Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
A.Kasia - Mam taką nadzieje, bo chwilami było tak głośno, że przekrywałam brzuch kurtką bo bałam się, że mały będzie się bał. Możne też tak przeżywam bo mam aplikacje w telefonie w której pisało, że mały może się przestraszyć głośnych dźwięków.
-
Aleksandra wszystkiego najlepszego z okazji ślubu! Dużo miłości, radości i wzajemnego wsparcia :*
Anielica 100latek dla Ciebie dużo uśmiechu każdego dnia, spełnienia się jako mamusia oraz samych dobrych chwil :*
Piękne brzuszki dziewczyny, jesteście takie śliczne że aż się napatrzeć nie mogę.
Ksanka 3maj się i wszystko będzie dobrze.
Ja przed godzina cały dom postawilam do pionutak mnie brZuch zaczął boleć że aż wstać nie mogłam z krzesła, ani noga ruszyć. Siedzieliśmy w kuchni i tak się wszyscy przestraszyli że do tej pory nie śpią. Mój Paweł mnie zaprowadził na kanapę bo po schodach bym nie weszła żeby iść do łóżka. Chcial mnie niesc ale posanowilam isc sama. Miałam taki ból jakieś 10minut aż mi łzy płynęły. Tak z prawej strony się to pojawiło. Teraz leżę i nie wstaje, już tak nie boli, ale czuje że pobolewa co jakiś czas delikatnie.
-
Dzieki dziewczyny za kciuki! Pomogły, wróciłam do domu.
Ogólnie nie wiadomo co mi było, tylko że mam obfita wydzieline, babka pobrala mi posiew z pochwy, i za 7 dni wizyta u prowadzacego.
Miałam pierwszy zapis ktg i jest w porządku., Fhr 140, usg mi nie robili, tylko sprawdziła wziernikiem, pobrana posiew, sprawdziła pessar. I puściła do domu.
Dziewczyny macie moc! Dziękuję!Est, Kasia24, Martita88, Lilou1984, A.Kasia, Andriel, skowroneczka87, Hannia123, Kate84, Renka88, baassiia, M+M+?, kleo2426, domiii, anitka19953, Izoleccc, Love_life, RudyTygrysek, d'nusia, Mietka 30:), muminka83, olatychy, Kajola, Karka, Tova33 lubią tę wiadomość
-
Ksanka. Uf. Dobrze, że wszystko w normie. Ciekawe od czego te upławy...
A powiedzcie mi Dziewczyny, które miały posiew robiony, zawsze czeka się 7 dni na wynik? Jak mi zrobią w czwartek posiew to dopiero za 7 dni będą mogli założyć pessar?
Dzień dobry! :*
Dziś obudziłam się w lepszym nastroju! Patrzę na tą całą sytuację, że jutro idziemy do szpitala, bardzo pozytywnie i optymistycznieJestem silna babka i będzie dobrze! A młody niech się lepiej rozgości w tym brzuchu!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 08:04
Hannia123, Est, M+M+?, ksanka, A.Kasia, Vincent, anitka19953, Love_life, d'nusia, Kajola, Andriel, Karka, Tova33 lubią tę wiadomość
-
Ksanka super wiadomości o poranku:-)
Dzisiaj ja pierwsza z rana na forum i witamy się oficjalnie z moim synkiem w 22 tc z ciociami forumowymi:-)Kate84, Mania1718, Martita88, Est, ksanka, wiewiórka17, A.Kasia, anitka19953, Love_life, RudyTygrysek, Mietka 30:), d'nusia, Lilou1984, Kajola lubią tę wiadomość
-
Andriel ja też myślę, że dzidzia aż tak nie słyszy hałasu z kina, byłam parę razy i moja mała jakoś zero reakcji. Tydzień temu miałam nawet imprezę rodzinną w lokalu z muzyką i też na niej byłam.
Ksanka dobrze, że na kontroli nic nie wyszło i jesteście w domku. Trzymam kciuki, żeby wyniki posiewu były dobre.
Magdalena super masz nastawienie, będzie dokładnie tak jak mówisz, synek będzie mieć jeszcze dużo czasu u Ciebie w brzuszku. Co do posiewu z pochwy nie wiem bo nie miałam robionego.
Kasia24 jak się czujesz? Przeszło coś? Może to ból od jelit, ja raz miałam taką jakaś kolke jelitową?Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 08:46
ksanka, Kasia24 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKate84- a orientujesz się czy na św.rodziny też dają takie koszule jednorazowe?
Ja dziś miałam straszny koszmar. Śniło mi się, że ognisk na serduszku małej przybyło. Ale liczę na to, że skoro Wam o tym mówię to się nie spełni. Ogólnie to ja sobie tym na codzień nie zaprzątam głowy - i tak nie mam wpływu - i liczę, że to cholerstwo zniknie, ale widać podświadomość senna i tak działa.
W sumie to się zastanawiam. Dziecko czuje nasze emocje prawda, a czy czuje nasze emocje wywołanymi przez sen ? -
Dzień dobry
Witam się w 24 tygodniu ciąży
Ksanka bardzo się cieszę że jesteś w domku i że wszystko jest ok
U nas dzisiaj nie ma tragedii na dworzu a mąż ma wolne wiec ruszymy połazic po lesie. Trzeba się ruszyć bo nie długo będę się turlać
Kate84, ksanka, A.Kasia, anitka19953, Love_life, d'nusia, Kajola, Hannia123 lubią tę wiadomość
[/link]
-
A ja witam sie w 25 tygodniu, czas leci mega szybko. Pipka dalej swedzi mimo ze od dwoch dni biore globulki pimafucin, ktore mi gin przepisal do antybiotyku, niestety sie skonczyly i zostala tylko masc a wizyta dopiero za dwa tygodnie. Polecacie cos sprawdzonego ?
A.Kasia, d'nusia lubią tę wiadomość
jusiakp
-
Ja zawsze lactovaginal używam, na infekcję bardzo mi pomaga, z tym, że więcej jest wydzieliny po tym.
W 5.10.15 jest -40% na bardzo dużo ubranek. http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-2-lat/pajace.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 09:11
A.Kasia lubi tę wiadomość
-
Est wrote:No więc wrocilam z Bonda i mi się film baaaaardzo podobał i w ogóle mi się nie dluzył, takze bardzo polecam! Efekty takie, że szczęka opada i cały czas coś się działo. Naprawdę super.
zgadzam się ! to był mój pierwszy Bondi jestem zadowolona
nawet było kilka dziewczyn z brzuszkami na sali
Est lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry dziewczyny.
Mam już wyniki z wczorajszej krzywej cukrowej i chyba jest dobrze, ale trochę mnie wynik zastanawia.
Na czczo: 79
Po 1h: 109
Po 2h: 109
Ogólnie wartości są okej, ale dlaczego ten cukier nie spadł pomiędzy pierwszą a drugą godziną?!krówka_muffka lubi tę wiadomość
-
Karolina@ wrote:Dzień dobry dziewczyny.
Mam już wyniki z wczorajszej krzywej cukrowej i chyba jest dobrze, ale trochę mnie wynik zastanawia.
Na czczo: 79
Po 1h: 109
Po 2h: 109
Ogólnie wartości są okej, ale dlaczego ten cukier nie spadł pomiędzy pierwszą a drugą godziną?!
Ważne że nie jest większy od 140. Choć ja jak byłam w ciąży 5 lat temu to jeszcze wtedy obowiązywało 120...Karolina@ lubi tę wiadomość
-
Magda lena wrote:Ksanka. Uf. Dobrze, że wszystko w normie. Ciekawe od czego te upławy...
A powiedzcie mi Dziewczyny, które miały posiew robiony, zawsze czeka się 7 dni na wynik? Jak mi zrobią w czwartek posiew to dopiero za 7 dni będą mogli założyć pessar?
Dzień dobry! :*
Dziś obudziłam się w lepszym nastroju! Patrzę na tą całą sytuację, że jutro idziemy do szpitala, bardzo pozytywnie i optymistycznieJestem silna babka i będzie dobrze! A młody niech się lepiej rozgości w tym brzuchu!
Magda_Lena posiew muszą wyhodować. W laboratorium trwa to ok 4 dni ale dają bezpieczny termin 7.
Duże Uplawy są typowe dla pessara, mnie zaś zaniepokoilo ich kolor. Brunatne zielony.
Ciesze się że masz takie pozytywne nastawienie i tego się trzymajmy!
Jusia mam nadzieję że uda Ci się pozbyć tego swedzenia i cipunia wróci do normyWiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 09:55
Mania1718, A.Kasia, Kate84 lubią tę wiadomość