Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja teraz byłam na nfz i mam zamiar tak chodzić dalej,K mógł wejść i lekarz posadził go przy moich stopach więc wszystko widział łącznie z wkładaniem głowicy i poruszaniem nią Nie miał nic przeciwko. Chyba chęć zobaczenia serducha była ważniejsza. Wizyta za miesiąc. Też jestem po stracie,ale nie panikuję i słucham lekarza. Matka natura wie co robić i nie mamy wielkiego wpływu na bieg zdarzeń.
-
baassiia wrote:Ja planuje do Wigilii chodzić, jeśli dobrze się będe czuć.
Od lipcowej wypłaty dostałam podwyżkę i chce te kilka miesięcy popracować z wyższą pensją, żeby później mi się to do macierzyńskiego chociaż po części liczyło. Też chcielibyśmy z mężem dość szybko 2 dziecko (bez wracania do pracy) więc zależy mi, żeby ta podstawa do naliczenia macierzyńskiego była wyższa.
Mam taką samą sytuację jak Ty Basiu, więc jak będzie dobrze to będę pracować do końca listopada lub grudnia. Generalnie jak już będę chciała "uciekać" to od pełnego miesiąca - po co chodzić do pracy np. do Wigilii jeżeli nie zamkniesz miesiąca? I tak się nie wliczy Chyba, że do końca roku urlop i od 1 stycznia L4.04.12.2014 - 7 tc
22.07.2015 - 6 tc
07.01.2016 - Maleństwo ma juz 1,5 cm
09.08.2016 23:55 - na świat przyszła moja kochana Córeczka<3 -
A.Kasia wrote:Ja chodzę na usg do Luxmedu, tam są parawany więc nic nie widać a mąż ogląda całe usg na dużym ekranie na ścianie Też myślałam, że będę chciała USG co 2 tyg ale w poprzedniej ciąży miałam często i mi to w niczym nie pomogło, więc teraz nie będę taka nadgorliwa. Jakby mnie coś bolało czy byłyby jakieś inne obawy to oczywiście pójdę ale jeśli będzie ok to wystarczy mi raz na miesiąc
No właśnie u mnie parawanów nie ma.. A myślę że i mężowi i mnie byłoby głupio jakby miał być przy usg dopochwowym. Ja teraz idę na wizytę wcześnie trochę też z tego względu że jestem fotografem pielgrzymki w moim mieście i chce wiedzieć czy na pewno wszystko ok, żebym ze spokojem mogła się szykować i nie martwić -
nick nieaktualny
-
Mój był ze mną na drugiej wizycie bo bałam się że usłyszę najgorsze i chciałam by był jak wyjdę z gabinetu.. tak żeby mieć się komu wypłakać. Ogólnie straszna pesymistka ze mnie. Teraz będzie niestety w pracy, ale w sierpniu już idziemy razem
Ogólnie twierdzi że na usg pójdzie jak będzie to przez brzuch ale widziałam po ostatniej wizycie że trochę było mu szkoda że nie słyszał też serduszka -
ja mojego męża wezmę jak będzie usg brzuszne
-
Moim zdaniem nie ma sensu powielać wątków. Staram się skontaktować z jusiakpp aby usunęła ten zalążek listy z pierwszej strony i wrzuciła link do listy w excelu, która się ładnie tworzy.
USG prenatalne jest robione dowcipnie? Myślałam, że już na tym etapie można robić przez brzuch. U mnie póki co mąż nie chodzi na usg, pojedzie dopiero na prenatalne. I tak póki co nic nie widać, oprócz punkcika. Chociaż dzisiaj byłam znowu na badaniach i można już spokojnie odróżnić główkę od reszty tułowia, na prawdę!! Nawet tak jakby na zdjęciu widać rączki
Aaaa i co najważniejsze - krwiak wykryty u mnie w 6 tc, pod koniec 8tc wchłonął się całkowicie i już nie ma po nim śladu. Niestety luteinę nadal muszę zażywaćWiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 13:37
-
A tego usg jestem ciekawa bo pytał się niby lekarz mnie wczoraj kiedy ostatnia miesiączka, ale pierwsze próbował przez brzuch...Może o co innego mu chodziło?
A prenatalne o ile pamiętam miałam w 11t4d chyba (musiałabym szukać usg teraz) i miałam robione przez brzuch Było bardzo ładnie widać wszystko, gin ma dość nowy sprzęt12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
monirek tak, tak do wigilii chodzić, a potem urlop normalny (nie chorobowe). W sumie to nie wiedziałam, że nie pełny miesiąc się nie liczy
A jak np w październiku pójdę na tydzień na L4 to będzie ok? Tzn czy policzą mi ten miesiąc do średniej na macierzyński?
Ja się spytam gina, kiedy coś ciekawego dla męża będzie i wtedy go zabioręWiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 13:46
-
Do macierzyńskiego liczonych jest 12 miesięcy, jednak pierwsze trzy dni muszą być bez L4. Czyli np. jeżeli miałaś L4 w maju to średnia wynagrodzenia która będzie wyliczana będzie brana z miesięcy kwiecień 2015 - maj 2014 ( o ile w kwietniu'15, marcu'15 i lutym'15 nie było l4).04.12.2014 - 7 tc
22.07.2015 - 6 tc
07.01.2016 - Maleństwo ma juz 1,5 cm
09.08.2016 23:55 - na świat przyszła moja kochana Córeczka<3 -
dziewczyny sorki że tutaj pisze, co myślicie o mojej dzisiejszej becie 103506
monirek lubi tę wiadomość
-
monirek wrote:Piękna! A który to tydzień?
według wyliczeń 6 -
martwi mnie mały przyrost bo 2 tyg temu miałam 6500
-
moj M jezdzi ze mna do lekarza ale czeka pod gabinetem. sam nie ma ochoty patrzec jak gin mi cos wklada ale caly czas dopytuje kiedy bedzie przez brzuch bo tez by juz chcial cos widziec.
przez ta niska bete umowilam sie na jutro na wizyte bo mi nerwy nie daja spokoju. oby bylo dobrze...Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
Tęsknię za Wami moje Skarby :***
22.7.16 IUI
Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
4% prawidłowych plemników -
Ja takie coś znalazłam - wynika z tego, że jeśli pracowałam w danym miesiącu ponad 2 tygodnie, to taki miesiąc się zalicza.
Jeżeli w okresie, z którego wynagrodzenie przyjmowane jest do ustalenia podstawy wymiaru zasiłku pracownik nie osiągnął pełnego wynagrodzenia z przyczyn usprawiedliwionych, przy obliczaniu podstawy wymiaru zasiłku:
wyłącza się wynagrodzenie za miesiące, w których pracownik przepracował mniej niż połowę obowiązującego go w tym miesiącu czasu pracy,
przyjmuje się - po uzupełnieniu - wynagrodzenie za miesiące, w których pracownik przepracował co najmniej połowę obowiązującego go w tym miesiącu czasu pracy.
Jeżeli pracownik w każdym miesiącu przepracował mniej niż połowę obowiązującego go czasu pracy z przyczyn usprawiedliwionych, przy ustalaniu podstawy wymiaru zasiłku uwzględnia się wynagrodzenie za wszystkie miesiące, uzupełnione do pełnej wysokości.
Kurcze takie, to wszytko porypane tak jakby nie mogli wziąć nie wiem 3 ostatnich pensjiWiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 14:07
-
Marlena wrote:Usg przez brzuch w 8tc? Ale byłoby fajnie, poszłabym z mężem na usg
Tak to gadzina nie chce na razie ze mną iść, nie chce patrzeć jak rozbieram się przed obcym facetem. Ech.. Mezczyzni. -
APS - na pewno będzie dobrze. Moja lekarka mówi mi, że jak jest już widoczne serduszko to wszystko jest na dobrej drodze. Ja bety w ogóle nie robiłam, aczkolwiek Tobie nie dziwię się, że ją kontrolujesz, skoro masz już jednego aniołka
APS lubi tę wiadomość