Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Powiem Wam szczerze, że nie wiem jak to jest z tym przybieraniem na wadze w ciąży. Tzn. jak to się ma w stosunku do wagi dziecka. Mam wiele znajomych, czy kobiet w rodziny co w ciągu kilku ostatnich lat były w ciąży i dzieciaczki zawsze rodziły się ok. 3.5kg., niezależnie czy kobiecie przybyło 10kg czy 25kg?
-
nick nieaktualnyKarolina@ wrote:Kasiu dlaczego u Ciebie tej wagi tak mocno pilnuje?
Przy nadmiernym przybraniu na wadze w ciąży wzrasta ryzyko powikłań: cukrzycy ciążowej, nadciśnienia indukowanego ciążą, porodu przedwczesnego. Ja urodziłam przedwcześnie w poprzedniej ciąży a w związku z wielowodziem istniało podejrzenie utajonej cukrzycy. Tak więc teraz lekarz dmucha na zimne. Poprzednio do 26 tyg przytyłam tylko 6 kg ale ja ogólnie odżywiam się zdrowo, nie jem tłustego, słodyczy, fast foody okazyjnie. Po prostu lubię zieleninę
W szpitalu gdzie rodziłam była taka jedna lekarka (bardzo wychwalana w moim regionie, ale ja mam na jej temat zupełnie odmienne zdanie), która po prostu krzyczała na te "większe" kobiety po porodzie że jak się mogły tak zapuścić. Przy obchodzie opieprzała je, że mają tak widoczne brzuchy jakby jeszcze nie urodziły i rozstępy... A przecież czasami to naprawdę nie zależy od diety Zdarza się, że część kilogramów to po prostu zatrzymana woda. W każdym razie miałam ochotę powiedzieć tej głupiej pipie, żeby zamknęła jadaczkę...Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 16:23
Kate84, Marcysia86, Karolina@, Mietka 30:) lubią tę wiadomość
-
Z wagą nie ma żartów,ale wydaje mi się,że żadna z nas nie tuczy siebie i dziecka specjalnie to kwestie indywidualne ile i jak szybko przybieramy,a też nie popadajmy w paranoję z żywieniem. Ciężarne mają przywilej jedzenia tego na co mają ochotę, oczywiście w granicach rozsądku. Nie od razu 5 litrów lodów :p Ja w 3 tygodnie zjechałam z 59 do 55, przy moim wzroście lepiej żeby już nie spadała.
Witam Wielkopolanki ! -
nick nieaktualny
-
U mnie waga narazie bez zmian. Swój dzień zaczynam od 2 lykow wody z cytryna i od razu lecę do łazienki to zwrócić, zdaza się ze i dwa razy dziennie.. Nudności od rana do wieczora. dziś powiedziałam szefowej strasznie się ucieszyla w sumie firma i tak pada także może do października pociągniemy a później będę odpoczywać i przygotowywać się heh[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
2.02.15 7 tc mój aniołek :* -
A.Kasia - czyli z wagą w ciąży nie ma żartów. I nie chodzi tylko o własne ciało czy samopoczucie, ale również o zdrowie dziecka...
Baassiia - ładny pęcherzyk i śliczna kropusia w środku Ale będziesz miała prezent na pierwsze wiosenny dni. A może na święta się załapiesz? -
Ja dzis robilam kolejne usg. Dzidzia urosla przez ten tydzien i ma juz 13,9 mm:-) termin na 6.03 wedlug miesiaczki i 03.03 wedlug usg. Wiec moze sie zalapiemy juz na marzec. Chyba pora sie wpisac na liste:-) ja jestem z ostrowca sw. Widzialam ze ktoras z was jest ze swietokrzyskiego wiec moze gdzies w poblizu:-)
APS lubi tę wiadomość
-
Marlena wrote:A wielkopolanki skąd? Moze gdzies blisko mieszkami Ja jestem z Kalisza
Ja rowniez z Kalisza
👩🏻32l.
Hashimoto, mutacja PAI-1 homo
👨🏻31l.
Niskie parametry nasienia.
🔸10.11.2022 - punkcja (4 ❄️❄️❄️❄️)
🔸8.12.2022 cb 💔 16.02.2023 cb 💔 27.04.2023 cb 💔
🔸FET 9.06.2023 ✨ 6dniowy 4BB (embryoglue, AZH)
3 i 4dpt ⏸️
10dpt beta 284 🥳 prog 49.4
12dpt beta 732 😍 prog 33.3
14dpt beta 2015 🤩 prog >60
17dpt GS 7.5mm 🥰 jest pęcherzyk ciążowy i żółtkowy!
27dpt CRL 7mm 🥰 jest serduszko ❤️
9+2 CRL 2.69cm, ASP 174 🥰
13+2 CRL 7.5cm, Pappa niskie ryzyka, wszystko idealnie ❤️
17+3 waga 197g, mała księżniczka. 🧚♀️🥰
21+3 II prenatalne ok, 400g szczęścia 👣
25+1 740g małej akrobatki 🤸♀️
29+1 1250g dzieciątka ♥️
33+2 2050g ❤️
36+0 2700g ❤️
38+2 3270g ♥️ czekam na Ciebie 🎂
40+1 poród sn, 23 lutego nasza gwiazda jest na świecie 🥰🥰🥰 3.5kg, 57cm 🤸♀️
👦🏼2013r.