Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny mam ostatnio taki niepokój, muszę wszystko przygotowywać, kupować, jakby jakaś wojna się zbliżała, a do porodu przecież jeszcze trochę czasu.
A podpis w moim suwaczku trafia w samo sedno: czuję jakbym miala w brzuchu salę gimnastycznąWiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 14:35
-
nick nieaktualnyJa mam na początek fridę a później sobie kupię katarek jak już młody będzie większy. Jakoś mi się to wydaje bardziej higieniczne niż grucha
Jak taką gruchę dobrze umyć?
Est - bo to ten czas gdy nam się włącza "syndrom wicia gniazda"Ja jak nic nie miałam tak przez ostatni tydzień kupiłam niemal wszystko
Brakuje mi tylko wanienki, termometru i wózka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 14:40
domiii, baassiia lubią tę wiadomość
-
Ja zaczynam panikowac i juz bym wszystko kupiła i spakowala się do szpitala ale M. Mnie sprowadza na ziemię. ale myślę że do grudnia jeszcze poczekam i chociaż ta torbę spakuje bo po świętach w UK tyle wyprzedazy wiec kupie wtedy resztę.
Est lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
2.02.15 7 tc mój aniołek :* -
Love_life wrote:Ja zaczynam panikowac i juz bym wszystko kupiła i spakowala się do szpitala ale M. Mnie sprowadza na ziemię. ale myślę że do grudnia jeszcze poczekam i chociaż ta torbę spakuje bo po świętach w UK tyle wyprzedazy wiec kupie wtedy resztę.
Ja też już bym najchętniej była spakowana.domiii lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKasia24 wrote:Tak obserwuje, i zastanawiam się czy gdyby Ola w nicku miała np „ola warszawa“ czy też byście tak pytali czy jest ze stolicy?
Też miałam to na myśli ale w sumie skoro w obecnych czasach nie można być pewnym, że kobieta to kobieta to może i nickiem nie można się sugerować -
Karolina ja kupiłam fridę, a potem nie wiem. Do jakiego okresu się stosuje to? No i się zastanawiam, bo myślałam, że tego się używa przy codziennej pielęgnacji, a czytałam gdzieś, że fridy używa się jak dziecko ma katarek, czy więcej wydzieliny. A Wy jak uważacie?
Kasia, a ten termometr, do którego dawałaś linka, to masz z polecenia, czy już miałaś z nim jakieś doświadczenia, czy po prostu gdzieś go "wyczytałaś"?
-
Uff przeczytałam
Niezła produkcja wyszła dziś od rana, w takim tempie to ta 1000 strona będzie niczym, bo do porodu dojedziemy do 10000
Beacik tak jestem rocznik 80Wczesnowiosenny i drugi raz się szykuję z porodem w okolicy moich własnych urodzin, Grunt to być konsekwentną, jak któraś z dziewczyn pisała
Miałam gruszkę, dla mnie kompletny niewypał, nie potrafiłam tym się posługiwać i wsadzić dziecku do nosa. Frida mimo pierwszego mojego odruchu w stylu "afee..." jednak okazała się rewelacją.
Przy pierwszym dziecku na początku regularnie sprawdzałam czy wszystko ok, czy oddycha i czy się nic nie ulało... Dla mnie największy stres to było właśnie to ewentualne ulewanie po karmieniu, a naprawdę pomimo odbijania zwłaszcza takim maluszkom zdarza się, ze się coś uleje, cofnie i bałam się tego zakrztuszenia. Dlatego u mnie Mały będzie spał z nami, aż zacznie ogarniać temat przesypiania nocy, wtedy pomyślimy o przeprowadzkach pokojowych.
A jeśli chodzi o teorie w wychowywaniu, to mnie każde dziecko zaskakiwało z czymś i odkąd zostałam mamą nabrałam duuużżooo pokory i ostrożności w ocenianiu czyjegoś sposobu na wychowanie dziecka. Nawet najbardziej poukładane potrafi położyć się w sklepie i jak dla mnie nie ma patentu na wychowanie, a każde dziecko wymaga od rodzica nieraz niezłej improwizacji. Do tego czasy, w których żyjemy narzucają pewne rzeczy, pewne ułatwiają, ale tworzą też nowe zagrożenia i wyzwania, o których super doświadczonym teściowym i mamom nawet się nie śniło. Więc jeśli one Wam narzucają cokolwiek polecam pogratulować efektów wychowawczych w postaci fajnej córki czy synka, którą mają i zasugerować, że skoro tak dobrze Was czy Waszych mężów wychowały, to nie ma opcji, żebyście nie zrobiły tego samego z własnymi maluszkamiLove_life, Est, baassiia, Karka lubią tę wiadomość
-
paola87 wrote:Karolina ja kupiłam fridę, a potem nie wiem. Do jakiego okresu się stosuje to? No i się zastanawiam, bo myślałam, że tego się używa przy codziennej pielęgnacji, a czytałam gdzieś, że fridy używa się jak dziecko ma katarek, czy więcej wydzieliny. A Wy jak uważacie?
Kasia, a ten termometr, do którego dawałaś linka, to masz z polecenia, czy już miałaś z nim jakieś doświadczenia, czy po prostu gdzieś go "wyczytałaś"?
Tylko przy katarku. Do codziennej pielęgnacji nie ma takiej potrzeby, chyba, że raz na jakiś czas gdy jest suche powietrze i coś tam się nazbiera, to zakropić solą fizjologiczną i odciągnąć. Używałam w zasadzie do momentu nauki dmuchania noskaWiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 14:56
-
nick nieaktualnypaola87 wrote:Kasia, a ten termometr, do którego dawałaś linka, to masz z polecenia, czy już miałaś z nim jakieś doświadczenia, czy po prostu gdzieś go "wyczytałaś"
?
Nieee, jest to wybór wynikający z mojego własnego wnikliwego researchu w internecieNie ręczę za niego póki co zupełnie, jak kupię to się wypowiem
-
Kasia24 wrote:Tak obserwuje, i zastanawiam się czy gdyby Ola w nicku miała np „ola warszawa“ czy też byście tak pytały czy jest ze stolicy?
róznie sobie wpisauja juz nie badz taka przyczepna:) -
Rozczaruje Cię ala nie jestem przyczepna, nazwałbym to inaczej - uszczypliwoscia
.
Pewnie nie jedna osoba tu na forum miała ochotę napisać to co napisałam ja. Nie żyjemy w ociemniałych czasach, dlatego dziwią mnie takie pytania
. To tak jakby zapytać A.Kasia albo mnie czy mamy na imię Katarzyna? :p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 15:15
Est, domiii, Karka lubią tę wiadomość
-
Lilou ja chodzę w Poznaniu do dr Urbaniaka
Karolina@ My już kupiliśmy ten aspirator katarekdo odkurzacza
Ja się zaczęłam zastanawiać kiedy pakować torbę ale jeszcze nie teraz myślęwierzę i tego się trzymam, że co najmniej do połowy lutego się nie przyda!