Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
baassiia wrote:a może jakieś ubrania, w tym wieku dziewczynki lubią się stroić
a zawsze bardziej praktyczne niż kolejna Barbi
Kolczyki też są fajnym prezentem.
Dziewczynki nie bawią się już Barbie. Teraz w modzie są lalki monster highA.Kasia, Kokaina lubią tę wiadomość
Syn Stasiu ur 02.03.2016
-
Cześć dziewczyny
Mam pytanie apropo ruchów dziecka. Zapomniałam o to spytać wczoraj gina. Mój synuś kopie tylko w określonych porach dniach. Raz rano, raz wieczorem. Czy jak nie czuję go to on po prostu aż tyle śpi ? Czy może nie każdy ruch jeszcze czuję ?Synuś Antoś - 23.03.2016r. -
cześć babeczki! my też jesteśmy po połówkowych. nasza dziewuszka waży 363 g
na badaniu była prześliczna
tym razem jestem zadowolona z badania, bo było bardzo długie i mam wrażenie bardziej szczegółowe od usg I trymestru.
wszystko wygląda idealnie niestety poza symetrią półkul mózgu. w opisie badania mamy: zwraca uwagę torbiel splotu naczyniówkowego 10 mm i skierował mnie do szpitala, bo ponoć taka jest procedura. uspokajał nas, że to bardzo częsta przypadłość i że najprawdopodobniej się wchłonie do końca II trymestru. mam się nie martwić i o dziwo kazał mi nawet poczytać w sieci, bo tam 99% przypadków takich przypadków kończy się bez żadnych skutków dla maleństwa. poczytałam i faktycznie tak jeststaram się nie nakręcać, skonsultowałam to ze swoim lekarzem prowadzącym, który pracuje w tym szpitalu i ponoć zrobią mi tam tylko usg i puszczą do domu. najważniejsze dla mnie jest to, że taka torbiel nie ma żadnego wpływu na rozwój malucha w życiu płodowym.
jakby nie było skończyła się ciążowa sielanka. poprosiłam wczoraj o L4, jutro jadę do tego szpitala a we wtorek mam kontrolne usg u mojego gina. jestem pewna,że będzie dobrze, tak też zapewniają mnie lekarze, bo wszystko inne jest idealne, więc nie ma innej opcji
a może któraś z Was zna podobną historię?
wszystkim Wam gratuluję udanych wizytjak sobie pomyślę, że za miesiąc dzieciątko podwoi swoją wagę, to nie mogę uwierzyć!
my myślimy nad imieniem, nasze typy: Gabrysia, Maja, Matylda, ale takiego pełnego przekonania nie mam do żadnego z nich.
miłego dnia!baassiia, muminka83, A.Kasia, Love_life, Kajola, Izoleccc, Kokaina, Kasia24, Karka, Tova33, Hannia123, Andriel, Mietka 30:) lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyniecierpliwaa wrote:Cześć dziewczyny
Mam pytanie apropo ruchów dziecka. Zapomniałam o to spytać wczoraj gina. Mój synuś kopie tylko w określonych porach dniach. Raz rano, raz wieczorem. Czy jak nie czuję go to on po prostu aż tyle śpi ? Czy może nie każdy ruch jeszcze czuję ?
Na pewno nie kazdy ruch jeszcze czujesz to raz a dwa ze co ten dzidzius tam ma robic-spi bo nie ma za wiele do roboty.Moja dzidzia rano tylko kilka kopniakow zeby powiedziec dzien dobry i dopiero impreza na wieczor -
nick nieaktualnybaassiia wrote:A my mamy problem z wyborem imienia :p Faworytem zostały Laura i Wiktoria, podobają mi się też bardzo Oliwia (już jest tak dziewczynka w bliskiej rodzinie, więc odpada) i Sylwia (imię mojej przyjaciółki, więc też tak trochę niezbyt). Zostają więc Laura i Wiktoria. Co myślicie ? Wiem, że to mi się ma podobać, ale oba są równie dobre i nie możemy się zdecydować.
Myślałam tez jak te imienia zdrabniać i Laura tak trochę się nie da, bo jak Laurka?
Wiktoria-moja imienniczka by byla wiec jestem zabaassiia lubi tę wiadomość
-
Basiu jak nic nie wymysle to na pewno kupie jej jakies ubranie, bo to sie zawsze przyda
hehe Ryjek ma racje, teraz to te potworki sa w modzie hehe
chociaz tej mojej juz przeszlo i dobrze, bo i tak nie dalabym ponad 100zl za lake wole jej kupic bluzke lub spodnie przynajmniej bedzie miec cos pozytecznego, a chodzi do szkoly to wiadomo ubran potrzebuje
Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
nick nieaktualnyGośśś a może jakąś grę ?
Teraz dużo jest fajnych gier dla całej rodziny mój 8 latek uwielbia gry np: https://www.planszomania.pl/zrecznosciowe/
Mój Filip uwielbia takie zręcznościowe (np: spadające małpki) i mamy ich naprawdę masę lubi też bardzo monopoly i chińczyka.Magda lena, Tova33 lubią tę wiadomość
-
baassiia wrote:O jezu :p jakie to brzydkie :p no nic, takie czasy
Też mi się nie podobają, ale wiem, że dziewczynki się nimi bawią. Pracowałam w szkole podstawowej i chodziłam do dzieci na korki. Niektóre miały niemałe kolekcje tych lalek.
Muminka - wzięło Cię na dobreLeżeć w łóżeczku i się kurować!! W ciąży przeziębienie trwa dłużej, jak mnie złapało, to byłam przeziębiona przez kilka tygodni. Ale Ty masz gorsze objawy. Wypoczywaj. :*
Syn Stasiu ur 02.03.2016
-
Vira Tak dają
byłam tam przy dwóch porodach chrześniaków i bratowa zawsze dostała koszule
Domii dziękujePodziwiam ,że wytrzymałaś tyle i jeszcze z obsługą gości !Co do ubierania na noc może bardziej doświadczone mamy sie wypowiedzą ,mi się wydaję że nie za grubo lepiej jakiegoś śpiocha-pajaca czy jak to się zwie
a przykryć zawsze można jakimś lekkim kocykiem, czy otulaczem. Choć przypomniało mi się ,że ja jeszcze kupiłam woombie i śpiworek
Basiaaa mi się podoba i Laura i Wiktoria choć ja bym wybrała Wiki -sama takie chciałam ale M sie nie podobało.Ja od zawsze marzyłam o mojej małej Wiktori
Vincent my kupiliśmy taką zwykłą wanienkę na stelażu dużą ,wzieliśmy ten stelaż wkładany ale szczerze ja przy chrześniakach myłam na początku normalnie na rączce ich, jakoś mi gorzej było z tym stelażem. Wzięłam bo M chciał .A chłopaki od brata jak zaczęły fikać to nie raz mi zjechali z ręki pod wodę haha ale nic się nie stałopierwszy raz kąpałam Oliego jak miał chyba 5 dni i zdecydowanie wolałam bez tej wkładki .
Kleo gratuluję udanej wizyty, ciesze się że wszystko ok z Wami, a leki mam nadzieję,że szybko unormują sprawęja też jestem w szoku ,że aż do lutego? Tak smao myślałam ,że można tylko na miesiąc.
Muminko to dużo zdrówka życzę, oby Ci już odpuściło i przestało się plątać koło Ciebie to choróbsko!
Niecierpliwa wszędzie pisza ,że niby można czuć właśnie w określonych porach dnia, dzieci mają swój rytm więc może tak jest u Was ?Moja za to w ogóle nie sypia chyba po Mamusi ma bezsenność bo wciąż jest w ruchu
Perła ziemi myślę,że będzie tak jak mówi lekarz, wchłonie sie i nie będzie śladu .Trzymam kciuki .Dla mie Gabrysia jest pięknym imieniem ale jak z Wiki M się nie zgodził
Vincent, perła ziemi, baassiia, kleo2426 lubią tę wiadomość
-
Martka89 wrote:Hej dziewczyny, mam II stopień dojrzałości łożyska.wiecie co to znaczy?
Według tego opisu wynika, ż wszytko ok:)
Podczas badania USG w ciąży, lekarz ginekolog ocenia nie tylko rozwój dziecka, ale również umiejscowienie i stopień dojrzałości łożyska. Do określenia tego parametru stosuje się tzw. skalę Grannuma. To skala czerostopniowa-0, I, II, III. Stopnie te mniej więcej tak odnoszą się do wieku ciąży:
0-początek ciąży
I-połowa ciąży
II-III. trymestr
III-około 38-39 tygodnia ciąży.
Oczywiście u każdej kobiety dojrzewanie łożyska przebiega indywidualnie i to lekarz ocenia, czy wygląd łożyska i jego stopień dojrzałości nie zagraża życiu dziecka. Podczas badania obserwuje on ilość złogów włóknika i wapnia w łożysku-ic duża ilość może pogarszać funkcjonowanie łożyska. W razie wątpliwości, by ocenić bezpieczeństwo dziecka, lekarza zleci przeprowadzenie badania przepływów krwi w tętnicach pępowinowych oraz oceni ilość płynu owodniowego. Często te dodatkowe badania okazują się być prawidłowe, wtedy sam wygląd łożyska nie jest aż tak istotny. Zbyt wczesne starzenie się łożyska jest jednakwskazaniem do częstszego badania USG-nawet co tydzień.
-
Kate84 fajnie, że daje znać o sobie co chwila, chociaż wiesz , że dobrze mu się gimnastykuje u Ciebie w brzuszku
Martka89 nie mam pojęcia co to znaczy. Ja mam wpisany I stopień dojrzałości, ale o co chodzi nie pytałam, bo powiedział gin, że wszystko okSynuś Antoś - 23.03.2016r. -
Gośśś wrote:Hejka
Ksanka ciesze sie ze u was ok i ze to nic powaznego i mam nadzieje, ze posiew tez dobrze wyjdzie...
Kleo fajnie masz z tymi zwolnieniaminawet nie wiedzialam, ze tak mozna
Domi ja chyba na poczatku bede klasc spac w rozku lub kupie ten otulacz
Dziewczyny podpowiedzcie co kupic na urodziny chrzesnic? Ma 7 lat teraz i kompletnie nie mam pojecia co kupic...Podpytam kuzynke jeszcze co jej potrzebne jest, ale wole tez cos wymyslec, bo jak mi wymysli cos dziwnego ( a ona tak potrafi) to musze miec cos w zapasie
Lego zawsze mojemu kupuje ma 9 lat i od kilku lat tylko lego jest wniebowziety heheGośśś lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
2.02.15 7 tc mój aniołek :* -
Martka89 może powinnaś się dopytać gina co i jak. No i czytam teraz na necie , że obowiązkowo USG powinno być wykonywane częściej, żeby to kontrolować .
Love_life zdecydowanie sobie tego nie wyobrażam...Love_life lubi tę wiadomość
Synuś Antoś - 23.03.2016r.