X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale wieszVira ;) W domu się mieszka razem ;) My z mężem wszystko co dotyczy domu i jego wystroju ustalamy wspólnie i do czasu, aż osiągniemy kompromis. Nawet zasłony do pokoju wybieraliśmy razem. Głupio by mi było wymusić na nim zgodę na coś, co jemu się nie podoba i źle się w tym czuje :/

Martita88 - Najlepiej weź sobie katalog ze Śnieżki i popróbuj co do czego by pasowało.\A może trzy ściany miętowe i jedna z taką tapetą?

https://decorations.pl/pl/p/Tapeta-A.S.-Creation-w-paski-ESPRIT-8-3315-19/16513

Martita88, muminka83 lubią tę wiadomość

• She86 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita znalazłam opis tego koloru

DZIAŁANIE WE WNĘTRZU:

Zagubiony list to złamany odcień bieli, na pograniczu szarości, który nadaje wnętrzu niezwykle szlachetny, lekko przygaszony charakter. Bardzo dobrze pasuje do eleganckiego, miejskiego salonu. Znakomicie powiększa przestrzeń, odbijając się w szklanych, lakierowanych i chromowanych powierzchniach.

WPŁYW OŚWIETLENIA:

Zagubiony list lepiej nadaje się do pokojów wschodnich i zachodnich, ponieważ zbyt mocne południowe oświetlenie może sprawić,że ten kolor farby będzie wydawał się zupełnie biały.

Edit: Kasia tapeta też fajna sprawa, np jakaś biało-czarna ? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 20:55

Martita88, edyś lubią tę wiadomość

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    Kasiu do korytarza zobacz sobie kolor dekorala jesienna mgła, ja mam cały salon pomalowany jest to taki ciepły szary z bezem. Może by Ci podpasowal :)

Dzięki :) Muszę sobie skołować katalog i zobaczyć czy będzie pasował do reszty pokoi, które mam raczej w chłodnej tonacji. Chociaż marzy mi się w salonie ta tapeta:

http://www.decomania.pl/pl_PL/p/Tapeta-As-Creation-winylowa-na-flizelinie-BLACK-WHITE-2-304117/67575?utm_source=homebook&utm_medium=cpc&utm_campaign=homebook&utm_term=[hb_id:f9b5a147-48bc-45d4-b17f-5af489c5165a]

i ona by się chyba ładnie komponowała z tą jesienną mgłą...

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękna tapeta i faktycznie, fajnie może wyglądać:)

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w "starszych" ciążach, czy lekarze coś wam już mówią o ułożeniu malucha tzn główkowe/pośladkowe?

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No z tapetą to dobry pomysł :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Dziewczyny w "starszych" ciążach, czy lekarze coś wam już mówią o ułożeniu malucha tzn główkowe/pośladkowe?

Mój mi ostatnio mówił, że młody jest ułożony poprzecznie. Ale w opisie USG wpisał "ułożenie dowolne" bo mówi, że dziecko ma jeszcze bardzo dużo miejsca i sobie tą pozycję łatwo zmienia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey ciężaróweczki - pytanko co tych co już miały obciążenie glukozą. czy jakieś skutki uboczne - mdłości, słabo wymioty etc? Bo czytałam w necie, że lepiej iść z kimś ale nie bardzo mam z kim :-(

• baassiia Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Hey ciężaróweczki - pytanko co tych co już miały obciążenie glukozą. czy jakieś skutki uboczne - mdłości, słabo wymioty etc? Bo czytałam w necie, że lepiej iść z kimś ale nie bardzo mam z kim :-(
    Ja nie miałam, żadnych objawów, oprócz tego, ze byłam strasznie głodna :P Z tego co tu dziewczyny pisały, to te którym wyniki później kiepsko wyszły miały kiepskie samopoczucie. Jedna dziewczyna nawet pisała, ze zemdlała. Ilość kalorii w tej glukozie to około 300 (cukier ma 400kcal na 100g a my wypijamy 75g) to tak jakbyś zjadła snickersa, więc jeśli nie masz problemow z cukrzyca, nic Ci nie będzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 21:18

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:

ja miałam raz poprzeczne, potem miednicowe, a na ostatnim już główkowe :)
    ale zakładam, że to się jeszcze może zmienić nie raz :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:

ja miałam co najmniej przez godzinę mdłości i wszystko mi stało w gardle :(
    ale że nie wymiotowałam ani razu w ciąży to teraz też do tego nie doszło, skończyło się na mdłościach :)
    ale nie sądzę, żeby ktoś był Ci potrzebny, na miejscu jest pielęgniarka, więc nie będziesz sama :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita najfajniej wyglądałaby biel z miętą. Jeśli chodzi o szary z miętą, to fajnie wygląda w "rzeczach", jeśli chodzi o ściany, to najlepiej kolory zestawiać z bielą, szczególnie w małych pomieszczeniach.

A.Kasia, Martita88 lubią tę wiadomość

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po glukozie nic się nie działo. Został mi w gardle i przełyku ten cukier, ale popiłam odrobiną wody i nic się nie działo. Nawet głodna nie byłam, bo ten cukier mnie "zaspokoił". Siedziałam na korytarzu i co chwilę jakaś pielęgniarka pytała się jak się czuję, czy nie jest mi słabo itp.

Co do ułożenia dziecka, to ja się zawsze pytam, ale lekarka mówi mi, że na tym etapie to nic zobowiązującego, bo dziecko ma jeszcze dużo czasu na ostateczne ułożenie się.

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d'nusia wrote:
    Jusiakp zobacz na pierwszej stronie dziewczyny wrzuciły normy dla kobiet w ciąży :*

gdzie to jest na pierwszej stronie ?? bo szukam i szukam i nie mogę znaleźc :(

• baassiia Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teresa1992 wrote:
    gdzie to jest na pierwszej stronie ?? bo szukam i szukam i nie mogę znaleźc :(
    w pierwszym poscie jest link i w tym pliku w excelu sa rozne zakladki

d'nusia, Teresa1992 lubią tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja po glukozie zaslablam w jakiejś 45 min od glukozy i spedzilam resztę badania na kozetce. Ogólnie pielęgniarka pytała wcześniej jak się czuje.
    Później przez cały dzień mialam wzdęcia i ból brzucha

bl9cuay3kworwxbg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:

Moja na połówkowym była ułożona główką w dół, tydzień później 180 stopni odwrócona czyli stópkami z dół, 5 dni później była poprzecznie, półtora tygodni później znów główkowo - także to się może jeszcze 10 tys razy zmienić

• Falon Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny znalazłam bardzo fajnego bloga i pozwolę go sobie tu wrzucić.
    Zdaję sobie sprawę że większość z Was już jest bardzo obcykana w temacie wyprawek dla mam, noworodka, itp itd
    Ale jednak są i takie przyszłe mamy jak ja które wciąż wokół tego krążą, mam nadzieję że się z linkiem nie powtarzam?
    Jak coś to wybaczcie, ale po tylu stronach ile tu naprodukowałyście nie jestem w stanie sprawdzić ;-)

Wg mnie bardzo fajnie i obszernie wszystko jest tu opisane ;-)

http://wyprawkabobasa.blogspot.com/

201604051765.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny na pomoc :) zdecydowaliśmy się na mięte i list o którym wspominała She :) będzie ładnie :)

Ja na glukozę idę jutro wrrrr :/

She86, muminka83 lubią tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • Karmelek211 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamuśki:)

Chciałam tylko zameldować, że dziś dowiedzieliśmy się, że mój mały lokator to dziewczynka:) Domi proszę wpisz mi płeć i data porodu na 20.03.2016, bo już w sumie od prenatalnych utrzymuje się ta data:) Tak poza tym Mała rośnie, jest zdrowa, prawidłowo się rozwija, waży 496g. Podobno podobna do taty, tak dziś lekarz stwierdził na usg 4D:)Mała modeleczka i wierci pięta;)Cały czas bawi się rączkami lub pępowiną i kopie mamę po pęcherzu:D Tato dumny i zadowolony, uśmiech nie schodzi mu z twarzy i już boi się co będzie jak jego córunia pójdzie kiedyś na imprezę:D
    Jeśli chodzi o mnie to czuję się dobrze, jedynie dokuczają mi skurcze w łydkach i po dłuższym chodzeniu/staniu mam ciężkie nogi. Muszę zwiekszyć dawkę magnezu i dołączyć potas.

Imienia jeszcze nie mamy;)

Cieszę się, że u Was też wszystko dobrze:)Oby tak dalej! Trzymam za nas wszystkie kciuki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 23:08

ksanka, Martita88, d'nusia, domiii, A.Kasia, Mania1718, Est, edyś, perła ziemi, Karolina@, Dorka87, Kate84, Madzialena90, muminka83, Izoleccc, Karka, Hannia123, Andriel lubią tę wiadomość

Rozalia nasza Gwiazdka z nieba<3
    Moje Aniołki 09.2013 [*] 12.2013 [*] 08.2014 [*]
    3277f92879.png

‹‹ 1145 1146 1147 1148 1149 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ