Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki :)
    Magdalena współczuję, trzymam kciuki żeby w końcu jakiś rozsądny lekarz się Tobą zajął.
    Teresa co do ciśnienia, to wszyscy mierzą na lewej, a mi gin powiedział, że jak już wybierać to na prawej powinno się zmierzyć, a tak prawidłowo to na obu rękach i bierze się pod uwagę wyższy wynik, więc Ty też przyjmij ten większy za prawidłowy.
    Love life mi też włosy wypadają masakrycznie. A zawsze narzekałam, że mam za gęste, no to teraz mam za swoje ;)

Dziewczyny, chciałabym kupić jakąś małą delikatną lampkę, która dawałaby mi lekką poświatę w nocy, jak się dziecko urodzi. Coś przy czym można spać i nadal jest w miarę ciemno, ale tak żebym widziała Małego i żeby było do karmienia światełko. Macie jakiś pomysł? A może któraś już kupiła coś podobnego?

A wczoraj kupiliśmy wózek i fotelik. Wózki rzecz jasna nie podobały mi się żadne po tym jak zobaczyłam Mutsy, ale obiecałam sobie, że nie wydam tyle kasy na wózek. No i kupiliśmy Baby Design Dotty, babeczka polecała nam go jako lepszy niż Bebetto, Jedo, itp. no i zresztą jak zobaczyliśmy Torino na żywo to taki się wielki wydawał, a mąż powiedział tylko krótkie "NIE" ;) Tylko doła potem miałam cały wieczór, no bo to nie Mutsy :/ No i fakt, że to zakup na dość długi czas, a potem może dla drugiego dziecka, sprawił że cały czas się zastanawiałam czy dobrze wybralismy i w ogóle, nie lubię podejmować takich poważnych decyzji ;) Za to fotelik kupiliśmy Recaro Privia i z niego jestem jak najbardziej zadowolona :)

Teresa1992 lubi tę wiadomość

• Nataszka2200 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis mam na obiad gołabki:D

Est, anitka19953, alinalii, domiii, Falon lubią tę wiadomość

iv09piqvr5fpkazd.png
    Aleks ur.20.03.2016r godz 17:07 waga:3.272 i 55cm
    [link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n739hscix2y.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!
    Ja się witam w 22 tygodniu. Zaraz spadam do dentystki :D
    Wczoraj też kupiliśmy wózek Baby Design Lupo Comfort szary. W Smyku teraz na nie jest promocja, więc skorzystaliśmy. Kot już oczywiście chciał się ładować haha :D

Nataszka2200, Kajola, nick nieaktualny, Hannia123, Madzialena90, Martita88, anitka19953, Mietka 30:), Kasia24, Falon, Kate84, She86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś - tu masz apteki, w których możesz kupić, zadzwoń i poproś, żeby Ci odłożyli bo czasami jak się skończą to trzeba kilka dni czekać na dostawę :)

http://www.herbich.pl/site/partners#city/12/Bytom/null

Vira - według mnie to zrozumiałe, że nowy lekarz chce sam wykonać badanie prenatalne. W końcu co lekarz to inne umiejętności i pewnie chce mieć pewnosć, że poprzedni lekarz niczego nie przegapił bo jakby coś się działo to będzie na niego, że zaniedbał. Lepszy lekarz nadgorliwy niż olewający, tak jak z resztą często powtarzam.

Kokaina - powodzenia :) Kciuki zaciśnięte!

Nataszka2200 - możesz :) już będziesz w 25 tyg, więc w sam raz.

Love_life - na początku garściami mi wypadały ale od połowy ciąży przestały. Za to wyszło dużo babyhair, które mnie wkurzają bo wychodzą z kucyka i ze spinek :/

paola87, d'nusia - ale Wam fajnie :) my wózek dopiero po nowym roku będziemy zamawiać i chyba już zostanie x-lander xmove.

Nataszka2200, muminka83, Kokaina lubią tę wiadomość

• Hannia123 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś wrote:
    Fajny obrazek znalazlam :)
    out.php?i=1053135_665279-index-html-1a44d5f4.jpg

Zgadza się :) Mi dziś gin stwierdził podczas badania, że macica jest już powyżej pępka :)

Est, Gośśś lubią tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też właśnie robię obiad. Będzie indyk w sosie miodowo-musztardowym i do tego kasza pęczak i jeszcze szpinak w ramach salatki.

Z ciśnieniem mam tak jak Wy, w gabinecie zawsze wyzsze :-)
    A badania zawsze robię dzień przed wizytą.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Paulina2344 Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co sądzicie na temat poduszki

http://allegro.pl/showitem/description/5195754216.html

atdcqtkf1uunb23q.png

Czekam:
    m3sxqqmzwxgpsrli.png
  • anitka19953 Przyjaciółka

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataszka2200 wrote:
    Ja dzis mam na obiad gołabki:D
    Narobilaś mi ochoty na gołąbki, ja uwielbiam gołąbki :-) ale dziś mam zrazy wołowe :-(

Nataszka2200 lubi tę wiadomość

• Est Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ja też boję się kontroli zusu ale chyba nie jestem podejrzana, pracuję od kilku lat w tej samej firmie, na umowie na czas nieokreślony i nie miałam ostatnio podwyżki.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• paola87 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia my też oglądaliśmy ten xlander, babeczka bardzo je zachwalała. Tylko dostępne były kolory te co w sklepie, w dodatku w promocji, bo powiedziała, że producent już je wyprzedaje bo szykuje się do nowej kolekcji luty/marzec, więc żeby w styczniu nie okazało się, że nie będziesz już miała w czym wybierać.

• alinalii Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam na obiad pierogi z mięsem , lenia mam i nie chciało mi się gotować , (ale pierogi swoje ;) z zamrażarki wyciągnięte)

mi zawsze na lewej ręce mierzy...

Nataszka2200, Love_life, anitka19953, Est lubią tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • Nataszka2200 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/mikrus-wozek-3w1-stars-ii-mega-zestaw-i5734304870.html

JA mysle o tym wózku kolor grafit ;) ale jeszcze do marca mi sie zmieni:) zamierzam kupic miesiac przed terminem:)

iv09piqvr5fpkazd.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu dziekuje za ten link :) na pewno tam zadzwonie i zapytam sie czy maja na stanie :) ta jedna apteka jest akurat zaraz obok gabinetu mojego gina :)

Paulina mam ta poduche do spania i bardzo polecam :) spie jak dziecko i przynajmniej kregoslup mnie nie boli :)

Hanna jak pomacam moja macice to tez jest troche nad pepkiem, wiec u mnie tez sie zgadza :)

Paulina2344, Hannia123 lubią tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Kasia my też oglądaliśmy ten xlander, babeczka bardzo je zachwalała. Tylko dostępne były kolory te co w sklepie, w dodatku w promocji, bo powiedziała, że producent już je wyprzedaje bo szykuje się do nowej kolekcji luty/marzec, więc żeby w styczniu nie okazało się, że nie będziesz już miała w czym wybierać.

O, dzięki za info!

• Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eh kochane wy moje ... dzisiaj nastąpił ten dzień kiedy weszłam na wagę a tu proszę.....

+11 kg eh jak tak dalej pójdzie to mąż będzie mnie turlał ... hehe

a u was jak tam??

a u mnie dzisiaj na obiad pomidorowa i roladki schabowe z ziemniaczkami i sałatką....

Mania1718 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia, ja będę ważona dzisiaj u ginka i trochę się obawiam bo on bardzo ostro pilnuje mojej wagi ;) A mi ostatnio mąż non stop podsuwa a to chipsy a to wafelki i aż się boję ile w ciągu tego miesiąca przybrałam ;)

• Nataszka2200 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 6kg na plusie...:)

iv09piqvr5fpkazd.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się boję ważenia w środę ;) Ostatnio byłam 2 tygodnie temu, ciekawe ile znowu waga podskoczyła, bo już się nie łudzę ;)

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem w szoku, bo przez 2tyg lezenia w lozku i nic nie robienia ma tylko 1 kg na plusie :) hehe co nie zmienia faktu ze ogolnie mam juz 9kg na plus :P

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi 5kg niedawno wybilo. Jak nie zaczne radykalnie nabierac wody to szacuje sie na +12 na koniec. Teraz moje tempo to okolo 2kg/ miesiac. Wlosy u mnie super.

Rozstepow na razie brak, ale moj brzuch raczej nieduzy.

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
‹‹ 1098 1099 1100 1101 1102 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ