Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie dziewczyny
Kasiu ja wczoraj też miałam imprezę w brzuchu. Nie nagrałam bo z wrażenia zapomniałam a z mężem tak obserwowaliśmy brzuch że normalnie mógł nas ktoś nagrać bo zapewne oby dwoje mieliśmy otwarte buzie na bezdechu
Miłego dnia!Karka lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry. Ja pół nocy nie spałam ze strachu że znowu zlapią mnie te bóle. Dzisiaj jadę do gina na 13.40 i szczerze bym chciała żeby mnie zostawił w szpitalu, bo co mi z kolejnego "nic się nie dzieje "
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
Muminka ja mam po siostrzencach Angel Care i tam są dwie płyty do oddechu wiec użyje. Z tego co się orientowalam to to drogie jest, więc jakbym miała kupić to bym się zastanawiała.
Bo sama nie wiem czy to niepotrzebnie paniki nie sieje, bo koleżance jak się maluch zsunął z płyty to wyła bezpodstawnie.
Na szkole rodzenia babka mówiła ze instynkt sprawia że stajemy się bardzo czujne i jeżeli nie masz przypadku w rodzinie to nie kupować bo to zbędny wydatek, ale wybór zostawiła nam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 08:19
-
nick nieaktualnyDzień dobry
Rozmawiałam z mężem kilka dni temu na temat momitora oddechu i uznaliśmy zgodnie, że jeżeli młody urodzi się w terminie to nie będziemy go kupować. Poczekamy więc do rozwiązania i wtedy się okaże. Moim zdaniem u donoszonego dziecka, które nie ma bezdechów nie ma sensu kupować monitora. No chyba, że ma się ktoś bez niego nerwicy nabawić no to już lepiej niech kupi dla swojego psychicznego dobra -
edyś wrote:Czy ktoras z was ma rozstepy na piersiach? Od spodu porobily mi sie takie czerwone wybroczyny. Dzisiaj, po zdjeciu biustonosza byly one mocno czerwone, biektore wrecz fioletowe. Nigdy nie mialam rozstepow wiec zaczynam sie martwic czy to co jest na moich piersiach to faktycznie rozstepy czy objawy czegos powazniejszego.
Napewno rozstepymam tak samo. Zawsze praktycznie nie miałam biustu a teraz zrobił się o wiele większe i od jakiegos czasu juz wyszly mi rozstepy
-
Dzień dobry
Jestem rozwalona emocjonalnie od wczoraj wieczorem. Najprawdopodobniej hormony znowu szaleją. Każde mały żart skierowany w moją stronę albo zaprzeczenie mi odbieram jako atak i ryczę. Czasami mam wrażenie że moja osobowość znikła razem z początkiem ciążyNie poznaje sama siebie... Staram się tylko nie urazić nikogo i trzymam buzię na kłódkę. MARCU PRZYBĄDZ!!
Edyś ja mam rozstępy na piersiach. Ze względu że przed ciążą miałam malutkie a podczas karmienia kilka rozmiarów większe pojawiły się długie pasma od sutków do końca piersi. (Jak promienie słoneczne) Na początku były czerwone i fioletowe. Z biegiem czasu zbledły i są mało widoczne.
[/link]
-
Hej. Melduję się ze szpitalnego łóżka w dalszym ciągu. Dostanę szału z nimi. Wczoraj mówią, że dziś badamy szyjkę. Dziś przy obchodzie, że badanie jutro lub pojutrze. Zamiast zapobiegać to oni kurwa mać czekają aż będzie źle. Żeby zmienić szpital musiałabym jechać do Bydgoszczy. W Toruniu jest tylko 1 szpital z oddziałem położniczym i tu pracują same barany ;( nie rozumiem ich działania i toku myślenia. Mój lekarz prowadzący nic nie wspominał, że on sam może założyć pessar.... Rozmawiałam z dziewczyną, ktora jest teraz w 34tc i była podobnej sytuacji.,szyjka na granicy i nic nie robili. A teraz ma 1,5 cm i musi być w szpitalu. Na weekendy ją do domu wypuszczają. I tak od 31 tc ma. Ręce opadają.
Cieszę się, że u Was wszystko dobrze. Ściskam!!! -
Cześć
Widzę, że pisałyście o porodach, ja się nastawiam na SN, bo jednak generalnie szybciej się dochodzi do siebie. Ale życie pokaże, co będzie
Renka, ja też poproszę: noelka26MAŁPAgmail.com
Aleksandra, trzymam za Ciebie kciuki, daj znać po wizycie!
Magdalena, masakrawspółczuję Ci bardzo! Mam nadzieję, że jutro w końcu Cię zbadają i jednak założą ten pessar :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 09:32
-
nick nieaktualnyOla - powodzenia i mam nadzieję, że te twardnienia to nic groźnego.
Magda lena - kurcze, MadziaPorypany ten szpital i Twoja lekarka też. Mi ginek powiedział, że może założyć pessar w procedurze szpitalnej a może na wizycie, więc co wolę. Wiadomo, że wolałam na wizycie niż 3 dni bez sensu w szpitalu leżeć. Sama nie wiem co Ci doradzić
-
witam się z wami z rana w wyśmienitym humorze
jestem już po USGnasza kochana księżniczka dalej pozostaje dziewczynką
waży już 803 gramy, połozna zmierzyła stupkę która ma już 5cm
przewidywana waga maleństwa do porodu to 3,5kg więc kawałek kobietki
wszystko w jak najlepszym porządku, szkoda tylko że tutaj nie mierzą długości szyjki macicy.. eh
ja też poproszę linkalena160904MALPAwp.pl
miłeogo dnia wam życze kochane kobietki i powodzenia na wizytachA.Kasia, Mania1718, muminka83, domiii, Kaarolina, alinalii, Est, ryjkek, Mietka 30:), Gośśś, Renka88, perła ziemi, anitka19953, Kajola, d'nusia, RudyTygrysek, Hannia123, Love_life, Karka, krówka_muffka, Kate84 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry poweekendowo
właśnie zdałam sobie sprawę, że za niecałe 2 tygodnie zaczynam III trymestrsuuuuper!
Cudnego tygodnia Wam życzę!
Muminko wracaj bidulo już do tego zdrowia!
Martita napisałam Ci wiadomość na prv
co do monitora oddechu też mamy Angelcare, ale odkupiłam od koleżanki bardziej pod kątem niani elektronicznej, bo mieszkamy w domu, a monitor oddechu... hmm nawet nie wiem czy będziemy używać
poród - TAK, CHCĘ SN! ale czy mój "mały" Syn mi na to pozwoli?
a wczoraj stwierdziłam, że mojego P chyba podnieca moje ciało w ciąży bardziej, bo szybciej dochodziWiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 09:42
Mietka 30:), A.Kasia, edyś, anitka19953, Kajola, Hannia123, Kate84 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
ja jak zwykle witam się przy kompie z owsianką ;P
już Was nadabiam , wczoraj mało czasu było,
byliśmy z mężem na randcei na bondzie , mi się podobało , Ł troszkę zawiedziony , spodziewał sie czegosc innego ...
no i wszamałam niezdrowego chamburgera ;P alee był pyszny ;PA.Kasia, Mietka 30:), Madzialena90, Karka, Kate84 lubią tę wiadomość
-
alinalii wrote:Dzień dobry
ja jak zwykle witam się przy kompie z owsianką ;P
już Was nadabiam , wczoraj mało czasu było,
byliśmy z mężem na randcei na bondzie , mi się podobało , Ł troszkę zawiedziony , spodziewał sie czegosc innego ...
no i wszamałam niezdrowego chamburgera ;P alee był pyszny ;P
Hamburgera to Ci zazdroszczę z całego sercaJak bym zjadła
albo Big Mac
No ale cóż nie można mieć wszystkiegoalinalii, Mietka 30:) lubią tę wiadomość
-
Dobry
Muminka wracaj szybko do ZDROWIA! Co do cc i SN chciałabym teraz rodzic SN, źle wspominam cc. Boje się że jednak cc będzie mnie czekać, ze względu na moja cc w 09.14 i przez to, że wykryli mi arytmii i jakieś szmer na sercu
Magdalena chyba trafiłaś do takiego szpitala co ja u siebie.. ja od 21tc po skurczach porodowych i zatrzymaniu akcji porodowej chodziłam z rozwarciem 1.5cm i szyjki 1.2 cm nie założyli mi nic... tylko kazali leżećtaki mam cudowny szpital u siebie..
I witam się w typowo jesienny ponury dzieńhttps://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
taka ciekawostka wiecie że naskrobałyśmy już więcej postów niż jest u styczniówek i lutówek 2016
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 10:07
muminka83, Magda lena, Kajola, d'nusia, Love_life, krówka_muffka, Kate84 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny
wybieram się dzisiaj na wizytę i strasznie się denerwuje.po miesiącu czasu zobaczę moja księżniczkę , mam nadzieje ze wszystko ok
A.Kasia, Kajola, Mietka 30:), Hannia123, Kokaina, krówka_muffka lubią tę wiadomość