X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A. Kasia, zapomniałam napisać ze mni wypisali wczoraj, i w sumie dobrze bo wieczorem miałam bad połówkowe. Wszystko w Usg super, lekarz o niczym nie wspomniał zeby było zle. No ale spojrzałam na spokojnie teraz na ten opis i zaczęłam szukać. I znalazłam, niezbyt krzepiące info. Po wypis do szpitala mam sie zgłosić w Pt, nawet nie wiem czy szpitalny lekarz na Usg oceniał moje łożysko pod katem dojrzałości. Spytam przy odbiorze tego wypisu. Generalnie z tego co pamietam była duża różnica w pomiarach miedzy rannym Usg na wyjściu ze szpitala a tym wieczornym, wiec moze ta ocena st dojrzałości łożyska tez jest subiektywna i nie ma tak ogromnego znaczenia....

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia ale laska z Ciebie!

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • Falon Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami kobietki!dziś wybiło mi 50% !!!
    Ale to niewiarygodne, kiedy ten czas tak ekspresowo zleciał? niesamowite;-)

Ja się tak zastanawiam co tu się na forum będzie działo w marcu?
    Pewnie będzie tak gorąco że to forum zapłonie od intensywności klikania ha ha ha !;-)
    aaa...i nasze brzusie już nie będą się mieściły w kadrze ;-)

Ja jestem w kolejce ostatnia, bo termin mam na 31 marca to może i dobrze bo będę przygotowana dzięki Wam na wszelkie ewentualności ;-)

A.Kasia, Kajola, Kokaina, Izoleccc, Est, Kate84 lubią tę wiadomość

201604051765.png
  • Falon Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wyglądasz rewelacyjnie! nie jedna z nas nie wyglądała tak nawet przed ciążą! ;-)

201604051765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, no ja już czuję jak się toczę, chodzę jak stara murzynka bujając się na boki :D

Martka89 - super, że już jesteś w domu :) No to teraz odpoczywaj i nie martw się tym łożyskiem, pewnie niebawem masz wizytę u swojego lekarza i nie zapomnij mu o tym wspomnieć. Może faktycznie lekarz w szpitalu się pomylił w ocenie a jeśli nawet nie to nie ma tragedii. Jakby był III stopień to można by się było martwić a tak to jedynie trzeba mocniej kontrolować i tyle. Buziaki na poprawę humoru :*

Z kąpielą chciałabym poczekać do powrotu do domu. Wolałabym, żeby mi małego w szpitalu nie kąpali no ale zobaczymy jak to wszystko wyjdzie w praktyce bo może dłużej będziemy musieli zostać czy coś. Na początku będę kąpać w emulsji emolium, jak przyjdzie lato i Tymek się będzie mocniej pocił to wtedy zacznę używać płynu do mycia z Hipp.

Falon - w marcu będzie tak jak teraz u Grudniówek :D Popcorn, cola i oczekiwanie na kolejne porodowe wpisy na forum :D A najlepiej relacje na żywo prosto z porodówki :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 13:55

baassiia, Falon, RudyTygrysek, Martita88, Kate84, Andriel lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia patrzę teraz te przyborniki. Zobacz sobie swiatmaluszka.com.pl

A.Kasia lubi tę wiadomość

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka, patrzę na wczorajszy opis z wizyty na IP. I u mnie jest łożysko II stopnia... Hmmm Pewnie to ich tez zaniepokoiło. Bo jacyś tacy dziwni przez moment byli. Pytałam się co z dzieckiem, co z szyjką. lekarka jakoś taka aż za miła dla mnie była i zmartwiona, takie miałam wrażenie. Po zrobieniu usg Pani zapytała się ile ostatnio dziecko ważyło, jaki tryb życia prowadzę, no i wezwała lekarza starszego i bardziej doświadczonego i on mi o tych sterydach powiedział. Ale to najpierw mam się jutro zgłosić na oddział. Popytam ich o to łożysko...

Edit : Próbuję rozczytać te ich hieroglify. Mam łożysko stopnia I/II . Albo skreśliła II, a wpisała I. Nie wiem. Na naukę pisania ich wysłać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 14:14

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    A my mamy problem z wyborem imienia :p Faworytem zostały Laura i Wiktoria, podobają mi się też bardzo Oliwia (już jest tak dziewczynka w bliskiej rodzinie, więc odpada) i Sylwia (imię mojej przyjaciółki, więc też tak trochę niezbyt). Zostają więc Laura i Wiktoria. Co myślicie ? Wiem, że to mi się ma podobać, ale oba są równie dobre i nie możemy się zdecydować.

Myślałam tez jak te imienia zdrabniać i Laura tak trochę się nie da, bo jak Laurka?
    Moja przyjaciółka ma córeczkę Laurę :-) bardzo ładne imię i bardzo fajnie właśnie mówię do niej Laurka :-)

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    Martka, patrzę na wczorajszy opis z wizyty na IP. I u mnie jest łożysko II stopnia... Hmmm Pewnie to ich tez zaniepokoiło. Bo jacyś tacy dziwni przez moment byli. Pytałam się co z dzieckiem, co z szyjką. lekarka jakoś taka aż za miła dla mnie była i zmartwiona, takie miałam wrażenie. Po zrobieniu usg Pani zapytała się ile ostatnio dziecko ważyło, jaki tryb życia prowadzę, no i wezwała lekarza starszego i bardziej doświadczonego i on mi o tych sterydach powiedział. Ale to najpierw mam się jutro zgłosić na oddział. Popytam ich o to łożysko...

Edit : Próbuję rozczytać te ich hieroglify. Mam łożysko stopnia I/II . Albo skreśliła II, a wpisała I. Nie wiem. Na naukę pisania ich wysłać
    Hej ale z jakiego powodu trafiłaś na IP?

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • kateee Przyjaciółka

Wysłany: 11 listopada 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja rozpoczynając 25tc :) jak miło sie czyta relacje po wizytach z podglądania maluszków;)

Mój narzeczony dziś sie w końcu wziął za malowanie pokoju dla Blanki a ja w nagrodę dla niego poł dnia w kuchni na robieniu placków ziemniaczanych po węgiersku :)

Muszę sie wyżalić... Jakiś czas temu pojawił sie na forum temat mieszkania z rodzina swojego M, wtedy wydawało mi sie ze mnie to nie dotyczy a tu proszę bardzo jak na zamowienie miesiąc temu wprowadziła sie siostra mojego... Pokłóciła sie z facetem i z dnia na dzień postanowiła wrócić do Polski (9lat mieszkała za granica). Wsxystko zrozumiałe ze nie ma gdzie mieszkać, nie miała pracy itd - jakby nie było w jakiś sposób zawaliło jej sie zycie. I może nawet dalej bym jej współczuła gdyby nie to ze jej facet przyleciał jakiś czas temu sie z nia godzić i oczywiście miałam tydzień mieszkania z psycholem...ewidentne ma ze sobą problem. Na ta chwile sytuacja wyglada tak ze sa razem tylko ona mieszka u nas (w sumie to tez jej mieszkanie bo na poł z bratem) a on za granica. Czyli właściwie w jej życiu nie zmieniło sie nic oprócz miejsca zamieszkania. Jeszcze gdyby jakoś mi w domu ponagla to by było fajnie no ale niestety nie mam na co liczyć... Myślałam ze do marca sie wyprowadzi ale chyba to tylko moje wyobrażenia :( narzeczony jest bardzo za nia i nie da złego słowa powiedzieć a ja juz mam dość bycia sprzątaczka, kucharka i ch... wie kim jeszcze. Liczę na to ze znudzi jej sie spanie na kanapie w dużym pokoju bo ja z pokoju dla Blanki nie zamierzam rezygnować. Blanka tex jakiś bunt wprowadziła bo od kilku dni czuje tylko pojedyncze bardzo delikatne ruchy a wizyta za 2tug;(
    Sorry ze wam utrulam ale musiałam z siebie wyrzucić a w domu nie ma komu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 14:43

Kokaina lubi tę wiadomość

Noszę pod sercem największy skarb! <3

cb0a805a372ff89ba72b0150aea26301.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Kokaina Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :)

Ja już po godzinnym spacerze, Mój E. pojechał na Marsz się bić więc mam trochę czasu na pisanie :D [oczywiście żartuje z tym biciem ;> ]

Ksanka Tak się cieszę że u Was wszystko skończyło się tylko na strachu. Odpoczywaj dużo <3

Basia Najbardziej podoba mi się Oliwia, później Wiktoria :)

Domiii dzielna jesteś z tą imprezą :> Ja też ostatnio miałam posiadówkę ze znajomymi i wytrzymałam do 1 :)

Vincent Ja kupie zwykłą wanienkę z Ikei, każdy mi ją poleca

Izolecc Ja też się biorę zaraz na odkurzanie, bo syf i mogiła w domu

Muminka współczuje kolejnego pogorszenia stanu zdrowia :( Ehhh niestety aura nie sprzyja jak widać. Kuruj się dzielnie :*

Love life Też nie wyobrażam sobie kąpać malucha w czymś takim :?

A.Kasia Wyglądasz przepięknie ! Ciekawe czy Twój maluch odziedziczy po Tobie kręcone włoski ? No chyba że to trwała ?? :>
    No i co Ty jadasz że tak mało tyjesz ? Wrzuć jakiś swój jadłospis :> :)

Martka Ja miałam I st dojrzałości z badania 23 października. Teraz nie wiem :?

Kajolka Spory bobas <3

domiii, Kajola lubią tę wiadomość

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• Dorka87 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kapieli to my wczoraj zamówiliśmy cos takiego jak komoda kapielowa :-) tak samo nie mamy miejsca w łazience a to jest fajne na koleczkach, jest nie duza wanienka, a na wierzchu przewijak. Jak dzieciaczek podrosnie to bedzie służyło jako sam przewijak, pod spodem sa poleczki. Zobaczcie :-) mi się spodobało :-)

A.Kasia, Andriel lubią tę wiadomość

• Kokaina Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kateee Jeżeli nie ma opcji wyprowadzki szwagierki to bezwzględnie musicie ustalić podział obowiązków. Ty nie jesteś na etacie sprzątaczki i nic z tego nie masz, a takie cackanie się z przyszłą szwagierką doprowadzi tylko do Twojej frustracji.

Przegadaj to najpierw z narzeczonym, powiedz mu że zwyczajnie nie masz siły a wręcz nie powinnaś przemęczać się przy sprzątaniu itd.
    Każda inteligentna osoba powinna to zrozumieć.

A ruchami się nie przejmuj. Któraś z nas już tu pisała, że na tym etapie ie czujemy wszystkich ruchów, a sama piszesz że jakieś wyczuwasz, więc pewnie wszystko jest w najlepszym porządku :*

kateee lubi tę wiadomość

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• kateee Przyjaciółka

Wysłany: 11 listopada 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narzeczony wychodzi z założenia ze nie muszę wcale sprzątać, ale żyć w syfie tez słabo.. Ja nie chce sie jej o nic prosić, jak zaproponowała ze będzie sie dokładać do czynszu to stanowczo powiedziałam ze nie ma takiej potrzeby bo tak to sie nigdy nie wyprowadzi... Mój z nia gadał ze jak potrzebuje do końca roku mieszkać to nie ma problemu a ona dzisiaj stwierdziła ze MOŻE do marca sie wyprowadzi wiec ja zwątpiłam...
    Sprzątać ani gotować nie potrafi - najlepiej jej wychodzi siedzenie na kanapie :)
    I dla jasności ma ponad 30lat...
    Dzięki za wsparcie :*

Jeśli chodzi o ruchy to pocieszam sie ze może sie tak Gwiazda ułożyła ze słabo ja czuje :)

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    Hej ale z jakiego powodu trafiłaś na IP?

Kochana, mam krótką szyjkę 24mm - miała być do obserwacji. Ale od wczoraj rano miałam mocne bóle miesiączkowe, które nie przechodziły + częste twardnienia macicy. po 10godzinach zastanawiania się pojechałam na IP. Jutro przyjmą mnie na oddział i założą pessar. Szyjka co prawda nadal ma 24mm, ale lepiej nie prowokować :)

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam szyjkę ponad 4 cm i zamknięta. Staram sie wyłączyć zle myślenie. Gdyby było zle to by mnie nie wypuszczali ze szpitala. A ze miałam wczoraj 2 Usg: jedno w szpitalu i drugie połówkowe na którym poprosiłam lekarza by spojrzał mi na to łożysko i obydwoje powiedzieli ze całościowo jest ok to moze nie mam powodu do tak dużego zmartwienia. Strasznie spanikowałam teraz

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że taki nasz urok po prostu :) W czwartek jeszcze z łożyskiem było okej, wczoraj też nic o nim nie mówili, dopiero teraz to przeczytałam. Nie ma co się zamartwiać! :)

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kateee, kurczę. Nieciekawie. A duże macie mieszkanie?
    ehhh a Twój narzeczony nie widzi, że Ty za nią ogarniasz wszystkie prace domowe? Ile ona ma lat?

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.popularnie.pl/ciaza-3/
    Jakie to prawdziwe hehe

RudyTygrysek, Tova33, Tunia.a, Kokaina, Andriel lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • kateee Przyjaciółka

Wysłany: 11 listopada 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena - mamy 2 pokoje + salon wiec idealne dla naszej 3ki bo w jednym nasza sypialnia a w drugim pokoj Blanki. Wszystko sie tak super układało i tak sie cieszyłam ze będziemy taka 'profesjonalna rodzina' jak to mowi mój M ale z dnia na dzień sie ciut zmieniło bo wiecznie jest ktos trzeci. Ona potrafi tuż przed powrotem M z pracy nagle wstać i coś zacząć robić ze jak on wraca to myśli ze coś robiła... A przez cały dzień zdarza nam sie zamienić tylko jedno zdanie... Za to jak wybija 17 to nagle ma milion rzeczy mi do opowiedzenia ehh, szkoda nerwów :( ma 32 lata... Czasem sie zastanawiam czy jakby mieszkała sama to by na śniadanie obiad i kolacje jadła kanapki bo chyba nic innego ugotować nie potrafi:p

‹‹ 1041 1042 1043 1044 1045 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ