X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • domiii Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jestem taka szczęśliwa! :)

poszłam na to USG dzisiaj tak trochę dla spokoju (pomiędzy połówkowym a III trymestru) i jak zobaczyłam mojego Synka to łzy w oczach!
    850 gram żywej wagi :)
    Piękne zdrowe dziecko <3 tak bym chciała, żeby już był luty...
    rozrabiaka nawet kopał pana doktora w głowicę! :D szykuje mi się niezły gagatek :)

A, co do szyjki - całe szczęście wciąż 35 mm, czyli bez zmian! Co prawda doktor jak zobaczył na pierwszy rzut oka to powiedział, że długością nie zachwyca, ale jak już zmierzył to powiedział, że ok :) chociaż na koniec dodał... "przecież nie każdy musi mieć taką jak żyrafa" :D :D

Est, Magda lena, Kajola, Karolina@, wiewiórka17, ksanka, alinalii, A.Kasia, Kokaina, Mietka 30:), Dorka87, Mania1718, d'nusia, paola87, Vincent, baassiia, Renka88, Love_life, Jacqueline, lula.91, anitka19953, kateee, Kate84, Tova33, RudyTygrysek, Lilou1984, Karka, Hannia123, muminka83, Izoleccc, Kasia24, kleo2426, krówka_muffka, Kaarolina lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alina , jak mogłaś wstawic to zdjęcie!? :-)

alinalii, Kate84 lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Est Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domii , super!!! Gratuluję!!! :-)

domiii lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• wiewiórka17 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    no to lasencje zapraszamy !!!
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/bcd899f0e737.jpg

oj zjadłabym :) mniam :)

Mania1718, darra991 lubią tę wiadomość

iv098rib495v7vlg.png

Gracjanek 14 tc - 27.02.2015 [*]

• ksanka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alina, nie drażnić lwa! Co to za cudo u ciebie na talerzu!

Muszę was o coś podpytać, kiedyś dawno temu jeszcze będąc w podstawówce, wyłożyłam się na plecy/pupę na łyżwach (zjeżdżają z gorki). I mam wrazliwy ogonek ale do tej pory głównie jak się uderzylas itp
    Teraz od mojego lezenia zaczekam odczuwać bardzo intensywny ból właśnie w kości ogonowej, zwłaszcza po nocy. Kurcze nieprzyjemne to, i czuje jakby pośladki dogniataly mi ogonek.
    Czy któraś tak ma/miala? I czy ma jakieś metody na złagodzenie?

bl9cuay3kworwxbg.png
  • wiewiórka17 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:

poszłam na to USG dzisiaj tak trochę dla spokoju (pomiędzy połówkowym a III trymestru) i jak zobaczyłam mojego Synka to łzy w oczach!
    rozrabiaka nawet kopał pana doktora w głowicę! :D szykuje mi się niezły gagatek :)

A, co do szyjki - całe szczęście wciąż 35 mm, czyli bez zmian! Co prawda doktor jak zobaczył na pierwszy rzut oka to powiedział, że długością nie zachwyca, ale jak już zmierzył to powiedział, że ok :) chociaż na koniec dodał... "przecież nie każdy musi mieć taką jak żyrafa" :D :D

Domi super że wszystko ok :):) kawał dzidzi już :) niech rośnie zdrowo :)

domiii lubi tę wiadomość

iv098rib495v7vlg.png

Gracjanek 14 tc - 27.02.2015 [*]

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domiii - woow!! pokaźna waga. Cieszę się razem z Tobą i że wszystko jest w porządku. Oby tak dalej :)

Wiewiórka - ale z Ciebie laska :)

Alinalii - podeślę Ci mój adres, to wyślij mi jeden talerz :)

domiii, wiewiórka17, alinalii lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domiii super wieści, ale maluch już duży. Oszczędzaj się i dbaj o te szyjke! Maluch może ja ćwiczyć mocniej jej wytrzymałość bo i większy i cięższy.
    Pytałaś może o te drzenia? Ja i tak mojego podpytam za 2tygodnie jakby co ale info od dziewczyn jest uspokajające :) że dzidzievtak maja

bl9cuay3kworwxbg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii - jaki kawał chłopa! Super, że wszystko dobrze :) Niech rośnie zdrowo :)

domiii lubi tę wiadomość

• domiii Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:
    Domiii super wieści, ale maluch już duży. Oszczędzaj się i dbaj o te szyjke! Maluch może ja ćwiczyć mocniej jej wytrzymałość bo i większy i cięższy.
    Pytałaś może o te drzenia? Ja i tak mojego podpytam za 2tygodnie jakby co ale info od dziewczyn jest uspokajające :) że dzidzievtak maja

nie, zapomniałam z tych emocji, ale w czwartek mam wizytę u prowadzącego to jego podpytam :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Karolina@ Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajola - ja też mam obawy co do 29 lutego. Wszystkim mówię, że znając moje szczęście to pewnie tak będzie.

A czym Wam coś wiadomo na temat tego, aby dzieci urodzone 29.02 można było "przepisać" na 28.02 lub 01.03? Kiedyś jedna koleżanka powiedziała mi, że jeżeli urodzi się dziecko do godziny 12:00 29.02 to można go wpisać jako urodzone 28.02. Natomiast urodzone po 12:00 jako urodzone 01.03. Wydaje mi się to niemożliwe, no ale zapytam Was o zdanie.

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Karolina@ Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2015, 14:34

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ - wiem, że jak się blisko północy dziecko urodzi to czasami dają Ci dowolność w wyborze daty urodzenia ;) Moja koleżanka urodziła się w sylwestra po północy ale wpisali jej 31.12 bo jej mama tak wolała :)

• Mietka 30:) Przyjaciółka

Wysłany: 10 listopada 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:

O rajuśku wyglądają obłędnie :) :D :)

alinalii dawaj adres !!!! dotrę zanim ostygną :):)

alinalii lubi tę wiadomość

ebf426a748.png
  • TaRRa Koleżanka

Wysłany: 10 listopada 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:

Kochana podaj przepis :D plissss !! :D wyglądają smakowicie !

• Mietka 30:) Przyjaciółka

Wysłany: 10 listopada 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:

WOW !!!! domiii toć to kawał chłopa już !!!! super, że wszystko ok :):) gratki:):)

domiii, Martita88 lubią tę wiadomość

ebf426a748.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:
    Alina, nie drażnić lwa! Co to za cudo u ciebie na talerzu!

Muszę was o coś podpytać, kiedyś dawno temu jeszcze będąc w podstawówce, wyłożyłam się na plecy/pupę na łyżwach (zjeżdżają z gorki). I mam wrazliwy ogonek ale do tej pory głównie jak się uderzylas itp
    Teraz od mojego lezenia zaczekam odczuwać bardzo intensywny ból właśnie w kości ogonowej, zwłaszcza po nocy. Kurcze nieprzyjemne to, i czuje jakby pośladki dogniataly mi ogonek.
    Czy któraś tak ma/miala? I czy ma jakieś metody na złagodzenie?
    Ja jak długo postoje lub ogólnie chodzę za długo mam bóle w kości ogonowej. Tylko tez kiedys na nią leciałam ze schodów. Jak odpocznę to przechodzi

• paola87 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinali serca nie masz, żeby tak ciężarne drażnić... Ślinę mam do pasa...;)

Mania1718, Tova33, Izoleccc lubią tę wiadomość

• Est Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Kajola - ja też mam obawy co do 29 lutego. Wszystkim mówię, że znając moje szczęście to pewnie tak będzie.

A czym Wam coś wiadomo na temat tego, aby dzieci urodzone 29.02 można było "przepisać" na 28.02 lub 01.03? Kiedyś jedna koleżanka powiedziała mi, że jeżeli urodzi się dziecko do godziny 12:00 29.02 to można go wpisać jako urodzone 28.02. Natomiast urodzone po 12:00 jako urodzone 01.03. Wydaje mi się to niemożliwe, no ale zapytam Was o zdanie.

Hmm, nie mam pojęcia ale nawet gdyby było można, to ja nie widzę sensu. Jak mój synek będzie miał urodziny 29.02 to przynajmniej będzie wyjątkowy :-)

A.Kasia lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Karolina@ - wiem, że jak się blisko północy dziecko urodzi to czasami dają Ci dowolność w wyborze daty urodzenia ;) Moja koleżanka urodziła się w sylwestra po północy ale wpisali jej 31.12 bo jej mama tak wolała :)

Hmmm...ciekawe czy jest to jakoś prawnie uregulowane. Ja mam taki przykład w rodzinie - moja ciocia urodziła się 31.12, ale jej mama nie chciała, aby była z końcówki roku i wpisała ją na 01.01 :)

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
‹‹ 1030 1031 1032 1033 1034 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ