X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Est Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelku , gratuluję córeczki :-)
    Martita , chcialam zagłosować na miętę + jakąś kolorową tapetę ale widzę, że już sprawa załatwiona Trzymaj się na tej glukozie! :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 09:09

Martita88 lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem wykończona po porannych twardnieniach. Brzuch się spiął i nie chciał puścić, do tego ból w kregoslupie i podbrzuszu, minęło po jakiejś godzinie.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry , kolejna noc nie przespana :(
    nie wiem czemu mnie tak to meczy ze spać nie mogę , najgorzej z ułozeniem
    się , brzuch bardzo mi przeszkazda :(

a co do innego tematu , mianowicie zbliżeń , to wczoraj w koncu spróbowaliśmy ( moj mąż od kąd jestem w ciąży zbytnio nie chciał) no i wiecie co... nie wiem jak to napisać , ale zero przyjemności nic nie czułam :( już nie mam tak ciasno a wręcz duża dziura...

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze mój gin ma wyłączony telefon

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Ja dziś przespałam pięknie całą noc. Nawet pociągnęłam do 9 rano a to mi się racej nie zdarza.
    Ciagle mi się chce spać

Lucky lubi tę wiadomość

• Paulina2344 Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka wszystkim ;) czy wam też takie koszmary śnią się po nocach... Niewyspana :(

Mam pytanie czy komuś drętwieją strasznie dłonie a szczególnie po nocy. A później strasznie bolą przez dłuższą chwilę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 09:41

atdcqtkf1uunb23q.png

Czekam:
    m3sxqqmzwxgpsrli.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina2344 wrote:
    Hejka wszystkim ;) czy wam też takie koszmary śnią się po nocach... Niewyspana :(

Mam pytanie czy komuś drętwieją strasznie dłonie a szczególnie po nocy. A później strasznie bolą przez dłuższą chwilę.

Z tego co opisałaś to mam tylko koszmary :-(

Paulina2344 lubi tę wiadomość

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez sie takie straszne rzeczy śnią...albo zle rzeczy dotyczące dziecka. Ale dzis to nie mogłam, śniło mi sie ze w trakcie bad Usg mój ginekolog położył sie na kozetce obok mnie i zaczął sie dobierać...

A.Kasia lubi tę wiadomość

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To było okropne

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dziewczynki w 27 (!) tygodniu ciąży. Tak piszecie o tej bezsenności, a ja codziennie śpię po 10-11 godzin. Boję się, że jak się przyzwyczaję do takiego spania, to potem jak dziecko zacznie w łóżeczku płakać, to do niego nie wstanę :D

Miłego dnia :)

ryjkek, Lucky, d'nusia, Mania1718, A.Kasia, baassiia, Kokaina, Madzialena90, She86 lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • ryjkek Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ pędzisz do przodu. Już 27 tydzień. WOW :) Aż Ci zazdroszczę ;)

Też ostatnio mam straszne lub totalnie odjechane sny, ale jakoś w ogóle się tym nie przejmuję. Jak się budzę, to staram się o nich w ogóle nie myśleć.

Lucky, Karolina@, muminka83 lubią tę wiadomość

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • Lucky Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej
    ja już w domu
    z problemów nocnych to mam koszmarne drętwienie nóg i rąk, często maszeruję w nocy i wymachuję ile się da aż nie puści, magnez nie pomaga, ale tak samo miałam w pierwszej ciąży
    czasem mam problem z zaśnięciem bo każda pozycja zła przy tym brzuchu, który nareszcie mocno wystaje
    nie daję już rady spać na plecach, robi mi się od razu niedobrze, a do tej pory to jeszcze była taka pozycja na wytchnienie między tymi boczkami
    i to by było na tyle, bo jak się już ułożę, albo jak mi nic nie drętwieje to śpię po 10-11 godzin i dobrze mi z tym
    może drugie będzie śpiące, bo przy córce to miałam całą ciążę bezsenność i potem młoda też nie spała całe noce i w dzień niemal zero drzemek, nauczyła się spać po 3 rż

A.Kasia lubi tę wiadomość

• Lucky Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie glukozę zrobili w szpitalu, wcześnie trochę, ale podobno nie trzeba powtarzać, krzywa wyszła super, gorzej z Hb i ferrytyną, jednak muszę brać żelazo i już się boję zaparć gorszych niż do tej pory
    picie glukozy mało przyjemne, bo to bardzo słodki ulepek i sporo tego, ale u mnie bez histerii, normalnie wypiłam, posiedziałam i poddałam się kłuciom żył :) położna zalecała mało się ruszać, żeby nie zwymiotować, bo podobno glukoza lubi wracać skąd przyszła :)

muszę nadrobić co u Was, bo szybko i dużo piszecie a przeglądanie w telefonie przy słabym zasięgu było w szpitalu zerową przyjemnością

pozdrawiam serdecznie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 10:11

• paola87 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki :)
    Czy któraś z Was mogłaby polecić jakieś koszule do karmienia oprócz tego italian fashion? Bo potrzebuję czegoś na krótki rękaw do szpitala, a z tego italian S jest taka wielka dla mnie że wyglądam conajmniej śmiesznie. Nie wiem dlaczego, mam 167 cm wzrostu i zaczynałam z wagą 61 kg, a koszula jest za szeroka a sięga równo do kolan, koszmarnie :) Za to ta na ramiączka jest obcisła, no ale takiej nie wezmę do szpitala. Dziewczyny a któreś z Was na pewno też już kupiły coś z tego italian, i co, jak u Was z tym rozmiarem?

Wiecie, jak tak patrzę na te Wasze suwaczki (bo ja nadal nie mam :P ) to jestem pod wrażeniem tego jak to leci :) Kiedyś z zazdrością patrzyłam na takie suwaczki, bo to już tak "daleko", a teraz my dojechałyśmy do tego momentu ;) Ja od wczoraj 26 tydzień :)

Alinali, Ty masz wrażenie, że masz tam luźniej, a ja teraz jak muszę tam sobie gmerać, bo tabletki dostałam, to tam jest tak ciasno, że ze stękiem wkładam te tabletki, mimo nawilżenia palca, porażka, zaczęłam bać się porodu :/

Kokaina lubi tę wiadomość

• perła ziemi Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ryjkek wrote:
    Karolina@ pędzisz do przodu. Już 27 tydzień. WOW :) Aż Ci zazdroszczę ;)

Też ostatnio mam straszne lub totalnie odjechane sny, ale jakoś w ogóle się tym nie przejmuję. Jak się budzę, to staram się o nich w ogóle nie myśleć.

haha na małą pocieszkę powiem, że ja za to zazdroszczę Twojego 25 tygodnia :)

ryjkek lubi tę wiadomość

f2w3j6yxdenijlur.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Jeszcze mój gin ma wyłączony telefon
    Dodzwoniłas sie juz? Jak sytuacja?

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Cześć Dziewczynki :)
    Czy któraś z Was mogłaby polecić jakieś koszule do karmienia oprócz tego italian fashion? Bo potrzebuję czegoś na krótki rękaw do szpitala, a z tego italian S jest taka wielka dla mnie że wyglądam conajmniej śmiesznie. Nie wiem dlaczego, mam 167 cm wzrostu i zaczynałam z wagą 61 kg, a koszula jest za szeroka a sięga równo do kolan, koszmarnie :) Za to ta na ramiączka jest obcisła, no ale takiej nie wezmę do szpitala. Dziewczyny a któreś z Was na pewno też już kupiły coś z tego italian, i co, jak u Was z tym rozmiarem?

Wiecie, jak tak patrzę na te Wasze suwaczki (bo ja nadal nie mam :P ) to jestem pod wrażeniem tego jak to leci :) Kiedyś z zazdrością patrzyłam na takie suwaczki, bo to już tak "daleko", a teraz my dojechałyśmy do tego momentu ;) Ja od wczoraj 26 tydzień :)

Alinali, Ty masz wrażenie, że masz tam luźniej, a ja teraz jak muszę tam sobie gmerać, bo tabletki dostałam, to tam jest tak ciasno, że ze stękiem wkładam te tabletki, mimo nawilżenia palca, porażka, zaczęłam bać się porodu :/

Paolka, z italian fashion to ja po prostu się pomierzyłam i wybrałam piżamkę odpowiadającą tym wymiarom. Wzięłam rozmiar większą, bo do spania wolę mieć luźniejsze ciuchy. Mam jeszcze koszulę nocną firmy Vienietta - nie jest to jakaś zajebista koszula, ale 100% bawełna i mega miła w dotyku i wygodna do noszenia. Nawet przez pewnien czas w niej spała, ale już brzuszek mi się nie mieści. Mam upolowaną jeszcze koszulę z firmy Lupoline, ale to już wyższa półka cenowa, dlatego czekam na jakieś świąteczne promocje, bądź obniżkę cen.

paola87 lubi tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma urlop więc będzie nieosiagalny pewnie cały weekend. Plan mam taki ze przepisze się z wizyty z pierwszego grudnia na ten wtorek, i powiem mu ze mam dość tych bóli. Mam nadzieje że mnie położy w szpitalu i ogarną te twardnienia.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelek super wiadomości, gratuluję córeczki i cieszę się,że wszystko jest dobrze :)

Ja też już się boję glukozy a idę w poniedziałek ...

Lilou bardzo fajne zakupy minky :) miałam podobnie jak zaczełam kupowac po 14tc to w 2 miesiące kupiłam prawie wszystko haha , a teraz zostały resztki na po nowym roku :D

[Beacik[/b] ja przyjmę Twoje spanie, nie spałam praktycznie od 4 dni ,no jest coraz gorzej już teraz wcale nie sypiam,nie mogę usnąć :(

A.Kasiu przyjemności z koleżanką .Czy w wolnej chwili możesz mi jeszcze raz napisać nazwę tego magnezu? :)
    P.S. wytrzymacie razem z nami wszystkimi na pewno do odpowiedniego terminu porodu innej opcji nie ma! :)

To mi się dziś śniło ,że ojcem Amelki jest mój 1 chłopak haha ,moja pierwsza miłość z którą rozstałam się 12 lat temu :D

km5szbmhexpco9m1.png
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina2344 wrote:

Ja sie dzis obudzilam z obiema rekami zdretwialymi, po chwilj przeszlo. Ale przez ostatnich kilka dni bola mnie plecy wiec obstawiam, ze to od kregoslupa te dretwienia i bol.

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
‹‹ 1147 1148 1149 1150 1151 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ