X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataszka2200 wrote:
    A ja 23 tc zaczynam w poniedziałek i jeszcze mąż nie czuje ;(
    Spokojnie Kochana w pierwszej ciąży P poczuł Synka w 25tc, a ja dopiero w 22tc. Teraz kopniaki czułam od 17tc a od kilku dni mały tak mnie kopie, że czasami mnie aż brzuch boli wiec mnie nie dziwi że P poczuł ;)

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • roletka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia super ze szyjka trzyma, to i ja sie uspokoilam bo wczoraj młoda mi ciągle w dole grzebała, sama do końca nie wiem czy przy szyjce bo przy okazji czułam lekkie parcie na pęcherz, a tak to mam nadzieję że szyjka nienaruszona :-)

Widzę sex u nas na tapecie, ja z mężem miałam okazję 2 razy ok 9-10tc a później celibat i tak już do porodu, więc się meczymy :-)

Widziałam też ostatnio ze mierzyłyście brzuchy u mnie na wysokości pępka uwaga uwaga 108 cm :-) no ale dwójka w brzuchu siedzi :-) rozstępy już mam konkretne ale to nie ważne, ważne żeby maluchy rosły :-)

Co do wyprawki nie kupowalismy jeszcze nic, mamy w domu kołyskę, trzy wory ubranek dla Tomcia i jeden bujaczek, ale to dlatego że po moim chrzesniaku dostałam a oni już nie mieli gdzie tego trzymać, teraz czatuje kto ma ciuszki po dziewczynce oddać :-) wszystko kupować będziemy po nowym roku dopiero

Falon, darra991, A.Kasia, krówka_muffka, Kate84, Est, Kasia24, Hannia123 lubią tę wiadomość

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falon - u nas identycznie, to ja zawsze miałam większe libido :) I tak jak Arien marzyły mi się cuda na kiju, seks na łące, blacie w kuchni, w kinie czy nie wiadomo gdzie ;) Ale mój mąż to jakiś taki jest strachliwy, zaraz mu się wydaje, że ktoś nas nakryje :P Jedyne oryginalne miejsce, gdzie uprawialiśmy seks to wóz strażacki ale było tak niewygodnie (przynajmniej mi), że średnio mi się podobało :D

kasieńka 1985, arien, Falon, muminka83, Kasia24, anitka19953 lubią tę wiadomość

• Falon Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do brzusia mój na dzień dzisiejszy osiągnął stan 88cm ;-)

201604051765.png
  • kasieńka 1985 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój brat ma bliźniaki i aż do porodu byla parka i jakie zdziwienie bylo jego jak zadzwonil na porodowke i okazalo sie ze 2 chłopaków jednak ma, jeden zawsze byl w różowy ubieramy

Kasia24, M+M+? lubią tę wiadomość

f2wlh371dlcmnxcx.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo. Seks na łące <3 o boshe, boshe! Mój tez taki strachliwy a mnie to chyba nawet podnieca troche ze ktos mógłby nas podejrzeć :D

Falon, A.Kasia, Kasia24 lubią tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
  • roletka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nauczyliśmy się nie baraszkowac w miejscach publicznych bo jesteśmy tak nakręceni że szkoda zachodu na taką chwilkę, co innego w domu poza łóżkiem ;-) np mamy hamak taki ala krzesło bardzo fajna zabawka :-D

Kasia24, Falon lubią tę wiadomość

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia super wieści ;)

Trochę udało Was się nadrobić...

Co do seksu My w pierwszej ciąży totalny zakaz... 9msc nic (o ciąży wiedziałam juz w 4tc i z powodu poronienia od razu zakaz)problemy z szyjka od początku od 21tc byłam 3 razy na powstrzymanie porodu.... teraz niby wszystko ok ale mój P ma taką awersję do seksu w ciąży, że nawet groźbą nic nie wskóram ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2015, 19:49

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z mężem zawsze szaleliśmy w łóżku i poza też :) jak dwa lata temu kupiliśmy mieszkanie to "ochrzciliśmy" chyba każde miejsce :D
    Teraz w ciąży jak plamiłam to był całkowity zakaz ale po tych 12 tygodniach odbiliśmy sobie chociaż na początku mąż miał opory i się bał ale szybciutko go przekonałam i teraz jest cudnie czasami lepiej niż przed ciążą bo orgazmy są mega - nie tylko łechtaczkowe :)

Co do pipki - nie wyobrażam sobie nie golić. Nie gole wzgórka ale dalej musi być na gładko więc golę się dwa razy w tygodniu :)

A.Kasia, Kasia24, Falon lubią tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra laski, mąż z okazji dobrych wyników badań kupił mi chipsy i ciastka maślane, więc idę je konsumować przed TV :D Spadam oglądać The Voice Of Poland, może brata znajdę w tłumie bo pojechał jako wsparcie dla występującego przyjaciela :D

Falon lubi tę wiadomość

• noelka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie też zmierzyłam sobie brzuch i mam 91 cm :) nie wiem, gdzie te 8 kg się mieści :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2015, 20:11

Karka, Falon lubią tę wiadomość

• skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Falon - u nas identycznie, to ja zawsze miałam większe libido :) I tak jak Arien marzyły mi się cuda na kiju, seks na łące, blacie w kuchni, w kinie czy nie wiadomo gdzie ;) Ale mój mąż to jakiś taki jest strachliwy, zaraz mu się wydaje, że ktoś nas nakryje :P Jedyne oryginalne miejsce, gdzie uprawialiśmy seks to wóz strażacki ale było tak niewygodnie (przynajmniej mi), że średnio mi się podobało :D

Jakbym czytala o swoim mezu:-) Tez zaraz by wszedzie weszyl, ze ktos sie czai:-P A mnie sie ciagle marzy seks na lonie natury. Ale to juz chyba w sferze marzen zostanie. No chyba, ze kiedys sie dorobimy domu prywatnego, z parkanem na trzy metry:-P Chociaz przed slubem do zdarzaly sie akcje na szybko, bez namyslu, ze ktos za sciana:-P Z takich pamietnych to kochalismy sie w wannie podczas wspolnej kapieli. Choc niewiem jak nam sie to uadalo:-P Podobno potrzeba matka wynalazku:-D I bylo bosko. Zdarzylo sie tez na pralce, stole kuchennym i podlodze. Ale to i tak nic do wozu strazackiego:-P Ale cos tam jest do wspominania:-)

Falon lubi tę wiadomość

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny. Spójrzcie jak to wygląda. Jakie to niestereotypowe ze to my musimy bardziej namawiać mężów na seks w ciąży :) okazuje sie, ze Ci mężczyźni są troszkę jednak wrażliwi. A nie ze mogą zawsze i wszędzie :)

Falon lubi tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia.24 Mam nadzieję, że u Was będzie miły wieczór jednak :-*
    My za to od rana się żarliśmy a godzinę temu to już mega kłótnia :-(

Dla mnie to też dziwne, że czegokolwiek zakazują w szpitalu, kurde moje dziecko i moja sprawa dopóki krzywdy mu nie robię!

A mi szczerze mówiąc po 1 poronieniu 3 lata temu libido spadło, przy ex mężu to już w ogóle kaplica, prawie zero z kolei dlatego, że on nie chciał. Później z M jakby odzylam w tej sferze, ale teraz się boje ze po porodzie znowu nie będę mieć chęci :-( a kiedyś to mogłabym zawsze i wszędzie. Zastanawiam się czy wszystko ze mną ok, że tak mi się zupełnie teraz nie chce eh

km5szbmhexpco9m1.png
  • Karka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na początku związku non stop, ja tak mega chciałam, wręcz się domagałam ;) A później to jakoś minęło... Znaczy się bardzo lubię, ale muszę to ja mieć ochotę, bo tak to to mechanicznie wychodzi. Teraz rzadko mi się chce, za to mój M ciągle gada o chociażby dotykaniu. Mam nadzieję, że po ciąży po połogu będę mogła dużo i go zadowolę :)

Kate84, Falon lubią tę wiadomość

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)

Wysłany: 14 listopada 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:
    Kasia.24 Mam nadzieję, że u Was będzie miły wieczór jednak :-*
    My za to od rana się żarliśmy a godzinę temu to już mega kłótnia :-(

Dla mnie to też dziwne, że czegokolwiek zakazują w szpitalu, kurde moje dziecko i moja sprawa dopóki krzywdy mu nie robię!

A mi szczerze mówiąc po 1 poronieniu 3 lata temu libido spadło, przy ex mężu to już w ogóle kaplica, prawie zero z kolei dlatego, że on nie chciał. Później z M jakby odzylam w tej sferze, ale teraz się boje ze po porodzie znowu nie będę mieć chęci :-( a kiedyś to mogłabym zawsze i wszędzie. Zastanawiam się czy wszystko ze mną ok, że tak mi się zupełnie teraz nie chce eh

Mysle, ze normalne. To banalne, ale hormony steruja nami, a w ciazy i po ciazy to jest istna burza. Ja przed pierwszym porodem tez mialam mega ochote, czesciej niz maz. Po porodzie juz sie zmienilo, czesciej musialam sie zmotywowac. A teraz w ciazy tez kaplica. Seks zupelnie dla mnie nie istnieje. Od poczatku ciazy kochalismy sie moze 3 razy. I na wiele wiecej do konca sie nie zapowiada. A nie chce sie zmuszac do niczego zeby nie obrzydzic sobie tego. Bo wiadomo jak jest z robieniem czegos wbrew sobie.

A.Kasia lubi tę wiadomość

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Karka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mam pytanie, chciałam kupić pieluchy tetrowe białe, a tu są różne rozmiary! Jaki Wy kupujecie? Zwracałyście w ogóle na to uwagę? I ogólnie Ci najtańsi sprzedawcy mają tyle negatywnych opinii...

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)

Wysłany: 14 listopada 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwaga, uwaga. Chcialam oglosic, ze umalowalam sobie paznokcie...u nog. Walnelam sobie czerwien, a co:-P Brawo ja:-)

Karka, d'nusia, ksanka, RudyTygrysek, roletka, noelka, Kate84, arien, Love_life, Izoleccc, anitka19953, Hannia123 lubią tę wiadomość

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś przy goleniu myślałam o Was :* haha

A.Kasia, Est, Kate84, domiii, M+M+?, Love_life, Izoleccc, anitka19953, Falon lubią tę wiadomość

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko tak mnie właśnie skopalo że ledwo doczlapalam się do łóżka. Najpierw się cieszyłam jak fajnie kopie mnie z boku, takich mocnych kopniakow jeszcze nie czułam a później złapał mnie taki bol w boku... Dopiero jak się położyłam i Marysia zaczęła się ruszac z innej strony to przeszło. Jeśli chodzi o seks przed ciążą to w lecie bardzo rzadko w domu. W polu, na aucie. Ostatnio jak zgodziłam się po 3 miesiącach przerwy to było dość dziwnie.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
‹‹ 1086 1087 1088 1089 1090 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ