X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Est Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokaina , piękny buziak :-)

Kokaina lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Love_life Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam w zestawie z termometrem gruszke ale jak mi się nie sprawdzi to kupię ta fride bo czytałam sporo dobrych opini.

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • Est Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam ostatnio taki niepokój, muszę wszystko przygotowywać, kupować, jakby jakaś wojna się zbliżała, a do porodu przecież jeszcze trochę czasu.

A podpis w moim suwaczku trafia w samo sedno: czuję jakbym miala w brzuchu salę gimnastyczną :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 14:35

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na początek fridę a później sobie kupię katarek jak już młody będzie większy. Jakoś mi się to wydaje bardziej higieniczne niż grucha :/ Jak taką gruchę dobrze umyć?

Est - bo to ten czas gdy nam się włącza "syndrom wicia gniazda" ;) Ja jak nic nie miałam tak przez ostatni tydzień kupiłam niemal wszystko ;) Brakuje mi tylko wanienki, termometru i wózka ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 14:40

domiii, baassiia lubią tę wiadomość

• Love_life Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczynam panikowac i juz bym wszystko kupiła i spakowala się do szpitala ale M. Mnie sprowadza na ziemię. ale myślę że do grudnia jeszcze poczekam i chociaż ta torbę spakuje bo po świętach w UK tyle wyprzedazy wiec kupie wtedy resztę.

Est lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • Est Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life wrote:
    Ja zaczynam panikowac i juz bym wszystko kupiła i spakowala się do szpitala ale M. Mnie sprowadza na ziemię. ale myślę że do grudnia jeszcze poczekam i chociaż ta torbę spakuje bo po świętach w UK tyle wyprzedazy wiec kupie wtedy resztę.

Ja też już bym najchętniej była spakowana.

domiii lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Tova33 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh... A myślałam, że z tym kupowaniem i pakowaniem to tylko ja mam szaleństwo...

jnmq43r83wkg2ahp.png
    MICHAŁEK
    zrz6wn15l66uy1jq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też myślałam o spakowaniu torby do szpitala ale mam wewnętrzny opór bo nie chcę wykrakać :/

Love_life, Est lubią tę wiadomość

• Kasia24 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak obserwuje, i zastanawiam się czy gdyby Ola w nicku miała np „ola warszawa“ czy też byście tak pytały czy jest ze stolicy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 14:46

ksanka, Est, Martita88, olatychy, Karka lubią tę wiadomość

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia24 wrote:
    Tak obserwuje, i zastanawiam się czy gdyby Ola w nicku miała np „ola warszawa“ czy też byście tak pytali czy jest ze stolicy?

Też miałam to na myśli ale w sumie skoro w obecnych czasach nie można być pewnym, że kobieta to kobieta to może i nickiem nie można się sugerować :D

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 10:20

Love_life lubi tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina ja kupiłam fridę, a potem nie wiem. Do jakiego okresu się stosuje to? No i się zastanawiam, bo myślałam, że tego się używa przy codziennej pielęgnacji, a czytałam gdzieś, że fridy używa się jak dziecko ma katarek, czy więcej wydzieliny. A Wy jak uważacie?

Kasia, a ten termometr, do którego dawałaś linka, to masz z polecenia, czy już miałaś z nim jakieś doświadczenia, czy po prostu gdzieś go "wyczytałaś" :) ?

• Hannia123 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff przeczytałam :) Niezła produkcja wyszła dziś od rana, w takim tempie to ta 1000 strona będzie niczym, bo do porodu dojedziemy do 10000 :)

Beacik tak jestem rocznik 80 :) Wczesnowiosenny i drugi raz się szykuję z porodem w okolicy moich własnych urodzin, Grunt to być konsekwentną, jak któraś z dziewczyn pisała :)

Miałam gruszkę, dla mnie kompletny niewypał, nie potrafiłam tym się posługiwać i wsadzić dziecku do nosa. Frida mimo pierwszego mojego odruchu w stylu "afee..." jednak okazała się rewelacją.

Przy pierwszym dziecku na początku regularnie sprawdzałam czy wszystko ok, czy oddycha i czy się nic nie ulało... Dla mnie największy stres to było właśnie to ewentualne ulewanie po karmieniu, a naprawdę pomimo odbijania zwłaszcza takim maluszkom zdarza się, ze się coś uleje, cofnie i bałam się tego zakrztuszenia. Dlatego u mnie Mały będzie spał z nami, aż zacznie ogarniać temat przesypiania nocy, wtedy pomyślimy o przeprowadzkach pokojowych.

A jeśli chodzi o teorie w wychowywaniu, to mnie każde dziecko zaskakiwało z czymś i odkąd zostałam mamą nabrałam duuużżooo pokory i ostrożności w ocenianiu czyjegoś sposobu na wychowanie dziecka. Nawet najbardziej poukładane potrafi położyć się w sklepie i jak dla mnie nie ma patentu na wychowanie, a każde dziecko wymaga od rodzica nieraz niezłej improwizacji. Do tego czasy, w których żyjemy narzucają pewne rzeczy, pewne ułatwiają, ale tworzą też nowe zagrożenia i wyzwania, o których super doświadczonym teściowym i mamom nawet się nie śniło. Więc jeśli one Wam narzucają cokolwiek polecam pogratulować efektów wychowawczych w postaci fajnej córki czy synka, którą mają i zasugerować, że skoro tak dobrze Was czy Waszych mężów wychowały, to nie ma opcji, żebyście nie zrobiły tego samego z własnymi maluszkami :)

Love_life, Est, baassiia, Karka lubią tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Karolina ja kupiłam fridę, a potem nie wiem. Do jakiego okresu się stosuje to? No i się zastanawiam, bo myślałam, że tego się używa przy codziennej pielęgnacji, a czytałam gdzieś, że fridy używa się jak dziecko ma katarek, czy więcej wydzieliny. A Wy jak uważacie?

Kasia, a ten termometr, do którego dawałaś linka, to masz z polecenia, czy już miałaś z nim jakieś doświadczenia, czy po prostu gdzieś go "wyczytałaś" :) ?

Tylko przy katarku. Do codziennej pielęgnacji nie ma takiej potrzeby, chyba, że raz na jakiś czas gdy jest suche powietrze i coś tam się nazbiera, to zakropić solą fizjologiczną i odciągnąć. Używałam w zasadzie do momentu nauki dmuchania noska :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 14:56

1usai09khne0c7t3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:

Nieee, jest to wybór wynikający z mojego własnego wnikliwego researchu w internecie :D Nie ręczę za niego póki co zupełnie, jak kupię to się wypowiem :)

• Nataszka2200 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia24 wrote:
    Tak obserwuje, i zastanawiam się czy gdyby Ola w nicku miała np „ola warszawa“ czy też byście tak pytały czy jest ze stolicy?

róznie sobie wpisauja juz nie badz taka przyczepna:)

iv09piqvr5fpkazd.png
    Aleks ur.20.03.2016r godz 17:07 waga:3.272 i 55cm
    [link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n739hscix2y.png[/link]
  • Est Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia24 wrote:

Uwielbiam Cię :-)

Kasia24 lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Est Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Też myślałam o spakowaniu torby do szpitala ale mam wewnętrzny opór bo nie chcę wykrakać :/

O tak, tego będę się trzymała.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Kasia24 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozczaruje Cię ala nie jestem przyczepna, nazwałbym to inaczej - uszczypliwoscia :).

Pewnie nie jedna osoba tu na forum miała ochotę napisać to co napisałam ja :). Nie żyjemy w ociemniałych czasach, dlatego dziwią mnie takie pytania ;). To tak jakby zapytać A.Kasia albo mnie czy mamy na imię Katarzyna? :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 15:15

Est, domiii, Karka lubią tę wiadomość

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou ja chodzę w Poznaniu do dr Urbaniaka :-)

Karolina@ My już kupiliśmy ten aspirator katarekdo odkurzacza

Ja się zaczęłam zastanawiać kiedy pakować torbę ale jeszcze nie teraz myślę :-) wierzę i tego się trzymam, że co najmniej do połowy lutego się nie przyda!

km5szbmhexpco9m1.png
‹‹ 1020 1021 1022 1023 1024 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ