X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    Lekarz coś wspominał o jakiś sterydach, że mi podadzą.... ale nie dopytałam. Wiecie może o co chodzi?

Wydaje mi się, że chodzi o przyśpieszenie wzrostu maluszka. Przy ciążach gdzie przewidują szybsze rozwiązanie podają sterydy, aby płucka u malucha szybciej się rozwijały.

ryjkek lubi tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i co do klopsika :) po prostu mamy dużych chłopaków;)

Magda lena, A.Kasia, Kate84, Izoleccc, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Vincent Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena- trzymam kciuki, żeby było dobrze :)Też mi ostatnio ciężko na brzuchu, mam twardnienia macicy, ale uspokajam się, że są to już te skurcze braxtona hicksa, wczoraj wzięłam 8 magnezów, i dzisiaj już lepiej, może też spróbuj, jak dziewczynom dają kroplówki z magnezem w szpitalu, to nie zaszkodzi...

atdc20mm6bz4wcm9.png
  • ryjkek Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena kiedyś słyszałam, że podają sterydy na szybszy rozwój płuc maluszka w razie przedwczesnego porodu.

Widzę, że bassiia ubiegła mnie w odpowiedzi. ;)

Maluszek już rzeczywiście duży. :) W ogóle straszna rozbieżność w wagach naszych dzieci, jedne ważą 300 gram a inne już 800.

domii - też ostatnio mam jakieś kłucia, i w szyjce i w okolicy jajników. Twardnień jeszcze nie mam więc nie panikuję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2015, 18:38

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu dobrze ze od razu pojechalas na ip, zaloza ci pesser i bedzie ok. Trzymam kciuki :* a co do tych sterydow to moze chodzilo o sterydy na rozwoj pecherzykow płucnych u dziecka ? Moze chca podac tak w razie W gdyby sie cos dzialo? To jest tylko zwykly zastrzyk, a malemu moze w razie czego pomoc...

Ola slicznie wygladalas :)

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde... ale ja mam tylko krótszą szyjkę... Nie urodzę wcześniej! Koniec kropka! :P

domiii, A.Kasia, Kate84, Kajola lubią tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    Kurde... ale ja mam tylko krótszą szyjkę... Nie urodzę wcześniej! Koniec kropka! :P

I bardzo dobra decyzja ;) Tego się trzymaj! Dobrze będzie kochana, może i lepiej, że chcą Ci podać Celeston (steryd na przyspieszenie rozwoju płuc) bo w razie jakby faktycznie miało się coś dziać to przynajmniej będzie pewność, że płucka będą bardziej dojrzałe. Jak Ci założą pessar szyjka będzie miała trochę oparcia i będzie jej łatwiej dźwigać tego Twojego klocuszka ;) Sterydu się nie bój, podadzą Ci dwie dawki domięśniowo w odstępie 24 h. Trzymaj się dzielnie! Często jest tak, że te dzieciaczki co się początkowo za wcześnie na świat pchają potem wcale nie chcą tak łatwo wyjść i jeszcze się rodzi po terminie ;)

baassiia lubi tę wiadomość

• Love_life Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anie93lica wrote:
    Hej, a tak z innej bajki, ciekawe która pierwsza z nas powita maleństwo na świecie :) AAA i wczoraj świętowałyśmy moje urodziny( zapomnialam sie pochwalic :P )

Terminy porodu zblizaja sie wielkimi krokami.
    Buzia:*

Wszystkiego najlepszego kochana!

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Na razie zdjęcie,wyraźniejsze dopiero w styczniu;d Relaje zdam później ;)
    http://www.fotosik.pl/zdjecie/fa636e64d7273c07

Piękni! Gratulacje i wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia!

• darra991 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napewno zrobia tak zeby wszystko bylo dobrze,zobaczysz :) mnie ostatnio tez coraz czesciej brzuszek pobolewa jak przy okresie i wogole te skurcze do tego..eh,tak kilka razy dziennie ale bylam niedawno u lekarza,wszystko bylo ok wiec staram sie tego trzymac :)
    Chcialam wam pokazac zdjecia mojego brzuchola ale nie mam pojecia jak je tu zamiescic ;(

eiktyx8dhbau82rw.png
    hchys65gdkixbzid.png
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    Smutno mi :( Naprawdę mam całą ciążę pod górkę... Ciągle coś! :(
    Czasami mam dość.
    No nic... Nie smucę Wam! Buziole.

Będzie dobrze Madzia jesteśmy z Tobą! Odpoczywaj i spróbuj zrelaksować

• Love_life Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net

Darra tutaj dodaj zdjęcie i wklej linka

• Love_life Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy któraś z Was ma taki ból piekacy i jakby dretwiejacy brzuszek tak pod biustem? Jakby skóra w jednym miejscu dretwiala.mam tak z prawej strony łapie i przechodzi. Nie wiem czy na to jakiś magnez brać czy co

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domiii, ja też od kilku dni miałam okropne klocia w pochwie, brzuch mi twardniał, w piątek mialam iść do gina ale się powstrzymalam, wczoraj już miałam taki obraz w głowie ze z mojej szyjki nic już nie ma, a tutaj 4 cm twarda i długa. Dziecko teraz szybko rośnie bo z usg wynika że jestem w 25 tyg i 6 dniu, lekarz mówił że właśnie dlatego te klocia i twardnienia.

domiii lubi tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zestresowalam sie, właśnie zaczęłam plamic, tak na beżow-zolto (zolto od macmiror).
    Przed chwilą zapakowalam luteine, i po wyjęciu na palcu mam taki brunatny nalot.
    Dzwoniłam do Gina, powiedział żeby wziąć nospę, luteine i położyć się z pupa w gore.
    No i obserwować się jeśli się powtórzy to lecieć na ip.
    Kurcze nic nie czułam by mnie coś bolało, żeby były jakiekolwiek skórcze, po prostu lezalam. Fuck mam nadzieję to nic powaznego!

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielica sto lat! :*

Ola - wyglądałaś czadowo!! Wszystkiego dobrego na nowej drodze życia :*

dqprwn15leplej5m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:
    Zestresowalam sie, właśnie zaczęłam plamic, tak na beżow-zolto (zolto od macmiror).
    Przed chwilą zapakowalam luteine, i po wyjęciu na palcu mam taki brunatny nalot.
    Dzwoniłam do Gina, powiedział żeby wziąć nospę, luteine i położyć się z pupa w gore.
    No i obserwować się jeśli się powtórzy to lecieć na ip.
    Kurcze nic nie czułam by mnie coś bolało, żeby były jakiekolwiek skórcze, po prostu lezalam. Fuck mam nadzieję to nic powaznego!

Może to tak jak u mnie - osłonka od macmiroru? Ona tak się paskudnie rozpuszcza, że się robi galareta brunatna. Trzymam kciuki, żeby tak właśnie było.

• arien Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kobitki!

Wpadam tylko na chwilę powiedzilić się wieściami z połówkowych. Jestem tak zabiegana, że autentycznie od weekendu nie mam czasu przysiąść do kompa, a z telefonu strasznie mi niewygodnie :/ Spędzamy cały czas u teściów remontując im kuchnię. Pewnie przysiądę dopier w czwartek jak mąż pójdzie do pracy.
    Anyway - Tomek jest Tomkiem, waży 460 g, położony jest główkowo i wszystko z nim w absolutnym porządku. Po tych moich ostatnich stawianiach i bólach poprosiłam o zmierzenie szyjki, która ma 44mm :)

A.Kasia, Falon, Karka, Mania1718, Hannia123, muminka83, Love_life, skowroneczka87, Kate84, Martita88, Tova33, anitka19953, Est, d'nusia, Lilou1984, Kajola, krówka_muffka, domiii, Izoleccc, Mietka 30:), noelka lubią tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Falon Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff... nadrobiłam 2-dniowe zaległości na tym forum, całkiem tego sporo naklikałyście ;-)
    nie trzeba nawet po książkę sięgać ;-)

A ja się tak zastanawiam czy w ogóle doczekam się w końcu udostępnienia przez portal takich tematów jak: "interpretacja wykresu", "baza imion" czy "galeria kalendarzy". Od początku jak tu weszłam to wciąż ta sama informacja czyli - "już wkrótce".

My chyba wszystkie zdążymy urodzić i niedoczekanie nasze...

Taka dziś moja upierdliwość ;-)

201604051765.png
  • Karka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falon ja już przestałam opłacać portal i nawet nie wchodzę gdzie indziej niż forum ;)

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
‹‹ 1034 1035 1036 1037 1038 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ