WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataszka2200 wrote:
    A ja 23 tc zaczynam w poniedziałek i jeszcze mąż nie czuje ;(
    Spokojnie Kochana w pierwszej ciąży P poczuł Synka w 25tc, a ja dopiero w 22tc. Teraz kopniaki czułam od 17tc a od kilku dni mały tak mnie kopie, że czasami mnie aż brzuch boli wiec mnie nie dziwi że P poczuł ;)

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • roletka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia super ze szyjka trzyma, to i ja sie uspokoilam bo wczoraj młoda mi ciągle w dole grzebała, sama do końca nie wiem czy przy szyjce bo przy okazji czułam lekkie parcie na pęcherz, a tak to mam nadzieję że szyjka nienaruszona :-)

Widzę sex u nas na tapecie, ja z mężem miałam okazję 2 razy ok 9-10tc a później celibat i tak już do porodu, więc się meczymy :-)

Widziałam też ostatnio ze mierzyłyście brzuchy u mnie na wysokości pępka uwaga uwaga 108 cm :-) no ale dwójka w brzuchu siedzi :-) rozstępy już mam konkretne ale to nie ważne, ważne żeby maluchy rosły :-)

Co do wyprawki nie kupowalismy jeszcze nic, mamy w domu kołyskę, trzy wory ubranek dla Tomcia i jeden bujaczek, ale to dlatego że po moim chrzesniaku dostałam a oni już nie mieli gdzie tego trzymać, teraz czatuje kto ma ciuszki po dziewczynce oddać :-) wszystko kupować będziemy po nowym roku dopiero

Falon, darra991, A.Kasia, krówka_muffka, Kate84, Est, Kasia24, Hannia123 lubią tę wiadomość

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falon - u nas identycznie, to ja zawsze miałam większe libido :) I tak jak Arien marzyły mi się cuda na kiju, seks na łące, blacie w kuchni, w kinie czy nie wiadomo gdzie ;) Ale mój mąż to jakiś taki jest strachliwy, zaraz mu się wydaje, że ktoś nas nakryje :P Jedyne oryginalne miejsce, gdzie uprawialiśmy seks to wóz strażacki ale było tak niewygodnie (przynajmniej mi), że średnio mi się podobało :D

kasieńka 1985, arien, Falon, muminka83, Kasia24, anitka19953 lubią tę wiadomość

• Falon Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do brzusia mój na dzień dzisiejszy osiągnął stan 88cm ;-)

201604051765.png
  • kasieńka 1985 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój brat ma bliźniaki i aż do porodu byla parka i jakie zdziwienie bylo jego jak zadzwonil na porodowke i okazalo sie ze 2 chłopaków jednak ma, jeden zawsze byl w różowy ubieramy

Kasia24, M+M+? lubią tę wiadomość

f2wlh371dlcmnxcx.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo. Seks na łące <3 o boshe, boshe! Mój tez taki strachliwy a mnie to chyba nawet podnieca troche ze ktos mógłby nas podejrzeć :D

Falon, A.Kasia, Kasia24 lubią tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
  • roletka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nauczyliśmy się nie baraszkowac w miejscach publicznych bo jesteśmy tak nakręceni że szkoda zachodu na taką chwilkę, co innego w domu poza łóżkiem ;-) np mamy hamak taki ala krzesło bardzo fajna zabawka :-D

Kasia24, Falon lubią tę wiadomość

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia super wieści ;)

Trochę udało Was się nadrobić...

Co do seksu My w pierwszej ciąży totalny zakaz... 9msc nic (o ciąży wiedziałam juz w 4tc i z powodu poronienia od razu zakaz)problemy z szyjka od początku od 21tc byłam 3 razy na powstrzymanie porodu.... teraz niby wszystko ok ale mój P ma taką awersję do seksu w ciąży, że nawet groźbą nic nie wskóram ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2015, 19:49

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z mężem zawsze szaleliśmy w łóżku i poza też :) jak dwa lata temu kupiliśmy mieszkanie to "ochrzciliśmy" chyba każde miejsce :D
    Teraz w ciąży jak plamiłam to był całkowity zakaz ale po tych 12 tygodniach odbiliśmy sobie chociaż na początku mąż miał opory i się bał ale szybciutko go przekonałam i teraz jest cudnie czasami lepiej niż przed ciążą bo orgazmy są mega - nie tylko łechtaczkowe :)

Co do pipki - nie wyobrażam sobie nie golić. Nie gole wzgórka ale dalej musi być na gładko więc golę się dwa razy w tygodniu :)

A.Kasia, Kasia24, Falon lubią tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra laski, mąż z okazji dobrych wyników badań kupił mi chipsy i ciastka maślane, więc idę je konsumować przed TV :D Spadam oglądać The Voice Of Poland, może brata znajdę w tłumie bo pojechał jako wsparcie dla występującego przyjaciela :D

Falon lubi tę wiadomość

• noelka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie też zmierzyłam sobie brzuch i mam 91 cm :) nie wiem, gdzie te 8 kg się mieści :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2015, 20:11

Karka, Falon lubią tę wiadomość

• skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Falon - u nas identycznie, to ja zawsze miałam większe libido :) I tak jak Arien marzyły mi się cuda na kiju, seks na łące, blacie w kuchni, w kinie czy nie wiadomo gdzie ;) Ale mój mąż to jakiś taki jest strachliwy, zaraz mu się wydaje, że ktoś nas nakryje :P Jedyne oryginalne miejsce, gdzie uprawialiśmy seks to wóz strażacki ale było tak niewygodnie (przynajmniej mi), że średnio mi się podobało :D

Jakbym czytala o swoim mezu:-) Tez zaraz by wszedzie weszyl, ze ktos sie czai:-P A mnie sie ciagle marzy seks na lonie natury. Ale to juz chyba w sferze marzen zostanie. No chyba, ze kiedys sie dorobimy domu prywatnego, z parkanem na trzy metry:-P Chociaz przed slubem do zdarzaly sie akcje na szybko, bez namyslu, ze ktos za sciana:-P Z takich pamietnych to kochalismy sie w wannie podczas wspolnej kapieli. Choc niewiem jak nam sie to uadalo:-P Podobno potrzeba matka wynalazku:-D I bylo bosko. Zdarzylo sie tez na pralce, stole kuchennym i podlodze. Ale to i tak nic do wozu strazackiego:-P Ale cos tam jest do wspominania:-)

Falon lubi tę wiadomość

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny. Spójrzcie jak to wygląda. Jakie to niestereotypowe ze to my musimy bardziej namawiać mężów na seks w ciąży :) okazuje sie, ze Ci mężczyźni są troszkę jednak wrażliwi. A nie ze mogą zawsze i wszędzie :)

Falon lubi tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia.24 Mam nadzieję, że u Was będzie miły wieczór jednak :-*
    My za to od rana się żarliśmy a godzinę temu to już mega kłótnia :-(

Dla mnie to też dziwne, że czegokolwiek zakazują w szpitalu, kurde moje dziecko i moja sprawa dopóki krzywdy mu nie robię!

A mi szczerze mówiąc po 1 poronieniu 3 lata temu libido spadło, przy ex mężu to już w ogóle kaplica, prawie zero z kolei dlatego, że on nie chciał. Później z M jakby odzylam w tej sferze, ale teraz się boje ze po porodzie znowu nie będę mieć chęci :-( a kiedyś to mogłabym zawsze i wszędzie. Zastanawiam się czy wszystko ze mną ok, że tak mi się zupełnie teraz nie chce eh

km5szbmhexpco9m1.png
  • Karka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na początku związku non stop, ja tak mega chciałam, wręcz się domagałam ;) A później to jakoś minęło... Znaczy się bardzo lubię, ale muszę to ja mieć ochotę, bo tak to to mechanicznie wychodzi. Teraz rzadko mi się chce, za to mój M ciągle gada o chociażby dotykaniu. Mam nadzieję, że po ciąży po połogu będę mogła dużo i go zadowolę :)

Kate84, Falon lubią tę wiadomość

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)

Wysłany: 14 listopada 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:
    Kasia.24 Mam nadzieję, że u Was będzie miły wieczór jednak :-*
    My za to od rana się żarliśmy a godzinę temu to już mega kłótnia :-(

Dla mnie to też dziwne, że czegokolwiek zakazują w szpitalu, kurde moje dziecko i moja sprawa dopóki krzywdy mu nie robię!

A mi szczerze mówiąc po 1 poronieniu 3 lata temu libido spadło, przy ex mężu to już w ogóle kaplica, prawie zero z kolei dlatego, że on nie chciał. Później z M jakby odzylam w tej sferze, ale teraz się boje ze po porodzie znowu nie będę mieć chęci :-( a kiedyś to mogłabym zawsze i wszędzie. Zastanawiam się czy wszystko ze mną ok, że tak mi się zupełnie teraz nie chce eh

Mysle, ze normalne. To banalne, ale hormony steruja nami, a w ciazy i po ciazy to jest istna burza. Ja przed pierwszym porodem tez mialam mega ochote, czesciej niz maz. Po porodzie juz sie zmienilo, czesciej musialam sie zmotywowac. A teraz w ciazy tez kaplica. Seks zupelnie dla mnie nie istnieje. Od poczatku ciazy kochalismy sie moze 3 razy. I na wiele wiecej do konca sie nie zapowiada. A nie chce sie zmuszac do niczego zeby nie obrzydzic sobie tego. Bo wiadomo jak jest z robieniem czegos wbrew sobie.

A.Kasia lubi tę wiadomość

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Karka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mam pytanie, chciałam kupić pieluchy tetrowe białe, a tu są różne rozmiary! Jaki Wy kupujecie? Zwracałyście w ogóle na to uwagę? I ogólnie Ci najtańsi sprzedawcy mają tyle negatywnych opinii...

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)

Wysłany: 14 listopada 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwaga, uwaga. Chcialam oglosic, ze umalowalam sobie paznokcie...u nog. Walnelam sobie czerwien, a co:-P Brawo ja:-)

Karka, d'nusia, ksanka, RudyTygrysek, roletka, noelka, Kate84, arien, Love_life, Izoleccc, anitka19953, Hannia123 lubią tę wiadomość

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś przy goleniu myślałam o Was :* haha

A.Kasia, Est, Kate84, domiii, M+M+?, Love_life, Izoleccc, anitka19953, Falon lubią tę wiadomość

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko tak mnie właśnie skopalo że ledwo doczlapalam się do łóżka. Najpierw się cieszyłam jak fajnie kopie mnie z boku, takich mocnych kopniakow jeszcze nie czułam a później złapał mnie taki bol w boku... Dopiero jak się położyłam i Marysia zaczęła się ruszac z innej strony to przeszło. Jeśli chodzi o seks przed ciążą to w lecie bardzo rzadko w domu. W polu, na aucie. Ostatnio jak zgodziłam się po 3 miesiącach przerwy to było dość dziwnie.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
‹‹ 1086 1087 1088 1089 1090 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ