WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Kajola Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)
    Weekend był bardzo twórczy na naszym wątku. Próbowałam w wolnych chwilach nadrabiać, jeszcze mi troszkę zostało. Doczytam przy kawie :-)
    Dzisiaj miałam bardzo realny sen apropos chyba sobotnich dyskusji o seksie ;-P
    Śniło mi się, że jedna dziewczyna wrzuciła filmik instruktażowy jak zrobić loda. Jak dobrze, że to był tylko sen :-D

Też poproszę o prezentację:
    kari7-16 MAŁPA o2.pl

Est, A.Kasia, d'nusia, Hannia123, Kokaina, Karka, Falon, Kate84 lubią tę wiadomość

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)
    Ostatnio juz pislam, ale napisze jeszcze raz :P czy ktoras z was bierze Clexan 0,4? Gin mi zwiekszyl dawke na 0,6 i zostalo mi 33 sztuki tego 0,4 i z checia go sprzedam gdyby ktoras byla zainteresowana :) ja go kupuje ze znizka :)

Trzymam kciuki dziewczyny za wizyty :) ja mam w srode i az sie boje :/ mam nadzieje, ze ta moja szyjka sie juz nie skrocila, a nawet mogla by sie wydluzyc, wcale bym sie nie obrazila :P

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • noelka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajola, haha, co za sen :D

Kajola lubi tę wiadomość

• alinalii Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    strasznie dziś ponury mamy dzień :( typowa brzydka jesień , zimno i deszczowo
    w nocy starsznie wiał wiatr ,

co dzisiaj gotujecie?
    ja kocham gotować,ale dzis kompletnie nie mam weny

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiewiórka17 - powodzenia na wizycie :) Też mam dziś wizytę, o 16:15 :) Bardziej niż z przeglądu cieszę się z tego, że pojadę do biedronki bo od dzisiaj jest świąteczna gazetka i będą świąteczne ciasteczka, które uwielbiam :P

Renka88 - no nie wiem, wciąż się rozkręcamy, nowe mamuśki jeszcze dołączają, może się okazać, że nastukamy 1000 postów do Bożego Narodzenia :D

alinalii - ja mam dzisiaj wolne ;) Teściowa barszcz czerwony gotuje i ma mi trochę przynieść, doprawię po swojemu, kupię jakieś krokiety w biedrze i będzie ;)

Gośśś - dobrze będzie, jak bić rekordy to raz a porządnie ;)

Kajola - haha ;) Dobry sen! Przypomniało mi się jak na studiach musiałam skorzystać z laptopa współlokatora i jak otworzyłam przeglądarkę to mi wyskoczyła ostatnio otwierana karta pt "jak robić minetę" :P Chyba się nauczył bo rok temu ożenił się z tą laską, z którą się wtedy spotykał :P

Est, Kajola, muminka83, d'nusia, Mietka 30:), alinalii, Renka88, Karka, wiewiórka17, Kate84 lubią tę wiadomość

• edyś Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umieram po krzywej cukrowej. Dotarlam juz do domu, zjadlam sniadanie a taki mi slabo, ze az pot mnie oblal :/

l22ncwa15v2ncszo.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to doczekałam się i ja - właśnie listonosz przyniósł mi pismo z ZUSu informujące o wszczęciu postępowania...

d69c2n0azl70dnw1.png
  • 26Asia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś wrote:
    Hejka :)
    Ostatnio juz pislam, ale napisze jeszcze raz :P czy ktoras z was bierze Clexan 0,4? Gin mi zwiekszyl dawke na 0,6 i zostalo mi 33 sztuki tego 0,4 i z checia go sprzedam gdyby ktoras byla zainteresowana :) ja go kupuje ze znizka :)

Trzymam kciuki dziewczyny za wizyty :) ja mam w srode i az sie boje :/ mam nadzieje, ze ta moja szyjka sie juz nie skrocila, a nawet mogla by sie wydluzyc, wcale bym sie nie obrazila :P
    chyba tylko ja biorę zastrzyki, ale z fraxipariny 0,3 na szczęście też mam zniżkę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 10:52

Gośśś lubi tę wiadomość

mama Wiktorka i czterech aniołków :*
    relgh371wvtxbwmy.png
    oar8skjogda7iu2s.png

• noelka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinali, też nie mam weny, więc robię makaron ze szpinakiem ;)

Edyś, współczuję... :/

Domii, a do tej pory bez problemu wypłacali? Czy dopiero od niedawna jesteś na L4? Wybacz, ale nie pamiętam.

alinalii lubi tę wiadomość

• domiii Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noelka wrote:

Domii, a do tej pory bez problemu wypłacali? Czy dopiero od niedawna jesteś na L4? Wybacz, ale nie pamiętam.

ja jestem od 25.09. wiec jeszcze nie dostałam od nich nic i właśnie czekam na pierwszą kasę... i pewnie trochę sobie poczekam.
    zapewne nie przypasowało im, że pracuję na umowę od 10 lipca a już 25 września jestem niezdolna do pracy...

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka, cokolwiek wysyłasz to i ja poproszę : [email protected]

Domiii. Kurde. To 3mam kciuki. Niech się szybko odpierdzielą. Na szczęście w większości przypadków do niczego nie mogą się przyczepić i dają spokój :) tak będzie i u Ciebie

domiii, Renka88 lubią tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    ja jestem od 25.09. wiec jeszcze nie dostałam od nich nic i właśnie czekam na pierwszą kasę... i pewnie trochę sobie poczekam.
    zapewne nie przypasowało im, że pracuję na umowę od 10 lipca a już 25 września jestem niezdolna do pracy...

Ale przynajmniej już będzie z górki. Mi wypłacili ale dopiero z jednego zatrudnienia co byłam zatrudniona na 1/4 etatu a z drugiego co jestem na 3/4 etatu dalej nic... dzwoniłam ostatnio na infolinie do zusu to dopiero bedzie decyzja 30 listoapada czy wypłacą. Masakra oni wogóle się nie trzymają terminów, ja jestem na l4 od 10 sierpnia więc do decyzji minie 4 miesiace. I jak tu życ za 350 zł miesiecznie :/

• Kajola Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 Mój maluszek też ma ten dar, że wie kiedy go nagrywam i przestaje skakać. A jak tylko odłożę tel to znów szaleje :-)

Edyś ja mam jedną sztukę między piersiami. Pionowa pręga, okropnie mi się rzuca w oczy. A smaruję się od początku ciąży raz dziennie i nigdzie indziej nie mam ani śladu rozstępów.

Madzialena90 Duża kobietka będzie :-D Super!

A.Kasia Zaniosłam się śmiechem :-D Myślałam, że takie rzeczy to tylko w filmie American Pie się zdarzają :-D

Mam pytanie!
    Czy któraś brała dowcipnie Clotrimazolum GSK na infekcje? Jak długo? Bo dostałam 2 opakowania (razem 12 szt) a w ulotce jest napisana zalecana dawka 1x1 przez 7dni

A.Kasia, Madzialena90 lubią tę wiadomość

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • anitka19953 Przyjaciółka

Wysłany: 16 listopada 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)
    Dziś zaczynam 23 tydzień, ale ten czas leci. Mam takiego lenia w dupie ze szok :D Zamiast na wykładach to w łóżku leżę i jem :-)

A.Kasia, Hannia123, Kokaina, ksanka, muminka83, Karka, Kate84 lubią tę wiadomość

• domiii Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teresa1992 wrote:
    Ale przynajmniej już będzie z górki. Mi wypłacili ale dopiero z jednego zatrudnienia co byłam zatrudniona na 1/4 etatu a z drugiego co jestem na 3/4 etatu dalej nic... dzwoniłam ostatnio na infolinie do zusu to dopiero bedzie decyzja 30 listoapada czy wypłacą. Masakra oni wogóle się nie trzymają terminów, ja jestem na l4 od 10 sierpnia więc do decyzji minie 4 miesiace. I jak tu życ za 350 zł miesiecznie :/

to prawda, przynajmniej się już wzięli za to i działają...
    swoją drogą to strasznie długo czekasz.. 4 miesiące? podobno mają 30 dni od dostarczenia dokumentów, wyjaśnień i innych, ale te rozumiem, że już dostarczyłaś, więc nad czym oni się jeszcze zastanawiają?

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bladego pojęcia nie mam :) dokumenty były dostarczone na poczatku pazdziernika, dlatego twierdze, że oni nie trzymaja sie zadnych terminow :)

• alinalii Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domii trzymam kciuki aby się wszystko wyjaśniło ,
    ja też trzęse gaciami , czekam na pierwszą kasę , ciekawe ile mi wyślą,
    bo oplacałam najwyższe skłądki

domiii, darra991 lubią tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • darra991 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    no to doczekałam się i ja - właśnie listonosz przyniósł mi pismo z ZUSu informujące o wszczęciu postępowania...
    Jejku ale czemu tak? Czy oni naorawde nie moga nam ciezarnym dac spokoju? :( czyli co,jakas komisja czy jak?ja sie obawiam rowniez ze jak pojde na l4 wkoncu to nie dadza mi zyc i boje sie ze moga zostawic mnie z niczym :(

eiktyx8dhbau82rw.png
    hchys65gdkixbzid.png
  • darra991 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak poza tym to dzien dobry sloneczka:)

A.Kasia, Kokaina lubią tę wiadomość

eiktyx8dhbau82rw.png
    hchys65gdkixbzid.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darra991 wrote:
    Jejku ale czemu tak? Czy oni naorawde nie moga nam ciezarnym dac spokoju? :( czyli co,jakas komisja czy jak?ja sie obawiam rowniez ze jak pojde na l4 wkoncu to nie dadza mi zyc i boje sie ze moga zostawic mnie z niczym :(

po prostu szukają, żeby tylko nie wypłacać kasy... i się czepiają :(
    ja się w sumie spodziewałam, że mi nie wypłacą ot tak..
    póki co to pismo informacyjne, więc pozostaje mi czekać - pewnie będą prosić pracodawcę o wyjaśnienia, może lekarza o historię "choroby", no i może mnie wezwą też :/ myślę, że w tym roku nie mam co liczyć na tą kasę :(

d69c2n0azl70dnw1.png
‹‹ 1095 1096 1097 1098 1099 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ