Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej
Madzialena, fajny awatar
Tarra, też jestem po Listach do M. 2 i mam takie samo zdanie jak Ty... Myślałam, że bardziej dorówna pierwszej części, a tu rozczarowanie
Kofeinka, trzymaj się, mam nadzieję, że jednak szpital Cię ominie :*
Ale mamy tempo z tymi postami, jak przez dzień czy dwa nie wejdę na forum, to już nie daję rady się odnieść do wszystkich Waszych postów
W temacie ZUS-u to ja zawsze dostaję kasę dzień po końcu zwolnienia i zawsze wszystko się zgadzało, tj. kwota, a dzisiaj patrzę i jakoś za mało jestchyba muszę iść tam do nich i wyjaśnić, ale jakoś się boję
Madzialena90 lubi tę wiadomość
-
domiii wrote:dziękuję Wam za informacje
człowiek od razu jest mądrzejszy
w takim razie wybierzemy się do Urzędu Stanu Cywilnego jeszcze w tym roku.
kateee, czyli zanim pójdziemy to od mojego lekarza musze wziąć zaświadczenie w którym tygodniu jestem? dobrze rozumiem? to jest potrzebne do uzyskania tego dokumentu o uznaniu ojcostwa? czy pomieszałam coś?
Dokładnie, tak jak dziewczyny pisały już wyżej lepiej załatwić uznanie dziecka jeszcze przed porodem. To dużo ułatwia no i dziecko od razu po urodzeniu będzie z nazwiskiem taty. W przeciwnym razie dostałoby twoje nazwisko.
U mnie sprawa wygląda bardzo podobnie. Mamy zaplanowaną już wizytę w USC zaraz po świętach. Tylko u mnie dochodzi jeszcze dodatkowy koszt czyli tłumacz przysięgły bo mój partner nie włada j. polskim.
Zgadza się potrzebne jest zaświadczenie od lekarza o ciąży.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 18:22
domiii lubi tę wiadomość
-
domiii wrote:o, to tego nie wiedziałam, że trzeba u notariusza... rozumiem, że to od ręki? ile kosztuje taka przyjemność?
Jak zrobisz to uznanie ojcostwa to odnośnie dziecka info nie będzie problemu, a u nas w szpitalu np przy przyjęciu podaje kto jest upoważniony do dokumentacji i informacji i podaje kogo chcę .domiii lubi tę wiadomość
-
jusiakp wrote:Dzieki dziewczyny. Wieci jak mnie cycki mrowiaaaa, a raczej sutki, takie uczucie jak synka przystawialam do piersi i jak ssal, jeju mleko naplywa aaaaa a na staniku znow plamki mokre ale jaja
Też mnie mrówią sutki jak wycieka siara, na początku nie wiedziałam o co chodzi ale teraz już znam to uczucie. Codziennie od ponad miesiąca używam już wkładek. -
Dzisiaj mialam udany dzien
Rano wstalam z mnostwem energii. Posprzatalam domek, zrobilam obiad. Odebralismy komode dla maluszka do pokoju (zdarzylam juz poukladac w niej ubranka, kocyki, pieluszki) Po obiedzie pojechalam na manicure do bratanicy (miala egzamin) Pelen relaks a paznokietki i dlonie w cudownym stanie.
Dziewczyny gratuluje udanych podgladow dzieciaczkowRosna nam te fasolki
Love_life, Andriel lubią tę wiadomość
[/link]
-
Martita88 wrote:Dziewczyny pomóźcie! Jaki kolor dobrać do miętowego? Chciałam w pokoju Filipa pomalować dwie ściany właśnie na miętowy a dwie na szary ale mąż się nie zgadza i muszę zamiast szarego coś innego dobrać a pomysłu brak
jakiś piaskowy? Wanilia?
żółtyNatalia27.03.2016
-
Martita a dlaczego nie szary.. ? super kolor do mięty
Edit: ja mam tak pomalowaną sypialniedwie ściany mięta i dwie ściany szary ale bardzo jasniutki (zagubiony list ze Śniezki)
chociaz wg sniezki dają taki piaskowy, zobacz - kolory harmonijne do mięty
http://www.sniezka.pl/produkty/farby-wewnetrzne/gotowe-kolory/opis/sniezka-satynowa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 18:58
Natalia27.03.2016
-
Karolina@ wrote:Dziewczyny, zgrzeszyłam.
Żałować za grzechy będę po porodzie, jak przyjdzie czas na odchudzanie...
Tak teraz patrzę na to zdjęcie, to nawet okruszek nie został
Haha rozwalacie mnie dziewczyny tymi fotkamiMania1718, Karolina@, domiii lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
2.02.15 7 tc mój aniołek :* -
nick nieaktualnyMartita88 wrote:Dziewczyny pomóźcie! Jaki kolor dobrać do miętowego? Chciałam w pokoju Filipa pomalować dwie ściany właśnie na miętowy a dwie na szary ale mąż się nie zgadza i muszę zamiast szarego coś innego dobrać a pomysłu brak
jakiś piaskowy? Wanilia?
Jeśli jest tam mało światła to bym radziła biały i ewentualnie na ścianę jakieś kolorowe duże obrazki. Ładną miętę ma Śnieżka (nr 532), taką pastelową.
-
Nie szary, bo napisała wcześniej że mąż zabronił
koleżanka mi ostatnio napisała że prawdziwy mężczyzna rozróżnia tylko 3 kolory:
-fajny
-chujowy
-pedalski
oczywiście w formie żartu,uśmiałyśmy się obie, bo nasi ukochani mają podobnieWiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 19:02
Mania1718, Kokaina lubią tę wiadomość
-
My pomalowaliśmy na szaro pokoik, 1 bardzo jasna szara ściana prawie biała i 3 ciemniejszy szary i wyszło cudnie. Wbrew pozorom pokoj wcale nie jest ciemny, wiec polecam
do tego białe mebelki i pastelowe różowe i błękitne dodatki
mmmmm rozmarzyłam sie
She86, Love_life lubią tę wiadomość
-
A.Kasia wrote:Jeśli jest tam mało światła to bym radziła biały i ewentualnie na ścianę jakieś kolorowe duże obrazki. Ładną miętę ma Śnieżka (nr 532), taką pastelową.
to ja ten właśnie mampolecam
plus zagubiony list, a teraz proponują do niego chwilę refleksji, ciut ciemnjszy szary
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f489c2031119.pngNatalia27.03.2016
-
Mania1718 wrote:25 listopada mam wizyte i napewno zpytam o ten cukier
zastanawiam sie tylko jak teraz czesto bedziemy sie spotykac z polozna ??? Jak mi wywali termin na stycznia to zemndleje
E no może tak źle nie będzie hehMania1718 lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
2.02.15 7 tc mój aniołek :* -
Martita88 wrote:Dziewczyny pomóźcie! Jaki kolor dobrać do miętowego? Chciałam w pokoju Filipa pomalować dwie ściany właśnie na miętowy a dwie na szary ale mąż się nie zgadza i muszę zamiast szarego coś innego dobrać a pomysłu brak
jakiś piaskowy? Wanilia?
My robimy jedna ścianę na taki lekki jabluszkowy kolor a reszta ścian białych bo mały pokoik mamy[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
2.02.15 7 tc mój aniołek :*