X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piję herbatę jedną lub dwie dziennie. Nie zauważyłam większej aktywności ;) Kawę piłam może z 5 razy od początku ciąży :) Jedynie co to moje dziecię zwiększa swoją aktywność po czekoladzie mlecznej :D Nawet nie po żelkach itp. Tylko czekolada mleczna :D

domiii lubi tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też pije 2herbaty dziennie, jedną do śniadania, jedną do kolacji. Amelka na nią zupełnie nie reaguje. Kawy nie pije bo nie lubię :-)

domiii lubi tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi, prosze o dopisanie Uli na pierwszej strone :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 17:30

domiii lubi tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po polowkywych, diagnoza potwierdzona dziewczynka:) wszystkie parametry ok, rosnie zgodnie z terminem OM:) lozysko na tylnej sciance. Takze zdrowa coreczke w brzuszku:)

Teraz odpoczynek od lekarzy az do grudnia:)

Ja kawe odstawilam, czasem cappucino w McD, a w pracy 2 herbaty z 1 torebki:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 17:39

Est, Kajola, Karolina@, Lilou1984, skowroneczka87, Kasia24, A.Kasia, Tunia.a, Magda lena, Hannia123, muminka83, kleo2426, Martita88, Izoleccc, domiii, Kokaina, Kaarolina, Karka, d'nusia, krówka_muffka, Mietka 30:), Love_life lubią tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • alinalii Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja pije kawę co drugi dzień , a herbatę hmm co 2h ;P i to różne ;) mam wiele rodzai , nie zdarza mi sie wypić dwóch takich samych ;P

Kasia24, Martita88, domiii lubią tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • Est Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Basia, gratuluję!

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia wspomniałaś o McD, a ja już mam taką ogromną ochotę na maca z tydzień i się doprosić nie mogę :(!

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Tunia.a Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja od czterech dni zaczęłam pić kawę zbożową i powiem Wam, że dla mnie pychotka - teraz dwie na dzień obowiązkowo :)

Muminka cieszę się, że wszystko ok :) wczoraj zadałam Ci pytanie - nie wiem, czy nie chcesz odpisywać czy nie doczytałaś ;)

muminka83, Love_life lubią tę wiadomość

l22ndf9hrctve4c9.png
    f2w3rjjgx3viqgmj.png
  • Kasia24 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa gdybyś była z lublina bądź okolic to byśmy razem poszły :). Czasem nie ma co facetów prosić.

odnośnie kawy, ja bardzo rzadko piję, i jak piję to najczęściej z mlekiem, delikatna :).

Za to herbaty uwielbiam o bym sobie nie mogła odmówić tej przyjemności o tak jak alinalii mam bardzo dużo rodzai herbaty. Ostatnio dostałam dwie oryginale chińskie herbatki prosto z chin. Wrzucam 3 ziarenka, i po zaparzaniu robi się pol kubka maga liści.
    Ja myślę ze herbatka nie zaszkodzi dzieciom, piję dosłownie każda, białą, zieloną, czerwoną, owocową, kwiatowa itd :). Kiedyś w ogóle mógł nie pic herbaty, a ciąży po prostu nie potrafię nie wypić :)

Ja jeszcze ruchów maluszków w ogóle nie czuje :( ale mam nadzieje ze niedługo dadzą o sobie znać.

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz odradził picie herbat w ciąży. Podobno blokują przyswajanie kwasu foliowego i zmniejszają wchłanianie żelaza. Szczególnie zieloną herbatę kazał mi lekarz odstawić. Rooibos można bez przeszkód bo to w zasadzie nie herbata ale akurat na nią nie mam w ciąży ochoty, piję litrami te "herbatki" żurawinowe i od czasu do czasu kawę zbożową. Zwykłą kawę od czasu do czasu, ostatnio źle na nią reaguję więc ograniczyłam.

• paola87 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny herbaty zielonej nie wolno w ciąży pić, mi również lekarz mówił.

muminka83 lubi tę wiadomość

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piję 1 kawę rano - z ekspresu, 3 herbaty w ciągu dnia (czarną z cytryną i miodem, zieloną i białą) i 1 kawę wieczorem bezkofeinową. Na noc czasami piję kakao i wtedyyyyy jest popis maluszka.
    Hmmm mój mały wariuje też po sokach przeważnie i po słodkich napojach.
    Raz w tygodniu pozwalam sobie na puszkę pepsi oraz sporadycznie na piwo bez% (Bavarię). Po tych napojach czuję zwiększoną aktywność.

Hannia123, domiii, Love_life lubią tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się pytałam lekarza. Mi powiedział, że słabą zieloną herbatę można pić. Ale słabo zaparzoną! I oczywiście nie hektolitrami.

https://parenting.pl/portal/zielona-herbata-a-ciaza

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baassiia super wieści, udana wizyta :-) gratuluję

km5szbmhexpco9m1.png
  • Madness! Koleżanka

Wysłany: 9 listopada 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Termin mam na 11.03 :)

A herbaty sporo pije. Bardzo ja lubię, tylko kawę odstawiłam zupełnie. Mam nadzieję, że to mocno nie szkodzi..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 18:24

xyaaa.gif

wniddf9h3d3onolh.png
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    Ja piję 1 kawę rano - z ekspresu, 3 herbaty w ciągu dnia (czarną z cytryną i miodem, zieloną i białą) i 1 kawę wieczorem bezkofeinową. Na noc czasami piję kakao i wtedyyyyy jest popis maluszka.
    Hmmm mój mały wariuje też po sokach przeważnie i po słodkich napojach.
    Raz w tygodniu pozwalam sobie na puszkę pepsi oraz sporadycznie na piwo bez% (Bavarię). Po tych napojach czuję zwiększoną aktywność.

Prawie jak bym o sobie czytała z małą różnicą, że zielonej herbaty prawie nie piję w ciąży, bo też czytałam, że lepiej nie i zamieniłam na żurawinową :) Standardowo rano kawa z ekspresu (opcja z najsłabszą mocą) z dużą ilością mleka, czasem popołudniami bezkofeinowa, kilka razy zdarzyło mi się lekkie latte. A wczoraj piłam po raz pierwszy w tej ciąży piwo bezalkoholowe i w brzuchu była istna sala gimnastyczna :)

1usai09khne0c7t3.png
  • Tova33 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Synek tez lubi piwo.
    Tatuś jest dzięki temu pewny, że to jego dziecko hehe
    No i szaleństwo jest po słodkim - to z kolei ma po mamusi :-)

Magda lena, Est, Hannia123, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

jnmq43r83wkg2ahp.png
    MICHAŁEK
    zrz6wn15l66uy1jq.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha od brzuszka już ciągnie nasze dzieciaki do piwka :D Dobrze, że bez % ! :D Ale poczekajmy kilkanaście lat i się zacznie zamartwianie piwkami...

No mi ta Bavaria pszeniczna zasmakowała. Pycha!!

Co do herbaty zielonej, to faktycznie utrudnia wchłanianie kwasu foliowego i żelaza. Ale kwasu i tak do 20 tyg brałam w dawce 500 (na receptę)+ 200 (w witaminach), a z żelazem nie miałam problemów (po badaniu krwi) to sobie popijam, bo lubię.
    Zrezygnowałam z kilku kaw dziennie. Przed ciążą dochodziło do 4! Z czego 2 to czarne i takie konkretne.

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia.a wrote:
    ja od czterech dni zaczęłam pić kawę zbożową i powiem Wam, że dla mnie pychotka - teraz dwie na dzień obowiązkowo :)

Muminka cieszę się, że wszystko ok :) wczoraj zadałam Ci pytanie - nie wiem, czy nie chcesz odpisywać czy nie doczytałaś ;)

Zapomniałam kochana odpowiedzieć a więc mi badanie robiła Pani Bogusława Piela.
    Młoda babka.
    Według mojej oceny robiła to fachowo choć całe badanie trwało około 20 minut. Sprawdzała kilka razy wszystkie organy. Nie mierzyła szyjki macicy ale dla mnie to było oczywiste ponieważ to Poradnia Genetyczna i skupiamy się na dziecku i jego parametrach a za dalsze sprawy odpowiada lekarz prowadzący poza tym długość szyjki macicy określa się przez usg dopochwowe. :D
    Ogólnie jestem zadowolona. Słyszałam o niej same dobre opinie. Na koniec pogratulowała zdrowej ciąży , uścisnęła dłoń. 5 +

A czemu skarbie pytasz? <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 18:45

Tunia.a lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piję herbatę rano i wieczorem. Zawsze z cytryną. Uwielbiam. Kawy nie toleruję od matury kiedy to zatrułam się nią.

Właśnie zrobiłam dwa sosy, czosnkowy i musztardowo miodowy.
    Teraz jeszcze skrzydełka coś na wzór KFC i jestem w niebie <3

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

‹‹ 1022 1023 1024 1025 1026 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ