X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • edyś Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ledwo do pracy przyszlam i juz usypiam Na szczescie moja gin juz pytala czy mi zwolnienie wypisac :) ostatni tydzien w pracy i urlop, ktory chyba sobie przedluze o kilka miesiecy ;) U mnie piersi powoli ustepuja, przynajmniej w ciagu dnia, za to coraz czesciej mnie mdli :/
    Zbieram sie tez powli zeby szefowej powiedziec, ze niedlugo zostanie sama :]

l22ncwa15v2ncszo.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuje do Wigilii chodzić, jeśli dobrze się będe czuć.

Od lipcowej wypłaty dostałam podwyżkę i chce te kilka miesięcy popracować z wyższą pensją, żeby później mi się to do macierzyńskiego chociaż po części liczyło. Też chcielibyśmy z mężem dość szybko 2 dziecko (bez wracania do pracy) więc zależy mi, żeby ta podstawa do naliczenia macierzyńskiego była wyższa.

monirek lubi tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też planuję pracować do grudnia. Trochę mi zależy nie powiem. Może dlatego że od sierpnia zaczynam nową pracę i mam 3 miesięczny okres próbny.

margaret26 lubi tę wiadomość

• Karka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie piersi już od kilku dni też nie bolą całymi dniami, tylko czasem wieczorem i jak się dotknę, mdłości się pojawiają, brak apetytu nadal, przez co chudnę, chyba mi się żołądek skurczył, bo normalne moje porcje są dla mnie za duże i czego nie zjem - potem brzuszek boli:(((

margaret26 lubi tę wiadomość

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie lepiej nowy watkek zrobic a nie jakies listy robic,przeciez teraz nie wiadomo gdzie jest zalozycielka konta

• alinalii Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja tez sie nie czuję najlepiej, mdłości i ból piersi to jakas masakraaaaa... jutro wielki dzień idę posłuchać pierwszy raz <3 mojej fasolki :) juz nie moge się doczekać. do listy dopiszę się jutro jak usłyszę serduszko i ustalimy termin porodu ;) a pracować będe do listopada, bo potem nie mam super warunków w firmie , ale będe może raz dwa w tyg na godzinę dwie przychodzić, muszę doglądać co słychać w firmie

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tu dobrze, nie widzę potrzeby żeby dublować wątki. Może założycielka na wczasy pojechała. Jak się już nie pojawi to wtedy będziemy kombinować a lista jest super.

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma sensu kolejnego tematu zakładać. Oby jak najwięcej Nas zostało, ale same widzicie już dziewczyn opuściło ten post :(
    Lista super zrobiona!

Co do objawów ciążowych, to ja nie mam nic. Miałam przez 7 dni mdłości, piersi bolały jak przed miesiączką, ale nic specjalnego. I koniec. Teraz jedynie czuję lekkie rozciąganie w podbrzuszu, takie łaskotanie. Nie zawsze przyjemne. No Fasol robi sobie miejsce ;)

A na L4 jestem od 5 tyg ciąży, przez tego polipa :(

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żeby nikt się nie obraził, ale też nie widzę potrzeby zakładania nowego wątku. Oczywiście, że przykro się robi jak dziewczyny opuszczają wątek, ale nie sądzę, że w innych wątkach jeśli tym pierwszym które rozpoczęły temat przytrafiło się coś bardzo przykrego i straciły ciążę bądź nie odzywają się tylko z sobie znanych powodów, to pozostałe dziewczyny zakładały nowy temat.

Nie moge się doczekać jutrzejszej wizyty - zapewne gin będzie chciała zrobić usg przez brzuch, ale mam nadzieje, że zrobi to "dowcipne" i pomierzy wszystko dokładnie. Podobno to "konkretna" kobieta ;)

Prowadziła może któraś z Was ciąże w takiej szpitalnej przychodni? Bo właśnie najbliższy szpital jaki mam i w którym urodziła się moja córcia to szpital powiatowy w którym funkcjonuje tak zwana Poradnia "K". I nie wiem czy prowadząć ciąże na NFZ (w takiej właśnie poradni) dostaje się karte ciąży, wydruki usg do domu i przynosi na następne wizyty? W sumie dowiem się jutro, ale może któraś wie :)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • ona. Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lista super, ale ja się jeszcze nie dopisuję. Dopiszę się po prenatalnych :)

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • APS Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też się tu podoba :)

To usg przez brzuch robi się już w 8 tyg??? Myślałam że dopiero kolo 12

Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
    Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
    Tęsknię za Wami moje Skarby :***
    22.7.16 IUI :(
    Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
    4% prawidłowych plemników
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze prenatalne w 12 tyg miałam robione dowcipnie a dopiero później przez brzuch.

• ona. Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APS wrote:
    Mnie też się tu podoba :)

To usg przez brzuch robi się już w 8 tyg??? Myślałam że dopiero kolo 12
    też tak myślałam.

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Ja się wpisałam, choć jeszcze serduszka nie widziałam.
    Wizytę mam kolejną dopiero 4.08.
    Co do objawów ciążowych to ja mogę godzinami wypisywać co mi dolega, a najbardziej to chyba płaczliwość...w pierwszej ciąży nie potrafiłam płakać, a teraz to masakra.

Co do wieku, to ja też nie najmłodsza, ale to moje 2 dziecko, więc nie jest źle, czuję się na jakieś 23 lata :P

Ja też planuję pracować do końca grudnia, w ogólę mam własną firmę, i teraz te zmiany powodują się potwornie się stresuję, czy w ogóle dostsnę jakiekolwiek pieniądze.

W ogóle ciągle sie stresuje, czy wszystko będzie dobrze, czy maleństwo będzie zdrowe, jeszcze nikomu nie powiedzieliśmy o ciąży, a dodatkowo te zmiany zasiłków dla osób na własnej działalności....

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • APS Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie wrote:
    Hej,
    Ja się wpisałam, choć jeszcze serduszka nie widziałam.
    Wizytę mam kolejną dopiero 4.08.
    Co do objawów ciążowych to ja mogę godzinami wypisywać co mi dolega, a najbardziej to chyba płaczliwość...w pierwszej ciąży nie potrafiłam płakać, a teraz to masakra.

Co do wieku, to ja też nie najmłodsza, ale to moje 2 dziecko, więc nie jest źle, czuję się na jakieś 23 lata :P

Ja też planuję pracować do końca grudnia, w ogólę mam własną firmę, i teraz te zmiany powodują się potwornie się stresuję, czy w ogóle dostsnę jakiekolwiek pieniądze.

W ogóle ciągle sie stresuje, czy wszystko będzie dobrze, czy maleństwo będzie zdrowe, jeszcze nikomu nie powiedzieliśmy o ciąży, a dodatkowo te zmiany zasiłków dla osób na własnej działalności....

Mam ten sam problem ze jestem na działalności... Jesteś może jakoś dokładniej zorientowana jak się będzie wyliczać ten nowy macierzyński?

Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
    Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
    Tęsknię za Wami moje Skarby :***
    22.7.16 IUI :(
    Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
    4% prawidłowych plemników
  • ona. Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak mi się rzuciło w oczy przy przeglądaniu neta :D

http://img2.demotywatoryfb.pl//uploads/201507/1437411777_vgzmcb_600.jpg
    :D

Marlena lubi tę wiadomość

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jutro idę posłuchać <3 nie mogę się doczekać !! jak mam sobie zajać myśli

A.Kasia, monirek lubią tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • Marlena Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usg przez brzuch w 8tc? Ale byłoby fajnie, poszłabym z mężem na usg :)
    Tak to gadzina nie chce na razie ze mną iść, nie chce patrzeć jak rozbieram się przed obcym facetem. Ech.. mężczyźni.
    Mnie tu chwilowo było mniej bo musiałam wyluzować przed wizytą, wczoraj za to miałam mega doła. Nagle brak jakichkolwiek objawów. Przeraziłam się i myślałam że to koniec, ale dziś nudności wróciły! Panikuje strasznie w tej ciąży. Jako że pierwsze dziecko straciłam to teraz mam zamiar chodzić na usg co 2 tyg. Przez 1 trymestr. Lekarz powiedział że oczywiście mogę ale szkoda moich pieniędzy (wizyta 150 zł), ale jestem wydać wiele kasy byle by być spokojna.

A czemu nowy wątek?

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • Marlena Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    dziewczyny jutro idę posłuchać <3 nie mogę się doczekać !! jak mam sobie zajać myśli

Zrób porządek w szafie albo w papierach;) Ja mam zamiar dzisiaj robić żeby czas szybciej mijał. Pewnie z tydzień mi to zajmie ;)

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena wrote:
    Usg przez brzuch w 8tc? Ale byłoby fajnie, poszłabym z mężem na usg :)
    Tak to gadzina nie chce na razie ze mną iść, nie chce patrzeć jak rozbieram się przed obcym facetem. Ech.. mężczyźni.
    Mnie tu chwilowo było mniej bo musiałam wyluzować przed wizytą, wczoraj za to miałam mega doła. Nagle brak jakichkolwiek objawów. Przeraziłam się i myślałam że to koniec, ale dziś nudności wróciły! Panikuje strasznie w tej ciąży. Jako że pierwsze dziecko straciłam to teraz mam zamiar chodzić na usg co 2 tyg. Przez 1 trymestr. Lekarz powiedział że oczywiście mogę ale szkoda moich pieniędzy (wizyta 150 zł), ale jestem wydać wiele kasy byle by być spokojna.

A czemu nowy wątek?

Ja chodzę na usg do Luxmedu, tam są parawany więc nic nie widać a mąż ogląda całe usg na dużym ekranie na ścianie :) Też myślałam, że będę chciała USG co 2 tyg ale w poprzedniej ciąży miałam często i mi to w niczym nie pomogło, więc teraz nie będę taka nadgorliwa. Jakby mnie coś bolało czy byłyby jakieś inne obawy to oczywiście pójdę ale jeśli będzie ok to wystarczy mi raz na miesiąc :)

‹‹ 106 107 108 109 110 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ