraz pamietam jak pisalas o tej tachykardii, mam nadzieje ze nie bedzie koniecznosci zebys wczesniej szla do szpitala
Kasiu dokladnie taki sam mialam zamiar jak jechalam w srode do lekarzazeby torbe sobie wziasc od razu... Nawet pizamy wczesniej popralam w razie czego
mam nadzieje ze nam dlugo te torby nie beda potrzebna
Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
Dobry
Jednak się nie udało Was nadrobić Młody daje Nam nieźle popalićchyba przechodzi jakiś lęk separacyjny, bo jak tylko znikamy z pola widzenia to jest masakra
martwi mnie ten wyjazd do Olsztyna, jak to będzie czy poradzą sobie z Krzysiem czy będzie cały Nasz wyjazd płakał.. Mam nadzieję, że to już ostatni wyjazd i że z Młodym w brzuchu wszystko ok..
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
Ja nadal w szpitalu. Nie wiem,już mam wrażenie że trochę przeciagaja mój pobyt, bo niby wszystko ok, miałam mieć dziś u szyjki i brzucha ale lekarz stwierdził że jutro zrobią. Ale nie powiedział czemu. Kurde wszystkie dziewczyny przychodzą i wychodzą a ja ciągle siedzę
-
nick nieaktualny
-
Madness Witaj
rozgość się
Muminko super gratuluję udanej wizyty, no to 100% będzie u Was parka
Martka jeden plus, że masz tam dobrą opiekę a z drugiej strony lepiej, że są nadgorliwi niż mieli by olać. Mam nadzieję, że niedługo wyjdziecie :-*
Kurde chyba się zmotywuje do spakowania torby, ale to jeszcze większość muszę zamówić bo np nawet koszul nie mam
muminka83 lubi tę wiadomość
-
Madness witaj!
Muminko - super wieści, ale synka masz mega!
Martka nie przejmuj się, niestety tak się czasem zdarza że spadam z grafiką na rzecz pilniejszych zabiegów.
Ja tak też miałam kilka razy, po prostu to szpital.
Tu czas inaczej plynieWiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 16:58
muminka83 lubi tę wiadomość
-
Muminka gratuluję córeczki
Syn ma teksty super
Co do torby do szpitala ja jeszcze nie mam nic dla siebie ... Każdy doradza, żeby najpierw kupić wszystko sobie dopiero potem dziecku, ale właśnie z drugiej strony , co jak wykrakam tymi rzeczami swój pobyt w szpitalu ? ;/muminka83 lubi tę wiadomość
Synuś Antoś - 23.03.2016r. -
Dziewczynki, czy Wy pijecie herbatę? czarną? zieloną?
bo w te jesienne zimne wieczory aż się prosi, a zauważyłam że Miłosz zaczyna wariować jak wypiję - domyślam się, że to efekt działania kofeiny i pewnie nie jest to najlepszetym bardziej, że i tak piję jedną kawę codziennie rano...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 17:09
-
Tak, ja piję zawsze rano kawę a potem w ciągu dnia herbatę, czasem dwie. Nie zauważyłam wtedy większej aktywności. Do herbaty wrzucam jeszcze pomarancze, gozdziki, trochę laski cynamonu i słodzę miodem lub sokiem z malin, lub pigwą.
domiii, Kasia24, Karolina@, A.Kasia, Mietka 30:) lubią tę wiadomość