X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie strasznie zusem bo ja mam teraz pierwsza kasę os nich dostać i aż mam ciarki czytając Was...ja byłam do 13 sierpnia na macierzyńskim potem na urlopie i od 9 września na zwolnieniu... kurde ciekawe czy do mnie się też przyczepa. . Chociaż ja mam umowę ma czas nieokreślony i w firmie juz 6 lat mi stuknelo...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 11:37

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina Ty nie powinnaś się martwić :) zus sprawdza wszystkie "szemrane" w ich ocenie umowy tzn krótki staż pracy przed zwolnieniem długoterminowym, aneks do umowy na dużą kwotę, premie w dużych kwotach i w zasadzie badają większość działalności w których są opłacane wysokie podstawy :)

Est lubi tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • Kasmira Przyjaciółka

Wysłany: 16 listopada 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    no to doczekałam się i ja - właśnie listonosz przyniósł mi pismo z ZUSu informujące o wszczęciu postępowania...

Domii a ty etat czy firma?
    Irytujące to jest że tak sprawdzają ciężarne a z drugiej strony jak marudzą że za mało dzieci się rodzi!

relggu1r2zuga2rf.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde wspolczuje wam tych kontroli z zusu :/ mam nadzieje, ze do mnie sie nie doczepia :/ umowe mam juz ponad 2 lata, ale w tamtym roku 8miesiecy bylam na L4 ciazowym, i po 10miesiacach znowu poszlam na L4 tez ciazowe heh :P

Dziewczyny mam pytanko ten macmirror to on leczy tylko grzybki, czy np jakies bakterie, ktore w posiewie z pochwy moga wyjsc to tez wyleczy? Bo bralam go przez 12 dni i ciekawi mnie czy teraz jak posiew odbiore to znowu cos dostane jak tam cos wyjdzie, czy to wystarczy... i od razu mi ten pesser zalozy... orientuje sie ktoras?

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasmira wrote:
    Domii a ty etat czy firma?
    Irytujące to jest że tak sprawdzają ciężarne a z drugiej strony jak marudzą że za mało dzieci się rodzi!

obecnie etat. byłam 5 lat na własnej działalności, a w lipcu przeszłam na umowę i to im zapewne wyszło podejrzane...
    ale ja im nie odpuszczę! najwyżej pójdę do sądu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 12:09

muminka83, Est lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś - u mnie macmiror wybił wszyściuteńko. Posiew robiłam we wtorek, w piątek miałam jałowy wynik a w poniedziałek na wizycie ginek założył mi pessar. I od założenia mam co miesiąc przez 7 dni brać macmiror a w międzyczasie 1 dzień pimafucin krem, na drugi lactovaginal, na trzeci nic i tak cały miesiąc.

Madzialena90 - rośnie córa jak na drożdżach :) 3,5 kg to tak w sam raz, ciekawe czy przewidywania lekarza się sprawdzą :)

Madzialena90 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:
    Vira tak coś czułam, ja do niego chodzę do luxmed :-) właśnie on robi mi też prenatalne, połówkowe itp. Jutro o 9:40 mam wizytę :-)

Renka dam znać :-)

A.Kasia super film! :-D to moja ma taki 6 zmysł gdy chce ją nagrać! Kurcze już tyle razy próbowałam bo często tak daje że brzuch mi lata a tylko włączę nagrywanie i spokój. Aż jej dziś powiedziałam "Amela naprawdę jesteś tak inteligentna, że wiesz co teraz robię? ". Przez to nie mam ani jednego nagrania!

To musiałyśmy się minąć dosłownie bo ja byłam u niego na 10 :-)
    Ale jestem troszkę zawiedziona jego postawą. Jakby obchodziło go tylko dziecko a mój stan jakoś nieszczególnie. Sprawdził tylko czynność serduszka na USG i sprawdził szyjkę. Żadnych badań - np glukozy - nie zapisał.
    I powiedział, że jeśli ma przejąć dotychczasowe obowiązki pani doktor, która mnie prowadziła to musi małą dokładnie obejrzeć i mam przyjść na badanie prenatalne do niego za 2 dni. Nie wiem po co - miałam przecież połówkowe ( nawet jak wiesz dwa razy ) i pokazywałam mu raporty i wydruki z tego badania. To badanie mam w ramach abonamentu więc nie chodzi o kasę na pewno. Nie rozumiem po co chce kolejne prenatalne mi robić. Dla minie to znowu jakieś tam nerwy :-(
    Wizyta trwała może z 15 minut - szybko szybko i następna pacjentka. Dla mnie w ogóle dziwne jest, że na jedną godzinę były 2 pacjentki umówione i wchodzi się na zasadzie kto pierwszy ten lepszy. Mam nadzieję, że więcej czasu mi poświęci na tym usg połówkowym.
    A Ty jesteś z niego zadowolona?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, Gosia - między odstawieniem macmiroru a wizytą brałam codziennie lactovaginal, żeby mi się coś znowu nie zalęgło.

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira z tego co się orientuję to żaden lekarz nie lubi przejmować pacjentki w połowie ciąży. Może dlatego tak zostałaś potraktowana.
    Wielu lekarzy ma nawet odrębne cenniki dla pacjentek stałych i tych co przyjdą z ciekawości - mówię tu o usługach ciążowych.

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś wrote:
    Kurde wspolczuje wam tych kontroli z zusu :/ mam nadzieje, ze do mnie sie nie doczepia :/ umowe mam juz ponad 2 lata, ale w tamtym roku 8miesiecy bylam na L4 ciazowym, i po 10miesiacach znowu poszlam na L4 tez ciazowe heh :P

Dziewczyny mam pytanko ten macmirror to on leczy tylko grzybki, czy np jakies bakterie, ktore w posiewie z pochwy moga wyjsc to tez wyleczy? Bo bralam go przez 12 dni i ciekawi mnie czy teraz jak posiew odbiore to znowu cos dostane jak tam cos wyjdzie, czy to wystarczy... i od razu mi ten pesser zalozy... orientuje sie ktoras?

Brałam go kilka razy i z tego co pamiętam to globulki leczą i bakterie i grzyby. Wydaje mi sie, że z grzybami powinien się uporać, co do bakterii to chyba zależy co miałaś w posiewie, bo wiadomo, że na różne bakterie różne antybiotyki działają, ale u mnie wybił zawsze wszystko.

A ja się witam po wizycie i od dziś już na zwolnieniu do końca :) :) :)

Wizyta była bez usg tym razem, gin sprawdził tylko serduszko, badanie na fotelu, posiew, bo mu powiedziałam, że nie podoba mi się ilość mojej wydzieliny. Za to ciśnienie miałam dziś u niego 146/80... oczywiście mam znów nakaz mierzenia dwa razy dziennie (w drugiej ciąży tez tak miałam) i jeśli dwa pomiary będą w ciągu godziny powyżej 140/90 od razu mam jechać na IP. Póki co nie stresuję się tym, bo ja mam chyba syndrom "białego fartucha" i zawsze u gina mam wysokie, z czego się dziś śmiał, że on nie nosi białego fartucha, wiec skąd te skoki ;) Ale aparat od dziś w domku już idzie w ruch regularnie (za dwa tygodnie mam pokazać karteczkę z wynikami moich pomiarów na wizycie :) )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 12:15

A.Kasia, Mietka 30:), Kate84, She86 lubią tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu to teraz mnie pocieszylas :) wiec jest szansa ze w srode mi go od razu zalozy :D jestem w stanie caly Bytom i Slask przejechac zeby ewentualnie go kupic w aptece hehe :P wczoraj ostatnia tabletke wzielam, wiec mam nadzieje, ze do srody nic sie nie stanie i nie przyplata sie nic...

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    Vira z tego co się orientuję to żaden lekarz nie lubi przejmować pacjentki w połowie ciąży. Może dlatego tak zostałaś potraktowana.
    Wielu lekarzy ma nawet odrębne cenniki dla pacjentek stałych i tych co przyjdą z ciekawości - mówię tu o usługach ciążowych.

Być może tak jest ale nie przyszłam do niego bo chciałam zmienić lekarza tylko dlatego, że nie miałam innego wyboru jakby. Moja pani doktor chyba choruje ( tak mi ten lekarz dziś powiedział ) a jeśli ma odwołane wizyty na cały listopad to domniemam, że to może być coś poważnego i nie wiadomo kiedy wróci.
    Poza tym to też lekarz luxmedowy więc ma całą dotychczasową dokumentację medyczną w komputerze.

Renka88 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laseczki - w rossmanie promocja -49% na podkłady, pudry, korektory i ogólnie dużo rzeczy do przykrywania papy :-P

Kokaina, Love_life, Lilou1984, anie93lica lubią tę wiadomość

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hanna dziekuje za odp :) mam nadzieje, ze u mnie tez wybije wszystko i nie bede musiec nic dodatkowo brac :) swietnie, ze u was wszystko ok heh u mnie tez ostatnio chyba ten syndrom bialego fartucha sie wlaczyl :/ albo schody tak na mnie dzialaja :/ w domu jak mierze cisnienie to mam 90/60 a u gina 130/70

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Kokaina Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki,

ja też dzisiaj wizytuje o 15.00- USG sprawdzające struktury w główce, wcześniej dzieć tak się ułożył, że nie było nic widać :] tak więc o kciukasy poproszę :>

Od środy zaczynamy szkołę rodzenia- już się nie mogę doczekać !

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• Love_life Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia24 wrote:
    Kochane, wasze zdrowie!! :) Bezalkoholowym szampanem! :)
    2j67k20.jpg

U mnie dziś jeszcze na tapecie pieczenie muffinów waniliowych z kremem śmietankowo, kakaowym - dałam mniej ciasta do foremek żeby więcej wyszło i żeby takie ogromne nie wyrosły ;).
    dvhwzm.jpg

I jeszcze z racji 22tygodnia i dobrego humoru od rana pokażemy jak rośniemy ;)
    117ep02.jpg

Ja też muffinki wczoraj robiłam jagodowe :)

Kasia24, Falon, wiewiórka17 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wy na ktorej rece mierzycie cisnienie ? bo ja jak teraz mierzyłam to na prawej mam 155/85 a na lewej 130/85 i juz nie wiem ktore brac za wiarygodne

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w domu tez kontrolnie sprawdzam ciśnienie to zawsze mam duzo niższe niz na wizycie u lekarza. Stres robie swoje.

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Nataszka2200 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej witam sie w 23tc :):) u nas odpukac ok ;)Odliczam do wizyta 2 grudzien:)

Kokaina, Hannia123, d'nusia, Madzialena90, A.Kasia, Kajola, RudyTygrysek, anitka19953, alinalii, Mietka 30:), krówka_muffka, Kate84 lubią tę wiadomość

iv09piqvr5fpkazd.png
    Aleks ur.20.03.2016r godz 17:07 waga:3.272 i 55cm
    [link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n739hscix2y.png[/link]
  • Nataszka2200 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teresa1992 wrote:
    A wy na ktorej rece mierzycie cisnienie ? bo ja jak teraz mierzyłam to na prawej mam 155/85 a na lewej 130/85 i juz nie wiem ktore brac za wiarygodne

na lewej sie mierzy:)

iv09piqvr5fpkazd.png
    Aleks ur.20.03.2016r godz 17:07 waga:3.272 i 55cm
    [link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n739hscix2y.png[/link]
‹‹ 1096 1097 1098 1099 1100 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ