WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A My właśnie z Mężem skończyliśmy robić pierwszą partię pierogów na święta ale mnie kręgosłup boli :D

muminka83, d'nusia, Hannia123, alinalii, Kate84 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Vincent Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    U mnie włosy też wypadają.
    Na obiad miałam grochówkę i robię zaraz pałeczki z kurczaka zapiekane.

Love_life lubi tę wiadomość

atdc20mm6bz4wcm9.png
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    po prostu szukają, żeby tylko nie wypłacać kasy... i się czepiają :(
    ja się w sumie spodziewałam, że mi nie wypłacą ot tak..
    póki co to pismo informacyjne, więc pozostaje mi czekać - pewnie będą prosić pracodawcę o wyjaśnienia, może lekarza o historię "choroby", no i może mnie wezwą też :/ myślę, że w tym roku nie mam co liczyć na tą kasę :(

Co do ZUSu....ja mam własną DG od 3 lat, i byłam przygotowana na kontrolę, podważanie działalności, wezwania, wszystko kserowałam, szykowałam się na wojnę a tu proszę, dzisiaj pieniążki na koncie....
    ale ja mam paranoję, boję się kontroli, choć podobno jak już decyzja na DG jest to potem już raczej nie kontrolują, ale jak np. dzisiaj byłam w 2 bankach to wszędzie zabieram kwity, paragony jakby okazało się że była kontrol w domu a mnie nie było...

Dziewczyny przy okazji byłam na Listy do M. 2 i spłakałam się jak bóbr...do tej pory mi jakoś tak.....źle?

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • darra991 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Kurde ja też boję się kontroli zusu ale chyba nie jestem podejrzana, pracuję od kilku lat w tej samej firmie, na umowie na czas nieokreślony i nie miałam ostatnio podwyżki.

Est nic mi nie mow..ja to sie dopiero stresuje;( nie dosc ze wczesniej pracowalam sezonowo w NL to jak wrocilam to od sierpnia mam umowe na nieokreslony czas ale na prawie 3tys. Skladki oplacane i to przeciez dosc wysokie,nawet sie nie ludze ze jak w grudniu pojde na l4 to latwo mi odpuszcza:( moj szefo jest wporzadku i mowi ze nawet jak beda chcieli od niego jakis wyjasnien to mam sie nie stresowac,wszystko bedzie ok ale mi na sama mysl az sie slabo robi. No i jak jeszcze widze ze jest jak u dziewczyn ze tyle czasu czekaja na kase to jest to jakies posrane z tym naszym polskim systemem..myslalam ze maja na to wszystko 30dni a oni zostawiaja kobiety w ciazy lub z dziecmi na dluzszy czas bez srodkow do zycia.. masakra jakas.
    Tak sie zestresowalam ze nie wiem kiedy zjadlam pol paczki kukulek :( ;)

eiktyx8dhbau82rw.png
    hchys65gdkixbzid.png
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się waga zepsuła :/ ale pewnie coś koło +10-11kg ale dzisiaj w pracy ktoś się mnie zapytał czy jestem w 4 miesiącu wiec chyba nie jest tak źle ;)

Nataszka2200 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż jestem ciekawa jak z moją waga jest :D jutro rano stanę i się przekonam :D

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Kokaina Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Mi 5kg niedawno wybilo. Jak nie zaczne radykalnie nabierac wody to szacuje sie na +12 na koniec. Teraz moje tempo to okolo 2kg/ miesiac. Wlosy u mnie super.

Rozstepow na razie brak, ale moj brzuch raczej nieduzy.

Ja mam podobne parametry :) też ok 5 kg, z włosami ok, nie wypadają jak przed ciążą, paznokcie ok i tez narazie brak rozstępów.
    Czekam jeszcze na Usg i jak zawsze zaczynam się trochę stresować.

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Gośśś - tu masz apteki, w których możesz kupić, zadzwoń i poproś, żeby Ci odłożyli bo czasami jak się skończą to trzeba kilka dni czekać na dostawę :)

http://www.herbich.pl/site/partners#city/12/Bytom/null

Vira - według mnie to zrozumiałe, że nowy lekarz chce sam wykonać badanie prenatalne. W końcu co lekarz to inne umiejętności i pewnie chce mieć pewnosć, że poprzedni lekarz niczego nie przegapił bo jakby coś się działo to będzie na niego, że zaniedbał. Lepszy lekarz nadgorliwy niż olewający, tak jak z resztą często powtarzam.

Kokaina - powodzenia :) Kciuki zaciśnięte!

Nataszka2200 - możesz :) już będziesz w 25 tyg, więc w sam raz.

Love_life - na początku garściami mi wypadały ale od połowy ciąży przestały. Za to wyszło dużo babyhair, które mnie wkurzają bo wychodzą z kucyka i ze spinek :/

paola87, d'nusia - ale Wam fajnie :) my wózek dopiero po nowym roku będziemy zamawiać i chyba już zostanie x-lander xmove.

Pewnie masz racje tylko odnoszę wrażenie, że moim dokumentom się w ogóle nie przyjrzał. Nawet nie wiem czy doczytał, że wykryto ognisko na serduszku małej. Tak tylko rzucił okiem i tyle. No chyba, że ma kurs szybkiego czytania. Zanim mu nawet dałam te dokumentacje to pytał czemu nie robiłam w luxmedzie przecież mam to w pakiecie, po co za to płaciłam itd. Potem jak się szykowałam do badania dopochwowego to dzwonił do recepcjonistek żeby mnie wpisały na usg prenatalne bo ja byłam gdzie indziej i to przegięcie. Słowo przegięcie padło dwa razy. Nie wiem serio o co chodziło i tak słyszałam na pół gwizdka te rozmowę w sumie.
    W sumie fajnie, że przyjrzy się jeszcze kolejny lekarz mojej małej tylko ja teraz schizuje, że jeszcze coś wykryje i się znowu będę stresować. Czasem mam wrażenie, że lepiej miały nasze mamy - bo niewiele wiedziały o dziecku będąc w ciąży. Mniej się denerwowały.

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie uważam że miały gorzej bo nie były przygotowane w razie w.
    Kochana powinnaś się cieszyć że chce ci zrobić badanie dodatkowe. Jeśli chodzi o te badania to sama się dziwię że skoro miałaś je w pakiecie to po co robiłaś prywatnie. Mi by było szkoda kasy i dlatego skoro miałam skierowanie to z niego skorzystałam bo to zawsze prawie 800 zł w kieszeni.

No ale było minęło. <3
    Nic się nie przejmuj nic nowego nie zobaczy ewentualnie to co jest.
    :-* Albo ufasz albo nie ufasz. Ja też twierdzę, że jak wybiera się lekarza na całą ciążę lub zmienia z różnych powodów to trzeba ufać bo inaczej nie ma to sensu <3

A.Kasia lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Martita88 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wróciłam od giną z nfz - tylko przegląd podwozia miałam ale dzisiaj pierwszy raz serduszka słuchałam <3 ogólnie jest ok wszystko ale zmartwień mnie ciśnienie bo mam 90/60 :/ no i Filip dzisiaj tak zasadził kopa że aż brzuszek podskoczył :) na wadze mam +2 kg więc nie najgorzej :)

domiii, Mietka 30:), d'nusia, Kaarolina, Karka lubią tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Właśnie uważam że miały gorzej bo nie były przygotowane w razie w.
    Kochana powinnaś się cieszyć że chce ci zrobić badanie dodatkowe. Jeśli chodzi o te badania to sama się dziwię że skoro miałaś je w pakiecie to po co robiłaś prywatnie. Mi by było szkoda kasy i dlatego skoro miałam skierowanie to z niego skorzystałam bo to zawsze prawie 800 zł w kieszeni.

No ale było minęło. <3
    Nic się nie przejmuj nic nowego nie zobaczy ewentualnie to co jest.
    :-* Albo ufasz albo nie ufasz. Ja też twierdzę, że jak wybiera się lekarza na całą ciążę lub zmienia z różnych powodów to trzeba ufać bo inaczej nie ma to sensu <3

Powiem Ci kochana, że nie otrzymałam informacji, że badanie połówkowe mogę mieć w pakiecie. Moja wina też mogłam dopytać - trudno 2 stówy poszły...ale licze, że nie w błoto

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:
    Ja wróciłam od giną z nfz - tylko przegląd podwozia miałam ale dzisiaj pierwszy raz serduszka słuchałam <3 ogólnie jest ok wszystko ale zmartwień mnie ciśnienie bo mam 90/60 :/ no i Filip dzisiaj tak zasadził kopa że aż brzuszek podskoczył :) na wadze mam +2 kg więc nie najgorzej :)

Niskie ciśnienie jest milion razy lepsze od nadciśnienia. Sama takie mam i mnie pielęgniarki ciagle pytały czy mi słabo nie jest, raz nawet miałam 80/60. Przy wysokim jest ryzyko zatrucia ciążowego itd. Wiec spokojnie! :)

Martita88 lubi tę wiadomość

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Powiem Ci kochana, że nie otrzymałam informacji, że badanie połówkowe mogę mieć w pakiecie. Moja wina też mogłam dopytać - trudno 2 stówy poszły...ale licze, że nie w błoto

A może jemu z tym "przegięciem" chodziło o to, że ta Twoja lekarka zamiast Cię skierować na bezpłatne badania w luxmedzie to wysyłała Cię gdzieś indziej? No bo skoro Cię nie poinformowała, że masz te badania za darmo to faktycznie jakaś dziwna. Przecież Ty jasnowidzem nie jesteś, żebyś się sama miała domyślić.

muminka83, Hannia123 lubią tę wiadomość

• Martita88 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Martka uspokoiła mnie :) A czy na takie ciśnienie mogę zrobić sobie słabiutką kawę?

dqprwn15leplej5m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:
    Dzięki Martka uspokoiła mnie :) A czy na takie ciśnienie mogę zrobić sobie słabiutką kawę?

Mi przy niskim ciśnieniu (zawsze byłam niskociśnieniowcem) nawet lekarz zalecał :) No bo jak żyć jak się ma czasami 80/50 :P

• domiii Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:

ja każdy dzień zaczynam od kawy :) ale to dlatego, że przy moim ciśnieniu jak nie wypije to ból głowy i zdycham :(

d69c2n0azl70dnw1.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też byłam na Listy do M2 i powiem też, że wzruszyłam się niesamowicie :)

Dziś odwiedziłam hurtownie moją ulubioną i kupiłam dla niunia śliczny pajacyk , okrycie kąpielowe , nożyczki z obcinaczem i aspirator do noska :) Potem może pokaże jak przyjdzie mąż i użyczy mi telefonu, bo swoim nic nie zrobię :)

Love_life lubi tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A lekarz powiedział ze jesli ciśnieniu niskiemu nie towarzysza objawy takie jak mroczki czy zawroty to nawet lepiej ze jest niższe, organizm sie tak nie eksploatuje :) duzo pij! Ja jak pije duzo to mam 100-110/60 :p

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej, pij duzo co ci pasuje :) ja pije kawę i herbatę i nienarodzonych podnosi :)

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebardzo podnosi miałam napisać! :)

w4sqyx8dc6bykj5r.png
‹‹ 1099 1100 1101 1102 1103 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ