X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia - Mam taką nadzieje, bo chwilami było tak głośno, że przekrywałam brzuch kurtką bo bałam się, że mały będzie się bał. Możne też tak przeżywam bo mam aplikacje w telefonie w której pisało, że mały może się przestraszyć głośnych dźwięków.

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • Kasia24 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra wszystkiego najlepszego z okazji ślubu! Dużo miłości, radości i wzajemnego wsparcia :*

Anielica 100latek dla Ciebie dużo uśmiechu każdego dnia, spełnienia się jako mamusia oraz samych dobrych chwil :*

Piękne brzuszki dziewczyny, jesteście takie śliczne że aż się napatrzeć nie mogę :).

Ksanka 3maj się i wszystko będzie dobrze :).

Ja przed godzina cały dom postawilam do pionu :( tak mnie brZuch zaczął boleć że aż wstać nie mogłam z krzesła, ani noga ruszyć. Siedzieliśmy w kuchni i tak się wszyscy przestraszyli że do tej pory nie śpią. Mój Paweł mnie zaprowadził na kanapę bo po schodach bym nie weszła żeby iść do łóżka. Chcial mnie niesc ale posanowilam isc sama. Miałam taki ból jakieś 10minut aż mi łzy płynęły. Tak z prawej strony się to pojawiło. Teraz leżę i nie wstaje, już tak nie boli, ale czuje że pobolewa co jakiś czas delikatnie.

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za kciuki! Pomogły, wróciłam do domu.
    Ogólnie nie wiadomo co mi było, tylko że mam obfita wydzieline, babka pobrala mi posiew z pochwy, i za 7 dni wizyta u prowadzacego.
    Miałam pierwszy zapis ktg i jest w porządku., Fhr 140, usg mi nie robili, tylko sprawdziła wziernikiem, pobrana posiew, sprawdziła pessar. I puściła do domu.
    Dziewczyny macie moc! Dziękuję!

Est, Kasia24, Martita88, Lilou1984, A.Kasia, Andriel, skowroneczka87, Hannia123, Kate84, Renka88, baassiia, M+M+?, kleo2426, domiii, anitka19953, Izoleccc, Love_life, RudyTygrysek, d'nusia, Mietka 30:), muminka83, olatychy, Kajola, Karka, Tova33 lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksanka dobrze źe pojechałaś i że z Malutką jest ok. Może jakiś grzybosław się przyplątał?

ksanka lubi tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 01:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Martita, za 7 dni powinnam wiedzieć czy to grzybowska czy inny wymysł.
    Mam jednak nadzieję że posiew będzie jałowym, bo przecież biorę ten cholerny macmiror.

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksanka. Uf. Dobrze, że wszystko w normie. Ciekawe od czego te upławy...
    A powiedzcie mi Dziewczyny, które miały posiew robiony, zawsze czeka się 7 dni na wynik? Jak mi zrobią w czwartek posiew to dopiero za 7 dni będą mogli założyć pessar? :(

Dzień dobry! :*
    Dziś obudziłam się w lepszym nastroju! Patrzę na tą całą sytuację, że jutro idziemy do szpitala, bardzo pozytywnie i optymistycznie :) Jestem silna babka i będzie dobrze! A młody niech się lepiej rozgości w tym brzuchu!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 08:04

Hannia123, Est, M+M+?, ksanka, A.Kasia, Vincent, anitka19953, Love_life, d'nusia, Kajola, Andriel, Karka, Tova33 lubią tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksanka super wiadomości o poranku:-)

Dzisiaj ja pierwsza z rana na forum i witamy się oficjalnie z moim synkiem w 22 tc z ciociami forumowymi:-) :-) :-)

Kate84, Mania1718, Martita88, Est, ksanka, wiewiórka17, A.Kasia, anitka19953, Love_life, RudyTygrysek, Mietka 30:), d'nusia, Lilou1984, Kajola lubią tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jednak druga, Magda mnie ubiegła ;-)

Oczywiście, że będzie wszystko dobrze:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 08:08

Magda lena lubi tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haniu, ja już od 6 nie śpię. Obudziło mnie burczenie w brzuchu. Więc już po śniadaniu i ...drugim śniadaniu jestem :P

aleksandrazz, Kate84, Mania1718, Love_life, Hannia123 lubią tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andriel ja też myślę, że dzidzia aż tak nie słyszy hałasu z kina, byłam parę razy i moja mała jakoś zero reakcji. Tydzień temu miałam nawet imprezę rodzinną w lokalu z muzyką i też na niej byłam.

Ksanka dobrze, że na kontroli nic nie wyszło i jesteście w domku. Trzymam kciuki, żeby wyniki posiewu były dobre.

Magdalena super masz nastawienie, będzie dokładnie tak jak mówisz, synek będzie mieć jeszcze dużo czasu u Ciebie w brzuszku. Co do posiewu z pochwy nie wiem bo nie miałam robionego.

Kasia24 jak się czujesz? Przeszło coś? Może to ból od jelit, ja raz miałam taką jakaś kolke jelitową?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 08:46

ksanka, Kasia24 lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84- a orientujesz się czy na św.rodziny też dają takie koszule jednorazowe?

Ja dziś miałam straszny koszmar. Śniło mi się, że ognisk na serduszku małej przybyło. Ale liczę na to, że skoro Wam o tym mówię to się nie spełni. Ogólnie to ja sobie tym na codzień nie zaprzątam głowy - i tak nie mam wpływu - i liczę, że to cholerstwo zniknie, ale widać podświadomość senna i tak działa.
    W sumie to się zastanawiam. Dziecko czuje nasze emocje prawda, a czy czuje nasze emocje wywołanymi przez sen ?

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Witam się w 24 tygodniu ciąży ;)

Ksanka bardzo się cieszę że jesteś w domku i że wszystko jest ok :)
    U nas dzisiaj nie ma tragedii na dworzu a mąż ma wolne wiec ruszymy połazic po lesie :). Trzeba się ruszyć bo nie długo będę się turlać :D

Kate84, ksanka, A.Kasia, anitka19953, Love_life, d'nusia, Kajola, Hannia123 lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja witam sie w 25 tygodniu, czas leci mega szybko. Pipka dalej swedzi mimo ze od dwoch dni biore globulki pimafucin, ktore mi gin przepisal do antybiotyku, niestety sie skonczyly i zostala tylko masc a wizyta dopiero za dwa tygodnie. Polecacie cos sprawdzonego ?

A.Kasia, d'nusia lubią tę wiadomość

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze lactovaginal używam, na infekcję bardzo mi pomaga, z tym, że więcej jest wydzieliny po tym.

W 5.10.15 jest -40% na bardzo dużo ubranek. http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-2-lat/pajace.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 09:11

A.Kasia lubi tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • TaRRa Koleżanka

Wysłany: 11 listopada 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    No więc wrocilam z Bonda i mi się film baaaaardzo podobał i w ogóle mi się nie dluzył, takze bardzo polecam! Efekty takie, że szczęka opada i cały czas coś się działo. Naprawdę super.

zgadzam się ! to był mój pierwszy Bond :D i jestem zadowolona :) nawet było kilka dziewczyn z brzuszkami na sali :D

Est lubi tę wiadomość

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny.
    Mam już wyniki z wczorajszej krzywej cukrowej i chyba jest dobrze, ale trochę mnie wynik zastanawia.

Na czczo: 79
    Po 1h: 109
    Po 2h: 109

Ogólnie wartości są okej, ale dlaczego ten cukier nie spadł pomiędzy pierwszą a drugą godziną?!

krówka_muffka lubi tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Dzień dobry dziewczyny.
    Mam już wyniki z wczorajszej krzywej cukrowej i chyba jest dobrze, ale trochę mnie wynik zastanawia.

Na czczo: 79
    Po 1h: 109
    Po 2h: 109

Ogólnie wartości są okej, ale dlaczego ten cukier nie spadł pomiędzy pierwszą a drugą godziną?!

Ważne że nie jest większy od 140. Choć ja jak byłam w ciąży 5 lat temu to jeszcze wtedy obowiązywało 120...

Karolina@ lubi tę wiadomość

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    Ksanka. Uf. Dobrze, że wszystko w normie. Ciekawe od czego te upławy...
    A powiedzcie mi Dziewczyny, które miały posiew robiony, zawsze czeka się 7 dni na wynik? Jak mi zrobią w czwartek posiew to dopiero za 7 dni będą mogli założyć pessar? :(

Dzień dobry! :*
    Dziś obudziłam się w lepszym nastroju! Patrzę na tą całą sytuację, że jutro idziemy do szpitala, bardzo pozytywnie i optymistycznie :) Jestem silna babka i będzie dobrze! A młody niech się lepiej rozgości w tym brzuchu!
    Hej hej witam się z wami Kochane w moim 25tc i oby tak dalej aż do lutego/marca

Magda_Lena posiew muszą wyhodować. W laboratorium trwa to ok 4 dni ale dają bezpieczny termin 7.
    Duże Uplawy są typowe dla pessara, mnie zaś zaniepokoilo ich kolor. Brunatne zielony.
    Ciesze się że masz takie pozytywne nastawienie i tego się trzymajmy!

Jusia mam nadzieję że uda Ci się pozbyć tego swedzenia i cipunia wróci do normy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 09:55

Mania1718, A.Kasia, Kate84 lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 10:27

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa i Miłego Dnia !!! :)

A.Kasia lubi tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
‹‹ 1037 1038 1039 1040 1041 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ