Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWreszcie doczytałam, ale piszecie....
Gratuluję udanych wizyt
Witam kolejną marcówkę.
Ja po usg tarczycy, na obrazie wszystko ok zobaczymy co powie endokrynolog w czwartek.
U mnie synuś też będzie za ścianą ale w razie "w" jest tam rozkładany fotel to może czasem się tam kimnę coby mały nie musiał długo krzyczeć zanim się ocknę że dzieć głodny
Ja piję trzy kawki rozpuszczane bardzo słabe i wodę herbatę bardzo rzadko bo jakoś nie specjalnie przepadam.
Jeśli chodzi o aktywność malucha to nie zauważyłam żeby specjalnie reagował na cokolwiek -
Martita88 wrote:Muminka a jak robisz takie kuraki??
Każde skrzydełko dzielę na połowę pozbywając się tego kikuta. Z 10 skrzydełek wychodzi 20 połówek. Następnie na 30 minut do jajka z przyprawami. Potem do panierki. Ja robię często panierkę z płatków kukurydzianych i do piekarnika na 180 C na 30 minut - tak by były miękkie a mięsko łatwo odchodziło od kosteczki. Dziś mi się nie chciało i kupiłam taką panierkę z CYKORIA ( firma ) " Panier " jest też całkiem dobra.
Sycące danieKasia24, Martita88, Karka, Mietka 30:), Love_life lubią tę wiadomość
-
muminka83 wrote:Zapomniałam kochana odpowiedzieć a więc mi badanie robiła Pani Bogusława Piela.
Młoda babka.
Według mojej oceny robiła to fachowo choć całe badanie trwało około 20 minut. Sprawdzała kilka razy wszystkie organy. Nie mierzyła szyjki macicy ale dla mnie to było oczywiste ponieważ to Poradnia Genetyczna i skupiamy się na dziecku i jego parametrach a za dalsze sprawy odpowiada lekarz prowadzący poza tym długość szyjki macicy określa się przez usg dopochwowe.
Ogólnie jestem zadowolona. Słyszałam o niej same dobre opinie. Na koniec pogratulowała zdrowej ciąży , uścisnęła dłoń. 5 +
A czemu skarbie pytasz?
Pytam bo pisałaś, że robisz w Genomie, a mi właśnie babeczka z Genomu będzie robiła (drugi raz bo I trymestru też miałam u niej), tylko, że w innym miejscu nie w Rudzie.
A z tą szyjką to się zastanawiałam bo właśnie tak jak pisałam, moja Gin ostatnio coś tam napomknęła a potem wpisała w karcie, że szyjka opuszczona. Wiele dziewczyn pisało, ze miało na połówkowym badanie szyjki (o ile czegoś nie pomyliłam) i byłam ciekawa, czy też będzie mi robiła. Chociaż w gabinecie w którym mam badanie nie ma tego ginekologicznego "samolotu" więc w sumie nie wiem jak by to badanie miało wyglądać - chyba, że na zwykłym "łóżku" przez to usg. Zresztą badanie połówkowe 18 a 23 u mojej gin więc się dopytam co miałam na myśli z tą szyjką
-
Tunia.a wrote:Pytam bo pisałaś, że robisz w Genomie, a mi właśnie babeczka z Genomu będzie robiła (drugi raz bo I trymestru też miałam u niej), tylko, że w innym miejscu nie w Rudzie.
A z tą szyjką to się zastanawiałam bo właśnie tak jak pisałam, moja Gin ostatnio coś tam napomknęła a potem wpisała w karcie, że szyjka opuszczona. Wiele dziewczyn pisało, ze miało na połówkowym badanie szyjki (o ile czegoś nie pomyliłam) i byłam ciekawa, czy też będzie mi robiła. Chociaż w gabinecie w którym mam badanie nie ma tego ginekologicznego "samolotu" więc w sumie nie wiem jak by to badanie miało wyglądać - chyba, że na zwykłym "łóżku" przez to usg. Zresztą badanie połówkowe 18 a 23 u mojej gin więc się dopytam co miałam na myśli z tą szyjką
Szyjkę mierzy się niby od 20 tygodnia ciąży. Palpacyjnie oraz poprzez usg. Mi mierzy za każdym razem co jestem na usg moja ginekolog. Ona to jest pod tym względem bardzo dokładna.Tunia.a lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHey laseczki.
Ja po pierwszych zajęciach w szkole rodzenia takich z partnerem. Było całkiem fajnie. W naszej grupie same wdzięczyki będą, tylko jeden rodzynek i to laski w 30 tygodniu. A tak to wszystkie są w 22 tygodniu czyli tak jak ja
Dziś zajęcia były o objawach porodu jak i o torbie do szpitala. Co myślę ważne. Należy wziąć ciemny ręcznik - czemu ciemny - żeby nie było widać za bardzo krwi jak go rozwieszę na łóżku co by podsechł po prysznicu.baassiia, Karka, Kokaina, Love_life lubią tę wiadomość
-
Vira wrote:Hey laseczki.
Ja po pierwszych zajęciach w szkole rodzenia takich z partnerem. Było całkiem fajnie. W naszej grupie same wdzięczyki będą, tylko jeden rodzynek i to laski w 30 tygodniu. A tak to wszystkie są w 22 tygodniu czyli tak jak ja
Dziś zajęcia były o objawach porodu jak i o torbie do szpitala. Co myślę ważne. Należy wziąć ciemny ręcznik - czemu ciemny - żeby nie było widać za bardzo krwi jak go rozwieszę na łóżku co by podsechł po prysznicu.
He he, a ja sobie kupilam jasny recznik do szpitala:-) Poprzednio tez mialam jasny, a do wycierania "tam" uzywalam i tak recznikow papierowych. Z reszta po cieciu krocza nie da sie wytrzec recznikiem bo by sie padlo chyba z bolu. Delikatnie osuszyc papierowym i jest ok, a do reszty ciala jakikolwiek recznik bedzie w porzadku:-)A.Kasia, muminka83, Mietka 30:) lubią tę wiadomość
-
Ja już po połówkowym
Domii dopisz proszę chłopiec- Filip
Dzieć zdrowy jak końważy 355g
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 20:55
domiii, Est, A.Kasia, skowroneczka87, Renka88, muminka83, baassiia, Dorka87, Tunia.a, Karka, Kajola, She86, Kokaina, Kate84, d'nusia, wiewiórka17, Magda lena, Kasia24, Kaarolina, Hannia123, krówka_muffka, alinalii, Mietka 30:), Izoleccc lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa mam tylko białe ręczniki i nie używam innych
Takie moje zboczenie. Tak samo jak z pościelą - musi być biała, ewentualnie biała we wzory. W życiu bym się ciemnym ręcznikiem nie wytarła właśnie dlatego, że nie widać na takim czy jest czysty
skowroneczka87, Est, muminka83 lubią tę wiadomość
-
Ja co do kawy mam zabronione od kardiolog a ale to i tak nie ubolewam nad jej strata bo jak piłam to było to mleko mleko kawą a nie kawa z mlekiem
a co do herbaty to pije ale taka mega słabą,ale to dlatego że ja w ogóle nie lubię herbaty
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
Hej!
Wielokrotnie pisałyście, że bezpieczne TSH w ciąży nie powinno przekraczać 2,5 mU/l,
Dotychczas badania miałam w tych jednostkach i było ok.
Dziś odebrałam badania z innego laboratorium i wynik jest 1,585 ulU/ml przy normach 0,550 – 4,780. Oczywiście sama widzę, że mieszczę się w normach, ale te nie są podane dla kobiet w ciąży. Czy może podpowiedzieć jaka jest bezpieczna granica dla kobiet w ciąży przy jednostkach ulU/ml?
Zastanawiam się też, czy stężenie TSH rośnie, czy spada. Poprzednio miałam 1,170 mU/l?
Wiem, że niektóre z Was mają problemy z tarczycą i są biegłe w tych zagadnieniach, stąd moje pytanie na forum.
-
Nadrobiłam wreszcie i ja
Witam nowe koleżanki, gratuluję poznania płci
Anielica - długo się nie odzywasz, wszystko u Ciebie w porządku? Byłaś ostatnio w szpitalu.
Postaram się odnieść do niektórych tematów.
Moją małą czuję już w różnych miejscach, ona się tak przemieszcza?
Kosmetyki - dużo z Babydream będę mieć, resztę Wam kiedyś wklejałam.
Mam kartę Rossnę- też brałam ostatnio za 1gr olejek
Na początek kupię raczej Pampersy Pampersa Premium Care.
Córka będzie z nami w pokoju od początku w swoim łóżeczku obok mnie zaraz i jak długo okaże się, jak szybko drugie spłodzimy i się wyniesiemy do "dużego pokoju"Na pewno nie będe uczyć spania z nami, takie mam założenie. Baldachim kupię bo mamy ledy w podwieszanym sufice i boję się, że będzie dzidzię razić.
W czwartek mamy wizytę u gina (wreszcie dowiem się jaki wynik cytologii), w piątek pierwsze zajęcia ze szkoły rodzenia. Mają też przyjechać wymierzyć nam mebelki, bo gotowego nie mogliśmy niczego znaleźć do naszego pokoiku...
Na wizytach odkąd przed brzuszek gin ogląda małą, to nie robił mi usg dopochwowego, bada tylko na fotelu.
Też czytałam o ciemnym ręczniku, i taki wezmę, a białych nie cierpię
Odkąd wiem o ciąży piję tylko inkę z mlekiem, czarną kawę tylko słabą, tak to żurawinową, rooiboos, miętę, czerwoną. Narobiłyście mi ochotę na tą Bavarię - jutro jej poszukam w sklepie
Ja kupuję Fridę aspiratorek, potem może Katarek, zobaczymy.
Co do wózka - czarna magia, zapisuję sobie wasze wybory, będę oglądać potem z mężem.
Takich rzeczy do torby do szpitala też jeszcze nie mam.
Jutro wybieram się do przychodni do lekarza po skierowanie do okulisty, bo mnie małpy nez terminu skierowania nie chciały zapisać... Poproszę ją też o skierowanie na mocz i krew, to bym przed wizytą sobie zrobiła. Zabieram męża, co bym nie musiała sterczeć w tej kolejce, tylko sobie usiądę...
Co do wtrącania, na razie tylko moja babcia gada za dużo
Vira super, że masz to skierowanie
Piękne brzuszki i zdjęcia dzieciaczkówLove_life lubi tę wiadomość
Córka!!! Kochana Hania :*38+6, 19.30, 51cm, 2760
-
M+M a jeżeli chodzi o jednostki to wydaje mi sie, ze to to samo ale pewna nie jestem.
Tutaj link: http://www.ndhealthfacts.org/wiki/Thyroid_Stimulating_Hormone_(TSH)Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 21:52
M+M+? lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMartita88 wrote:Ja już po połówkowym
Domii dopisz proszę chłopiec- Filip
Dzieć zdrowy jak końważy 355g
Gratuluję synka
Dziewczyny co myślicie o moich wynikach ?
glukoza:
na czczo 85
po 1h 73
po 2h 91
i tarczycowe:
przed lekami TSH 2,60......teraz 2,88
......................FT3 3,66............3,95
......................FT4 8,87...........11,81Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 22:09
-
nick nieaktualnyAle mam do dupy wieczór. Jutrzejszy dzień nie będzie lepszy
mój mąż zrobił mi wielką przykrość - tzn zamierza ją zrobić ale nie rozumie mojego punktu widzenia.
Mimo, że mała kopie jak rzadko kiedy to czuje się samotnaech....
Czemu mężczyźni są tacy beznadziejni i zapatrzeni tylko we własne racje ?