X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • domiii Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Dziewczyny, ja wróciłam właśnie z wizyty u lekarza prowadzącego moją ciążę. Strasznie śmieszny gość ;) Założył kartę ciąży, załatwił nam opiekę prenatalną i USG na NFZ w Luxmedzie, więc o USG już się nie muszę martwić. Mam zakaz jazdy rowerem i zakaz prowadzenia auta na dłuższych trasach oraz zalecenie oszczędzającego i niestresującego trybu życia (chyba musiałabym się teściowej z domu pozbyć aby było niestresująco...). Na bakterie w moczu mam brać urinal, na niska morfologię witaminy a na infekcję Lactovaginal 2x tyg. Ewentualny antybiotyk dopiero w 2 trymestrze. I mam zapowiedziane, że maksymalna waga na koniec ciaży nie może przekroczyć 63 kg ;) Normalnie ginekolog-dietetyk :P

Kasia, a roweru i auta zabronił z jakiej "okazji"? coś jest nie tak?

d69c2n0azl70dnw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    Kasia, a roweru i auta zabronił z jakiej "okazji"? coś jest nie tak?

Rower ze względu na wstrząsy, co do auta to głównie chodzi o moje zawroty głowy i zasłabnięcia no i ogólną dezorientację. Myślę, że jak ktoś się dobrze czuje to nie musi z tego rezygnować. Szczególnie na krótkich odcinkach. Chociaż ja jestem sceptyczna jeśli chodzi o podróże samochodem w ciąży. W poprzedniej miałam kilka takich sytuacji, że musiałam dojechać na badanie raz do Łodzi, 2x do Warszawy i bardzo źle zniosłam te wyjazdy. Nie wiem czy to ma związek, ale po ostatnim badaniu w Warszawie na drugi dzień zaczęły mi odchodzić wody, z kolei moja szwagierka po wyjeździe w 31 tygodniu ciąży po wózek dla bliźniaków (musiała zrobić 200km) na drugi dzień urodziła. Tak jak mówię, nie wiem na ile to ma związek ale tym razem nie zamierzam ryzykować, tym bardziej, że nie mam stwierdzonej konkretnej przyczyny przedwczesnego porodu.

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    saxatilia wrote:
    Zegnam sie z wami kochane. ..caluje.

Strasznie mi przykro. Nawet nie jestem sobie w stanie wyobrazić tego, co czujesz :( Zaglądaj do nas i odezwij się czasem.

Powiem szczerze, że brakuje mi takiej listy obecności, która dałaby pogląd na wszystkie dziewczyny na tym wątku. Chyba że jakaś lista w Excelu? Widziałam takie na innych wątkach, np:
    https://docs.google.com/spreadsheets/d/1vaS4DaC3rysJH3Lq1xfBvbB7mBjMyks21YbnuCd_0Lg/edit?pli=1#gid=0

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1SH9sL9eAVhGo6o3xj3paw0xLPsNLoE9NyAqCqrJCHZc/edit?pli=1#gid=0

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monirek i co tam ci lekarz powiedział?

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z ta lista to super pomysl tylko, ze zalozycielka wątku nam zaginęła..
    A moze zrobilaby taka listę któraś dziewczyna z pierwszej strony po prostu?

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• monirek Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 - Pani doktor powiedziała, że jest ok. Mowi, że jeżeli temperatura się utrzymuje, nie ma plamień, skurczów, bólu brzucha to nie ma się czym martwić. Więc i nic nie przepisała. Powiedziała również, że jeżeli czuję potrzebę to mogę powtórzyć badania.

Dodatkowo powiedziała, że mogłabym zrobić badanie na wolne białko S. Któraś z Was już to robiła?

04.12.2014 - 7 tc :(
    22.07.2015 - 6 tc :(:(
    07.01.2016 - Maleństwo ma juz 1,5 cm :)

09.08.2016 23:55 - na świat przyszła moja kochana Córeczka<3
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Z ta lista to super pomysl tylko, ze zalozycielka wątku nam zaginęła..
    A moze zrobilaby taka listę któraś dziewczyna z pierwszej strony po prostu?

Est - tylko chyba żadna dziewczyna z pierwszej strony nie utrzymała się na tym wątku. Postaram się zrobić taką listę w Excelu, każda będzie miała do niej dostęp i będzie wpisywała swoje dane. Ewentualnie napiszę wiadomość dla jusikpp z prośbą o wstawienie linka na pierwszą stronę. Mam nadzieję, że jeszcze zagląda na bbf :)

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saxatilia bardzo mi przykro... wiem co przechodzisz trzymaj się i powodzenia!

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morisek, a ja czekam na wizytę...

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po wizycie konsultacyjnej u innego ginekologa. I teraz pytanie komu wierzyć ... Lekarz w Toruniu mówi, że krwiaka nie ma, lekarz w Gdańsku twierdzi że krwiak jest ... ?!

Dziś na usg bobas pomachał do mnie nogą :D co za widok :D ale się zaczęłam śmiać :D

I z USG wynika, że dzidziul starszy. Ma już 21 mm <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2015, 20:49

domiii, Izoleccc, ona. lubią tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    saxatilia wrote:

Saxatilia trzymaj się, ściskam i trzymam kciuki za kolejne starania i szczęśliwe 9 miesięcy :-*

No i kolejne serduszka nam doszły, pięknie dziewczyny, pięknie!

A.Kasia cóż za lekarz, zainteresowany wszystkim :-P ale z tym przybraniem na wadze to mnie zaskoczył...

Ja jakoś też mam narezie obawy o daleka jazdę autem, jak lekarz pozwoli to chce na 2,3 tygodnie jechać do M. Mam 320 km więc już mu mówiłam że będzie musiał po mnie przyjechać....

km5szbmhexpco9m1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    A ja po wizycie konsultacyjnej u innego ginekologa. I teraz pytanie komu wierzyć ... Lekarz w Toruniu mówi, że krwiaka nie ma, lekarz w Gdańsku twierdzi że krwiak jest ... ?!

Dziś na usg bobas pomachał do mnie nogą :D co za widok :D ale się zaczęłam śmiać :D

I z USG wynika, że dzidziul starszy. Ma już 21 mm <3

No to niezłe cuda, i co teraz? Ten lekarz z Gdańska to jakiś specjalista prawda? Więc chyba się zna na rzeczy... Coś doradził konkretnego? A ten krwiak to w jakim miejscu?

• Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saxatilla, bardzo, bardzo mi przykro. Ale tak jak pisałaś, nasz organizm jest mądry i jeśli tak się stało to musiało dojść do jakichś ciężkich wad. Odpocznij, daj sobie chwilę, a jeśli postanowisz niedługo próbować dalej, to jest szansa, że uda się bardzo szybko po poronieniu.

Kasia, bardzo dokładny ten Twój lekarz, ale to fajnie, że masz wszystko opisane i wiesz co robić.

43kt9vvjbmmercyy.png
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/daf82fa55269.jpg

Wygląda jak żabka

A.Kasia, Karolina@, pekinka82, maskora lubią tę wiadomość

ug37zbmh9r9sv292.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena, najważniejsze, ze maluch zdrowy!

Ja mam wizytę jutro i juz mam mega stresa.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Est Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielica, ale super!!!! Ciekawe co będzie widac u mnie.

anie93lica lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• anie93lica Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est na pewno będzie dobrze :-**

Est lubi tę wiadomość

ug37zbmh9r9sv292.png
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się nieśmiało i dołączam.
    Termin na 5.06, pierwsza wizyta 2 tyg temu, wszystko ok ale serduszka jeszcze nie było widać. Następna wizyta 4.08.

A.Kasia, Karolina@, anie93lica, ona. lubią tę wiadomość

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia.a wrote:
    Cześć Dziewczyny
    Jednak wybrałam się dzisiaj do lekarki i... pęcherzyk jest - oczywiście nic więcej nie widać bo za wcześnie- ale oprócz niego jest też torbiel - nie znam się, ale wydaje mi się, że dosyć spora. Gin przepisała mi duphaston i kazała przyjść 3 sierpnia - kazała się nie martwić, ale jak tu się nie martwić...

Jaki wpływ może mieć ta torbiel na ciążę?? Miała któraś z Was już taki przypadek?

kurcze... dobrze, że poszłam, ale teraz zaczynam się dopiero obawiać....

Przez przypadek trafiłam ale mam nadzieję ze uspokoję.
    A więc Tunia nie martw sie torbielem(to niepotrzebny stres) od początku miałam torbiel na prawym jajniku 4cm, który to tez dawal się we znaki (bo naprawdę często bolał mnie brzuch i prawa strona) no ale... Torbiele sie wchłaniają samoistnie do 4mc ciąży.
    Także badz kochana dobrej myśli bo na pewno będzie dobrze.
    Duphaston brałam do 5mc.
    Będzie dobrze pozdrawiam ;)

Tunia.a lubi tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • APS Ekspertka

Wysłany: 20 lipca 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    saxatilia wrote:

Kochana wyrazy wspolczucia.... na pewno przez najblizsze tygodnie bedzie Ci bardzo ciezko, nawet jak bylas przygotowana na najgorsze ale uwierz mi z czasem czlowiek uczy sie z tym zyc. Jesli Ci sie uda pozbierac psychicznie to duzo dziewczyn po poronieniu szybciej zachodzi niz normalnie bo organizm jest nastawiony na ciaze. dla przykladu ja mialam wczesniej dlugie i bezowulacyjne cykle a po poronieniu pierwszy cykl sliczne jajeczko i od razy zaskoczylo. trzymam kciuki abys jak najszybciej wrocila na fioletowa strone.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2015, 21:37

Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
    Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
    Tęsknię za Wami moje Skarby :***
    22.7.16 IUI :(
    Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
    4% prawidłowych plemników
‹‹ 103 104 105 106 107 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ