Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie strasznie zusem bo ja mam teraz pierwsza kasę os nich dostać i aż mam ciarki czytając Was...ja byłam do 13 sierpnia na macierzyńskim potem na urlopie i od 9 września na zwolnieniu... kurde ciekawe czy do mnie się też przyczepa. . Chociaż ja mam umowę ma czas nieokreślony i w firmie juz 6 lat mi stuknelo...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 11:37
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
Karolina Ty nie powinnaś się martwić
zus sprawdza wszystkie "szemrane" w ich ocenie umowy tzn krótki staż pracy przed zwolnieniem długoterminowym, aneks do umowy na dużą kwotę, premie w dużych kwotach i w zasadzie badają większość działalności w których są opłacane wysokie podstawy
Est lubi tę wiadomość
-
domiii wrote:no to doczekałam się i ja - właśnie listonosz przyniósł mi pismo z ZUSu informujące o wszczęciu postępowania...
Domii a ty etat czy firma?
Irytujące to jest że tak sprawdzają ciężarne a z drugiej strony jak marudzą że za mało dzieci się rodzi! -
Kurde wspolczuje wam tych kontroli z zusu
mam nadzieje, ze do mnie sie nie doczepia
umowe mam juz ponad 2 lata, ale w tamtym roku 8miesiecy bylam na L4 ciazowym, i po 10miesiacach znowu poszlam na L4 tez ciazowe heh
Dziewczyny mam pytanko ten macmirror to on leczy tylko grzybki, czy np jakies bakterie, ktore w posiewie z pochwy moga wyjsc to tez wyleczy? Bo bralam go przez 12 dni i ciekawi mnie czy teraz jak posiew odbiore to znowu cos dostane jak tam cos wyjdzie, czy to wystarczy... i od razu mi ten pesser zalozy... orientuje sie ktoras?Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
Kasmira wrote:Domii a ty etat czy firma?
Irytujące to jest że tak sprawdzają ciężarne a z drugiej strony jak marudzą że za mało dzieci się rodzi!
obecnie etat. byłam 5 lat na własnej działalności, a w lipcu przeszłam na umowę i to im zapewne wyszło podejrzane...
ale ja im nie odpuszczę! najwyżej pójdę do sądu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 12:09
muminka83, Est lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGośśś - u mnie macmiror wybił wszyściuteńko. Posiew robiłam we wtorek, w piątek miałam jałowy wynik a w poniedziałek na wizycie ginek założył mi pessar. I od założenia mam co miesiąc przez 7 dni brać macmiror a w międzyczasie 1 dzień pimafucin krem, na drugi lactovaginal, na trzeci nic i tak cały miesiąc.
Madzialena90 - rośnie córa jak na drożdżach3,5 kg to tak w sam raz, ciekawe czy przewidywania lekarza się sprawdzą
Madzialena90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKate84 wrote:Vira tak coś czułam, ja do niego chodzę do luxmed
właśnie on robi mi też prenatalne, połówkowe itp. Jutro o 9:40 mam wizytę
Renka dam znać
A.Kasia super film!to moja ma taki 6 zmysł gdy chce ją nagrać! Kurcze już tyle razy próbowałam bo często tak daje że brzuch mi lata a tylko włączę nagrywanie i spokój. Aż jej dziś powiedziałam "Amela naprawdę jesteś tak inteligentna, że wiesz co teraz robię? ". Przez to nie mam ani jednego nagrania!
To musiałyśmy się minąć dosłownie bo ja byłam u niego na 10
Ale jestem troszkę zawiedziona jego postawą. Jakby obchodziło go tylko dziecko a mój stan jakoś nieszczególnie. Sprawdził tylko czynność serduszka na USG i sprawdził szyjkę. Żadnych badań - np glukozy - nie zapisał.
I powiedział, że jeśli ma przejąć dotychczasowe obowiązki pani doktor, która mnie prowadziła to musi małą dokładnie obejrzeć i mam przyjść na badanie prenatalne do niego za 2 dni. Nie wiem po co - miałam przecież połówkowe ( nawet jak wiesz dwa razy ) i pokazywałam mu raporty i wydruki z tego badania. To badanie mam w ramach abonamentu więc nie chodzi o kasę na pewno. Nie rozumiem po co chce kolejne prenatalne mi robić. Dla minie to znowu jakieś tam nerwy
Wizyta trwała może z 15 minut - szybko szybko i następna pacjentka. Dla mnie w ogóle dziwne jest, że na jedną godzinę były 2 pacjentki umówione i wchodzi się na zasadzie kto pierwszy ten lepszy. Mam nadzieję, że więcej czasu mi poświęci na tym usg połówkowym.
A Ty jesteś z niego zadowolona? -
nick nieaktualny
-
Vira z tego co się orientuję to żaden lekarz nie lubi przejmować pacjentki w połowie ciąży. Może dlatego tak zostałaś potraktowana.
Wielu lekarzy ma nawet odrębne cenniki dla pacjentek stałych i tych co przyjdą z ciekawości - mówię tu o usługach ciążowych. -
Gośśś wrote:Kurde wspolczuje wam tych kontroli z zusu
mam nadzieje, ze do mnie sie nie doczepia
umowe mam juz ponad 2 lata, ale w tamtym roku 8miesiecy bylam na L4 ciazowym, i po 10miesiacach znowu poszlam na L4 tez ciazowe heh
Dziewczyny mam pytanko ten macmirror to on leczy tylko grzybki, czy np jakies bakterie, ktore w posiewie z pochwy moga wyjsc to tez wyleczy? Bo bralam go przez 12 dni i ciekawi mnie czy teraz jak posiew odbiore to znowu cos dostane jak tam cos wyjdzie, czy to wystarczy... i od razu mi ten pesser zalozy... orientuje sie ktoras?
Brałam go kilka razy i z tego co pamiętam to globulki leczą i bakterie i grzyby. Wydaje mi sie, że z grzybami powinien się uporać, co do bakterii to chyba zależy co miałaś w posiewie, bo wiadomo, że na różne bakterie różne antybiotyki działają, ale u mnie wybił zawsze wszystko.
A ja się witam po wizycie i od dziś już na zwolnieniu do końca
Wizyta była bez usg tym razem, gin sprawdził tylko serduszko, badanie na fotelu, posiew, bo mu powiedziałam, że nie podoba mi się ilość mojej wydzieliny. Za to ciśnienie miałam dziś u niego 146/80... oczywiście mam znów nakaz mierzenia dwa razy dziennie (w drugiej ciąży tez tak miałam) i jeśli dwa pomiary będą w ciągu godziny powyżej 140/90 od razu mam jechać na IP. Póki co nie stresuję się tym, bo ja mam chyba syndrom "białego fartucha" i zawsze u gina mam wysokie, z czego się dziś śmiał, że on nie nosi białego fartucha, wiec skąd te skokiAle aparat od dziś w domku już idzie w ruch regularnie (za dwa tygodnie mam pokazać karteczkę z wynikami moich pomiarów na wizycie
)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 12:15
A.Kasia, Mietka 30:), Kate84, She86 lubią tę wiadomość
-
Kasiu to teraz mnie pocieszylas
wiec jest szansa ze w srode mi go od razu zalozy
jestem w stanie caly Bytom i Slask przejechac zeby ewentualnie go kupic w aptece hehe
wczoraj ostatnia tabletke wzielam, wiec mam nadzieje, ze do srody nic sie nie stanie i nie przyplata sie nic...
Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
nick nieaktualnyRenka88 wrote:Vira z tego co się orientuję to żaden lekarz nie lubi przejmować pacjentki w połowie ciąży. Może dlatego tak zostałaś potraktowana.
Wielu lekarzy ma nawet odrębne cenniki dla pacjentek stałych i tych co przyjdą z ciekawości - mówię tu o usługach ciążowych.
Być może tak jest ale nie przyszłam do niego bo chciałam zmienić lekarza tylko dlatego, że nie miałam innego wyboru jakby. Moja pani doktor chyba choruje ( tak mi ten lekarz dziś powiedział ) a jeśli ma odwołane wizyty na cały listopad to domniemam, że to może być coś poważnego i nie wiadomo kiedy wróci.
Poza tym to też lekarz luxmedowy więc ma całą dotychczasową dokumentację medyczną w komputerze.Renka88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hanna dziekuje za odp
mam nadzieje, ze u mnie tez wybije wszystko i nie bede musiec nic dodatkowo brac
swietnie, ze u was wszystko ok heh u mnie tez ostatnio chyba ten syndrom bialego fartucha sie wlaczyl
albo schody tak na mnie dzialaja
w domu jak mierze cisnienie to mam 90/60 a u gina 130/70
Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
Hej dziewczynki,
ja też dzisiaj wizytuje o 15.00- USG sprawdzające struktury w główce, wcześniej dzieć tak się ułożył, że nie było nic widać :] tak więc o kciukasy poproszę :>
Od środy zaczynamy szkołę rodzenia- już się nie mogę doczekać !Synek 2016 r. ♥️
Synek 2020 r. 💚
-
Kasia24 wrote:Kochane, wasze zdrowie!!
Bezalkoholowym szampanem!
U mnie dziś jeszcze na tapecie pieczenie muffinów waniliowych z kremem śmietankowo, kakaowym - dałam mniej ciasta do foremek żeby więcej wyszło i żeby takie ogromne nie wyrosły.
I jeszcze z racji 22tygodnia i dobrego humoru od rana pokażemy jak rośniemy
Ja też muffinki wczoraj robiłam jagodoweKasia24, Falon, wiewiórka17 lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
2.02.15 7 tc mój aniołek :* -
Hej witam sie w 23tc
u nas odpukac ok ;)Odliczam do wizyta 2 grudzien:)
Kokaina, Hannia123, d'nusia, Madzialena90, A.Kasia, Kajola, RudyTygrysek, anitka19953, alinalii, Mietka 30:), krówka_muffka, Kate84 lubią tę wiadomość
-
Teresa1992 wrote:A wy na ktorej rece mierzycie cisnienie ? bo ja jak teraz mierzyłam to na prawej mam 155/85 a na lewej 130/85 i juz nie wiem ktore brac za wiarygodne
na lewej sie mierzy:)