Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
paola87 wrote:Znalazłam właśnie wózek, który bardzo mi się spodobał, no ale tyle to mi szkoda wydać
I teraz będę cierpieć
http://www.wozki-mutsy.pl/pl/p/IGO-3w1-fotelik-Cybex-Aton-4-/441
-
Darra, to rzeczywiście kiepska sytuacja
Ale ja Was i tak Dziewczyny podziwiam... Ja mam taki charakterek, że gdybym miała mieszkać z kimś, kto tak na mnie działa, to pewnie kłóciłabym się z mężem non stop o to, albo wyszła i trzasnęła drzwiami. Nie umiałabym tak funkcjonować, za dużo nerwów by mnie to kosztowało.
darra991, muminka83, Martita88 lubią tę wiadomość
-
paola87 wrote:Darra, to rzeczywiście kiepska sytuacja
Ale ja Was i tak Dziewczyny podziwiam... Ja mam taki charakterek, że gdybym miała mieszkać z kimś, kto tak na mnie działa, to pewnie kłóciłabym się z mężem non stop o to, albo wyszła i trzasnęła drzwiami. Nie umiałabym tak funkcjonować, za dużo nerwów by mnie to kosztowało.
Slonce uwierz mi ze ja tez nie potrafie i nie raz swoje powiedzialam czy trzasnelam drzwiami ale pozniej jeszcze wiecej sie stresowalalam bo przez takie akcje dochodzilo dodatkowo do spiec z moim Piotrkiem.. a dla malutkiej nie chcialam sie tak stresowac.. ale oczywiscie nerwy sa caly czas ze mna..
-
A.Kasia rozumiem Twój stan i zdenerwowanie, chociaż na ten moment mogę robić troszkę więcej rzeczy np pójść na spacer. Jesteśmy bliżej niż dalej, do świąt zleci szybko, a potem to już wogole z górki :*
I mój też często kopie w szyjka, kładę się wtedy i przepływa wyżej
I jak pochodzę za długo to brzuch mnie pobolewa. Dzisiaj zrobiłam 6 km i mnie rozbolal pod samym domem. Lekarz powiedział że najważniejsze jak ból mija po zmianie pozycji np. położeniu się.
Magda lena, ale Ci się trafiło. To pewnie dobry znak skoro wszędzie są ciążę przenoszone. Tylko szkoda że w sumie nie ma konkretnych decyzji co do pessara
Karolinka, świetne wiadomości
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 15:52
Kaarolina lubi tę wiadomość
Synek 2016 r. ♥️
Synek 2020 r. 💚
-
darra991 wrote:Ja w sumie mam ale musialabym poszukac w domu bo tak z glowy nie pamietam:) z pracy wracam po 20 to jakos wtedy bym napisala:) tylko ze to jest przepis mojej mamy i tam jest na taka meeeeeeegaaa wieeelka porcje:D multum ich wychodzi z niej:)
az tak mi sie nie śpieszy, po prostu przymierzam sie do robienia, a porcja moze byc duza bo na dwie rodziny
a więc będę wdzieczna
-
Dorka to wieczorkiem napisze
Wiewiorka mnie w sumie tez tak z tym siusianiem cisnie gdzie niby w wiekszosci mowi sie ze w 2 trym. powinno sie to jakos mniej odczuwac:) ale moze to kwestia budowy kobiety i tego jak maluszki nam tam siedza:)
chyba ze moglas sie jakos przeziebic i teraz jakies zapalenie pecherza?Dorka87 lubi tę wiadomość
-
Dorka ja też mam przepis na gigantyczną porcję pierników, ale w Poznaniu gdzie jadę dopiero w niedzielę także myślę, że szybciej będzie od Darry
Wiewiórka ja tak biegam od początku ciąży, czasem nawet co 5minut
Dziewczyny zrobiłam dziś pierogi dla siebie jedne z truskawkami drugie z twarogiem a dla M ruskie no normalnie niebo w gębieAmelii chyba też smakowało bo kopie cały czas po obiedzie
Kokaina, A.Kasia, muminka83, perła ziemi, Vira, ksanka, kateee, Mietka 30:) lubią tę wiadomość
-
Kate84 wrote:Dorka ja też mam przepis na gigantyczną porcję pierników, ale w Poznaniu gdzie jadę dopiero w niedzielę także myślę, że szybciej będzie od Darry
Wiewiórka ja tak biegam od początku ciąży, czasem nawet co 5minut
Dziewczyny zrobiłam dziś pierogi dla siebie jedne z truskawkami drugie z twarogiem a dla M ruskie no normalnie niebo w gębieAmelii chyba też smakowało bo kopie cały czas po obiedzie
Kate, masz sprawdzony, dobry przepis na pierogi ruskie ( ciasto i farsz) ? Robiłam 2 podejścia już i szczerze, wychodziły średnie
Napisz jeszcze jak odsaczasz je z wody żeby w niej nie pływały
Ja też latam do kibla co chwila, ale to od niedawna, ze 3 tygodnie, wcześniej sikalam normalnie :>Synek 2016 r. ♥️
Synek 2020 r. 💚
-
Dziewczyny, właśnie odebrałam na poczcie z Italian Fasion piżamę do karmienia i oceniam ją rewelacyjnie. Bardzo starannie uszyta, dobra bawełna i wygodna. Dziękuję za polecenie i sama również polecam
Wiewiórka - ja z pęcherzem miałam spokój mniej więcej przez miesiąc. Widocznie mały był jakoś fajnie ułożony. Ale od wczoraj znowu biegam co chwilę do wc. A jak gdzieś wychodzę to musiałabym nosić taki przenośny ze sobąWiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 16:26
wiewiórka17, Dorka87 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, odnośnie koszul do spania czy rzuciła się Wam w oczy jakąś która mocno podtrzyma spory biust?
Ja całe życie mam wielkie cyce, rozmiar 65H, a co będzie po porodzie
Obawiam się że te z gumką podtrzymująca się nie sprawdza i będę musiała spać w stanikuWiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 16:35
Synek 2016 r. ♥️
Synek 2020 r. 💚
-
Kaarolina - Bardzo dobre wieści! Trzymam kciuki by tak dalej było:)
Magda_lena - Teraz jesteś w dobrych rękach:) i to najważniejsze
jusiakp - Ja 24 listopada lecę z Norwegii do Polski. Najgorsze co możesz robić to czytać o lotach w ciąży w necie, bo automatycznie będziesz się doszukiwać przeciwwskazań. Najlepsza opcja to spytać się lekarza:) Ja będę wracać do Norwegii w 30 tygodniu czy coś, i jakoś większych obaw nie mam. Tyle ciężarnych lata i jest ok:) Poza tym ja też już leciałam będąc w ciąży dwa razy i luzik. Ale każdy jest inny
Dziewczyny, zastanawiam się nad woombie - http://otulacz.pl/ . Macie jakieś opinie na temat tego oto wynalazku?
Następne moje pytanie brzmi, co kupiłyście już z takich nie ciuchowych i kosmetycznych rzeczy dla maluszków? Chodzi mi o wózki, laktatory, smoczki itd.. Mam wrażenie, że jestem bardzo do tyłu.
Tymczasem biorę się za obiadek dla Lubego bo niebawem wraca z pracyWiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 16:38
muminka83, Kaarolina lubią tę wiadomość
-
Kokaina wrote:Dziewczyny, odnośnie koszul do spania czy rzuciła się Wam w oczy jakąś która mocno podtrzyma spory biust?
Ja całe życie mam wielkie cyce, rozmiar 65H, a co będzie po porodzie
Obawiam się że te z gumką podtrzymująca się nie sprawdza i będę musiała spać w staniku
A nie myślałaś by w takim wypadku kupić porządny stanik do karmienia i zwykłą koszulkę?? -
Karolina swietne wiesci
Magdalena dobrze, ze jestes pod opieka
Wiewiorka ja tak co chwile do wc biegalam na poczatku, teraz troche sie uspokoilo chociaz czasami tak mam ze sie wysikam, wroce do lozka i za 5 min znowu musze isc
A.Kasia moj znowu sie przekrecil i tez kopie bardzo niskonawet poduszka pod tylkiem nie pomaga
a teraz to mam takie uczucie jakby mi po tylku kopal i po kregoslupie, takie to smieszne uczucie jest...
wiewiórka17, Kaarolina lubią tę wiadomość
Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
Andriel wrote:Kaarolina - Bardzo dobre wieści! Trzymam kciuki by tak dalej było:)
Magda_lena - Teraz jesteś w dobrych rękach:) i to najważniejsze
jusiakp - Ja 24 listopada lecę z Norwegii do Polski. Najgorsze co możesz robić to czytać o lotach w ciąży w necie, bo automatycznie będziesz się doszukiwać przeciwwskazań. Najlepsza opcja to spytać się lekarza:) Ja będę wracać do Norwegii w 30 tygodniu czy coś, i jakoś większych obaw nie mam. Tyle ciężarnych lata i jest ok:) Poza tym ja też już leciałam będąc w ciąży dwa razy i luzik. Ale każdy jest inny
Dziewczyny, zastanawiam się nad woombie - http://otulacz.pl/ . Macie jakieś opinie na temat tego oto wynalazku?
Następne moje pytanie brzmi, co kupiłyście już z takich nie ciuchowych i kosmetycznych rzeczy dla maluszków? Chodzi mi o wózki, laktatory, smoczki itd.. Mam wrażenie, że jestem bardzo do tyłu.
Tymczasem biorę się za obiadek dla Lubego bo niebawem wraca z pracy
Kupiłam :
kolorowe pieluchy tetrowe i zwykłe białe
Termoopakowanie na butelkę dla dziecka
9 el. zestaw pielęgnacyjny z Canpol
Materacyk kąpielowy
ręcznik kąpielowy sztuk 2 z kapturkiem
Termometr
szczoteczkę do masażu dziąsełek
Pieluchy pamper
Laktator
termofor
kompres
Rożek
kroplomierz do podawania lekarstw
kompresy/gaziki do pępuszka
wanienka
leżaczek - bujaczek
butelki - cały zestaw
smoczek nie bo nie chce uczyć, syn bez smoczka był nauczony
Mam już turystyczne łóżeczko ale ono będzie u teściowej, łóżeczko drewniane będę zamawiać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 16:53
Andriel, Love_life lubią tę wiadomość
-
poza ubrankami ,my narazie mamy bujaczek(leżaczek) ostatnio kupiłam dwa smoczki , i zamówiłam dwie butelki + 2 nasadki(smoczki) na 3+ i 6+ miesiąca , a tak to tez jestem do tyłu
muminka83, Andriel lubią tę wiadomość