X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TaRRa wrote:
    Kochana podaj przepis :D plissss !! :D wyglądają smakowicie !

Składniki:

100 ml mleka
    1/4 szklanki cukru
    50 g świeżych drożdży
    kostka margaryny
    1/2 kg mąki tortowej
    1 łyżeczka cukru waniliowego
    szczypta soli
    2 jajka
    krem czekoladowy

Mleko z cukrem podgrzewamy, rozpuszczamy w nim drożdże. Masło roztapiamy. Mieszamy ciepłe, płynne składniki z mąką, cukrem waniliowym i szczyptą soli, wbijamy do masy jajka, zagniatamy ciasto. Przykrywamy ciasto ściereczką i wstawiamy do lodówki na 1 godzinę.

Nie czekamy, aż ciasto wyrośnie. Pędzlujemy rogaliki po wierzchu mlekiem i pieczemy ok. 15 minut w 150°C z termoobiegiem

Mietka 30:), TaRRa, A.Kasia, Kate84, Kasia24 lubią tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domii, to już kawał chłopa :) Fajnie te nasze dzieciaczki wyglądają już na usg, takie "tłuściejsze" się robią ;) U naszego Syneczka widać już podobieństwo do taty, aż w szoku byłam, że tak szybko ;) Ale się uśmialiśmy ;)

domiii lubi tę wiadomość

• Kokaina Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinalii wyglądają przepysznie ! Ja piekę bardzo rzadko, bo jestem mega łasuchem i pewnie wsunęłabym z 10 na raz od razu :/ A potem tylko bym myślała gdzie mi się zaczyna odkładać :/

Domiii Duży już Twój dzidek, niedługo dobije do 1 kg :D
    Ja na ostatnim badaniu też chyba miałam szyjkę 35 mm i lekarz powiedział, że jest jak najbardziej ok, chociaż trochę się skróciła.

Ale dzisiaj depresyjny dzień :(

domiii lubi tę wiadomość

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane. Dziś od rana mnie nie było więc mam trochę do nadrobienia.
    Ale zanim to zrobię to chciałam Wam powiedzieć, że w Esotiq jest promocja do końca tygodnia 30% taniej na cały asortyment. Kupiłam sobie szlafrok za niecałe 100zł ( taki z myślą o szpitalu ). Mają też śliczne koszule do karmienia.

Est, Dorka87 lubią tę wiadomość

• kamka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:
    Fajny bujaczek :) Ja dostanę podobny od siostry ciotecznej. Ale jej malutka ma dopiero 4 miesiące i jeszcze w tym sobie siedzi. Także będę mogła się pochwalić dopiero pewnie przed samym porodem :)
    Ej taki bujaczek to jest do 3 lat nawet ten z fischera... a ztego co piszesz to jej mała bedzie miała 7 mc....

A.Kasia lubi tę wiadomość

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • TaRRa Koleżanka

Wysłany: 10 listopada 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii - dziekuję :D myślę, że na andrzejki takie upiekę :D

alinalii lubi tę wiadomość

• Dorka87 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Cześć kochane. Dziś od rana mnie nie było więc mam trochę do nadrobienia.
    Ale zanim to zrobię to chciałam Wam powiedzieć, że w Esotiq jest promocja do końca tygodnia 30% taniej na cały asortyment. Kupiłam sobie szlafrok za niecałe 100zł ( taki z myślą o szpitalu ). Mają też śliczne koszule do karmienia.
    Super! uwielbiam Esotiq- mają najlepsze staniki :)

• darra991 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś wrote:
    Karolina hehe ja to bede wszystko robic zeby tylko wczesniej nie urodzic :P juz nogi zaciskam :P heh ale mam glupie przeczucie, ze raczej do lutego nie dotrwam :/

Darra witaj :) fajnie ze zajrzalas i zostan z nami :) Co do kombinezonu to ten co kupilam nie jest wlasnie jakis mega gruby, jest w srodku ocieplany, ale wlasnie stwierdzilam ,ze jeden w razie czego kupie, bo nie wiadomo jak bedzie, a nawet jak nie wykorzystam to nie bedzie szkoda za 20zl :P chyba ze bedzie bardzo zimno to wtedy tak jak ty napisalas przykryje kocykiem jeszcze :)

no tez tak wlasnie myslalam ale zobaczymy moze jeszcze blizej lutego jaka to nas w tym roku zima zastanie:) mam nadzieje ze siarczystych mrozow nie bedzie:)

eiktyx8dhbau82rw.png
    hchys65gdkixbzid.png
  • Kajola Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ Dla mnie to jest trochę nielogiczne, żeby dziecku wpisywać inną datę urodzenia ale w tym kraju już mnie nic nie zdziwi!! ;-)

Alinali W sobotę testuję przepis bo mi smaka narobiłaś :-D

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    U mnie +2 kg, ale wydaje mi się, że ostatnio zatrzymuję dużo wody. Sikam co prawda często ale bardzo malutko przy kilku litrach wypijanych płynów dziennie. Zastanawiałam się dzisiaj z rana jak ja oddam mocz do badania, chyba będę musiała kilka podejść robić, żeby wypełnić pojemniczek do tej kreski, można tak?

Mania - <3

Kochana, niestety absolutnie nie.
    Musisz oddać próbkę moczu jednorazowo, najlepszy jest ten z rana, oddany zaraz po prysznicu ( lepiej się podmyć by nie było żadnych bakterii ). I co ciekawe, trzeba pierwszy strumień puścić do muszli i łapać ten środkowy bez przerywania siusiania. Wtedy wynik jest najdokladniejszy. Co więcej - mocz należy przynieść do laboratorium najpóźniej na 2 godziny po oddaniu moczu do kubeczka.

• darra991 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajola wrote:
    darra991 Witaj :-) mi cały czas wychodzi termin porodu wg usg właśnie na 29 lutego! Boję się, żeby się czasem nie sprawdziło ;-)

Wiewiórka17 Cudowny brzusio :-D

Ja nie chciałam kupować kombinezonu ale sobie przemyślałam, że zima u nas ostatnio długo gości i zakupiłam taki:
    http://olx.pl/oferta/kombinezon-62-68-CID88-IDbZoR5.html

oo to bedzie mi troche lzej ze nie jestem sama z tym 29 lutym bo tak mi jakos dziwnie z ta data :D
    Tak patrze na brzusio wiewiorki i jest taki fajniusi a moj to taka pila plazowa juz ze szok,czuje sie jak wieloryb:/ no i przede mna wlasnie ta krzywa cukrzycowa czy jak to tam sie zwie:) ogolnie to jem w sumie normalnie,staram sie dbac o to co jem a zaczelam w zastraszajacym tempie tyc:( a wyobrazcie sobie to jak ja mam 178 i zawsze moja waga to byla 77lub 78 kg (czyli juz z taka ciaze zaczelam). Ehh. Az strach,mowie wam..
    ale rogale Alinalii wygladaja oblednie:D ja tez dzis po pracy bede robic:) nawet dosc podobny przepis mam,jakies delikatne zmiany tylko :) takze 3majcie kciuki zeby tez takie ladne wyszly:)

wiewiórka17, Kajola lubią tę wiadomość

eiktyx8dhbau82rw.png
    hchys65gdkixbzid.png
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    no to lasencje zapraszamy !!!
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/bcd899f0e737.jpg

O kurde ale naprodukowałas kochana smakowicie wyglądają. Ja robiłam ostatnio szarlotke i juz prawie zniknela ;) a mnie ostatnio tak do słodkiego ciągnie MASAKRA

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Kochana, niestety absolutnie nie.
    Musisz oddać próbkę moczu jednorazowo, najlepszy jest ten z rana, oddany zaraz po prysznicu ( lepiej się podmyć by nie było żadnych bakterii ). I co ciekawe, trzeba pierwszy strumień puścić do muszli i łapać ten środkowy bez przerywania siusiania. Wtedy wynik jest najdokladniejszy. Co więcej - mocz należy przynieść do laboratorium najpóźniej na 2 godziny po oddaniu moczu do kubeczka.

No to obawiam się, że może być problem :D Jeszcze doczytałam, że próbka do badania ogólnego musi mieć od 50 do 100 ml to ja ze 3 razy muszę iść, żeby tyle uzbierać :P

• anitka19953 Przyjaciółka

Wysłany: 10 listopada 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane,melduje się po wczorajszej wizycie,wszystko jest dobrze,dzieciątko zdrowe, rozwija się prawidłowo waży juz prawie 400 gram, Domiii mam prośbę jakbyś mogła to zmień płeć u mnie na dziewczynkę bo wczoraj okazało się ze z księcia zrobiła się księżniczka, mała wstydzioszka się cały czas zasłaniala rączkami i ssala kciuk :-)

Est, A.Kasia, Mania1718, Kajola, domiii, Gośśś, Kokaina, Karolina@, baassiia, Dorka87, She86, kateee, Martita88, d'nusia, wiewiórka17, Nataszka2200, Kate84, Renka88, Lilou1984, Karka, Falon, Love_life, Hannia123, muminka83, Izoleccc, kleo2426, krówka_muffka, Mietka 30:), 26Asia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    22tydzień + 5 dzień ( zdjęcie z wczoraj )

7106f53b57ae77b6med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2015, 15:28

Est, Kajola, anitka19953, Mania1718, Vincent, Gośśś, Kokaina, Karolina@, Renka88, lula.91, TaRRa, baassiia, A.Kasia, Dorka87, She86, Martita88, d'nusia, wiewiórka17, Kate84, Tova33, RudyTygrysek, olatychy, Teresa1992, Lilou1984, Magda lena, Karka, Falon, Love_life, Hannia123, Izoleccc, Kasia24, krówka_muffka, Mietka 30:), Kaarolina lubią tę wiadomość

• Est Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Vira , wyglądasz super!!! :-)
    Chyba mamy podobne brzuszki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2015, 15:31

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    No to obawiam się, że może być problem :D Jeszcze doczytałam, że próbka do badania ogólnego musi mieć od 50 do 100 ml to ja ze 3 razy muszę iść, żeby tyle uzbierać :P

Odpuść sobie jedną nocną wizytę w toalecie - jakoś musisz wytrzymać do rana.
    Albo przed snem wypij z litr wody ( chociaż to może zafałszować wynik ciężaru właściwego )

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Wow Vira , wyglądasz super!!! :-)
    Chyba mamy podobne brzuszki.

Dziękuję. A pokażesz swój ?

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi swietne wiesci :) gratuluje :D

Anitka hehe kolejna niespodzianka :P dobrze, ze wszystko ok :)

Wiewiorka slicznie wygladasz :)

Alinalli haaa :P a ja sobie dzisiaj kupilam pare rogalikow :P i dobrze, bo wlasnie jednego wcinam hehe ochoty tylko robisz :P

Dziewczyny znalazlam zdjecie w necie tego kombinezonu co dzisiaj kupilam :) to wam sie pochwale

out.php?i=1051402_early-days-super-pikowany-kombinezon-bialy-68-109381.jpg

Kokaina, Mania1718, Vincent, Karolina@, A.Kasia, darra991, wiewiórka17, Kajola, Kate84, Karka, alinalii lubią tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira, jasne, zrobię sobie zdjęcie później albo jutro ok?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2015, 15:37

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

‹‹ 1031 1032 1033 1034 1035 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ