X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • domiii Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Dziewczyny, ale chciałam zapytać o Waszą opinię odnośnie sprzętu do odciągania katarku z noska. Kupujecie zwykłą gruszkę, czy aspirator do odciągania/do odkurzacza?

aspirator :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ponawiam pytanie:

czy któraś z was jest z okolic SZCZECINA?

• skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powoli zaczynam kupowac rzeczy do szpitala. Nie lrzewiduje eby mi byla potrzebna juz teraz pod katem porodu, ale jakby cos zaczelo sie dziac z moim sercem to pani doktor juz zapowiadala, ze polozy mnie na pare dni na oddzial wiec wole skompletowac wszystko sama niz potem liczyc na meza:-P

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja.

Jestem po połówkowych. :D
    Na 100 % dziewczynka. Wszystkie parametry w normie. Lokalizacja łożyska na przedniej ścianie wysoko.

Jestem szczęśliwa.
    Zapisałam się na badanie III trymestru - 250 zł

eh .... mój syn do Pani dr. A może Pani pokazać jej czachę :P I czacha była pokazana :P

Magda lena, skowroneczka87, Est, A.Kasia, domiii, Dorka87, baassiia, Hannia123, Kajola, d'nusia, kateee, Kate84, Karolina@, Kokaina, Kaarolina, RudyTygrysek, Martita88, Vincent, Renka88, Kasia24, ryjkek, alinalii, Lilou1984, Tova33, kleo2426, krówka_muffka, noelka, Karka, perła ziemi, Mania1718, Mietka 30:), Love_life, 26Asia, Falon lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Madness! Koleżanka

Wysłany: 9 listopada 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny :) Też mam termin na marzec, ale dopiero dołączyłam do forum :)

skowroneczka87, co masz z sercem? Ja się trochę o swoje niepokoję (arytmia, wypadający płatek zastawki, powiększona lewa komora), ale czuję się rewelacyjnie, nie biorę leków. Zastanawiam się jak to będzie później, przy większym obciążeniu.

baassiia, d'nusia, Karolina@, Martita88, Tova33, krówka_muffka, Karka, Falon lubią tę wiadomość

xyaaa.gif

wniddf9h3d3onolh.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz mysle wlasnie nad tm zeby torbe spakowac w razie "w' bo nigdy nic nie wiadomo, co z ta moja szyjka wyjdzie, a pamietam co bylo w tamtej ciazy, ze jak stalam tak do szpitala pojechalam, a pozniej mezowi przez tel tysiac razy powtarzalam i tlumaczylam co ma przywiez :/ a i tak poprzywozil nie to co trzeba :P a jakby nie bylo to do szpitala mam 100km :/

Skowroneczka a co u ciebie wyszlo z sercem? te szmery? to ty pisalas o tym, czy cos pomylilam?

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się spisałyście, poszłam na drzemkę, a tu epopeja :P

Ma już wyniki glukozy, chyba ok 70 (norma 70-90)/ 108 /89 (<140). Hemoglobina trochę spadła teraz 12.1 (norma 12-16) niby dalej w normie. No i co mnie trochę skołowało moje TSH spadło do 0.55. Teraz biorę dawkę 75 i od początku listopada lekarz kazał zwiększyć do 88, także chyba zostanę przy niższej dawce, wizyta u endo w grudniu.

Kate84 ślicznie wyglądasz!

Karolina@ ja aspirator

ad wózków ja jestem kompletnie zielona, bo dostałam od siostry :) Z tego co mówiła to 8 lat temu dała za niego około 800 zł, więc pewnie nie jakiś cudny,ale za darmo więc trzeba brać :)

Ja jeszcze taki temat chciałam poruszyć. Koleżanka, która urodziła chłopca, mówiła, że w Rossmanie są takie fajne pieluszki z dziurką na pępowinę, które bardzo ułatwiają życie w pierwszych tygodniach. Póki pępowina nie odpadnie, to ponoć pieluszkę trzeba troszkę podwijać na brzuszku i chłopcy czasem się obsikują przez to. Słyszałyście o takich pieluszkach?

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś wrote:
    Ja tez juz mysle wlasnie nad tm zeby torbe spakowac w razie "w' bo nigdy nic nie wiadomo, co z ta moja szyjka wyjdzie, a pamietam co bylo w tamtej ciazy, ze jak stalam tak do szpitala pojechalam, a pozniej mezowi przez tel tysiac razy powtarzalam i tlumaczylam co ma przywiez :/ a i tak poprzywozil nie to co trzeba :P a jakby nie bylo to do szpitala mam 100km :/

Skowroneczka a co u ciebie wyszlo z sercem? te szmery? to ty pisalas o tym, czy cos pomylilam?

Nie, to nie u mnie szmery. Poki co jest w porzadku, tylko tachykardia, ale w pierwszej ciazy tak po 30 tygodniu ze wzgledu wlasnie na dodatkowe obciazenie organizmu zrobil mi sie blok serca. I lekarka teraz mi to pilnuje i w razie w na oddzial od razu.

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madness! - cześć :) napisz na kiedy masz termin to Domii dopisze Cię na pierwszej stronie :)

Gośśś - ja jak w sobotę jechałam na USG to już miałam myśl, żeby do samochodu torbę rzucić w razie co :/ W każdym razie torbę mam na wierzchu w szafie i wszystko przygotowane co tam trzeba włożyć, piżamę wypraną i tylko mam nadzieję, że jak najdłużej to sobie tam będzie leżało niepotrzebne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia - widziałam te pampersy (New Baby) ale według mnie to taki wynalazek, typu: gdyby tego nie było to bym nie pomyślała, że mi to potrzebne ;) Ja zawijałam bratu pampersa z przodu na zakładkę (i Miśkowi też bo i tak najmniejsze były za duże) i się nie obsikiwał :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 16:07

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skowroneczka to widzisz cos pomieszalam :P teraz pamietam jak pisalas o tej tachykardii, mam nadzieje ze nie bedzie koniecznosci zebys wczesniej szla do szpitala :)

Kasiu dokladnie taki sam mialam zamiar jak jechalam w srode do lekarza :/ zeby torbe sobie wziasc od razu... Nawet pizamy wczesniej popralam w razie czego :P mam nadzieje ze nam dlugo te torby nie beda potrzebna :)

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry :)
    Jednak się nie udało Was nadrobić Młody daje Nam nieźle popalić :) chyba przechodzi jakiś lęk separacyjny, bo jak tylko znikamy z pola widzenia to jest masakra :/ martwi mnie ten wyjazd do Olsztyna, jak to będzie czy poradzą sobie z Krzysiem czy będzie cały Nasz wyjazd płakał.. Mam nadzieję, że to już ostatni wyjazd i że z Młodym w brzuchu wszystko ok..

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ My mamy aspirator.. ale gruszkę gdzieś na wyjeździe kupiliśmy i Krzyś ją lepiej zniósł niż aspirator..ale zdecydowanie go wolę bo jest bardziej higieniczny ;)

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadal w szpitalu. Nie wiem,już mam wrażenie że trochę przeciagaja mój pobyt, bo niby wszystko ok, miałam mieć dziś u szyjki i brzucha ale lekarz stwierdził że jutro zrobią. Ale nie powiedział czemu. Kurde wszystkie dziewczyny przychodzą i wychodzą a ja ciągle siedzę :(

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 jesteś pod dobrą opieką, głowa do góry :* Pewnie lada dzień Cię wypiszą

A.Kasia, Est, Martita88, Lilou1984 lubią tę wiadomość

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madness Witaj :-) rozgość się

Muminko super gratuluję udanej wizyty, no to 100% będzie u Was parka :-)

Martka jeden plus, że masz tam dobrą opiekę a z drugiej strony lepiej, że są nadgorliwi niż mieli by olać. Mam nadzieję, że niedługo wyjdziecie :-*

Kurde chyba się zmotywuje do spakowania torby, ale to jeszcze większość muszę zamówić bo np nawet koszul nie mam :-P

muminka83 lubi tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madness witaj!
    Muminko - super wieści, ale synka masz mega!
    Martka nie przejmuj się, niestety tak się czasem zdarza że spadam z grafiką na rzecz pilniejszych zabiegów.
    Ja tak też miałam kilka razy, po prostu to szpital.
    Tu czas inaczej plynie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 16:58

bl9cuay3kworwxbg.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminka gratuluję córeczki :) Syn ma teksty super :D

Co do torby do szpitala ja jeszcze nie mam nic dla siebie ... Każdy doradza, żeby najpierw kupić wszystko sobie dopiero potem dziecku, ale właśnie z drugiej strony , co jak wykrakam tymi rzeczami swój pobyt w szpitalu ? ;/

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • domiii Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, czy Wy pijecie herbatę? czarną? zieloną?
    bo w te jesienne zimne wieczory aż się prosi, a zauważyłam że Miłosz zaczyna wariować jak wypiję - domyślam się, że to efekt działania kofeiny i pewnie nie jest to najlepsze :/ tym bardziej, że i tak piję jedną kawę codziennie rano...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 17:09

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, ja piję zawsze rano kawę a potem w ciągu dnia herbatę, czasem dwie. Nie zauważyłam wtedy większej aktywności. Do herbaty wrzucam jeszcze pomarancze, gozdziki, trochę laski cynamonu i słodzę miodem lub sokiem z malin, lub pigwą.

domiii, Kasia24, Karolina@, A.Kasia, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

‹‹ 1021 1022 1023 1024 1025 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ