X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TaRRa wrote:
    Kochana podaj przepis :D plissss !! :D wyglądają smakowicie !

Składniki:

100 ml mleka
    1/4 szklanki cukru
    50 g świeżych drożdży
    kostka margaryny
    1/2 kg mąki tortowej
    1 łyżeczka cukru waniliowego
    szczypta soli
    2 jajka
    krem czekoladowy

Mleko z cukrem podgrzewamy, rozpuszczamy w nim drożdże. Masło roztapiamy. Mieszamy ciepłe, płynne składniki z mąką, cukrem waniliowym i szczyptą soli, wbijamy do masy jajka, zagniatamy ciasto. Przykrywamy ciasto ściereczką i wstawiamy do lodówki na 1 godzinę.

Nie czekamy, aż ciasto wyrośnie. Pędzlujemy rogaliki po wierzchu mlekiem i pieczemy ok. 15 minut w 150°C z termoobiegiem

Mietka 30:), TaRRa, A.Kasia, Kate84, Kasia24 lubią tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domii, to już kawał chłopa :) Fajnie te nasze dzieciaczki wyglądają już na usg, takie "tłuściejsze" się robią ;) U naszego Syneczka widać już podobieństwo do taty, aż w szoku byłam, że tak szybko ;) Ale się uśmialiśmy ;)

domiii lubi tę wiadomość

• Kokaina Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinalii wyglądają przepysznie ! Ja piekę bardzo rzadko, bo jestem mega łasuchem i pewnie wsunęłabym z 10 na raz od razu :/ A potem tylko bym myślała gdzie mi się zaczyna odkładać :/

Domiii Duży już Twój dzidek, niedługo dobije do 1 kg :D
    Ja na ostatnim badaniu też chyba miałam szyjkę 35 mm i lekarz powiedział, że jest jak najbardziej ok, chociaż trochę się skróciła.

Ale dzisiaj depresyjny dzień :(

domiii lubi tę wiadomość

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane. Dziś od rana mnie nie było więc mam trochę do nadrobienia.
    Ale zanim to zrobię to chciałam Wam powiedzieć, że w Esotiq jest promocja do końca tygodnia 30% taniej na cały asortyment. Kupiłam sobie szlafrok za niecałe 100zł ( taki z myślą o szpitalu ). Mają też śliczne koszule do karmienia.

Est, Dorka87 lubią tę wiadomość

• kamka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:
    Fajny bujaczek :) Ja dostanę podobny od siostry ciotecznej. Ale jej malutka ma dopiero 4 miesiące i jeszcze w tym sobie siedzi. Także będę mogła się pochwalić dopiero pewnie przed samym porodem :)
    Ej taki bujaczek to jest do 3 lat nawet ten z fischera... a ztego co piszesz to jej mała bedzie miała 7 mc....

A.Kasia lubi tę wiadomość

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • TaRRa Koleżanka

Wysłany: 10 listopada 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii - dziekuję :D myślę, że na andrzejki takie upiekę :D

alinalii lubi tę wiadomość

• Dorka87 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Cześć kochane. Dziś od rana mnie nie było więc mam trochę do nadrobienia.
    Ale zanim to zrobię to chciałam Wam powiedzieć, że w Esotiq jest promocja do końca tygodnia 30% taniej na cały asortyment. Kupiłam sobie szlafrok za niecałe 100zł ( taki z myślą o szpitalu ). Mają też śliczne koszule do karmienia.
    Super! uwielbiam Esotiq- mają najlepsze staniki :)

• darra991 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś wrote:
    Karolina hehe ja to bede wszystko robic zeby tylko wczesniej nie urodzic :P juz nogi zaciskam :P heh ale mam glupie przeczucie, ze raczej do lutego nie dotrwam :/

Darra witaj :) fajnie ze zajrzalas i zostan z nami :) Co do kombinezonu to ten co kupilam nie jest wlasnie jakis mega gruby, jest w srodku ocieplany, ale wlasnie stwierdzilam ,ze jeden w razie czego kupie, bo nie wiadomo jak bedzie, a nawet jak nie wykorzystam to nie bedzie szkoda za 20zl :P chyba ze bedzie bardzo zimno to wtedy tak jak ty napisalas przykryje kocykiem jeszcze :)

no tez tak wlasnie myslalam ale zobaczymy moze jeszcze blizej lutego jaka to nas w tym roku zima zastanie:) mam nadzieje ze siarczystych mrozow nie bedzie:)

eiktyx8dhbau82rw.png
    hchys65gdkixbzid.png
  • Kajola Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ Dla mnie to jest trochę nielogiczne, żeby dziecku wpisywać inną datę urodzenia ale w tym kraju już mnie nic nie zdziwi!! ;-)

Alinali W sobotę testuję przepis bo mi smaka narobiłaś :-D

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    U mnie +2 kg, ale wydaje mi się, że ostatnio zatrzymuję dużo wody. Sikam co prawda często ale bardzo malutko przy kilku litrach wypijanych płynów dziennie. Zastanawiałam się dzisiaj z rana jak ja oddam mocz do badania, chyba będę musiała kilka podejść robić, żeby wypełnić pojemniczek do tej kreski, można tak?

Mania - <3

Kochana, niestety absolutnie nie.
    Musisz oddać próbkę moczu jednorazowo, najlepszy jest ten z rana, oddany zaraz po prysznicu ( lepiej się podmyć by nie było żadnych bakterii ). I co ciekawe, trzeba pierwszy strumień puścić do muszli i łapać ten środkowy bez przerywania siusiania. Wtedy wynik jest najdokladniejszy. Co więcej - mocz należy przynieść do laboratorium najpóźniej na 2 godziny po oddaniu moczu do kubeczka.

• darra991 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajola wrote:
    darra991 Witaj :-) mi cały czas wychodzi termin porodu wg usg właśnie na 29 lutego! Boję się, żeby się czasem nie sprawdziło ;-)

Wiewiórka17 Cudowny brzusio :-D

Ja nie chciałam kupować kombinezonu ale sobie przemyślałam, że zima u nas ostatnio długo gości i zakupiłam taki:
    http://olx.pl/oferta/kombinezon-62-68-CID88-IDbZoR5.html

oo to bedzie mi troche lzej ze nie jestem sama z tym 29 lutym bo tak mi jakos dziwnie z ta data :D
    Tak patrze na brzusio wiewiorki i jest taki fajniusi a moj to taka pila plazowa juz ze szok,czuje sie jak wieloryb:/ no i przede mna wlasnie ta krzywa cukrzycowa czy jak to tam sie zwie:) ogolnie to jem w sumie normalnie,staram sie dbac o to co jem a zaczelam w zastraszajacym tempie tyc:( a wyobrazcie sobie to jak ja mam 178 i zawsze moja waga to byla 77lub 78 kg (czyli juz z taka ciaze zaczelam). Ehh. Az strach,mowie wam..
    ale rogale Alinalii wygladaja oblednie:D ja tez dzis po pracy bede robic:) nawet dosc podobny przepis mam,jakies delikatne zmiany tylko :) takze 3majcie kciuki zeby tez takie ladne wyszly:)

wiewiórka17, Kajola lubią tę wiadomość

eiktyx8dhbau82rw.png
    hchys65gdkixbzid.png
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    no to lasencje zapraszamy !!!
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/bcd899f0e737.jpg

O kurde ale naprodukowałas kochana smakowicie wyglądają. Ja robiłam ostatnio szarlotke i juz prawie zniknela ;) a mnie ostatnio tak do słodkiego ciągnie MASAKRA

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Kochana, niestety absolutnie nie.
    Musisz oddać próbkę moczu jednorazowo, najlepszy jest ten z rana, oddany zaraz po prysznicu ( lepiej się podmyć by nie było żadnych bakterii ). I co ciekawe, trzeba pierwszy strumień puścić do muszli i łapać ten środkowy bez przerywania siusiania. Wtedy wynik jest najdokladniejszy. Co więcej - mocz należy przynieść do laboratorium najpóźniej na 2 godziny po oddaniu moczu do kubeczka.

No to obawiam się, że może być problem :D Jeszcze doczytałam, że próbka do badania ogólnego musi mieć od 50 do 100 ml to ja ze 3 razy muszę iść, żeby tyle uzbierać :P

• anitka19953 Przyjaciółka

Wysłany: 10 listopada 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane,melduje się po wczorajszej wizycie,wszystko jest dobrze,dzieciątko zdrowe, rozwija się prawidłowo waży juz prawie 400 gram, Domiii mam prośbę jakbyś mogła to zmień płeć u mnie na dziewczynkę bo wczoraj okazało się ze z księcia zrobiła się księżniczka, mała wstydzioszka się cały czas zasłaniala rączkami i ssala kciuk :-)

Est, A.Kasia, Mania1718, Kajola, domiii, Gośśś, Kokaina, Karolina@, baassiia, Dorka87, She86, kateee, Martita88, d'nusia, wiewiórka17, Nataszka2200, Kate84, Renka88, Lilou1984, Karka, Falon, Love_life, Hannia123, muminka83, Izoleccc, kleo2426, krówka_muffka, Mietka 30:), 26Asia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    22tydzień + 5 dzień ( zdjęcie z wczoraj )

7106f53b57ae77b6med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2015, 15:28

Est, Kajola, anitka19953, Mania1718, Vincent, Gośśś, Kokaina, Karolina@, Renka88, lula.91, TaRRa, baassiia, A.Kasia, Dorka87, She86, Martita88, d'nusia, wiewiórka17, Kate84, Tova33, RudyTygrysek, olatychy, Teresa1992, Lilou1984, Magda lena, Karka, Falon, Love_life, Hannia123, Izoleccc, Kasia24, krówka_muffka, Mietka 30:), Kaarolina lubią tę wiadomość

• Est Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Vira , wyglądasz super!!! :-)
    Chyba mamy podobne brzuszki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2015, 15:31

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    No to obawiam się, że może być problem :D Jeszcze doczytałam, że próbka do badania ogólnego musi mieć od 50 do 100 ml to ja ze 3 razy muszę iść, żeby tyle uzbierać :P

Odpuść sobie jedną nocną wizytę w toalecie - jakoś musisz wytrzymać do rana.
    Albo przed snem wypij z litr wody ( chociaż to może zafałszować wynik ciężaru właściwego )

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Wow Vira , wyglądasz super!!! :-)
    Chyba mamy podobne brzuszki.

Dziękuję. A pokażesz swój ?

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi swietne wiesci :) gratuluje :D

Anitka hehe kolejna niespodzianka :P dobrze, ze wszystko ok :)

Wiewiorka slicznie wygladasz :)

Alinalli haaa :P a ja sobie dzisiaj kupilam pare rogalikow :P i dobrze, bo wlasnie jednego wcinam hehe ochoty tylko robisz :P

Dziewczyny znalazlam zdjecie w necie tego kombinezonu co dzisiaj kupilam :) to wam sie pochwale

out.php?i=1051402_early-days-super-pikowany-kombinezon-bialy-68-109381.jpg

Kokaina, Mania1718, Vincent, Karolina@, A.Kasia, darra991, wiewiórka17, Kajola, Kate84, Karka, alinalii lubią tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira, jasne, zrobię sobie zdjęcie później albo jutro ok?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2015, 15:37

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

‹‹ 1031 1032 1033 1034 1035 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ