X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Est Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokaina , piękny buziak :-)

Kokaina lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Love_life Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam w zestawie z termometrem gruszke ale jak mi się nie sprawdzi to kupię ta fride bo czytałam sporo dobrych opini.

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • Est Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam ostatnio taki niepokój, muszę wszystko przygotowywać, kupować, jakby jakaś wojna się zbliżała, a do porodu przecież jeszcze trochę czasu.

A podpis w moim suwaczku trafia w samo sedno: czuję jakbym miala w brzuchu salę gimnastyczną :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 14:35

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na początek fridę a później sobie kupię katarek jak już młody będzie większy. Jakoś mi się to wydaje bardziej higieniczne niż grucha :/ Jak taką gruchę dobrze umyć?

Est - bo to ten czas gdy nam się włącza "syndrom wicia gniazda" ;) Ja jak nic nie miałam tak przez ostatni tydzień kupiłam niemal wszystko ;) Brakuje mi tylko wanienki, termometru i wózka ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 14:40

domiii, baassiia lubią tę wiadomość

• Love_life Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczynam panikowac i juz bym wszystko kupiła i spakowala się do szpitala ale M. Mnie sprowadza na ziemię. ale myślę że do grudnia jeszcze poczekam i chociaż ta torbę spakuje bo po świętach w UK tyle wyprzedazy wiec kupie wtedy resztę.

Est lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • Est Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life wrote:
    Ja zaczynam panikowac i juz bym wszystko kupiła i spakowala się do szpitala ale M. Mnie sprowadza na ziemię. ale myślę że do grudnia jeszcze poczekam i chociaż ta torbę spakuje bo po świętach w UK tyle wyprzedazy wiec kupie wtedy resztę.

Ja też już bym najchętniej była spakowana.

domiii lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Tova33 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh... A myślałam, że z tym kupowaniem i pakowaniem to tylko ja mam szaleństwo...

jnmq43r83wkg2ahp.png
    MICHAŁEK
    zrz6wn15l66uy1jq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też myślałam o spakowaniu torby do szpitala ale mam wewnętrzny opór bo nie chcę wykrakać :/

Love_life, Est lubią tę wiadomość

• Kasia24 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak obserwuje, i zastanawiam się czy gdyby Ola w nicku miała np „ola warszawa“ czy też byście tak pytały czy jest ze stolicy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 14:46

ksanka, Est, Martita88, olatychy, Karka lubią tę wiadomość

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia24 wrote:
    Tak obserwuje, i zastanawiam się czy gdyby Ola w nicku miała np „ola warszawa“ czy też byście tak pytali czy jest ze stolicy?

Też miałam to na myśli ale w sumie skoro w obecnych czasach nie można być pewnym, że kobieta to kobieta to może i nickiem nie można się sugerować :D

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 10:20

Love_life lubi tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina ja kupiłam fridę, a potem nie wiem. Do jakiego okresu się stosuje to? No i się zastanawiam, bo myślałam, że tego się używa przy codziennej pielęgnacji, a czytałam gdzieś, że fridy używa się jak dziecko ma katarek, czy więcej wydzieliny. A Wy jak uważacie?

Kasia, a ten termometr, do którego dawałaś linka, to masz z polecenia, czy już miałaś z nim jakieś doświadczenia, czy po prostu gdzieś go "wyczytałaś" :) ?

• Hannia123 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff przeczytałam :) Niezła produkcja wyszła dziś od rana, w takim tempie to ta 1000 strona będzie niczym, bo do porodu dojedziemy do 10000 :)

Beacik tak jestem rocznik 80 :) Wczesnowiosenny i drugi raz się szykuję z porodem w okolicy moich własnych urodzin, Grunt to być konsekwentną, jak któraś z dziewczyn pisała :)

Miałam gruszkę, dla mnie kompletny niewypał, nie potrafiłam tym się posługiwać i wsadzić dziecku do nosa. Frida mimo pierwszego mojego odruchu w stylu "afee..." jednak okazała się rewelacją.

Przy pierwszym dziecku na początku regularnie sprawdzałam czy wszystko ok, czy oddycha i czy się nic nie ulało... Dla mnie największy stres to było właśnie to ewentualne ulewanie po karmieniu, a naprawdę pomimo odbijania zwłaszcza takim maluszkom zdarza się, ze się coś uleje, cofnie i bałam się tego zakrztuszenia. Dlatego u mnie Mały będzie spał z nami, aż zacznie ogarniać temat przesypiania nocy, wtedy pomyślimy o przeprowadzkach pokojowych.

A jeśli chodzi o teorie w wychowywaniu, to mnie każde dziecko zaskakiwało z czymś i odkąd zostałam mamą nabrałam duuużżooo pokory i ostrożności w ocenianiu czyjegoś sposobu na wychowanie dziecka. Nawet najbardziej poukładane potrafi położyć się w sklepie i jak dla mnie nie ma patentu na wychowanie, a każde dziecko wymaga od rodzica nieraz niezłej improwizacji. Do tego czasy, w których żyjemy narzucają pewne rzeczy, pewne ułatwiają, ale tworzą też nowe zagrożenia i wyzwania, o których super doświadczonym teściowym i mamom nawet się nie śniło. Więc jeśli one Wam narzucają cokolwiek polecam pogratulować efektów wychowawczych w postaci fajnej córki czy synka, którą mają i zasugerować, że skoro tak dobrze Was czy Waszych mężów wychowały, to nie ma opcji, żebyście nie zrobiły tego samego z własnymi maluszkami :)

Love_life, Est, baassiia, Karka lubią tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Karolina ja kupiłam fridę, a potem nie wiem. Do jakiego okresu się stosuje to? No i się zastanawiam, bo myślałam, że tego się używa przy codziennej pielęgnacji, a czytałam gdzieś, że fridy używa się jak dziecko ma katarek, czy więcej wydzieliny. A Wy jak uważacie?

Kasia, a ten termometr, do którego dawałaś linka, to masz z polecenia, czy już miałaś z nim jakieś doświadczenia, czy po prostu gdzieś go "wyczytałaś" :) ?

Tylko przy katarku. Do codziennej pielęgnacji nie ma takiej potrzeby, chyba, że raz na jakiś czas gdy jest suche powietrze i coś tam się nazbiera, to zakropić solą fizjologiczną i odciągnąć. Używałam w zasadzie do momentu nauki dmuchania noska :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 14:56

1usai09khne0c7t3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:

Nieee, jest to wybór wynikający z mojego własnego wnikliwego researchu w internecie :D Nie ręczę za niego póki co zupełnie, jak kupię to się wypowiem :)

• Nataszka2200 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia24 wrote:
    Tak obserwuje, i zastanawiam się czy gdyby Ola w nicku miała np „ola warszawa“ czy też byście tak pytały czy jest ze stolicy?

róznie sobie wpisauja juz nie badz taka przyczepna:)

iv09piqvr5fpkazd.png
    Aleks ur.20.03.2016r godz 17:07 waga:3.272 i 55cm
    [link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n739hscix2y.png[/link]
  • Est Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia24 wrote:

Uwielbiam Cię :-)

Kasia24 lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Est Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Też myślałam o spakowaniu torby do szpitala ale mam wewnętrzny opór bo nie chcę wykrakać :/

O tak, tego będę się trzymała.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Kasia24 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozczaruje Cię ala nie jestem przyczepna, nazwałbym to inaczej - uszczypliwoscia :).

Pewnie nie jedna osoba tu na forum miała ochotę napisać to co napisałam ja :). Nie żyjemy w ociemniałych czasach, dlatego dziwią mnie takie pytania ;). To tak jakby zapytać A.Kasia albo mnie czy mamy na imię Katarzyna? :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 15:15

Est, domiii, Karka lubią tę wiadomość

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou ja chodzę w Poznaniu do dr Urbaniaka :-)

Karolina@ My już kupiliśmy ten aspirator katarekdo odkurzacza

Ja się zaczęłam zastanawiać kiedy pakować torbę ale jeszcze nie teraz myślę :-) wierzę i tego się trzymam, że co najmniej do połowy lutego się nie przyda!

km5szbmhexpco9m1.png
‹‹ 1020 1021 1022 1023 1024 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ