Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Anielica Wszystkiego Najlepszego!
Ola - Wszystkiego Najlepszego na Nowej Drodze Życia!
Dla Was oby dwu spełnienia marzeń, a przede wszystkim tego jednego jedynego!
Jak już marudzić to marudzić, ja ostatnio cały czas bym spała, może przez tą niedokrwistość? Ale nie mam jakichś tragicznych wyników, lekkie odchyły od normy i już biorę żelazo.
Dziewczyny do końca roku jeszcze 51 dni! -
Witam nowe mamy i gratuluję udanych wizyt
Rosną Maluszki jak na drożdżach
Dziewczyny ja bym się coraz mniej sugerowała tym, że dziecko na usg jest młodsze czy starsze o tydzień itp. A już na pewno nie traktowałbym teraz pomiarów jako wyznacznika terminu porodu. Na parenting.pl są przedziały wagowe dla danych tygodni i one się znacznie różnią (min. - max.), a są tzw. "normą" dla danego tygodniaNajbliższe wiekowi dziecka jest usg z 12 tc, a teraz dzieciaki po prostu już rosną w swoim tempie i niektóre z nas w dniu porodu dostaną na brzuch dzieciątko ok 3 kg a będą i takie ok. 4 i w granicach 2,5 kg
Oczywiście wszystkie zdrowe i donoszone, bo nad tym tu pracujemy cały czas
Anielica Wszystkiego najlepszego, a przede wszystkim szczęśliwych pozostałych ciążowych miesięcy i bezproblemowego szybkiego rozwiązania
Magda lena ja również dałam lubię, dla wiadomości dotyczących maluszka i wiem, że nie masz łatwej tej ciąży, ale tak jak pisała któraś z dziewczyn, nierzadko te ciąże co to się niby pchają potem się przenoszą. Sterydów się nie bój, podają by pomóc Maluszkowi na wszelki wypadek, a z pessarem na pewno dłużej będziesz kangurkiem. Cieszę, się, że mimo tych przeciwności masz poprawne, pozytywne nastawienie, a ja wierzę, że na pewno to pomaga bardzo w trudnych chwilach :*
Ksanka trzymam kciuki za to by była to osłonka od macmiroru jak u Kasi &&&&&&&
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2015, 19:47
-
Mania śliczne zakupy i jakie konkretne
Faktycznie macie słabo pod względem usg ,to jednak w PL nie mamy tak źle !Ja zazdroszczę tego wzrostu piersi , mi tylko na początku poszły o rozmiar w górę a zawsze miałam też małe B no i miałam nadzieję,że choć w ciąży będę mogła się cieszyć wielkim biustem no ale chyba nie
A.Kasia Mam takie samo wrażenie, cały czas był sobie malutki,a jak przez tydzień wystrzelił to w szoku jestemtak chciałam mieć brzuszek to mam ,w końcu ludzie widzą moją ciąże hehe.I do tego waga też zaczęła iść w górę choć jem tyle samo tzn. mało .
Est daj znać czy udało Ci się wysiedzieć , ja chciałam iść z M na jego jutrzejsze imieniny ,ale jak ma 2,5 h to boję się ,że nie wysiedzę z moim pęczniejącym brzuchem i plecamiostatnio miałam już problem a film trwał niecałe 2h
Paulina fajnie ,że dołączyłaś Witamy
Madzialena u mnie 3kg na plusie , ostatnio coś mocno u mnie ruszyła ciekawe jak to teraz będzie wyglądać . Choć M mówi ,że to mięśnie no bo ćwiczę 3 razy w tyg i spacery w pozostałe dni ,jak leżałam te pierwsze 4 miesiące to zrobiłam się flak a teraz podobno pupa i uda nabite jak to mówi M
Alinalii bardzo fajny bujaczek ,my w podobnych kolorach kupilismy krzesełko do karmienia , zresztą bujak i wózek też w takich uniwersalnych bo jak to mówi M drugie będziemy strzelać na synaPodaj proszę adres normalnie wproszę się na te rogaliki! Mniammm ślinka mi cieknie mmm....
Kajola mój brzusio coś ostatnio stoi cały czas 85 cm choć ja mam wrażenie ,że 100 cm ma tak wyskoczył
Domiii a powiedz czy oprócz tego kłucia brzucha dałaś radę na plecy np, nie bolał przy takim długim siedzeniu? Jaki już duży łobuz u Ciebiesuper ,że tak ładnie rośnie. A co do szyjki hmmm ja miesiąc temu też miałam 35 mm i gin mówił ,że ładnie hmmm mam nadzieję,że w poniedziałek się okaże ,że nic się nie skróciło!A lekarz widzę żartowniś
Basiiaaa śliczna fotka. Super opis porodu, jak gładko poszło! Ciekawe w jakim szpitalu rodziła bo taka zadowolona? Jak to czytałam to aż sobie myślę,że chciałabym już luty ,marzec i nasz poródto będą dla nas piękne chwile i ciekawe która je zacznie ?
Lilou śliczne fotki, też mamy na pamiątkę taką fotkę gdzie córcia pokazuje co ma między nogamigratuluję udanej wizyty i cieszę się ,że z małą wszystko jest prawidłowo !
Darra Witaj,zapraszamy super ,że dołączyłaśJa mam termin z OM na 7 marca ,ale z prenatalnych i późniejszych usg wychodzi 1 marca ,no oby nie 29ty też bym jakoś nie chciała w tej dacie ,dziwnie tak! Ja mam taki pluszowy kombinezon milusi, zakładam ,że jak np urodzi się w lutym może się przyda, będę cienko ubierać pod i tylko kombinezon. Ale pewnie wyjdzie w praniu czy się przyda czy nie
ja jestem z Poznania ,no tak pół na pół bo M jest z Gdańska i tak jeżdżę na dwa domy
ale jakieś 6 tygodni po porodzie będę się na stałe wyprowadzać do Gdańska
rodzić będę na Polnej.
Wiewórka bardzo ładny mały brzusio ,też taki miałam jeszcze tydzień temu a ostatnio wyskoczył jak szalonyA co do chodzenia siusiu ja tak mam cały czas od początku ciąży ,praktycznie co 5-10 minut, a w nocy 5-6 razy! Badania moczu mam ok i mój gin mówi,że taka moja uroda ,szczupła jestem to ucisk na pęcherz czuje wciąż.
Vira dzięki za info o Esotiq ,rozumiem,że żadnego kodu rabatowego ani nic nie trzeba mieć ?Wybiorę sie na pewno. Ja też mam wrażenie ,że mamy takie same brzuszkija też ostatnio zauważyłam te pieluchy ,ale właśnie one są chyba dla dzieci do 2,5 kg
Anitka gratuluję udanej wizyty , no i kolejna zmiana płci u nas na forumhehe
Dziewczyny a któraś liczyła ile u Nas już tych zmian płci było?
Tarra ja przed ciążą nosiłam 34/36 teraz kupiłam ciążowe jedne 38 i wiecznie mi spadają z tyłka , niektóre nawet 36 lecą no ale jakoś bałam się kupić 34. Właśnie sukienki na imprezy okolicznościowe z happy mum kupiłam 36 i topię się w nich
Anie93lica to spóźnione życzeniaspełnienia marzeń!
Aleksandrazzz witaj jako mężatka!dobrze ,że poszłaś na wizytę i wszystko w porządku! Czekamy na większą relacje
pięknie wyglądałaś i już po samej górze widzę ,że miałaś piękną sukienkę !
Niecierpliwa super ,że na wizycie wszystko ok i z Tobą i z synkiem .No i gratuluję Antosia!
b]Tova[/b] super ,że Tatuś mógł podejrzeć i gratuluję zdrowego synka!
Magdalena super ,że synek tak ładnie rośnie! A co do szyjki to mam nadzieję,że passer za chwilę już założony opanuje sprawę .Dużo dużo się oszczędzaj!I też mi się gdzieś obiło o uszy ,że te sterydy są na rozwój płuc
Love Life ja mam takie coś podobnego od góry od razu pod biustem tak mi sie do pępka nawet brzuch napina jakby, twardnieje hmm nie wiem jak to opisać jakby pęczniał .
Arien piękna szyjka! I gratuluje ,że z synkiem wszystko jest dobrze
Ksanka trzymam kciuki ,żeby to było od leku .Informuj nas!
Ok zrobiłam to drugi raz!Napisałam całość ponownieijak zwykle wyszedł Elaborat
Najlepszy M kótremu mówiłam ,że pracuje haha i coś podejrzewał i siłował się ze mną ,żeby sprawdzić co tam zamknęłam mu przed nosem
Po czym jak zobaczył to mówi:WIEDZIAŁEM!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2015, 20:21
A.Kasia, Karka, Tova33, wiewiórka17, anitka19953, Est, Mania1718, alinalii, Kajola, darra991 lubią tę wiadomość
-
Kate ale wpis wyprodukowałaś! Ja to se na kartce muszę zapisywać co do kogo bo nie spamiętam....
Domi ja już jestem na liście początkowej termin 19 marca
Magda no masz pod górkę, ale jak to Ci już dziewczyny pisały - Synek Ci wynagrodzi. W szpitalu nie fajnie ale będziesz pod opieką. Trzymaj się
Gratuluje wszystkim pozytywnych wizyt. Strasznie się cieszę, że na tym naszym forumowym światku dobre wieści przeważajądomiii lubi tę wiadomość
-
No więc wrocilam z Bonda i mi się film baaaaardzo podobał i w ogóle mi się nie dluzył, takze bardzo polecam! Efekty takie, że szczęka opada i cały czas coś się działo. Naprawdę super.
anitka19953, RudyTygrysek, Love_life, Magda lena, Mania1718, Tova33, Hannia123, Karka, Kajola, Izoleccc lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKate84 wrote:Mania śliczne zakupy i jakie konkretne
Faktycznie macie słabo pod względem usg ,to jednak w PL nie mamy tak źle !Ja zazdroszczę tego wzrostu piersi , mi tylko na początku poszły o rozmiar w górę a zawsze miałam też małe B no i miałam nadzieję,że choć w ciąży będę mogła się cieszyć wielkim biustem no ale chyba nie
A.Kasia Mam takie samo wrażenie, cały czas był sobie malutki,a jak przez tydzień wystrzelił to w szoku jestemtak chciałam mieć brzuszek to mam ,w końcu ludzie widzą moją ciąże hehe.I do tego waga też zaczęła iść w górę choć jem tyle samo tzn. mało .
Est daj znać czy udało Ci się wysiedzieć , ja chciałam iść z M na jego jutrzejsze imieniny ,ale jak ma 2,5 h to boję się ,że nie wysiedzę z moim pęczniejącym brzuchem i plecamiostatnio miałam już problem a film trwał niecałe 2h
Paulina fajnie ,że dołączyłaś Witamy
Madzialena u mnie 3kg na plusie , ostatnio coś mocno u mnie ruszyła ciekawe jak to teraz będzie wyglądać . Choć M mówi ,że to mięśnie no bo ćwiczę 3 razy w tyg i spacery w pozostałe dni ,jak leżałam te pierwsze 4 miesiące to zrobiłam się flak a teraz podobno pupa i uda nabite jak to mówi M
Alinalii bardzo fajny bujaczek ,my w podobnych kolorach kupilismy krzesełko do karmienia , zresztą bujak i wózek też w takich uniwersalnych bo jak to mówi M drugie będziemy strzelać na synaPodaj proszę adres normalnie wproszę się na te rogaliki! Mniammm ślinka mi cieknie mmm....
Kajola mój brzusio coś ostatnio stoi cały czas 85 cm choć ja mam wrażenie ,że 100 cm ma tak wyskoczył
Domiii a powiedz czy oprócz tego kłucia brzucha dałaś radę na plecy np, nie bolał przy takim długim siedzeniu? Jaki już duży łobuz u Ciebiesuper ,że tak ładnie rośnie. A co do szyjki hmmm ja miesiąc temu też miałam 35 mm i gin mówił ,że ładnie hmmm mam nadzieję,że w poniedziałek się okaże ,że nic się nie skróciło!A lekarz widzę żartowniś
Basiiaaa śliczna fotka. Super opis porodu, jak gładko poszło! Ciekawe w jakim szpitalu rodziła bo taka zadowolona? Jak to czytałam to aż sobie myślę,że chciałabym już luty ,marzec i nasz poródto będą dla nas piękne chwile i ciekawe która je zacznie ?
Lilou śliczne fotki, też mamy na pamiątkę taką fotkę gdzie córcia pokazuje co ma między nogamigratuluję udanej wizyty i cieszę się ,że z małą wszystko jest prawidłowo !
Darra Witaj,zapraszamy super ,że dołączyłaśJa mam termin z OM na 7 marca ,ale z prenatalnych i późniejszych usg wychodzi 1 marca ,no oby nie 29ty też bym jakoś nie chciała w tej dacie ,dziwnie tak! Ja mam taki pluszowy kombinezon milusi, zakładam ,że jak np urodzi się w lutym może się przyda, będę cienko ubierać pod i tylko kombinezon. Ale pewnie wyjdzie w praniu czy się przyda czy nie
ja jestem z Poznania ,no tak pół na pół bo M jest z Gdańska i tak jeżdżę na dwa domy
ale jakieś 6 tygodni po porodzie będę się na stałe wyprowadzać do Gdańska
rodzić będę na Polnej.
Wiewórka bardzo ładny mały brzusio ,też taki miałam jeszcze tydzień temu a ostatnio wyskoczył jak szalonyA co do chodzenia siusiu ja tak mam cały czas od początku ciąży ,praktycznie co 5-10 minut, a w nocy 5-6 razy! Badania moczu mam ok i mój gin mówi,że taka moja uroda ,szczupła jestem to ucisk na pęcherz czuje wciąż.
Vira dzięki za info o Esotiq ,rozumiem,że żadnego kodu rabatowego ani nic nie trzeba mieć ?Wybiorę sie na pewno. Ja też mam wrażenie ,że mamy takie same brzuszkija też ostatnio zauważyłam te pieluchy ,ale właśnie one są chyba dla dzieci do 2,5 kg
Anitka gratuluję udanej wizyty , no i kolejna zmiana płci u nas na forumhehe
Dziewczyny a któraś liczyła ile u Nas już tych zmian płci było?
Tarra ja przed ciążą nosiłam 34/36 teraz kupiłam ciążowe jedne 38 i wiecznie mi spadają z tyłka , niektóre nawet 36 lecą no ale jakoś bałam się kupić 34. Właśnie sukienki na imprezy okolicznościowe z happy mum kupiłam 36 i topię się w nich
Anie93lica to spóźnione życzeniaspełnienia marzeń!
Aleksandrazzz witaj jako mężatka!dobrze ,że poszłaś na wizytę i wszystko w porządku! Czekamy na większą relacje
pięknie wyglądałaś i już po samej górze widzę ,że miałaś piękną sukienkę !
Niecierpliwa super ,że na wizycie wszystko ok i z Tobą i z synkiem .No i gratuluję Antosia!
b]Tova[/b] super ,że Tatuś mógł podejrzeć i gratuluję zdrowego synka!
Magdalena super ,że synek tak ładnie rośnie! A co do szyjki to mam nadzieję,że passer za chwilę już założony opanuje sprawę .Dużo dużo się oszczędzaj!I też mi się gdzieś obiło o uszy ,że te sterydy są na rozwój płuc
Love Life ja mam takie coś podobnego od góry od razu pod biustem tak mi sie do pępka nawet brzuch napina jakby, twardnieje hmm nie wiem jak to opisać jakby pęczniał .
Arien piękna szyjka! I gratuluje ,że z synkiem wszystko jest dobrze
Ksanka trzymam kciuki ,żeby to było od leku .Informuj nas!
Ok zrobiłam to drugi raz!Napisałam całość ponownieijak zwykle wyszedł Elaborat
Najlepszy M kótremu mówiłam ,że pracuje haha i coś podejrzewał i siłował się ze mną ,żeby sprawdzić co tam zamknęłam mu przed nosem
Po czym jak zobaczył to mówi:WIEDZIAŁEM!
Nie trzeba mieć żadnego kodu rabatowego.
W Esotiq jest promocja -30% do niedzieli, potem do kolejnej niedzieli - 25%, a potem do kolejnej niedzieli - 10%. Im bliżej do Mikołajek tym mniejszy rabat. Do tej niedzieli jeszcze jest ten największy.
Osobiście nie polcema kupować koszul do karmienia - z rabatem wychodzą za 70zł a podobne w necie można dostać za 3 dychy - więc się nie opłaca. Kusiło mnie ale w rezultacie nie kupiłam.
Co istotne - kupujcie koszule z krótkim rękawkiem. Dlaczego - a no dlatego, że mimo zimy na porodówce panują wysokie temperatury z uwagi na maluchy - 23 stopnie najmniej podobno. A ja założę się, że trafię na sale z laską, która za nic na świecie nie pozwoli otworzyć okna by wpadło trochę świeżego powietrza nawet jak dzieci nie będzie przy nas. Tak więc krótki rękawek.
A i w szkole rodzenia jeszcze mi podpowiedzieli by koszule do samego porodu wziąć jakąą starą, najleszy byłby t-shirt męża - dlaczego - a no dlatego, że po porodzie na koszuli zostaje, krew pot etc - i takie koszule lądują w koszu podobno. Oczywiście gdybym dała za nią 200zł może jeszcze bym starała się ją odratować ale jak ezmę stary t-shirt męża to zaraz go wywale- a na co mi taka szmata.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2015, 20:43
-
gratuluje wszystkich wspaniałych wieści
Magdalena trzymam kciukasy...
miłego wieczorku wam życzę
A ja ide prywatnie na USG w niedziele także trzymajcie kciuki, już nie mogę się doczekać, ciekawe czy naszej córeczce nic między nóżkami nie urosło
Mania1718, A.Kasia, Est, Kate84, Hannia123, Kajola, domiii lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny za życzenia
Opiszę wam jutro wszystko na spokojnie. Jak dokładnie wygląda ta pozycja z pupą do góry, na boku czy na plecach? Ksanka wiem że tylko się tak mówi ale postaraj się nie martwić, ja też jak brałam ten lek pisałam że widzę czop,Kasia mnie uspokoiła że tak jest przez żółtą oslonke. Magdalena, popatrz na tą sytuację z innej strony, niektórym dziewczynom szyjka rozwiera się z dnia na dzień i nic nie można zrobić, a Ty będziesz miała pessar i zabezpieczenie dla maluszka jakby chciał wczesniej przyjść na świat. Mój brat urodził się w 28 tygodniu i radzi sobie świetnie, już dwa tygodnie od rozpoczęcia roku mama miała telefon od wychowawczyni, tak rządzi w szkole
Też Stasiu
Ale oczywiście trzymam kciuki żebyśmy wszystkie urodziły po 36 tyg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2015, 20:55
A.Kasia, Kate84, baassiia lubią tę wiadomość
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
nick nieaktualnyAle wypas, właśnie udało mi się wylicytować otulaczek dla małego za 29,09 zł
Miałam z tej firmy otulaczek dla Michaśka, kupiłam w TK MAX ale kosztował koło stówy.
Mania1718, Est, RudyTygrysek, Karka, Love_life, Lilou1984, Kate84, Andriel, Kajola, Izoleccc, Mietka 30:) lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A.Kasia wrote:Ale wypas, właśnie udało mi się wylicytować otulaczek dla małego za 29,09 zł
Miałam z tej firmy otulaczek dla Michaśka, kupiłam w TK MAX ale kosztował koło stówy.
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
nick nieaktualnyaleksandrazz wrote:Jaki śliczny! Kasia oswieć mnie, można mieć taki otulaczek zamiast rożka?
Wiesz co, zależy do czego Ty tego rożka chcesz używać. Bo jak do noszenia (w usztywnionym rożku) to tak średnio bo otulaczek usztywniony nie jest. Ja do spania kupiłam bo nie będę używać żadnej kołderki a te muślinowe otulające chusty to nie dla mnie, nie lubię takich kokonów. Później zamienię otulaczek na śpiworek jak mały podrośnie.