Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
TaRRa wrote:Kochana podaj przepis
plissss !!
wyglądają smakowicie !
Składniki:
100 ml mleka
1/4 szklanki cukru
50 g świeżych drożdży
kostka margaryny
1/2 kg mąki tortowej
1 łyżeczka cukru waniliowego
szczypta soli
2 jajka
krem czekoladowy
Mleko z cukrem podgrzewamy, rozpuszczamy w nim drożdże. Masło roztapiamy. Mieszamy ciepłe, płynne składniki z mąką, cukrem waniliowym i szczyptą soli, wbijamy do masy jajka, zagniatamy ciasto. Przykrywamy ciasto ściereczką i wstawiamy do lodówki na 1 godzinę.
Nie czekamy, aż ciasto wyrośnie. Pędzlujemy rogaliki po wierzchu mlekiem i pieczemy ok. 15 minut w 150°C z termoobiegiem
Mietka 30:), TaRRa, A.Kasia, Kate84, Kasia24 lubią tę wiadomość
-
Alinalii wyglądają przepysznie ! Ja piekę bardzo rzadko, bo jestem mega łasuchem i pewnie wsunęłabym z 10 na raz od razu
A potem tylko bym myślała gdzie mi się zaczyna odkładać
Domiii Duży już Twój dzidek, niedługo dobije do 1 kg
Ja na ostatnim badaniu też chyba miałam szyjkę 35 mm i lekarz powiedział, że jest jak najbardziej ok, chociaż trochę się skróciła.
Ale dzisiaj depresyjny dzieńdomiii lubi tę wiadomość
Synek 2016 r. ♥️
Synek 2020 r. 💚
-
nick nieaktualnyCześć kochane. Dziś od rana mnie nie było więc mam trochę do nadrobienia.
Ale zanim to zrobię to chciałam Wam powiedzieć, że w Esotiq jest promocja do końca tygodnia 30% taniej na cały asortyment. Kupiłam sobie szlafrok za niecałe 100zł ( taki z myślą o szpitalu ). Mają też śliczne koszule do karmienia.Est, Dorka87 lubią tę wiadomość
-
niecierpliwaa wrote:Fajny bujaczek
Ja dostanę podobny od siostry ciotecznej. Ale jej malutka ma dopiero 4 miesiące i jeszcze w tym sobie siedzi. Także będę mogła się pochwalić dopiero pewnie przed samym porodem
A.Kasia lubi tę wiadomość
-
Vira wrote:Cześć kochane. Dziś od rana mnie nie było więc mam trochę do nadrobienia.
Ale zanim to zrobię to chciałam Wam powiedzieć, że w Esotiq jest promocja do końca tygodnia 30% taniej na cały asortyment. Kupiłam sobie szlafrok za niecałe 100zł ( taki z myślą o szpitalu ). Mają też śliczne koszule do karmienia. -
Gośśś wrote:Karolina hehe ja to bede wszystko robic zeby tylko wczesniej nie urodzic
juz nogi zaciskam
heh ale mam glupie przeczucie, ze raczej do lutego nie dotrwam
Darra witajfajnie ze zajrzalas i zostan z nami
Co do kombinezonu to ten co kupilam nie jest wlasnie jakis mega gruby, jest w srodku ocieplany, ale wlasnie stwierdzilam ,ze jeden w razie czego kupie, bo nie wiadomo jak bedzie, a nawet jak nie wykorzystam to nie bedzie szkoda za 20zl
chyba ze bedzie bardzo zimno to wtedy tak jak ty napisalas przykryje kocykiem jeszcze
no tez tak wlasnie myslalam ale zobaczymy moze jeszcze blizej lutego jaka to nas w tym roku zima zastanie:) mam nadzieje ze siarczystych mrozow nie bedzie:)
-
Karolina@ Dla mnie to jest trochę nielogiczne, żeby dziecku wpisywać inną datę urodzenia ale w tym kraju już mnie nic nie zdziwi!!
Alinali W sobotę testuję przepis bo mi smaka narobiłaśalinalii lubi tę wiadomość
Synek 2016r
Aniołek 8 tc * 2018 r -
nick nieaktualnyA.Kasia wrote:U mnie +2 kg, ale wydaje mi się, że ostatnio zatrzymuję dużo wody. Sikam co prawda często ale bardzo malutko przy kilku litrach wypijanych płynów dziennie. Zastanawiałam się dzisiaj z rana jak ja oddam mocz do badania, chyba będę musiała kilka podejść robić, żeby wypełnić pojemniczek do tej kreski, można tak?
Mania -
Kochana, niestety absolutnie nie.
Musisz oddać próbkę moczu jednorazowo, najlepszy jest ten z rana, oddany zaraz po prysznicu ( lepiej się podmyć by nie było żadnych bakterii ). I co ciekawe, trzeba pierwszy strumień puścić do muszli i łapać ten środkowy bez przerywania siusiania. Wtedy wynik jest najdokladniejszy. Co więcej - mocz należy przynieść do laboratorium najpóźniej na 2 godziny po oddaniu moczu do kubeczka. -
Kajola wrote:darra991 Witaj
mi cały czas wychodzi termin porodu wg usg właśnie na 29 lutego! Boję się, żeby się czasem nie sprawdziło
Wiewiórka17 Cudowny brzusio
Ja nie chciałam kupować kombinezonu ale sobie przemyślałam, że zima u nas ostatnio długo gości i zakupiłam taki:
http://olx.pl/oferta/kombinezon-62-68-CID88-IDbZoR5.html
oo to bedzie mi troche lzej ze nie jestem sama z tym 29 lutym bo tak mi jakos dziwnie z ta data
Tak patrze na brzusio wiewiorki i jest taki fajniusi a moj to taka pila plazowa juz ze szok,czuje sie jak wieloryb:/ no i przede mna wlasnie ta krzywa cukrzycowa czy jak to tam sie zwie:) ogolnie to jem w sumie normalnie,staram sie dbac o to co jem a zaczelam w zastraszajacym tempie tyc:( a wyobrazcie sobie to jak ja mam 178 i zawsze moja waga to byla 77lub 78 kg (czyli juz z taka ciaze zaczelam). Ehh. Az strach,mowie wam..
ale rogale Alinalii wygladaja oblednie:D ja tez dzis po pracy bede robic:) nawet dosc podobny przepis mam,jakies delikatne zmiany tylkotakze 3majcie kciuki zeby tez takie ladne wyszly:)
wiewiórka17, Kajola lubią tę wiadomość
-
alinalii wrote:no to lasencje zapraszamy !!!
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/bcd899f0e737.jpg
O kurde ale naprodukowałas kochana smakowicie wyglądają. Ja robiłam ostatnio szarlotke i juz prawie zniknelaa mnie ostatnio tak do słodkiego ciągnie MASAKRA
alinalii lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
2.02.15 7 tc mój aniołek :* -
nick nieaktualnyVira wrote:Kochana, niestety absolutnie nie.
Musisz oddać próbkę moczu jednorazowo, najlepszy jest ten z rana, oddany zaraz po prysznicu ( lepiej się podmyć by nie było żadnych bakterii ). I co ciekawe, trzeba pierwszy strumień puścić do muszli i łapać ten środkowy bez przerywania siusiania. Wtedy wynik jest najdokladniejszy. Co więcej - mocz należy przynieść do laboratorium najpóźniej na 2 godziny po oddaniu moczu do kubeczka.
No to obawiam się, że może być problemJeszcze doczytałam, że próbka do badania ogólnego musi mieć od 50 do 100 ml to ja ze 3 razy muszę iść, żeby tyle uzbierać
-
Cześć kochane,melduje się po wczorajszej wizycie,wszystko jest dobrze,dzieciątko zdrowe, rozwija się prawidłowo waży juz prawie 400 gram, Domiii mam prośbę jakbyś mogła to zmień płeć u mnie na dziewczynkę bo wczoraj okazało się ze z księcia zrobiła się księżniczka, mała wstydzioszka się cały czas zasłaniala rączkami i ssala kciuk
Est, A.Kasia, Mania1718, Kajola, domiii, Gośśś, Kokaina, Karolina@, baassiia, Dorka87, She86, kateee, Martita88, d'nusia, wiewiórka17, Nataszka2200, Kate84, Renka88, Lilou1984, Karka, Falon, Love_life, Hannia123, muminka83, Izoleccc, kleo2426, krówka_muffka, Mietka 30:), 26Asia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2015, 15:28
Est, Kajola, anitka19953, Mania1718, Vincent, Gośśś, Kokaina, Karolina@, Renka88, lula.91, TaRRa, baassiia, A.Kasia, Dorka87, She86, Martita88, d'nusia, wiewiórka17, Kate84, Tova33, RudyTygrysek, olatychy, Teresa1992, Lilou1984, Magda lena, Karka, Falon, Love_life, Hannia123, Izoleccc, Kasia24, krówka_muffka, Mietka 30:), Kaarolina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA.Kasia wrote:No to obawiam się, że może być problem
Jeszcze doczytałam, że próbka do badania ogólnego musi mieć od 50 do 100 ml to ja ze 3 razy muszę iść, żeby tyle uzbierać
Odpuść sobie jedną nocną wizytę w toalecie - jakoś musisz wytrzymać do rana.
Albo przed snem wypij z litr wody ( chociaż to może zafałszować wynik ciężaru właściwego ) -
nick nieaktualny
-
Domi swietne wiesci
gratuluje
Anitka hehe kolejna niespodziankadobrze, ze wszystko ok
Wiewiorka slicznie wygladasz
Alinalli haaaa ja sobie dzisiaj kupilam pare rogalikow
i dobrze, bo wlasnie jednego wcinam hehe ochoty tylko robisz
Dziewczyny znalazlam zdjecie w necie tego kombinezonu co dzisiaj kupilamto wam sie pochwale
Kokaina, Mania1718, Vincent, Karolina@, A.Kasia, darra991, wiewiórka17, Kajola, Kate84, Karka, alinalii lubią tę wiadomość
Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]