Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kokaina, myślę, że jak już po porodzie będziemy miały pokarm, to wszystkie będziemy spały w stanikach i wkładkach laktacyjnych. Ja zamierzam kupić jeden jakiś taki może usztywniany i ze 2 bawełniane miękkie, a w takich chyba wygodnie spać. Podobno te z h&m są wygodne, nawet mi wpadł w oko taki dwupak, biały i czarny.
A co do Italian Fashion, to ja mam 2 koszule w rozmiarze S. Jedna na ramiączkach jest dobra, nawet trochę krótka (więc nie nada się do szpitala) i ciasnawa, boję się co będzie jak urosnę, natomiast druga jest na krótki rękaw i jest dla mnie za wieeeelka i do kolan, wyglądam jak 50-letnia mamuśka, mieliśmy z mężem ubawCzy tylko ja mam ten problem?
muminka83, A.Kasia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMagda lena - nie za fajnie, że położyli Cię na poporodowym ale w sumie lepsze to niż patologia ciąży i jakieś ciężkie przypadki. Zawsze to pozytywniej
Może jeszcze się namyślą z tym pessarem, i tak by go nie mogli założyć przed wynikiem posiewu, więc mają kilka dni. Wymiarami małego się nie sugeruj, mój też co jakiś czas 2 tyg większy a później na chwilę stopuje i zrównuje się z owulacją
No nic, ważne że szyjka w miarę długa i nic się z nią złego nie dzieje
Kaarolina - super! Wiedziałam, że będzie dobrze
niecierpliwaa - wizytę mam w sobotę, więc zobaczymy co on tam wyprawia. Mój Tymek jest ułożony poprzecznie, głową w dół i buzią w stronę kręgosłupa ale mam nisko łożysko i tyłozgięcie macicy, dlatego on tak nisko cały czas siedzi. Kopniaków za to nie czuję zupełnie bo kopie gdzieś do środka brzucha.
paola87 - też byłam przez chwilę napalona na ten wózek w odcieniu Aqua ale nie wydam tyle kasy na wózek, no wayZa tą cenę będę miała X-landera ze wszystkimi dodatkami i pompowanymi kołami. Ale jakby w Mutsy była jakaś super extra promocja to jeszcze bym się zastanowiła.
darra991 - ech, no tak to niestety jest, że nie zawsze sprawy się mają po naszej myśli. Współczuję tym bardziej, że Wy dzielicie całą przestrzeń domową i nie bardzo jest gdzie uciec przed "szwagrem". A takich syfiarzy to nie znoszę, zwłaszcza gdy nie dość, że sami nie sprzątają to jeszcze nie szanują czyjegoś wkładu i pracy. Niestety to kwestia wychowania, mój mąż i jego rodzina też tacy mało porządniccy. Urabiam go już 7 lat ale na szczęście są efektyW ogóle mam taki plan, że wychowam swojego synka na samodzielnego faceta co będzie sobie sam umiał ugotować, posprzątać i uprać. Tak, żeby żona miała z niego pożytek
Zobaczymy czy mi się uda
Renka88 - no ja to prawie na głowie dziś stałamI też mnie później od tych wygibasów plecy bolały.
Kate84 - o to może te lakierowane meble są łatwiejsze w utrzymaniu, ja mam matowePierogi z truskawkami
Dorka87 - http://www.kwestiasmaku.com/desery/ciasteczka/pierniczki/przepis.htmlSą pycha tylko żeby nie stwardniały na kamień trzeba je do szczelnego pojemniczka ze skórką cytryny lub kawałkami jabłka włożyć (co jakiś czas wymieniać coby nie spleśniało).
wiewiórka17 - haha, mam tak samoPiotrek się śmieje, że mi kupi pampersy
Karolina@ - którą kupiłaś? Ja ze swoich też jestem zadowolona
Kokaina - po porodzie i tak będziesz musiała spać w staniku z wkładkami, żeby Ci mleko nie kapałoJa śpię w sportowych stanikach, takich bezszwowych. Przyjaciółka mi tak poradziła bo ona tak w obu ciążach robiła i mówi, że dzięki temu jej cycki nie oklapły
Andriel - łatwiej będzie jak napiszę czego jeszcze nie kupiłamNie mam wózka, wanienki i termometru elektrycznego. A tak to mam wszystko, no chyba że jeszcze podgrzewacz/sterylizator kupię. Aha, i nie mam przybornika na łóżeczko ale już mam jeden na oku tylko biję się z myślami bo drogi
muminka83, wiewiórka17, Andriel, Renka88, Kokaina, Kaarolina, Dorka87, Mietka 30:) lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny ja mam zaraz wizytę u gina, strasznie się denerwuję, bo od 2 dni mała się baaardzo mało rusza, a dzisiaj to chyba mi się tylko wydawało, że ją czuję ;( przed chwilą się rozryczałam nawet. Trochę panikuję, mąż mnie uspokaja, ale same wiecie - strach jest.
Dzisiaj był pan - zamówiliśmy meble do pokoiku - białe!! Bardzo nam się podobają. W dużym pokoju mamy wenge - kurz widać tak, że masakra, nie polecam.
Sikam też co chwila...Karolina@ lubi tę wiadomość
Córka!!! Kochana Hania :*38+6, 19.30, 51cm, 2760
-
nick nieaktualnydorka - ja mam dobry przepis, na takie pierniczki ,które można jeźć od razu , nie trzeba ich trzymać przez 2 tygodnie w puszce.
A.Kasia - nisko kopie to rozumiem ale skąd wiesz, że po szyjce a nie no po odbytnicy. Nie chciałabym żebyś się obraziła ale może sobie wkręcasz, że to po szyjcie bo jesteś przewrażliwiona?
jusiakp- i bardzo dobra decyzja. Lot to jednak ryzyko - z własnej woli ryzykować życiem dziecka - NIEEEEE
-
My narazie mamy lozeczko i przewijak po synku, pare ubranek od siostry,2 rozki, kocyk, 3 butelki. Wszystko wlasciwie zdobyczne. Mie kupowalismy jeszcze noc. Majpierw chce zrobic pokoj dla Malej, dopiero potem ubranka i reszta. Choc ja to w goracej wodzie kapana wiec chcialabym wszystko juz. A tu klops. Maz szuka nadal samochodu wiec nie ma sie jak ruszyc za czymkolwiek. A i malowanie przez to czeka tez. A mnie trafia bo chce juz sie za to brac:-P
Andriel lubi tę wiadomość
-
Kokaina wrote:Dziewczyny, odnośnie koszul do spania czy rzuciła się Wam w oczy jakąś która mocno podtrzyma spory biust?
Ja całe życie mam wielkie cyce, rozmiar 65H, a co będzie po porodzie
Obawiam się że te z gumką podtrzymująca się nie sprawdza i będę musiała spać w staniku
Kokainka ja mam 65G i zamówiłam normalny rozmiar z italian fashion, fakt też się martwię co to będzie po porodzie, ale co tam byle ten rozmiar mleko dał
Jak mnie ta bolały cycki to spałam w sportowym stanikuKokaina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyVira - uwierz mi, że jak Cię dziecko kopnie w szyjkę to będziesz wiedziała, że Cię kopie w szyjkę
I nie kopie mnie na szczęście tylko głową tam tłucze i palcami gmera, nogi ma ku górze i bardzo rzadko odczuwam kopniaki. Częściej czuję jak wypina plecy z prawej strony. Jednak życzę Ci, żeby Cię te bęcki w szyjkę ominęły
Karka - trzymam kciuki żeby było dobrze :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 17:09
muminka83, Karka lubią tę wiadomość
-
Vira wrote:dorka - ja mam dobry przepis, na takie pierniczki ,które można jeźć od razu , nie trzeba ich trzymać przez 2 tygodnie w puszce.
A.Kasia - nisko kopie to rozumiem ale skąd wiesz, że po szyjce a nie no po odbytnicy. Nie chciałabym żebyś się obraziła ale może sobie wkręcasz, że to po szyjcie bo jesteś przewrażliwiona?
jusiakp- i bardzo dobra decyzja. Lot to jednak ryzyko - z własnej woli ryzykować życiem dziecka - NIEEEEE
Myślę że uczucie kopania po szyjce jest specyficzne. Kasia ma dosyć nisko szyjkę dlatego miała pessar założony więc i odczucia są mega.
Ja kompletnie nie wiem co to za uczucie bo nie dość że łożysko na przedniej ścianie to mój maluszek raczej woli kopać w okolicy blizny po cesarskim cięciu lub w okolicy pępka. Jednak z tego co słyszałam nie idzie pomylić tego uczucia - jak już wali to wiadomo że to jest to :-* -
nick nieaktualnyA ja się muszę pochwalić.
Wpadłam dziś do lumpeksu i kupiłam śliczne wełniane sweterki ( różowy i biały ), różową grubszą sukienunie, chyba z 3 bodziaczki z krótkim rękawkiem, jednego ślicznego pajaca i spodenki + koszula do porodu ( taka co się ja potem wyrzuci ) i zapłaciłam za wszystko UWAGA - 6,62 zł
Jak upiorę ubranka to wkleję foteczkęmuminka83, A.Kasia, Est, Love_life lubią tę wiadomość
-
Vira wrote:A ja się muszę pochwalić.
Wpadłam dziś do lumpeksu i kupiłam śliczne wełniane sweterki ( różowy i biały ), różową grubszą sukienunie, chyba z 3 bodziaczki z krótkim rękawkiem, jednego ślicznego pajaca i spodenki + koszula do porodu ( taka co się ja potem wyrzuci ) i zapłaciłam za wszystko UWAGA - 6,62 zł
Jak upiorę ubranka to wkleję foteczkę
Jak ty to robisz? Ja nie potrafię szukać po lumpkach, nigdy nic nie znajduję - same szmaty że aż mnie bierze... Podziwiam tych co potrafią wyczaić fajne rzeczy w fajnej cenie. -
nick nieaktualnyMoja niunia też kopie bardzo nisko od 2 dni - i teraz się stresuje, że może właśnie po szyjce....ech.
Tylko tak jak mówie - nie wiem czy po szyjce czy po odbytnicy - skąd ja to mam wiedzieć.
A.Kasia - czujesz gmeranie palcami...eeeeee....to chyba niemożliwe czuć ruchy paluszków na takim etapie ciąży ? -
Ja zakupiłam te staniki z H&Mw dwupaku i niby ok, ale... ma sporo szwów i i po paru godzinach odgniatają się i skóra mnie swędzi
Poza tym przy biuście powyżej B takie szmacianki kiepsko sie prezentują, tzn biust w nich
Dla mnie te staniki to takie "podomki" :p
-
Vira - dawaj zdjęcia. Ja lubię chodzić po lumpkach, ale chodzę tam z zamiarem kupna nowych ubrań (z metką) albo takich w ogóle nie zużytych. Ostatnio kupiłam synkowi spodnie dżinsowe. Metki nie miały, ale nie miały zrobionej dziurki na zapięcie guzika, więc wnioskuję, że nie noszone.
A.Kasia - kupiłam piżamę Zyta od tego sprzedawcy http://allegro.pl/zyta-koszula-do-karmienia-italian-fashion-l-i5043134240.html. Na upartego mogłabym w niej spać już teraz, ale brzuszek mocno by ją ponaciągał więc się wstrzymam.muminka83, A.Kasia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymuminka83 wrote:Jak ty to robisz? Ja nie potrafię szukać po lumpkach, nigdy nic nie znajduję - same szmaty że aż mnie bierze... Podziwiam tych co potrafią wyczaić fajne rzeczy w fajnej cenie.
Szukanie po lumpkach jest dużo łatwiejsze jak masz wszystko na wieszakach. Nie lubie lumpków co mają rzeczy w koszach - nic tam nie idzie znaleźć. A szukanie ciuszków dla dziecka jest super hiper łatwe bo raz, że są super lekkie więc się przebiera wieszak za wieszakiem a dwa, że co drugi ubranko to ładniejsze no i nie ma opcji żeby nie pasowało do figury dziecka etc. Jak się kupuje dla siebie to co innego ( czy odpowiednia długość, czy w talii się nie będzie marszczyć, czy cycki dobrze będą wyglądać ?? etc ) a dla dziecka nie ma żadnego problemu.muminka83, Karolina@ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyVira wrote:A.Kasia - czujesz gmeranie palcami...eeeeee....to chyba niemożliwe czuć ruchy paluszków na takim etapie ciąży ?
Czuć, czuć. Mój mały ma już ponad 700 g i już w sumie nie jest taki małyInaczej się czuje uderzenia główką a inaczej piąstkami. No ale to moja druga ciąża to może też wiem, czego mam oczekiwać...
muminka83, alinalii lubią tę wiadomość