Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNo ale wieszVira
W domu się mieszka razem
My z mężem wszystko co dotyczy domu i jego wystroju ustalamy wspólnie i do czasu, aż osiągniemy kompromis. Nawet zasłony do pokoju wybieraliśmy razem. Głupio by mi było wymusić na nim zgodę na coś, co jemu się nie podoba i źle się w tym czuje
Martita88 - Najlepiej weź sobie katalog ze Śnieżki i popróbuj co do czego by pasowało.\A może trzy ściany miętowe i jedna z taką tapetą?
https://decorations.pl/pl/p/Tapeta-A.S.-Creation-w-paski-ESPRIT-8-3315-19/16513Martita88, muminka83 lubią tę wiadomość
-
Martita znalazłam opis tego koloru
DZIAŁANIE WE WNĘTRZU:
Zagubiony list to złamany odcień bieli, na pograniczu szarości, który nadaje wnętrzu niezwykle szlachetny, lekko przygaszony charakter. Bardzo dobrze pasuje do eleganckiego, miejskiego salonu. Znakomicie powiększa przestrzeń, odbijając się w szklanych, lakierowanych i chromowanych powierzchniach.
WPŁYW OŚWIETLENIA:
Zagubiony list lepiej nadaje się do pokojów wschodnich i zachodnich, ponieważ zbyt mocne południowe oświetlenie może sprawić,że ten kolor farby będzie wydawał się zupełnie biały.
Edit: Kasia tapeta też fajna sprawa, np jakaś biało-czarna ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 20:55
Martita88, edyś lubią tę wiadomość
Natalia27.03.2016
-
nick nieaktualnyRenka88 wrote:Kasiu do korytarza zobacz sobie kolor dekorala jesienna mgła, ja mam cały salon pomalowany jest to taki ciepły szary z bezem. Może by Ci podpasowal
DziękiMuszę sobie skołować katalog i zobaczyć czy będzie pasował do reszty pokoi, które mam raczej w chłodnej tonacji. Chociaż marzy mi się w salonie ta tapeta:
http://www.decomania.pl/pl_PL/p/Tapeta-As-Creation-winylowa-na-flizelinie-BLACK-WHITE-2-304117/67575?utm_source=homebook&utm_medium=cpc&utm_campaign=homebook&utm_term=[hb_id:f9b5a147-48bc-45d4-b17f-5af489c5165a]
i ona by się chyba ładnie komponowała z tą jesienną mgłą... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnybaassiia wrote:Dziewczyny w "starszych" ciążach, czy lekarze coś wam już mówią o ułożeniu malucha tzn główkowe/pośladkowe?
Mój mi ostatnio mówił, że młody jest ułożony poprzecznie. Ale w opisie USG wpisał "ułożenie dowolne" bo mówi, że dziecko ma jeszcze bardzo dużo miejsca i sobie tą pozycję łatwo zmienia. -
nick nieaktualny
-
Vira wrote:Hey ciężaróweczki - pytanko co tych co już miały obciążenie glukozą. czy jakieś skutki uboczne - mdłości, słabo wymioty etc? Bo czytałam w necie, że lepiej iść z kimś ale nie bardzo mam z kim
Z tego co tu dziewczyny pisały, to te którym wyniki później kiepsko wyszły miały kiepskie samopoczucie. Jedna dziewczyna nawet pisała, ze zemdlała. Ilość kalorii w tej glukozie to około 300 (cukier ma 400kcal na 100g a my wypijamy 75g) to tak jakbyś zjadła snickersa, więc jeśli nie masz problemow z cukrzyca, nic Ci nie będzie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 21:18
-
baassiia wrote:Dziewczyny w "starszych" ciążach, czy lekarze coś wam już mówią o ułożeniu malucha tzn główkowe/pośladkowe?
ja miałam raz poprzeczne, potem miednicowe, a na ostatnim już główkowe
ale zakładam, że to się jeszcze może zmienić nie raz -
Vira wrote:Hey ciężaróweczki - pytanko co tych co już miały obciążenie glukozą. czy jakieś skutki uboczne - mdłości, słabo wymioty etc? Bo czytałam w necie, że lepiej iść z kimś ale nie bardzo mam z kim
ja miałam co najmniej przez godzinę mdłości i wszystko mi stało w gardle
ale że nie wymiotowałam ani razu w ciąży to teraz też do tego nie doszło, skończyło się na mdłościach
ale nie sądzę, żeby ktoś był Ci potrzebny, na miejscu jest pielęgniarka, więc nie będziesz sama -
Martita najfajniej wyglądałaby biel z miętą. Jeśli chodzi o szary z miętą, to fajnie wygląda w "rzeczach", jeśli chodzi o ściany, to najlepiej kolory zestawiać z bielą, szczególnie w małych pomieszczeniach.
A.Kasia, Martita88 lubią tę wiadomość
-
U mnie po glukozie nic się nie działo. Został mi w gardle i przełyku ten cukier, ale popiłam odrobiną wody i nic się nie działo. Nawet głodna nie byłam, bo ten cukier mnie "zaspokoił". Siedziałam na korytarzu i co chwilę jakaś pielęgniarka pytała się jak się czuję, czy nie jest mi słabo itp.
Co do ułożenia dziecka, to ja się zawsze pytam, ale lekarka mówi mi, że na tym etapie to nic zobowiązującego, bo dziecko ma jeszcze dużo czasu na ostateczne ułożenie się. -
nick nieaktualnybaassiia wrote:Dziewczyny w "starszych" ciążach, czy lekarze coś wam już mówią o ułożeniu malucha tzn główkowe/pośladkowe?
Moja na połówkowym była ułożona główką w dół, tydzień później 180 stopni odwrócona czyli stópkami z dół, 5 dni później była poprzecznie, półtora tygodni później znów główkowo - także to się może jeszcze 10 tys razy zmienić -
Dziewczyny znalazłam bardzo fajnego bloga i pozwolę go sobie tu wrzucić.
Zdaję sobie sprawę że większość z Was już jest bardzo obcykana w temacie wyprawek dla mam, noworodka, itp itd
Ale jednak są i takie przyszłe mamy jak ja które wciąż wokół tego krążą, mam nadzieję że się z linkiem nie powtarzam?
Jak coś to wybaczcie, ale po tylu stronach ile tu naprodukowałyście nie jestem w stanie sprawdzić
Wg mnie bardzo fajnie i obszernie wszystko jest tu opisane
http://wyprawkabobasa.blogspot.com/ -
Hej Mamuśki:)
Chciałam tylko zameldować, że dziś dowiedzieliśmy się, że mój mały lokator to dziewczynka:) Domi proszę wpisz mi płeć i data porodu na 20.03.2016, bo już w sumie od prenatalnych utrzymuje się ta data:) Tak poza tym Mała rośnie, jest zdrowa, prawidłowo się rozwija, waży 496g. Podobno podobna do taty, tak dziś lekarz stwierdził na usg 4D:)Mała modeleczka i wierci pięta;)Cały czas bawi się rączkami lub pępowiną i kopie mamę po pęcherzu:D Tato dumny i zadowolony, uśmiech nie schodzi mu z twarzy i już boi się co będzie jak jego córunia pójdzie kiedyś na imprezę
Jeśli chodzi o mnie to czuję się dobrze, jedynie dokuczają mi skurcze w łydkach i po dłuższym chodzeniu/staniu mam ciężkie nogi. Muszę zwiekszyć dawkę magnezu i dołączyć potas.
Imienia jeszcze nie mamy;)
Cieszę się, że u Was też wszystko dobrze:)Oby tak dalej! Trzymam za nas wszystkie kciuki!Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 23:08
ksanka, Martita88, d'nusia, domiii, A.Kasia, Mania1718, Est, edyś, perła ziemi, Karolina@, Dorka87, Kate84, Madzialena90, muminka83, Izoleccc, Karka, Hannia123, Andriel lubią tę wiadomość