Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
A.Kasia wrote:Dziewczyny ja już nie mogę z tym moim dzieckiem ;( od samego rana wciska mi te swoje łapki w szyjkę, aż ciężko to wytrzymać
Już mam schizy, że mi się przez to pęcherz wpukli ;( Ani obiadu zrobić ani nic bo aż się boję wstawać. Czy ktoś jeszcze ma tak nisko umiejscowionego szkraba czy tylko mój taki łobuz niedobry?
Mój maluszek szaleje zwłaszcza w nocy, kiedy ja chcę zasnąć. Czasem boli tak od srodka takie popukiwanie dosć intensywne i nie w scianę brzucha. Staram się wtedy wstać i pochodzić chwilę, albo robię koci grzbiet. Czasem pomaga
-
https://parenting.pl/portal/wyprawka-dla-noworodka
Ja będę się sugerować ta stronka chociaż wiadomo jak to się zakończy jak zacznę buszowac po sklepachMalina81 lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
2.02.15 7 tc mój aniołek :* -
A.Kasia wrote:Dziewczyny ja już nie mogę z tym moim dzieckiem ;( od samego rana wciska mi te swoje łapki w szyjkę, aż ciężko to wytrzymać
Już mam schizy, że mi się przez to pęcherz wpukli ;( Ani obiadu zrobić ani nic bo aż się boję wstawać. Czy ktoś jeszcze ma tak nisko umiejscowionego szkraba czy tylko mój taki łobuz niedobry?
Mój ostatnio też sobie ta pozycję upodobał. .chociaż to nic w porównaniu do bólów pleców i żebra[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
2.02.15 7 tc mój aniołek :* -
Hej Laseczki. Ja już w szpitalnym łóżku.. Pokój dzielę z dwoma mamusiami i ich kluseczkami
Panie urodziły w nocy. Nie mieli chyba dla mnie miejsca.....
Wszystkie Panie obok w pokojach z ciążami przenoszonymi, więc zaraz do porodu, a ja taka biedna , sama z małym brzuszkiem. Noce będę miała interesujące. Po badaniu okazuje się, że szyjka ma 26mm.... Więc na razie wstrzymują się z pessarem. Wolałabym mieć go założonego. Pobrali mi posiew i tyle. I okazuje się, że synek bedzie szeroki i duży. Nagle jest starszy o 2tyg!!!!!!! Wszystkie parametry wskazują na 27 tydz. Może trochę przystopuje za jakiś czas...
Est, Vincent, muminka83, Love_life, Kate84, Renka88, baassiia, Andriel, Kokaina, Karka, kateee, Hannia123, Lilou1984, Tova33 lubią tę wiadomość
-
No i jesteśmy po badaniu Nasz Synuś waży ok 391gram
mimo trudnych warunków wykonania badania na chwilę obecną wad serca nie uwidoczniono
ale mam zalecenie kolejnego echa serduszka w 32-33tyg i echo serduszka po porodzie. Jestem spokojna i po obiedzie wracamy do Naszego Małego Skarba w domu:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 14:13
Est, Gośśś, Vincent, Izoleccc, Karolina@, Magda lena, domiii, Martita88, Mietka 30:), muminka83, ksanka, Love_life, Kate84, Renka88, baassiia, She86, Andriel, Mania1718, Kokaina, d'nusia, alinalii, Karka, kateee, Kasia24, Hannia123, krówka_muffka, Lilou1984 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
Magda lena wrote:Hej Laseczki. Ja już w szpitalnym łóżku.. Pokój dzielę z dwoma mamusiami i ich kluseczkami
Panie urodziły w nocy. Nie mieli chyba dla mnie miejsca.....
Wszystkie Panie obok w pokojach z ciążami przenoszonymi, więc zaraz do porodu, a ja taka biedna , sama z małym brzuszkiem. Noce będę miała interesujące. Po badaniu okazuje się, że szyjka ma 26mm.... Więc na razie wstrzymują się z pessarem. Wolałabym mieć go założonego. Pobrali mi posiew i tyle. I okazuje się, że synek bedzie szeroki i duży. Nagle jest starszy o 2tyg!!!!!!! Wszystkie parametry wskazują na 27 tydz. Może trochę przystopuje za jakiś czas...
Kochana, całkiem dobre wieścimoże szyjka zacznie się wydłużać i będzie dobrze, na pewno jesteś teraz w najlepszych rękach
co prawda pewnie nie pośpisz, ale napatrzysz się już na Maluszki
ps. a jak oni ocenili to, że będzie szeroki?Est lubi tę wiadomość
-
Ale się naczytałam o lataniu samolotem, że już teraz powiem mężowi, że sorry, ale nie lecę heh zobaczcie co znalazłam, tylko nie krzyczcie na mnie, to nie jest jakieś drastyczne, ale większość jest tu wyczulona, więc jak któraś chce niech czyta
w każdym bądź razie nie spodziewałam się, że latanie może być tak niebezpieczne, oczywiście mowa tu o skrajnych przypadkach, ale trzeba to wziąć pod uwagę, tak myślę bynajmniej ja
-Sam lot nie jest niebezpieczny, zagrożenie stanowią starty i lądowania, podczas których dochodzi do ogromnych przeciążeń, a to z kolei powoduje zmiany w przepływach naczyniowych. W skrajnych przypadkach mogą one doprowadzić do mikrozawału w łożysku i obumarcia płodu
-W Medicover nie zalecamy pacjentkom podróżowania samolotem po 27-tygodniu ciąży. Jest to podyktowane zmianami ciśnienia atmosferycznego oraz zmniejszeniem ilości tlenu dostępnego w atmosferze podczas lotu na dużych wysokościach. Zmiany ciśnienia atmosferycznego prowadzić mogą do pęknięcia pęcherza płodowego i przedwczesnego odpływania płynu owodniowego, tym samym do porodu przedwczesnego i urodzenia dziecka niedojrzałego do samodzielnego życia poza organizmem matki. Dotyczy to jednak przede wszystkim podróżowania małymi samolotami, gdzie ciśnienie w kabinie pasażerskiej jest zbliżone do zewnętrznego
-Zmniejszenie tlenu atmosferycznego podczas przelotu może również nasilić objawy niedokrwistości u matki i jej ubocznych skutków dla dziecka oraz spowodować wystąpienie bolesnych skurczów macicy oraz porodu. Zmniejszenie tlenu w krążeniu krwi u matki prowadzi również do obniżenia tlenu transportowanego przez łożysko do dziecka. Ma to szczególnie niekorzystne działanie u kobiet, borykających się z niewydolnością łożyska. W skrajnych przypadkach może doprowadzić, bowiem do tragicznych następstw u dziecka" – mówi prof. Tomasz Niemiec ze Szpitala Medicovermuminka83 lubi tę wiadomość
jusiakp
-
jak miałabym pessar czułabym się pewniej i bezpieczniej. Mam nadzieje, że jednak mi go założą. Najpierw obwód brzuszka wyszedl 27+3 tc, a poźniej mierzyli coś co miało dziwną nazwę - 26+4.
I pani wtedy powiedziała, że będzie szeroki. Inne parametry też większe. A wiem kiedy miałam owulację, więc wiem, że nie jest starszy.
Karolina, super wiadomości!!!!!! Oby tak dalej. Dzieciaczek jest zdrowy:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 14:40
-
paola87 wrote:Domii jeśli dobrze pamiętam, to Ty kupowałaś Szumisia? Który model wybrałaś? I jak oceniasz jego "brzmienie"?
Tak, kupiłamzdecydowałam się na ten:
http://whisbear.com/
Przekonał mnie wyglądem, kolorami i opiniami
Szumi nmm jak szum
Można regulować głośność, ale wyboru szumu już nie ma (drzewa, odkurzacz czy suszarka) - ten chyba najbardziej przypomina suszarkę.
A! i ma nową funkcję, którą wprowadzili we wrześniu - szumiś sam reaguje na płacz dziecka, co prawda nie testowałem tego jeszcze, ale może być to dość wygodne, bo zanim wstaniesz do Maluszka w nocy to on już się uspokoić, bo włączy mu się szumiśpaola87 lubi tę wiadomość
-
A.Kasia nie pomogę niestety, bo mój synuś jest położony główkowo z tego co wynika z ostatniego badania i kopie mnie na poziomie pępka, albo troszkę niżej boksuje rączkami, ale nie aż tak nisko...
Jeśli się boisz o szyjkę to może umów się na wizytę do gina ? niech sprawdzi zapobiegawczo czy wszystko ok.
Est a o czym jest odcinek ?
Magdalena też jestem ciekawa po czym ocenili , że bedzię szeroki?
Synuś Antoś - 23.03.2016r. -
Magda lena wrote:jak miałabym pessar czułabym się pewniej i bezpieczniej. Mam nadzieje, że jednak mi go założą. Najpierw obwód brzuszka wyszedl 27+3 tc, a poźniej mierzyli coś co miało dziwną nazwę - 26+4.
I pani wtedy powiedziała, że będzie szeroki. Inne parametry też większe. A wiem kiedy miałam owulację, więc wiem, że nie jest starszy.
Karolina, super wiadomości!!!!!! Oby tak dalej. Dzieciaczek jest zdrowy:)
A masz gdzieś na wydruku te parametry? Jestem ciekawa, bo też mam dużego chłopaka... -
Magda lena wrote:jak miałabym pessar czułabym się pewniej i bezpieczniej. Mam nadzieje, że jednak mi go założą. Najpierw obwód brzuszka wyszedl 27+3 tc, a poźniej mierzyli coś co miało dziwną nazwę - 26+4.
Karolina, super wiadomości!!!!!! Oby tak dalej. Dzieciaczek jest zdrowy:)
Mój też ma na razie obwód brzuszka o ponad tydzień starszy... zobaczymy jak to potem będzieSynuś Antoś - 23.03.2016r.