WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skowroneczka87 wrote:
    Uwaga, uwaga. Chcialam oglosic, ze umalowalam sobie paznokcie...u nog. Walnelam sobie czerwien, a co:-P Brawo ja:-)

Szacun :D Ja wczoraj obcięłam i już to rozpatruję w kategoriach sukcesu :P

Karka - najlepiej mieć kilka większych i kilka mniejszych bo one się do przeróżnych rzeczy mogą przydać.

Kate84 - dziś chyba taki dzień, ja ledwie dzień dobry mojemu mężowi powiedziałam i już była awantura. Ale u nas takie kłótnie kończą się równie szybko jak zaczynają ;)

• Kasia24 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasieńka 1985 wrote:
    Mój brat ma bliźniaki i aż do porodu byla parka i jakie zdziwienie bylo jego jak zadzwonil na porodowke i okazalo sie ze 2 chłopaków jednak ma, jeden zawsze byl w różowy ubieramy

Hehehe obstawiam, że u mnie może być podobnie :d. Chłopczyka lekarz był pewien od razu aby zobaczyl, a przy dziewczynce dodał "chyba dziewczynka" - liczę, że tak zostanie i moje marzenie się spełni. No a jak nie to najważniejsze żeby były zdrowe i żeby wszystko przebiegło bez komplikacji u mnie i u dzieciaków ;).

A Ostatnie zdanie sprawilo, że roześmialam się na głos ;).

Kate84 On teraz taki kochany, a ja mam za to muchy w nosie ;p. Chociaż po poście Kasieńki zaczełam sie starsznie śmiać i sie mnie zapytał co się tak śmieje i jak mu powiedziałam, i dodałam, że u nas też może być to też się śmiał ;) Wiec nie wykluczone, że może być miło ;). Nawet zapytał przy przyjdę się poprzytulać za chwilkę.

Mam nadzieję Kochana, że już się nie kłócicie i że wszystko u Was gra??

kasieńka 1985, baassiia lubią tę wiadomość

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • Kasia24 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed snem na poprawę humoru oglądam filmiki na YT i się z wami podzielę, u mnie wywołują uśmiech na twarzy :)

https://www.youtube.com/watch?v=to7uIG8KYhg - Takie słodziaki dwa małe ;)

https://www.youtube.com/watch?v=0nX8npmjKZg - i kompilacja tańców bliźniaków ;)

RudyTygrysek, Karka lubią tę wiadomość

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • roletka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia a u mnie było na odwrót rzut okiem na dziecia nr 1 dziewczynka z dzieciem nr 2 był problem bo młody ma łożysko na tylnej ścianie macicy i ciężko go dobrze pooglądać :-) ale sprawdzała dr tyle razy młodego że chyba już ten ptaszek nie odfrunie :-) chyba że Zuzi coś wyrośnie :-P

Kasia24 lubi tę wiadomość

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia24 - ja mam takie widoki niemal na co dzień bo siostra mojego męża ma bliźniaki, chłopca i dziewuszkę :D Obłędni są tylko zawsze mnie zastanawia, czemu wpadają akurat wtedy, kiedy sobie zrobię generalne porządki :P ARMAGEDON, wszystko do góry nogami ;)

Kasia24 lubi tę wiadomość

• RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko na chwilkę wpadłam podesłać Wam filmik z kopniaczkami maleństwa :) Muzyka którą podłożyłam wpasowała się idealnie :D

https://youtu.be/az-yJta_tnI

Karka, Love_life, Gośśś, Kaarolina, Est lubią tę wiadomość

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeeeeeny spać nie mogę :/

dqprwn15leplej5m.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :D

Dziś zaczynamy 22 tydzień i niby 6 msc według bell choć mi się wydaje że chyba zaczyna się on w pełnym 22 tyg a więc od 23 tygodnia :D i zamierzam go spędzić w łóżeczku. Obiad mam więc luzik.
    Miłego dnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2015, 08:25

d'nusia, Paulina2344, A.Kasia, Kaarolina, Kasia24, Est, Hannia123, Madzialena90 lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Paulina2344 Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noelka wrote:
    Ufff, lektura na całe popołudnie ;)

Niecierpliwa, Paulina2344, jak wrażenia po filmie? ;) my wybieramy się w środę po wizycie :)

Film super- czasami bardzo wzruszający był :)) Ja nie żałuj, że poszłam...

atdcqtkf1uunb23q.png

Czekam:
    m3sxqqmzwxgpsrli.png
  • Paulina2344 Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Dzień dobry :D

Dziś zaczynamy 22 tydzień i niby 6 msc według bell choć mi się wydaje że chyba zaczyna się on w pełnym 22 tyg a więc od 23 tygodnia :D i zamierzam go spędzić w łóżeczku. Obiad mam więc luzik.
    Miłego dnia

Również miłego dnia życzę wszystkim mamusią;))

atdcqtkf1uunb23q.png

Czekam:
    m3sxqqmzwxgpsrli.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakoś się wczoraj pogodziliśmy, ale bez szału jest :-( przytulanek żadnych nie było....

A dziś jadę pociągiem na dwa dni do Poznania. Ale jutro wizyta u gina z luxmed więc przy okazji sprawdzi mi szyjke bo choć sygnałów żadnych nie miałam martwi mnie to i chyba zapytam o tą ocenę łożyska :-P może łaskawie będzie miał dla mnie wynik połówkowych!

Miłego dnia Piękne Mamuśki

Est lubi tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak pójdę do gina,tydzień po wizycie to wyjdę na histeryczke? Męczą mnie te twardnienia. Na ostatniej mówiłam ginowi o tym to zmierzył mi szyjke, i nic nie skomentował.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Dziewczyny, jak pójdę do gina,tydzień po wizycie to wyjdę na histeryczke? Męczą mnie te twardnienia. Na ostatniej mówiłam ginowi o tym to zmierzył mi szyjke, i nic nie skomentował.

Oczywiście , że nie. Jeśli to cię uspokoi to powinnaś iść. Twardnienia mogą być ale powinny minąć po odpoczynku i nospie. Jeśli to się nie zdarza to lekarz powinien cię obejrzeć.

A.Kasia lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• ryjkek Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:

No proszę Cię. Masz prawo chodzić do swojego ginekologa tyle razy ile chcesz. Nawet jak nazwie Cię histeryczką to co z tego?? Trzeba dbać o swoje, czasem nachalnie. Zresztą takie twardnienia nie są dobre dla ciąży.
    Ja np teraz muszę chodzić do swojego co dwa tygodnie, ale powiedział mi, że jeśli cokolwiek by się działo mam do niego przyjść natychmiast.

A.Kasia lubi tę wiadomość

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :) witam sie w 25tygodniu ciazy :D
    Wow hehe jeszcze 4 dni i pobije swoj rekord w chodzeniu w ciazy :P
    Kasiu bijemy nowe rekordy hehe :P Oby jak najdluzej :)

Aleksandra ja bym wolala wyjsc na chisteryczke niz pozniej miec pretensje do siebie ze nie poszlam ... idz niech sprawdzi co to jest, bedziesz spokojniejsza :)

ryjkek, Magda lena, A.Kasia, muminka83, d'nusia, Kajola, Kate84, Izoleccc, anitka19953, She86, Hannia123, Lilou1984, Karka, Mietka 30:), Madzialena90, M+M+? lubią tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To twardnienie puszcza,nie jest tak ze cały dzień mam twardy brzuch ale drażni mnie to.Ogólnie mij gin mówił ze ja wszystko odczuwam bardziej bo jestem bardzo szczupła. Ale ostatnio byłam u niego na NFZ, teraz prywatnie może się bardziej przejmie. Dla niego dopuki szyjka jest długa i zamknięta to nic się nie dzieje. Macie racje pójdę w czwartek :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2015, 09:45

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Kochane. Jestem taka zła. Dziś pani doktor która mnie prowadzi powiedziała, że jeśli szyjka się nie skróciła to nie będą zakładać pessaru. Jest na granicy, więc mam tak se chodzić. Mówię jej, że będę czuła się pewniej i bezpieczniej. Tym bardziej, że po 33tyg i tak sie szyjka skraca to jak mi się skróci jeszcze mocniej po 33tyg i co wtedy? "Ale musi pani się oszczędzać" to jej mówie, że oszczędzam się od 5tc!!!!!! Jestem taka wkurwiona. Szczerze? Mam nadzieję, że 1mm się skróci do jutra, bo wtedy mi założą.

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena to faktycznie matoły. A nie dało by się iść do jakiegoś gina który by Ci założył ten pessar?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2015, 09:43

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobry!!

dzisiaj leże prawie cały dzień ;P

a wieczorem idę z mężem na randkę , do kina na bonda ;)

A.Kasia, Love_life lubią tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    Witam Kochane. Jestem taka zła. Dziś pani doktor która mnie prowadzi powiedziała, że jeśli szyjka się nie skróciła to nie będą zakładać pessaru. Jest na granicy, więc mam tak se chodzić. Mówię jej, że będę czuła się pewniej i bezpieczniej. Tym bardziej, że po 33tyg i tak sie szyjka skraca to jak mi się skróci jeszcze mocniej po 33tyg i co wtedy? "Ale musi pani się oszczędzać" to jej mówie, że oszczędzam się od 5tc!!!!!! Jestem taka wkurwiona. Szczerze? Mam nadzieję, że 1mm się skróci do jutra, bo wtedy mi założą.

Dziwne bo dziewczyny tutaj miały w Twojej granicy i zaraz sugerowano im założenie. eh. Musiałabyś tylko do toalety wstawać a tak leżeć z tyłkiem w górze bo inaczej tego nie widzę. <3 a może skonsultuj to z innym lekarzem?

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

‹‹ 1087 1088 1089 1090 1091 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ