X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokaina, myślę, że jak już po porodzie będziemy miały pokarm, to wszystkie będziemy spały w stanikach i wkładkach laktacyjnych. Ja zamierzam kupić jeden jakiś taki może usztywniany i ze 2 bawełniane miękkie, a w takich chyba wygodnie spać. Podobno te z h&m są wygodne, nawet mi wpadł w oko taki dwupak, biały i czarny.

A co do Italian Fashion, to ja mam 2 koszule w rozmiarze S. Jedna na ramiączkach jest dobra, nawet trochę krótka (więc nie nada się do szpitala) i ciasnawa, boję się co będzie jak urosnę, natomiast druga jest na krótki rękaw i jest dla mnie za wieeeelka i do kolan, wyglądam jak 50-letnia mamuśka, mieliśmy z mężem ubaw :P Czy tylko ja mam ten problem?

muminka83, A.Kasia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena - nie za fajnie, że położyli Cię na poporodowym ale w sumie lepsze to niż patologia ciąży i jakieś ciężkie przypadki. Zawsze to pozytywniej :) Może jeszcze się namyślą z tym pessarem, i tak by go nie mogli założyć przed wynikiem posiewu, więc mają kilka dni. Wymiarami małego się nie sugeruj, mój też co jakiś czas 2 tyg większy a później na chwilę stopuje i zrównuje się z owulacją :) No nic, ważne że szyjka w miarę długa i nic się z nią złego nie dzieje :)

Kaarolina - super! Wiedziałam, że będzie dobrze :)

niecierpliwaa - wizytę mam w sobotę, więc zobaczymy co on tam wyprawia. Mój Tymek jest ułożony poprzecznie, głową w dół i buzią w stronę kręgosłupa ale mam nisko łożysko i tyłozgięcie macicy, dlatego on tak nisko cały czas siedzi. Kopniaków za to nie czuję zupełnie bo kopie gdzieś do środka brzucha.

paola87 - też byłam przez chwilę napalona na ten wózek w odcieniu Aqua ale nie wydam tyle kasy na wózek, no way ;) Za tą cenę będę miała X-landera ze wszystkimi dodatkami i pompowanymi kołami. Ale jakby w Mutsy była jakaś super extra promocja to jeszcze bym się zastanowiła.

darra991 - ech, no tak to niestety jest, że nie zawsze sprawy się mają po naszej myśli. Współczuję tym bardziej, że Wy dzielicie całą przestrzeń domową i nie bardzo jest gdzie uciec przed "szwagrem". A takich syfiarzy to nie znoszę, zwłaszcza gdy nie dość, że sami nie sprzątają to jeszcze nie szanują czyjegoś wkładu i pracy. Niestety to kwestia wychowania, mój mąż i jego rodzina też tacy mało porządniccy. Urabiam go już 7 lat ale na szczęście są efekty ;) W ogóle mam taki plan, że wychowam swojego synka na samodzielnego faceta co będzie sobie sam umiał ugotować, posprzątać i uprać. Tak, żeby żona miała z niego pożytek :D Zobaczymy czy mi się uda :P

Renka88 - no ja to prawie na głowie dziś stałam ;) I też mnie później od tych wygibasów plecy bolały.

Kate84 - o to może te lakierowane meble są łatwiejsze w utrzymaniu, ja mam matowe :) Pierogi z truskawkami <3

Dorka87 - http://www.kwestiasmaku.com/desery/ciasteczka/pierniczki/przepis.html :) Są pycha tylko żeby nie stwardniały na kamień trzeba je do szczelnego pojemniczka ze skórką cytryny lub kawałkami jabłka włożyć (co jakiś czas wymieniać coby nie spleśniało).

wiewiórka17 - haha, mam tak samo ;) Piotrek się śmieje, że mi kupi pampersy :P

Karolina@ - którą kupiłaś? Ja ze swoich też jestem zadowolona :)

Kokaina - po porodzie i tak będziesz musiała spać w staniku z wkładkami, żeby Ci mleko nie kapało :) Ja śpię w sportowych stanikach, takich bezszwowych. Przyjaciółka mi tak poradziła bo ona tak w obu ciążach robiła i mówi, że dzięki temu jej cycki nie oklapły :D

Andriel - łatwiej będzie jak napiszę czego jeszcze nie kupiłam ;) Nie mam wózka, wanienki i termometru elektrycznego. A tak to mam wszystko, no chyba że jeszcze podgrzewacz/sterylizator kupię. Aha, i nie mam przybornika na łóżeczko ale już mam jeden na oku tylko biję się z myślami bo drogi :/

muminka83, wiewiórka17, Andriel, Renka88, Kokaina, Kaarolina, Dorka87, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

• Karka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja mam zaraz wizytę u gina, strasznie się denerwuję, bo od 2 dni mała się baaardzo mało rusza, a dzisiaj to chyba mi się tylko wydawało, że ją czuję ;( przed chwilą się rozryczałam nawet. Trochę panikuję, mąż mnie uspokaja, ale same wiecie - strach jest.

Dzisiaj był pan - zamówiliśmy meble do pokoiku - białe!! Bardzo nam się podobają. W dużym pokoju mamy wenge - kurz widać tak, że masakra, nie polecam.

Sikam też co chwila...

Karolina@ lubi tę wiadomość

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorka - ja mam dobry przepis, na takie pierniczki ,które można jeźć od razu , nie trzeba ich trzymać przez 2 tygodnie w puszce.

A.Kasia - nisko kopie to rozumiem ale skąd wiesz, że po szyjce a nie no po odbytnicy. Nie chciałabym żebyś się obraziła ale może sobie wkręcasz, że to po szyjcie bo jesteś przewrażliwiona?

jusiakp- i bardzo dobra decyzja. Lot to jednak ryzyko - z własnej woli ryzykować życiem dziecka - NIEEEEE

• skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My narazie mamy lozeczko i przewijak po synku, pare ubranek od siostry,2 rozki, kocyk, 3 butelki. Wszystko wlasciwie zdobyczne. Mie kupowalismy jeszcze noc. Majpierw chce zrobic pokoj dla Malej, dopiero potem ubranka i reszta. Choc ja to w goracej wodzie kapana wiec chcialabym wszystko juz. A tu klops. Maz szuka nadal samochodu wiec nie ma sie jak ruszyc za czymkolwiek. A i malowanie przez to czeka tez. A mnie trafia bo chce juz sie za to brac:-P

Andriel lubi tę wiadomość

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewiórka , mam to samo!
    Andriel , ja mam tylko pieluchy tetrowe i bawełniane.
    Karka , kciuki i daj znac od razu!

wiewiórka17, Karka lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokaina wrote:
    Dziewczyny, odnośnie koszul do spania czy rzuciła się Wam w oczy jakąś która mocno podtrzyma spory biust?
    Ja całe życie mam wielkie cyce, rozmiar 65H, a co będzie po porodzie :?
    Obawiam się że te z gumką podtrzymująca się nie sprawdza i będę musiała spać w staniku :/

Kokainka ja mam 65G i zamówiłam normalny rozmiar z italian fashion, fakt też się martwię co to będzie po porodzie, ale co tam byle ten rozmiar mleko dał :P

Jak mnie ta bolały cycki to spałam w sportowym staniku :)

Kokaina lubi tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira - uwierz mi, że jak Cię dziecko kopnie w szyjkę to będziesz wiedziała, że Cię kopie w szyjkę :P I nie kopie mnie na szczęście tylko głową tam tłucze i palcami gmera, nogi ma ku górze i bardzo rzadko odczuwam kopniaki. Częściej czuję jak wypina plecy z prawej strony. Jednak życzę Ci, żeby Cię te bęcki w szyjkę ominęły ;)

Karka - trzymam kciuki żeby było dobrze :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 17:09

muminka83, Karka lubią tę wiadomość

• muminka83 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    dorka - ja mam dobry przepis, na takie pierniczki ,które można jeźć od razu , nie trzeba ich trzymać przez 2 tygodnie w puszce.

A.Kasia - nisko kopie to rozumiem ale skąd wiesz, że po szyjce a nie no po odbytnicy. Nie chciałabym żebyś się obraziła ale może sobie wkręcasz, że to po szyjcie bo jesteś przewrażliwiona?

jusiakp- i bardzo dobra decyzja. Lot to jednak ryzyko - z własnej woli ryzykować życiem dziecka - NIEEEEE

Myślę że uczucie kopania po szyjce jest specyficzne. Kasia ma dosyć nisko szyjkę dlatego miała pessar założony więc i odczucia są mega.
    Ja kompletnie nie wiem co to za uczucie bo nie dość że łożysko na przedniej ścianie to mój maluszek raczej woli kopać w okolicy blizny po cesarskim cięciu lub w okolicy pępka. Jednak z tego co słyszałam nie idzie pomylić tego uczucia - jak już wali to wiadomo że to jest to :-*

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalnie nie mogę już z tym kaszlem. Nigdy nie wiedziałam co to zapalenie krtani ale już wiem co to jest... dziadostwo :/

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się muszę pochwalić.
    Wpadłam dziś do lumpeksu i kupiłam śliczne wełniane sweterki ( różowy i biały ), różową grubszą sukienunie, chyba z 3 bodziaczki z krótkim rękawkiem, jednego ślicznego pajaca i spodenki + koszula do porodu ( taka co się ja potem wyrzuci ) i zapłaciłam za wszystko UWAGA - 6,62 zł :-D
    Jak upiorę ubranka to wkleję foteczkę

muminka83, A.Kasia, Est, Love_life lubią tę wiadomość

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    A ja się muszę pochwalić.
    Wpadłam dziś do lumpeksu i kupiłam śliczne wełniane sweterki ( różowy i biały ), różową grubszą sukienunie, chyba z 3 bodziaczki z krótkim rękawkiem, jednego ślicznego pajaca i spodenki + koszula do porodu ( taka co się ja potem wyrzuci ) i zapłaciłam za wszystko UWAGA - 6,62 zł :-D
    Jak upiorę ubranka to wkleję foteczkę

Jak ty to robisz? Ja nie potrafię szukać po lumpkach, nigdy nic nie znajduję - same szmaty że aż mnie bierze... Podziwiam tych co potrafią wyczaić fajne rzeczy w fajnej cenie. :D

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja niunia też kopie bardzo nisko od 2 dni - i teraz się stresuje, że może właśnie po szyjce....ech.
    Tylko tak jak mówie - nie wiem czy po szyjce czy po odbytnicy - skąd ja to mam wiedzieć.

A.Kasia - czujesz gmeranie palcami...eeeeee....to chyba niemożliwe czuć ruchy paluszków na takim etapie ciąży ?

• Andriel Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est - Troszkę mnie pocieszyłaś ;)
    Karka - Trzymam kciuki by wszystko było ok <3

Ale reszta widzę, że już nieźle przygotowana ;)

Est, Karka lubią tę wiadomość

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zakupiłam te staniki z H&Mw dwupaku i niby ok, ale... ma sporo szwów i i po paru godzinach odgniatają się i skóra mnie swędzi :/ Poza tym przy biuście powyżej B takie szmacianki kiepsko sie prezentują, tzn biust w nich :/ Dla mnie te staniki to takie "podomki" :p

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira - dawaj zdjęcia. Ja lubię chodzić po lumpkach, ale chodzę tam z zamiarem kupna nowych ubrań (z metką) albo takich w ogóle nie zużytych. Ostatnio kupiłam synkowi spodnie dżinsowe. Metki nie miały, ale nie miały zrobionej dziurki na zapięcie guzika, więc wnioskuję, że nie noszone.

A.Kasia - kupiłam piżamę Zyta od tego sprzedawcy http://allegro.pl/zyta-koszula-do-karmienia-italian-fashion-l-i5043134240.html. Na upartego mogłabym w niej spać już teraz, ale brzuszek mocno by ją ponaciągał więc się wstrzymam.

muminka83, A.Kasia lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Jak ty to robisz? Ja nie potrafię szukać po lumpkach, nigdy nic nie znajduję - same szmaty że aż mnie bierze... Podziwiam tych co potrafią wyczaić fajne rzeczy w fajnej cenie. :D

Szukanie po lumpkach jest dużo łatwiejsze jak masz wszystko na wieszakach. Nie lubie lumpków co mają rzeczy w koszach - nic tam nie idzie znaleźć. A szukanie ciuszków dla dziecka jest super hiper łatwe bo raz, że są super lekkie więc się przebiera wieszak za wieszakiem a dwa, że co drugi ubranko to ładniejsze no i nie ma opcji żeby nie pasowało do figury dziecka etc. Jak się kupuje dla siebie to co innego ( czy odpowiednia długość, czy w talii się nie będzie marszczyć, czy cycki dobrze będą wyglądać ?? etc ) a dla dziecka nie ma żadnego problemu.

muminka83, Karolina@ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    A.Kasia - czujesz gmeranie palcami...eeeeee....to chyba niemożliwe czuć ruchy paluszków na takim etapie ciąży ?

Czuć, czuć. Mój mały ma już ponad 700 g i już w sumie nie jest taki mały ;) Inaczej się czuje uderzenia główką a inaczej piąstkami. No ale to moja druga ciąża to może też wiem, czego mam oczekiwać...

muminka83, alinalii lubią tę wiadomość

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że lipa z tymi mamusiami i dzidziusiami z którymi leżę. Smutno mi troszkę.... Jak zgłosiłam się na ip to naliczyłam 13 ciężarnych + 2 z akcją porodową przyjechały. Jakieś zatrzęsienie :P

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira a podzieliłabyś się przepisem :) ?
    Chciałabym zrobić w tym roku sama takich pierniczków :)

muminka83 lubi tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
‹‹ 1059 1060 1061 1062 1063 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ